Článek

RECENZE: Hodně divoké sny v Rudolfinu

 
Letošní padesátiny slaví výtvarník Jiří Černický v pražském Rudolfinu rozsáhlou výstavou nazvanou Divoké sny. Své noční fantazie sestavuje z druhotně použitých materiálů a ve shánění potřebných rekvizit je doslova mistr.
31.01.2016 14:15 |

podobné články

Podobné články

10 nejčastějších snů: Zdálo se vám o smrti? Máte sny o sexu? Padáte ve snu nebo létáte? Víme, co to znamená, čtěte!

 
Sny mohou prozradit o našem životě mnohé, dokážou odhalit naše touhy, ale poukazují i na to, z čeho máme strach. Psali jsme, u "jakých snů":http://www.extra.cz/prorocke-sny-podle-znameni-zverokruhu-vnimejte-co-se-vam-snazi-rict-vase-podvedomi byste měli zpozornět – dle toho, ve kterém "slunečním znamení":www.extra.cz/horoskop jste se narodili. Víte už také, že noční můry vám pomůže odehnat "lapač snů":http://www.extra.cz/strasi-vas-hororove-sny-a-nocni-mury-a-vite-co-znamenaji-zazente-je-indianskym-amuletem. Dnes se podíváme na to, o čem se nám zdá nejčastěji a co na "vzkazy z podvědomí":www.extra.cz/poradna říká snář.
23.09.2013 07:35 |

podobné články

Co prozradí sny o našem zdraví?

 
Sny vrtají hlavou asi každému. Co ale znamenají? Kde se berou? Máme je brát vážně? Britští vědci přišli s odvážnou teorií: sny neodráží nejen podvědomí člověka, ale i jeho zdraví či skryté schopnosti! Zdá se vám o sexu? Nemusíte jím být hned posedlí – může to jen signalizovat, že jste nadmíru kreativní osobnost... Pojďme se podívat, co za našimi sny vězí!
29.10.2013 05:05 |

podobné články

Nepamatujete si sny? Víme, čím to je!

 
Neurologové z Lyonu se pokusili odpovědět na otázku, proč si někteří lidé pamatují sny výborně, zatímco jiní si je nepamatují skoro vůbec nebo výjimečně. Může za to zřejmě geneticky podmíněná vlastnost mozku, přesněji řečeno aktivita jedné jeho struktury. U osob, které si pamatují sny výborně, je aktivní, u těch, kteří naopak neznají žádné své sny, je během snění neaktivní.
21.02.2014 11:15 |

podobné články

Máte sny o sexu nebo při spaní létáte? Bojíte se smrti? 10 věcí, které nevíte o vašich snech

 
Spánek každou noc přinese tajemné sny. Někdo létá, jiný padá a další celou noc prosexuje. A co se zdá vám? Máte sny o smrti? Tak si pojďme naše sny spolu rozebrat!
04.04.2016 11:10 |

podobné články

Ženy mají erotické sny pětkrát do měsíce. Muži každou druhou noc!

 
Každý člověk mívá ve spánku erotické sny - a to pravidelně. Ženám se takové sny údajně zdají v průměru pětkrát do měsíce. A muži prý sní o sexu skoro každou druhou noc!
11.01.2010 04:20 |

podobné články

Ženy mají erotické sny pětkrát do měsíce. Kolikrát muži?

 
Každý člověk mívá ve spánku erotické sny - a to pravidelně. Ženám se takové sny údajně zdají v průměru pětkrát do měsíce. A muži prý sní...
11.01.2010 14:20 |

podobné články

S postupem věku blednou lidské sny. Doslova

 
Ať už si je pamatujeme, či nikoli, sny máme všichni. A všichni také sníme barevně. Nová studie publikovaná v odborném časopise Dreaming zabývajícím se výzkumem spánku a snění ale potvrzuje, že s věkem barevných snů ubývá. Zatímco před třicátým rokem tvoří barevné sny 80 procent všech snů, po šedesátce už jen sotva pětina.
13.07.2011 16:20 |

podobné články

Poznáte slavnou českou herečku ve své vytoužené roli?

 
Kéž by se všechny sny daly plnit tak snadno! Některé sny jsou nesplnitelné, jiné neřešitelné jen zdánlivě. Čtyři herečky a jeden herec vyslovili přání, kterou filmovou roli by si jednou v životě chtěli zahrát. Filmy jsme sice nenatáčeli, ale jejich sny přesto splnili. Stačily na to jen šikovné ruce vizážistky, stylisty a fotografky, a z Ondřeje Brzobohatého, Ivany Jirešové, Dany Morávkové, Anny Stropnické a Alžbety Stankové se rázem staly světové hvězdy první velikosti. A díky malému počítačovému kouzlu se navíc mohly i navzájem setkat.
04.12.2011 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Dana Morávková (562 článků) , Ondřej Brzobohatý (619 článků) , Ivana Jirešová (346 článků) , Anna Stropnická (11 článků)

Co o vás řeknou vaše sny. Ty sexuální

 
Zdá se vám občas o tom, že se účastníte swingersparty? Znásilňuje vás kolega z práce? Jsou to zvrhlé sny, nebo je to klasické sexuální snění? A co to všechno vlastně znamená? Sexuální sny máme tu a tam ...
29.02.2012 14:30 |

podobné články

Smůla, pánové: Ženám se zdají erotické sny třikrát častěji! Co na ně jejich představy prozrazují?

 
Podle německé sexterapeutky Christine Baumannové mají ženy erotické sny zhruba šestkrát za měsíc, muži jen dvakrát. „Sexuální sny odrážejí přesně to, co se děje v naší duši. Do nich si promítáme své jinak skryté erotické touhy,“ tvrdí Baumannová. Vypadá to tedy, že ženy nejsou tak často sexuálně uspokojené, proto si musí své nenaplněné touhy plnit ve snech.
13.08.2013 12:20 |

podobné články

Co znamená, když nemáte nebo si nevybavujete sny? Poradíme vám, jak si sen snadněji zapamatovat!

 
Každou noc míváme hned několik snů, ty se dostavují v lehčí spánkové fázi zvané REM. Nejlépe registrujeme "sny":http://www.extra.cz/tema/sny, které se nám zdají před probuzením.
17.12.2013 07:56 |

podobné články

Zdají se vám erotické sny? Tohle je 8 věcí, které byste o nich rozhodně měli vědět!

 
"Ačkoliv sex patří k nejobtížněji vysvětlitelným snovým symbolům":http://www.extra.cz/pronasleduji-vas-sny-o-smrti-vidate-ve-snech-mrtvoly-odhalili-jsme-co-to-znamena, erotické sny patří k velice častým a intenzivním nočním prožitkům.
26.11.2014 21:03 |

podobné články

Zapomínáte své sny? Tady jsou triky, jak si je zapamatovat!

 
Každou noc míváme hned několik snů, ty se dostavují v lehčí spánkové fázi zvané REM. Nejlépe registrujeme sny, které se nám zdají před probuzením. Co když ale žádné sny nemáme a chceme si je přivolat? Nebo víme, že jsme sen měli, ale už nevíme, co se nám přesně zdálo?
20.11.2017 09:05 |

podobné články

Sny, které se vám zdají nejčastěji: Volný pád i vypadávání zubů. Víme, jaký mají význam!

 
Sny se nám zdají každou noc, jen si je někdy nepamatujeme. V paměti nám uvíznou, když se nám zdají k ránu, kdy náš spánek není tak hluboký. Často je to snůška nejrůznějších věcí, co se nám staly přes den v kombinaci s našimi obavami. Jsou sny, které se minimálně jednou za život zdají skutečně každému. Které to jsou?
16.03.2018 09:35 |

podobné články

5 nejčastějších nočních můr: Co tyto sny znamenají a proč se vám zdají?

 
Špatné sny neboli noční můry jsou nepříjemná zkušenost. Ráno se probudíme nevyspalí a s obavami o svůj život. Co však tyto sny znamenají a proč se nám všem zdají?
17.04.2018 00:05 |

podobné články

AOPK ČR: Zítra je Světový den divoké přírody. Pomozte nám najít, kdo jí pomáhá

 
Zítra je Světový den divoké přírody a Právě lidem či organizacím, kteří svým celoživotním postojem, nebo třeba konkrétním projektem pomáhají či pomohli naší přírodě, je určena nově ustavená Cena za ochranu přírody a krajiny. Má především ukázat, že ochrana přírody má smysl a konkétní výsledky. Nominace je možno posílat do konce března tohoto roku. Cenu u příležitosti Světového dne divoké přírody [1] vyhlašuje Agentura ochrany přírody a krajiny ČR.
02.03.2018 12:45 |

podobné články

Nádor jim sny nevzal: pro děti pózoval Sionko, Machálková i Pavlásek

 
Dvanáct známých osobností a dvanáct onkologicky nemocných dětí, které se i přes zdravotní handicap dokážou radovat ze života. Takové je hlavní poslání charitativního kalendáře Radost dětem, díky němuž si právě děti mohly splnit sny. Další články k tématu: Špotáková se odhalila pro Saudkův kalendář Dukly na rok 2014 RECENZE Český kalendář Michala Horáčka si na sebe upletl bič OBRAZEM: Sexy Poláková i polonahý Čtvrtníček. Hvězdy fotily kalendář Dvaadvacet závodů je přes limit, brání se stáje F1 novému kalendáři OBRAZEM: Když hrál Hložek s Bartošovou. Vychází Cibulkův kalendář
31.10.2013 13:15 |

podobné články

Osobnosti: Michal Horáček (762 článků)

Recenze: Snář Hannse Kurtha otevírá odborníkům i laikům cestu do tajů podvědomí

 
Sny provázejí člověka od pradávna. Sní i kojenci, kteří ještě nemají životní zkušenosti. Vědci zjistili, že sní dokonce nenarozené děti v těle matky. Někdo sny nebere vážně, jiný je považuje za absolutní zdroj hluboko skryté pravdy. Některé kultury vykladače snů uctívaly, jiné upalovaly. Moderní psychologové počínaje Sigmundem Freudem z jejich zkoumání učinili vědní disciplínu.
16.12.2016 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Sigmund Freud (26 článků)

Spivakov v Rudolfinu

 
Ve velkém stylu se vrátil do Prahy po dlouhé pauze sedmnácti let ruský houslista a dirigent Vladimír Spivakov. Se svým souborem Moskevští virtuózové zakončil čtvrtečním koncertem v Rudolfinu světové turné ke 30. výročí existence souboru.
02.11.2009 07:40 |

podobné články