Článek

RECENZE: František Kupka hraje modré smutné blues

 
Museum Kampa v Praze, v jehož čele stojí Meda Mládková, se už od svého vzniku v roce 2003 zaměřilo na propagaci díla malíře Františka Kupky (1871–1957).
14.02.2016 12:15 |

podobné články

Osobnosti: František Kupka (24 článků)
Podobné články

Echo Blues Alive uvítá Deitru Farr, chicagskou hvězdu rhytm and blues

 
Před patnáctým ročníkem velkého festivalu Blues Alive se koná zahřívací kolo 12. března v Šumperku. Menší festival Echo Blues Alive navštíví především chicagaská rhytm and bluesová zpěvačka Deitra Farr.
24.02.2010 10:20 |

podobné články

V Praze se zastaví blues-rockový kytarista Joe Bonamassa, "nový král blues"

 
Americký blues-rockový kytarista a zpěvák Joe Bonamassa, kterého tisk překřtil na "nového krále blues", vystoupí 28. února 2012 v pražské Tesla Areně.
21.11.2011 15:45 |

podobné články

Tonya Graves: Dnešní videoklipy plné nahých žen postrádají myšlenku. Hudba se ztrácí

 
Tonya Graves vydává po pěti letech nové sólové album. Výběr bluesových a country písní s názvem Back To Blues je oslavou žánru, který je pro ni srdeční záležitostí. "Mohou být smutné, ale i naopak. Mohou být o lásce, radosti i skvěle stráveném času s kamarády. Právě to je ale na blues ta dobrá věc, může být o milionech věcí, pozitivních i negativních. Blues je pocit, který vám neumím vysvětlit," říká zpěvačka s nakažlivým smíchem, která už před dvaceti lety dala přednost Praze před Paříží. Úsměv je pro ni stejně tak důležitý jako pláč. "Není špatné se vybrečet. Pomáhá to očistit tělo a vyplavit špatné věci," dodává v rozhovoru pro Aktuálně.cz.
16.10.2015 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Tonya Graves (85 článků)

ODS schválila středočeskou kandidátku. Kdyby vyhrála, bude hejtmanem Martin Kupka

 
Středočeská ODS má kompletní kandidátku do podzimních krajských voleb, vede ji starosta Líbeznic Martin Kupka. Dvojkou je starostka Byšic Jana Poláková, trojkou krajský zastupitel a regionální předseda Jan Skopeček. Kupka byl jako lídr zvolen už na konci loňského roku, další kandidáty strana představila dnes. ČTK o tom informoval manažer ODS pro Středočeský kraj Lukáš Toman Paclt.
06.03.2016 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Lukáš Toman (4 články) , Jan Skopeček (180 článků)

Dnes můžete v TV vidět Návrat do Modré laguny. Kontroverzní film, který ukazuje nahou patnáctiletou Millu Jovovich!

 
V roce 1991 byl prostě jiný čas. Byl to rok, kdy šel do kin film Návrat do Modré laguny, pokračování podobně kontroverzní Modré laguny, kde se poprvé objevila "nahá mladinká Brooke Shields":http://www.extra.cz/hvezda-modre-laguny-po-33-letech-podivejte-jak-uzrala-krasna-brooke-shields. Tady se zase objevuje "nahá patnáctiletá Milla Jovovich":http://www.extra.cz/5-slavnych-krasek-ktere-utekly-z-ukrajiny-za-stestim-do-zahranici-svudna-bond-girl-proslula-pornoherecka-a-dalsi.
03.09.2014 19:50 |

podobné články

Osobnosti: Milla Jovovich (100 článků)

Nové skupiny z celé Evropy soutěží o účast na mezinárodním festivalu Blues Alive

 
Nezavedené kapely z Česka i jiných evropských zemí, které se stylově pohybují kolem blues, se mohou ucházet o místo v hlavním programu mezinárodního festivalu Blues Alive, který se koná vždy na podzim v Šumperku a polském Chorzowě.
26.01.2010 13:00 |

podobné články

Boskovice lákají na izraelské HC, Mišíka, blues a filmy

 
Hudbu, film a literaturu spojuje festival pro židovskou čtvrť Boskovice (8. až 11. července) s účastí desítek domácích a zahraničních umělců. Letos navíc s novinkou, scénou Blues Alive Boskovice 2010, která se koná ve spolupráci se šumperským festivalem Blues Alive.
25.06.2010 11:15 |

podobné články

Do Šumperka za bluesmanem Lambem a Američankou, jež zpívá o Praze

 
Tradiční Echo Blues Alive, jednodenní upoutávka na festival Blues Alive, se koná 18. března v Šumperku. Na programu je britský harmonikář Paul Lamb s kapelou The King Snakes, Vladimír Mišík s ETC..., kalifornská písničkářka Janet Robinová či Luboš Andršt Blues Band.
21.02.2011 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Mišík (75 článků) , Luboš Andršt (6 článků) , Janet Robin (1 článek) , Paul King (3 články) , Paul King (2 články)

Joe Spencer ze skupiny Blues Explosion slibuje silný a intenzivní zážitek

 
Obnovená americká skupina Joe Spencer Blues Explosion, která navazuje na odkaz syrového blues rocku a garážových kapely, vystoupí ve čtvrtek v pražském Paláci Akropolis. Před zahájením turné odpověděl na otázky kytarista a zpěvák Joe Spencer.
03.08.2011 11:10 |

podobné články

Shemekia Copelandová: Má královna je Koko

 
Newyorskou zpěvačku Shemekii Copelandovou nazývají královnou blues. Vždyť „panovnický“ titul oficiálně získala na prestižním Chicago Blues Festivalu a poznáte ji podle první odzpívané noty. „Jaké bylo koncertovat pro Baracka Obamu? Prima, pozvánka do Bílého domu mě potěšila. Mám totiž toho chlapíka docela ráda,“ smála se zpěvačka, která vystoupí 15. listopadu v Kongresovém centru Zlín a o den později na festivalu Blues Alive v Šumperku.
14.11.2012 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Barack Obama (2378 článků)

Hudba si mě vybrala, říká ikona blues Taj Mahal před pražským koncertem

 
Taj Mahal (vlastním jménem Henry Saint Clair Fredericks) za půl století vydal bezmála tři desítky autorských alb a svojí tvorbou předefinoval blues. V úterý tento multiinstrumentalista mísící tradiční blues s netradičními prvky hudebních forem z Karibiku, Afriky i jižního Tichomoří zahraje pod širým nebem na terase Jízdárny Pražského hradu.
19.07.2013 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Taj Mahal (4 články)

Blues-funkový démon Washington bude hvězdou festivalu Blues Alive

 
Festival Blues Alive se koná letos od 14. do 16. listopadu v severomoravském Šumperku a hlavní hvězdou je Američan Walter Wolfman Washington, hvězda současné neworleanské bluesové a funky scény.
10.10.2013 16:31 |

podobné články

RECENZE Markéta Pilátová hraje blues na dutou kost

 
Román Tsunami blues pluje na vlnách hudby, času a vody. Klíčovým a společným motivem je zde pohyb, a to jak fyzický, tak především pohyb ve vlastní paměti, vzpomínání a zapomínání.
12.05.2014 23:25 |

podobné články

RECENZE Markéta Pilátová hraje blues na dutou kost

 
Román Tsunami blues pluje na vlnách hudby, času a vody. Klíčovým a společným motivem je zde pohyb, a to jak fyzický, tak především pohyb ve vlastní paměti, vzpomínání a zapomínání.
12.05.2014 23:25 |

podobné články

Tvar modré se prodal za 54 milionů: Dražba Kupkova obrazu byla úspěšná

 
Obraz Františka Kupky z roku 1924 Tvar modré se v newyorské pobočce aukční síně Sotheby's vydražil za více než 2,17 milionu dolarů (54,6 milionu Kč). Vyplývá to z informací zveřejněných na internetových stránkách Sotheby's. Kupka byl dražen v rámci aukce impresionistů a klasické moderny.
15.11.2016 07:35 |

podobné články

Osobnosti: František Kupka (24 článků)

Meda Mládková: František Kupka byl vznešený a krásný člověk

 
Sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková poznala malíře Františka Kupku jako studentka historie umění v Paříži. Bylo to oboustranně osudové setkání, neboť až s jeho dílem zažila první skutečné umělecké nadšení, a Kupka v ní zase objevil osobu, která bude po zbytek svého života šířit jeho slávu. Vznikla tak největší a nejvýznamnější soukromá sbírka jeho tvorby.
12.02.2012 12:00 |

podobné články

Osobnosti: František Kupka (24 článků)

Hysterie okolo zranění Michaela Schumachera aneb jak to vypadá, když veřejnost už zase přehání

 
Je velmi smutné, že "Michael Schumacher":http://www.extra.cz/tema/michael-schumacher (45) leží v Grenoblu v kómatu poté, co spadl na lyžích. Je to smutné, protože je to ještě mladý člověk, má děti, dokázal v motosportu velké věci a je vzorem pro svoje nástupce, a je to smutné hlavně proto, že "přežil mnoho havárií, aby jeho život snad skončil během banálního lyžování":http://www.extra.cz/prezil-ve-formuli-nekolik-divokych-nehod-aby-ho-dostala-jizda-na-lyzich-michael-schumacher-oslavi-sve-45-narozeniny-v-komatu. Tak to je smutné.
04.01.2014 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Michael Schumacher (448 článků)

Papež František normálně nabral do svého exkluzivního papamobilu stopaře a pěkně ho povozil! Podívejte se na to!

 
Papež František prostě není jako žádný jiný "papež":http://www.extra.cz/tema/papez-frantisek. Stačí se podívat na všechno, co udělal v poslední době: Nejprve objal a políbil těžce znetvořeného muže a "obrázek z toho proběhl celým světem":http://www.extra.cz/dojemny-obrazek-papez-frantisek-objal-a-polibil-tezce-znetvoreneho-muze. Pak se ukázalo, že je něco jako superhrdina a v přestrojení se po nocích plíží z Vatikánu do ulic Říma, aby dával "jídlo bezdomovcům":http://www.extra.cz/papez-frantisek-je-neco-jako-superhrdina-v-prestrojeni-se-plizi-z-vatikanu-a-dava-jidlo-bezdomovcum. Nebo "osobně zavolal jeptiškám":http://www.extra.cz/tomu-rikame-pech-zivota-papez-osobne-volal-jeptiskam-k-novemu-roku-ty-prosvihly-telefonat-kvuli-modlitbe, aby jim popřál vše nejlepší do nového roku.
09.01.2014 19:35 |

podobné články

A tyhle ženy slouží dobru? Irské jeptišky údajně pohřbívaly stovky dětí do odpadní jímky!

 
Katolická církev "se poslední dobou snaží":http://www.extra.cz/celosvetove-silenstvi-jmenem-papez-frantisek-mezi-lidmi-je-tak-obliben-ze-ho-namalovali-na-zed-jako-komiksoveho-superhrdinu, seč to jen jde. "Papež František":http://www.extra.cz/tema/papez-frantisek (77) žehná nesezdaným párům, podporuje homosexualitu, tvrdě trestá zneužívání a reorganizuje celou církev. "Dokonce byl zvolen":http://www.extra.cz/papez-frantisek-se-stal-podle-vlivneho-casopisu-time-osobnosti-roku-6-duvodu-proc-je-tento-muz-verejnosti-tak-oblibeny významnými periodiky "jako osobnost":http://www.extra.cz/svet-ma-novou-hvezdu-nejstylovejsim-a-nejlepe-oblekanym-muzem-roku-jen-ten-u-nehoz-by-vas-to-vubec-nenapadlo-papez-vali nebo "muž roku":http://www.extra.cz/rockeri-nechapou-papez-frantisek-se-usmiva-z-obalky-kultovniho-casopisu-rolling-stone.
05.06.2014 18:20 |

podobné články