Článek

RECENZE: Formálně dokonalé poetické retro z dívčí školy

 
Formálně velmi elegantní, poetický a zasněný film Ztrácení se vrací do roku 1969 do prostředí staromódní anglické dívčí školy. Aniž byste se dívali do programu, jistě poznáte, že tohle obsahově i formálně „holčičí“ drama natočila žena, byť ocenit ho může úplně každý.
10.07.2015 06:15 |

podobné články

Podobné články

Nadcházející víkend ve Foru Nová Karolina patří retro stylu Retro

 
Návštěvníci se mohou těšit na retro taneční show, na níž vystoupí i mistři České republiky či účastníci pořadu StarDance. Protože ke každé podobné akci patří i retro hity, z reproduktorů zazní písně od Elvise či Beatles. Po celý víkend budou pro návštěvníky rovněž připraveny slevy na zboží, které je ve stylu retro. Speciální menu pro tuto příležitost nabídnou i vybrané kavárny a restaurace.
18.03.2014 15:50 |

podobné články

Retro City Rampage "předvede" GTA, jak se dělá sandbox

 
Aby měli nárok na pořádnou novou retro gamesu jenom hráči na WiiWare a Xbox Live Arcade? Nikdy! Retro City Rampage, 8bitově se tvářící reminiscence Grand Theft Auto či River City Ransom, vyjde letos v květnu i na PS3, PS Vita a hlavně i na PC, jak oznámil nový trailer se záběry ze hry. Pokud se Retro City Rampage doposavad vyhýbala vašemu zraku přesně v tom místě, kde je nos,...
03.12.2010 18:25 |

podobné články

Italský retro koncept jde do výroby

 
Retro je moderní a ve sportovním zaměření automobilovéo průmyslu to platí obvzlášť. Škoda, je že mnoho automobilů o nichž se hovoří jako o retro modelech, vlastně již téměř žádné retro prvky nemají.
13.04.2012 10:00 |

podobné články

Retro City Rampage - recenze

 
Demaky a jiné retro rarity nerecenzujeme tak často, proto bylo Retro City Rampage vskutku neobvyklým soustem ke kritickému zkonzumování. Co je to vlastně za hru? Na první pohled je to další z mnoha pokusů o rozezvučení struny nostalgie. Armáda starších hráčů, ochotných se ohlédnout do minulosti, se samozřejmě každým rokem rozrůstá, a není proto divu, že je současný trh...
24.10.2012 20:10 |

podobné články

Holki jako matky. Podívejte se na děti slavné dívčí skupiny

 
Z dívčí skupiny se staly sebevědomé matky, které hudbu odsunuly na druhé místo. Prim hrají jejich děti. Kateřina Brzobohatá a Nikola Šobichová mají tříměsíční dcery Anabel a Viktorii, Radana Labajová čtyřletého syna Theodora. iDNES.cz je vyzpovídal před kamerou. Další články k tématu: Holki jsou už kompletně matkami, porodila i Nikola Šobichová Brzobohatá ze skupiny Holki porodila o měsíc dřív dceru Anabel Dívčí trio Holki se promění v lehké děvy, natočí klip o hříchu Poznáváte ji? Radana ze skupiny Holki se nemění ani v mateřství
14.10.2013 00:15 |

podobné články

Osobnosti: Katka Brzobohatá (17 článků) , Nikola Šobichová (12 článků) , Radana Labajová (23 článků)

Madonna položila základní kámen dívčí školy v Malawi

 
LONDÝN (Famous) – Jak slíbila, vrátila se Madonna tento víkend do Malawi. V sobotu 24. října tam položila základní kámen dívčí školy, jejíž stavbu naplánovala a financuje. Pomoci chudé africké zemi se rozhodla jako vděk za to, že si mohla z tamního sirotčince odvést a adoptovat Davida Bandu a Mercy Jamesovou.
25.10.2009 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Madonna (950 článků) , David Banda (8 článků)

Madonna v Malawi položila základní kámen dívčí školy

 
Jak slíbila, vrátila se Madonna do Malawi. V sobotu 24. října tam položila základní kámen dívčí školy, jejíž stavbu naplánovala a financuje. Pomoci chudé africké zemi se rozhodla jako vděk za to, že si mohla z tamního sirotčince odvést a adoptovat Davida Bandu a Mercy Jamesovou.
26.10.2009 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Madonna (950 článků) , David Banda (8 článků)

Bátora na školství? Jako pedofil v čele dívčí školy, ozval se kníže

 
Ladislav Bátora se hodí na ministerstvo školství jako pedofil do čela dívčí školy, vrátil úder ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Bátora ho ve středu ve svém facebookovém profilu označil za "chudáčka starého, co bezostyšně prská", ministři za TOP 09 následně odešli z vlády, dokud nezmizí buď Bátora nebo jeho zastánce a zaměstnavatel ministr školství Josef Dobeš.
20.08.2011 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3604 článků)

Kníže vrací úder: Bátora na školství? Jako pedofil v čele dívčí školy

 
Ministr zahraničí a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg se domnívá, že působení Ladislava Bátory v pozici ředitele personálního odboru ministerstva školství je nepřijatelné. "To je, jako kdybych ustanovil známého pedofila ředitelem dívčí školy," řekl dnešnímu deníku Právo.
20.08.2011 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3604 článků)

Hudební retro: Zavzpomínejte na 90. léta, kdy se na scéně zjevily Spice Girls

 
Dívčí kapelu Spice Girls není nutno dlouho představovat. Jejich hvězdná éra začala v roce 1994 a jejími členkami byly Victoria Beckham ,  Melanie Brown ,  Emma Bunton ,  Melanie Chisholm  a  Geri Halliwell .  Bez nadsázky lze říct, že tato pětice zpěvaček utvořila nejúspěšnější dívčí skupinu všech dob.
08.05.2013 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Geri Halliwell (104 článků) , Emma Bunton (36 článků) , Victoria Beckham (758 článků) , Melanie Brown (38 článků)

Cejnar ujíždí na retru

 
"Mám rád retro styl, retro hudbu a hlavně retro ohozy. Když vidím, jak se dnes vrací do módy modely, které nosila moje máma, když jsem byl mimino, musím se smát," říká moderátor Pavel Cejnar.
28.07.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Cejnar (85 článků)

Nezávislý rozcestník – retro furt frčí

 
Na Rozcestníku visí spousta šipek, jež by se daly shrnout jedním slovem: retro. Jedna šipka míří k Ultimě a Dungeon Siege, druhá odkazuje k Zeldě a Minecraftu, třetí k tomu samému a navrch přidává World of Warcraft, čtvrtá šipka výstražně směřuje ke Castlevanii a pátá dává dost okatě najevo, že tam potkáte Wolfensteina, Dooma i Quaka. Prostě retro díl, jak má...
29.01.2012 16:15 |

podobné články

Spotřebiče, které na vás dýchnou nostalgií

 
Proč je retro tak oblíbené? Proč se stále častěji v moderních soudobých interiérech objevují stopy nostalgických odkazů? Kuchyň představuje jedinečné místo, kde můžete popustit uzdu svojí fantazii a vášni pro retro styl. Místnost nemusí být nutně celá zařízena dobově, stačí několik detailů, jako například podařené retro spotřebiče společnosti DOMO-elektro.
26.03.2013 18:35 |

podobné články

Na tohle si vemte jestřábí oko! Retro diva Verešová na tenise

 
Modelka Andrea Verešová (32) se po svém zimním úrazu na lyžích opět naplno vrhla do práce. Na retro fotografiích z tenisových kurtů to modelce jako sportovní retro divě neskutečně sluší.
09.05.2013 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Verešová (1070 článků)

Hrudníček, nebo stehýnko? Rošťandy Herčíková a Drössler navlékly retro plavečky a ukázaly senzační těla

 
Herečka Kateřina Herčíková a zpěvačka Renata Drössler neváhaly obléknout retro plavky a úbory, aby se v nich přiblížily slavné Marilyn Monroe. Ta totiž kdysi v podobném outfitu nafotografovala manuál jógových sestav, což dnes už málokdo ví. Snímky s retro atmosférou i designem vznikly jako propagační vizuál k třetímu ročníku Prague Spirit Festivalu, jemuž obě dámy propůjčily své tváře.
15.05.2013 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Marilyn Monroe (397 článků)

Rádio Retro II. znovu otevře rozhlasové archívy

 
Dalších 24 hodin toho nejlepšího z rozhlasové historie přináší projekt Rádio Retro II. Od 3. června do konce měsíce přinese celodenní vysílání z bohatých archívů Českého rozhlasu, které bude možné poslouchat ve streamu z webových stránek rozhlasu nebo v digitálním rozhlasovém multiplexu. Projekt navazuje na úspěšný projekt Rádio Retro, který Český rozhlas připravil k 90. výročí zahájení vysílání.
31.05.2013 14:05 |

podobné články

BusLine vypraví autobusy v retro stylu

 
Retro nálada dýchne na cestující každou prázdninovou sobotu od 6. 7. do 31. 8. 2013 na lince Turnov-Libuň-Jičín. V Libuni se navíc retro autobusy dvakrát denně potkají s historickým vlakem.
25.06.2013 15:10 |

podobné články

V pondělí 9. září začínají vysílat tři nové televize Relax, Rebel, Retro

 
Od 9. září začnou vysílat v Česku tři nové celoplošné digitální televizní kanály Relax, Rebel a Retro, které společně tvoří skupinu Pohoda. Relax se svojí nabídkou zařazuje mezi plnoformátové televizní stanice, Rebel a Retro pak skladbu vhodně doplňují jako specifické hudební kanály. Celkově tak tvoří jak komplexní nabídku pro diváky, tak možnost cílení na vybrané zákaznické skupiny pro zadavatele reklamy.
04.09.2013 19:45 |

podobné články

V pondělí 23. září se uskutečnil slavnostní večírek ke startu skupiny Pohoda, televizí Relax, Rebel, Retro

 
V pondělí se v pražském Hard Rock Cafe uskutečnil slavnostní večírek, kterého se zúčastnili hlavní hvězdy televizí Relax, Rebel a Retro. Za Relax oslavoval Jiří Krampol s jeho staronovým pořadem Krampo voloviny a Petr Novotný za jeho nový pořad Novotný za humny. Na párty dorazili i Anife Vyskočilová, Václav Upír Krejčí, Jitka Válková, Daniel Nekonečný, Petr Vojnar a spousta dalších významných osobností spojených s televizemi Relax, Rebel, Retro.
01.10.2013 00:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Krampol (549 článků) , Daniel Nekonečný (28 článků) , Petr Vojnar (56 článků) , Petr Novotný (283 článků) , Václav Krejčí (55 článků) , Jitka Válková (521 článků) , Jiří Novotný (145 článků) , Jiří Novotný (145 článků)