Článek

RECENZE: Fotografie jako postmoderní totemový znak

 
Retrospektivní výstava slovenské fotografky a multimediální výtvarnice Miloty Havránkové je k vidění v pražském domě U Kamenného zvonu. Autorka je nejen významnou tvůrkyní, ale důležitá je i její úloha pedagožky na ŠUPS v Bratislavě. Díky ní se totiž vyprofilovalo několik slovenských fotografů, které dnes známe pod souborným názvem Slovenská nová vlna.
27.11.2015 13:00 |

podobné články

Podobné články

Peirsol zaplaval světový rekord na 200 metrů znak

 
Americký plavec Aaron Peirsol překonal na závěr národního šampionátu v Indianapolisu světový rekord na trati 200 metrů znak.
12.07.2009 09:55 |

podobné články

Obama zažil trapas: Při projevu mu spadl prezidentský znak!

 
Barack Obama ukázal, že má smysl pro humor. Během přednášky na summitu nejvlivnějších žen mu uprostřed řeči spadl z řečnického pultu prezidentský znak. Obama však zachoval klid a naopak své posluchače pobavil.
06.10.2010 21:00 |

podobné články

Osobnosti: Barack Obama (2296 článků)

Baumrtová zaplavala rekord a získala evropský bronz na 50 m znak

 
Plavkyně Simona Baumrtová obhájila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu třetí místo v závodě na 50 metrů znak. Bronzovou medaili získala v českém rekordu 26,94 sekundy, kterým o dvanáct setin vylepšila deset let staré maximum Ilony Hlaváčkové.
10.12.2011 23:20 |

podobné články

Osobnosti: Simona Baumrtová (26 článků)

Baumrtová: Plavala jsem v plavkách z obchoďáku

 
V plavkách z obchoďáku hned vedle Aquatic Centra v Londýně plavala Simona Baumrtová semifinále závodu na 200 metrů znak na olympijských hrách. Na své dva závody měla totiž k dispozici tři kusy, ale dvoje se jí před semifinále na 100 metrů znak a před dnešní dopolední rozplavbou na 200 metrů roztrhly.
03.08.2012 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Simona Baumrtová (26 článků)

Policie konopí zneužívá a ze znaku by mělo zmizet, žádá aktivista Penc

 
Skutečnost, že znak Národní protidrogové centrály (NPC) už roky zdobí symbol listu konopí, vadí letitému zastánci zrovnoprávnění konopí Stanislavu Pencovi z Milkovic na Jičínsku. Je přesvědčen, že jde o zneužití konopného listu, a žádá vedení NPC, aby znak změnilo. To se ale nehodlá jeho výzvou zabývat.
09.11.2013 05:46 |

podobné články

Baumrtová má z ME čtvrtou medaili, na dvoustovce znak byla druhá

 
Plavkyně Simona Baumrtová má z mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Herningu čtvrtou medaili. Na dvoustovce znak získala stříbro v českém rekordu 2:03,06 minuty, vlastní maximum z loňska vylepšila o 37 setin sekundy. Baumrtová nestačila pouze na Ukrajinku Darynu Zevinovou (2:02,20). 
15.12.2013 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Simona Baumrtová (26 článků)

Na čele má znak milovaného klubu! A šel ještě dál!

 
Co všechno jste schopní udělat pro svůj milovaný klub? Bulharský fanda Manchesteru United si na čelo nechal vytetovat znak klubu! A u toho nezůstalo!
25.08.2014 14:15 |

podobné články

Již pouze 20 % obcí v České republice nemá svůj obecní znak

 
V České republice je evidováno celkem 6 300 obcí, z nichž zhruba 4 500 již vlastní svůj heraldický znak. Obecní symboly byly obcím přidělovány buď historicky od středověku panovníkem nebo nově od roku 1990 předsedou Poslanecké sněmovny. Za uplynulých 14 let bylo přitom uděleno 3 500 nových obecních znaků. Ze stávajícího vývoje je tedy patrné, že stále více obcí si uvědomuje důležitost a význam komunálních symbolů, které odkazují k historii, zajímavostem kraje i místním legendám.
15.09.2014 17:50 |

podobné články

Vytvořte si vlastní fototapetu

 
Pravděpodobně každý z nás má doma nějaké fotografie. Přesto, že je digitální doba mají klasické fotografie své nezaměnitelné kouzlo. Některé fotky určitě stojí za to, aby si je člověk vystavil na dobře viditelném místě. Vhodným řešením je určitě obyčejný foto rámeček, který můžete postavit na pracovní stůl či pověsit na zeď. Jestliže však chcete své vzpomínkové fotografie vystavit originálnějším způsobem, poradíme vám jak na to. Mimo to, že budete mít příjemné vzpomínky na očích, si vytvoříte dekoraci, která bude přitahovat zraky ostatních. Kreativní fotografické koláže Fotografické koláže patří v současné době k velmi oblíbeným. Vztahují se k jednomu konkrétnímu tématu. Jedná se třeba o fotografie ze svatby, dovolené u moře, z různých akcí s přáteli a jiné. K tomu je zapotřebí nechat snímky vytisknout, koupit k nim všelijak tvarované rámečky, a ty následně kreativně umístit na stěnu. V tomto ohledu se fantazii žádné meze nekladou, a proto se nebojte nechat vyniknout svojí kreativitu. Fotografie můžete také upevnit pomocí praktických stojanů, které tvoří spojení několika rámečků různě poskládaných. Výjimku netvoří ani různé tvary: například strom, srdíčko či kytka. Tapeta z fotografií Populárnost fototapet je všeobecně známá, a proč si jí nevytvořit sami z vlastních zásob? V případě, že máte zajímavé fotky z různých dovolených, výletů, snímky dětí, neváhejte a vytvořte si vlastní fototapetu na stěnu. Výhodou je, že ji můžete po nějaké době lehce odstranit a nahradit novou. Možností, jak ozdobit svůj interiér s pomocí vlastních fotografií, které se vám líbí, je nespočet. My jsme vám představili dvě z nich a je pouze na vás vybrat si způsob dekorace z fotografií, který vás nejvíce oslovil. Fotografie můžete lepit buď přímo na zeď, nebo na podklad s pomocí běžně dostupného lepidla.   Příspěvek Vytvořte si vlastní fototapetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

RECENZE: Tillmansova představa světa

 
S dílem Wolfganga Tillmanse se mohou čeští milovníci moderní fotografie seznámit poprvé. Jde o německého umělce, který našel druhý domov v Londýně a jenž je považován za jednoho z nejzásadnějších tvůrců současnosti. Autor vychází z postmoderní vize, že všechna témata jsou na stejné duchovní i umělecké úrovni, tudíž není žádoucí artefakty co do kvality násilně hierarchizovat.
23.12.2015 08:30 |

podobné články

RECENZE: Mody demokracie jsou obhajobou i obžalobou

 
Pražské Centrum současného umění DOX připravilo multimediální a multiideovou výstavu Mody demokracie. Cílem expozice, na které se podílelo více než třicet umělců z domova i ze světa, je charakterizovat různé pohledy na demokratický systém moderní výtvarnou formou, konkrétně videoartem, performancí, street artem či postmoderní fotografií.
09.01.2015 08:37 |

podobné články

RECENZE: Komiksová erotika Káji Saudka má šmrnc

 
Expozici děl zaměřených na erotiku a pornografii, která vytvořil komiksový kreslíř Kája Saudek, připravila pražská galerie Art Salon S v pražském Tančícím domě. Prosklený postmoderní interiér stavby je ideálním prostorem pro prezentaci takto zaměřených děl.
19.06.2015 11:26 |

podobné články

Osobnosti: Karel Saudek (111 článků)

RECENZE: Zkouřená noir komedie? Proč ne

 
Skrytá vada režiséra Paula Thomase Andersona vznikla podle předlohy Thomase Pynchona. Postmoderní hříčka s výborným obsazením a humorem má detektivní zápletku, kterou řeší téměř noirová postava detektiva Doca.
04.07.2015 12:36 |

podobné články

Osobnosti: Thomas Pynchon (2 články) , Paul Thomas (3 články)

KLAUS ŠOKOVAL! Norský útok je důsledek zpupné společnosti

 
Český prezident Václav Klaus přidal další komentář k útoku v Norsku, při kterém atentátník Anders Breivik na dvou místech pozabíjel 76 lidí. Ve svých Zápiscích z Austrálie, které otiskl středeční deník Právo, hlava státu označila čin jako důsledek postmoderní, příliš zpupné a nepokorné společnosti.
27.07.2011 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8388 článků) , Anders Breivik (286 článků) , Václav Český (394 článků)

Co to je Slovenská nová vlna? Odpověď najdete v Domě fotografie

 
V pražském Domě fotografie v Revoluční ulici máte možnost zhlédnout výstavu fotografií, jejichž autoři mají několik věcí společných: to, že pochází ze sousedního Slovenska a jejich datum narození se váže k počátku 60. let. Dalším průsečíkem je také to, že studovali na půdě pražské FAMU na Katedře fotografie a ačkoliv nevytvářeli fotky s předem smluvenou koncepcí, jejich fotografie jsou si ideově velmi podobné a spadají do tzv. Slovenské nové vlny.
28.02.2014 17:40 |

podobné články

Poštovní holub přenesl data rychleji než internet

 
Internet bývá považován za symbol rychlosti postmoderní doby. I v tomto případě, ale s dodatkem jak kdy a jak kde. V Jihoafrické republice data přenesl rychleji poštovní holub na kartě ve váčku na noze než síť. Informovala o tom agentura Reuters.
11.09.2009 07:55 |

podobné články

Nová kniha Evalda Flisara postmoderně o duši a snech

 
Sen se prý podobá smrti, může v sobě skrývat věštecké poselství či zrcadlit potlačené touhy. A jen tenká hranice odděluje snění od blouznění a halucinací. Vítejte v postmoderní slovinské stínohře Evalda Flisara!
01.02.2011 12:00 |

podobné články

Nová kniha Evalda Flisara vypráví postmoderně o duši a snech

 
Sen se prý podobá smrti, může v sobě skrývat věštecké poselství či zrcadlit potlačené touhy. A jen tenká hranice odděluje snění od blouznění a halucinací. Vítejte v postmoderní slovinské stínohře Evalda Flisara!
01.02.2011 13:15 |

podobné články

Masakr v Norsku je jen důsledkem dnešní společnosti, myslí si Klaus

 
Prezident Václav Klaus v činu norského atentátníka Anderse Behringa Breivika, který v pátek podle všeho zabil 76 lidí, vidí důsledek dnešní postmoderní, příliš zpupné a nepokorné společnosti.
27.07.2011 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8388 článků) , Anders Breivik (286 článků)