Článek

RECENZE: Fotografická esej o velkém ruském národě

 
Kniha fotografky Dany Kyndrové Rusové… jejich ikony a touhy je obrazové ohlédnutí za téměř čtyřicetiletým vztahem velké země a malé české turistky. Tvůrkyně totiž poprvé navštívila tehdejší Sovětský svaz jako návštěvník z Československa se starým aparátem Canon.
27.08.2015 11:11 |

podobné články

Podobné články

Beyoncé je uvědomělá: Napsala esej o nerovnoprávnosti mužů a žen v USA

 
Bývalá manželka Arnolda Schwarzeneggera vyzvala slavné ženy, aby se vyjádřily k postavení mužů a žen v americké společnosti. Maria Shriver oslovila také dvaatřicetiletou zpěvačku Beyoncé Knowles Carter a ta sepsala esej. V něm kritizuje skutečnost, že ačkoli dnes v USA pracuje stejný počet žen co mužů, její pohlaví dostává jen tři čtvrtiny mužských příjmů.
15.01.2014 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Arnold Schwarzenegger (525 článků) , Beyoncé (84 článků) , Maria Shriver (43 článků)

Maturantky bojují o korunku krásy, soutěží také o nejlepší esej

 
Soutěž o nejkrásnější dívky z maturitních ročníků odstartovala. Do finále se dostane deset nejlepších, jednu z nich vyberou i čtenáři iDNES.cz. Kromě královny krásy, která se bude moct věnovat modelingu, se studentky utkají s úkolem o nejlepší esej na blogu.
05.03.2014 11:00 |

podobné články

Konečná (Moravané): Proč bych šla - nešla volit

 
Esej na výše uvedené téma, kterou mi poslala mailem téměř dospělá dáma. Tuto esej bez úprav zde zveřejňuji, poněvadž jistě stojí za pozornost a zamyšlení se nad názory mladé dospívající generace. Autorka si nepřeje být zveřejněna. I tak jí děkuji.
29.12.2014 10:12 |

podobné články

Tohle není vtip: Barák za 10 milionů za jedinou esej!

 
Dům v oblíbené čtvrti v texaském Houstonu má podle realitních odhadců cenu 400 tisíc amerických dolarů – asi 9,6 milionu korun. Jenže na prodej je za pouhý jeden dolar – asi čtyřiadvacet korun. Ovšem získá ho jen ten, kdo k dolaru přidá nejlépe napsaný esej.
21.05.2015 17:05 |

podobné články

Dívka slíbila svému partnerovi, že mu provede ORÁLNÍ SEX. Musel jí ale napsat přesvědčivou esej. Co v ní stálo?

 
Mladá dívka pořádně vypekla svého přítele, když po ní vyžadoval orální sex. Ona ho dělat nechtěla, a tak ho donutila, aby napsal esej o tom, proč by to měla udělat. A byla překvapená! Co do eseje napsal?
02.01.2017 10:45 |

podobné články

Pocta pro Kate. Za snímky ji ocenila Královská fotografická společnost

 
Vévodkyně z Cambridge Kate (34) ráda fotí. Mnohé z oficiálních snímků prince George (3) a princezny Charlotte (1) pořídila sama. Už loni ji chválil královský fotograf Hugo Rittson Thomas a nyní manželku prince Williama ocenila Královská fotografická společnost.
03.01.2017 09:55 |

podobné články

Osobnosti: George Thomas (1 článek) , George George (335 článků) , George Thomas (1 článek) , George Thomas (1 článek)

Mladí komunisté: Národe oslavuj, zemřel nepřítel lidu

 
Šokující kampaň spustili radikálové sdružení ve Svazu mladých komunistů Československa (SMKČ). V neděli, kdy zemřel první český prezident, dramatik a disident Václav Havel, na svém webu vyzvali: "Národe oslavuj! Zemřel nepřítel lidu Václav Havel!".
19.12.2011 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4487 článků)

Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu. Mladí komunisté řízli do piety za Havla

 
Národe, oslavuj! Zemřel nepřítel lidu Václav Havel! Právě to píše aktuálně na svých webových stránkách Svaz mladých komunistů Československa. Podle jejich šéfa Lukáše Kollarčíka se Češi snaží Havlovy smrti využít k vytvoření kultu osobnosti. Zcela nesmyslně.
19.12.2011 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4487 článků) , Lukáš Havel (28 článků)

Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu, hlásá Svaz mladých komunistů

 
Národe, oslavuj! Zemřel nepřítel lidu Václav Havel! Právě to píše aktuálně na svých webových stránkách Svaz mladých komunistů Československa. Podle jejich šéfa Lukáše Kollarčíka se Češi snaží Havlovy smrti využít k vytvoření kultu osobnosti. Zcela nesmyslně.
19.12.2011 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4487 článků) , Lukáš Havel (28 článků)

Veleba (SPO): Národe, probuď se! V sobotu na Hradčanském náměstí v Praze

 
V předvečer druhého výročí vstupu Miloše Zemana, prvního českého prezidenta zvoleného lidem této země, na Pražský hrad se v Praze uskuteční shromáždění na podporu demokracie a českého prezidenta pod názvem „Národe, probuď se!“.
03.03.2015 21:06 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17049 článků)

Národe, probuď se, zní před Hradem. Zeman přišel s květinami a sklidil potlesk

 
Demonstrace "Národe, probuď se", mající za účel vyburcovat doposud pasivní část české společnosti, se v sobotu odpoledne sešla na Hradčanském náměstí. Akce, na jejímž úvodu se podle odhadu policie sešlo sto až dvě stě lidí a později se účast navýšila ještě o několik set dalších, se účastní i prezident Miloš Zeman, který v úvodu položil květiny k Masarykově soše. Tématem demonstrace se po prezidentově ostrém vyjádření stal i způsob informování České televize.
07.03.2015 14:21 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17049 článků)

Národe, probuď se! Stovky lidí přišly k Pražskému hradu podpořit Zemana

 
U Pražského hradu v Praze se v sobotu odpoledne sešlo několik set příznivců prezidenta Miloše Zemana, aby mu před druhým výročím jeho nástupu do úřadu vyjádřili podporu. Akci nazvanou Národe, probuď se! pořádala Strana práv občanů. Účastníci nad hlavami nesli transparenty a symbolické zelené karty. Z pódia promluvil i prezident, který krátce předtím položil u pomníku Tomáše Garrigua Masaryka věnec ke 165. výročí jeho narození.
07.03.2015 15:31 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17049 článků) , Jan Masaryk (92 článků)

Národe, probuď se, znělo před Hradem. Zeman přišel s květinami a sklidil potlesk

 
Demonstrace "Národe, probuď se", mající za účel vyburcovat doposud pasivní část české společnosti, se v sobotu odpoledne sešla na Hradčanském náměstí. Akce, na jejímž úvodu se podle odhadu policie sešlo sto až dvě stě lidí a později se účast navýšila ještě o několik set dalších, se účastní i prezident Miloš Zeman, který v úvodu položil květiny k Masarykově soše. Tématem demonstrace se po prezidentově ostrém vyjádření stal i způsob informování České televize.
07.03.2015 16:11 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17049 článků)

RECENZE: Svoboda od J. Franzena - literární sonda do americké střední třídy

 
Americký spisovatel Jonathan Franzen napsal v roce 1996 esej, ve které volá po vyprávění dobrých příběhů, jež v tehdejší literatuře nenacházel. Drzá výčitka od takřka neznámého spisovatele.
13.02.2014 08:30 |

podobné články

RECENZE: Fotografická soutěž dává šanci hlavně méně zavedeným autorům

 
Výstava, která probíhá v pražské Nikon Photo Gallery, ukazuje padesát nejlepších snímků amatérských i profesionálních autorů. Dvanáct nejvýraznějších prací obsahuje i Nikon kalendář 2014, který byl vydán v limitované edici. To je zřejmě pro mnohé tvůrce největší poctou.
08.02.2014 14:15 |

podobné články

Karlovarský festival: Národe, takhle šetříme

 
Zatímco vláda i politici se zaklínají potřebou škrtat, v Karlových Varech se šetřit evidentně nebude. Všichni jakoby se řídili hitem Dana Nekonečného, v němž opakuje dokola: „Navzdory všem trampotám uděláme si státní mejdan“. Na 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu se tak opět hodovalo ve velkém a na nejvyšší úrovni - za účastí prezidenta Klause i premiéra Fischera.
04.07.2010 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Nekonečný (28 článků)

Rusové si k Vánocům nadělovali kalendáře s Putinem

 
V ruském národě je kult osobnosti tak zakořeněn, že se idolizování šéfů Kremlu nevzdali ani v novém tisíciletí. Naopak. Popularita a nekritický obdiv k prezidentu Vladimiru Putinovi nabírá nových rozměrů. Hlava Ruska se stává polobohem, jehož chce mít doma každý. Alespoň na obrázku. Letos o Vánocích tak Rusové nadělovali svým blízkým kalendáře, v němž prezident každý měsíc pózuje jako hrdina. A pro pány je tu také nový parfém. Jmenuje se Vůdcovo číslo jedna.
29.12.2015 13:05 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2729 článků)

KOMPLIKACE NA D1. Oprava mostu ve Velkém Meziříčí zahustí provoz, kamionům zakážou sjezd

 
Velké komplikace čekají od 10. září na všechny, kdo budou projíždět po D1 přes Vysočinu. Kvůli opravě dálničního mostu ve Velkém Meziříčí se totiž bude jezdit jen po jeho polovině. Problémů se bojí i na objízdné trase ve Velkém Meziříčí. Policisté budou v místě provádět dohled, upozornila mluvčí policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.
26.08.2011 14:15 |

podobné články

Český intelektuál žijící v Paříži: Halík lže. Z muslimských přistěhovalců se ve velkém rekrutují teroristé, zloději a překupníci drog. Zeman by byl pro teroristy dobrou trofejí. Islám si chce podmanit celý svět. Přichází světová válka – s islámem

 
ROZHOVOR Židovský intelektuál Martin Janeček, který má české, izraelské i francouzské občanství, říká, že z muslimských přistěhovalců se ve velkém počtu rekrutují teroristé nebo alespoň zloději a překupníci drog. Je podstatné, aby Západ překonal své neshody s Ruskem a aby společně vytvořily jednotnou frontu proti muslimským extremistům. Víme, že ve Francii procento muslimů mezi osobami odsouzenými k vězení je podstatně vyšší než u jiných etnických skupin. Muslimské náboženství hlásá povinnost vést svatou válku, až se celé lidstvo podřídí nadvládě muslimů.
24.11.2015 14:21 |

podobné články

Osobnosti: Martin Zeman (225 článků)