Článek

RECENZE: Film, který za ty peníze stojí. Do kin přichází Kniha džunglí

 
Kdo by je neznal – malého chlapce Mauglího, jeho vlčí rodinu v čele s Akelou, pantera Baghíru, hada Káa, medvěda Balúa i strašného tygra Šerchána, který nenávidí lidi a chce Mauglího stůj co stůj zabít.
21.04.2016 12:50 |

podobné články

Podobné články

Kniha džunglí míří do kin. Mauglí se naučil zákony džungle a vrací se do civilizace

 
Kniha džunglí, známé dílo spisovatele Rudyarda Kiplinga, se dočkala další filmové adaptace. Mezi nejznámější verze patří animované zpracování z roku 1967, na které odkazuje písní i nový spot ke Knize džunglí. Snímek vypráví o opuštěném chlapci Mauglím (Neel Sethi), kterého se ujme černý panter Baghíra (Ben Kingsley), medvěd Balú (Bill Murray) a další zvířata, se kterými prožívá různá dobrodružství. Snímek kombinuje hraný film s animací. Režisérem je Jon Favreau, který za sebou má například Iron Mana (2008), sci-fi Kovbojové a vetřelci (2011) a naposledy komedii Šéf (2014). Kniha džunglí dorazí do českých kin 21. dubna.
22.02.2016 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Jon Favreau (3 články) , Rudyard Kipling (5 článků)

Češi propadli Hledání Dory, animovaný film vede už měsíc žebříček návštěvnosti kin

 
Měsíc po tuzemské premiéře zůstává stále v čele víkendové návštěvnosti kin animovaný film pro děti Hledá se Dory. Podmořská dobrodružství zapomnětlivé nemocné rybky navazující na úspěšný film Hledá se Nemo dosud přilákala do kin přes 262 tisíc diváků. Na druhém místě do žebříčku vstupuje film Legenda o Tarzanovi. Na dobrodružství Tarzana, který zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, o víkendové premiéře dorazilo přes 12 tisíc lidí. Na třetí příčku z druhé v minulém týdnu sestoupil americký sci-fi velkofilm Den nezávislosti: Nový útok navazující po 20 letech na velmi úspěšný film. Na 11. místě je hudební dokument Lucie: Příběh jedný kapely.
11.07.2016 16:15 |

podobné články

Osobnosti: John Legend (21 článků)

Návštěvnost českých kin vede Kniha džunglí. Teorie tygra s Bartoškou je stále druhá

 
V čele návštěvnosti tuzemských kin je hraná podoba Knihy džunglí, kterou podle slavné předlohy Rudyarda Kiplinga natočil režisér Jon Favreau. Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu česká komedie Teorie tygra s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou. Na třetím místě vkročilo do tuzemských kin dobrodružné fantasy Lovec: Zimní válka, v němž Ledová královna sní o dobytí celého světa.
25.04.2016 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jon Favreau (3 články) , Jiří Bartoška (488 článků) , Rudyard Kipling (5 článků) , Eliška Balzerová (146 článků) , Jiří Kniha (32 článků)

ŽEBŘÍČEK: Kniha džunglí zůstává v čele

 
Kniha džunglí zůstává v čele žebříčku návštěvnosti domácích kin. Následují ji dva české tituly.
02.05.2016 15:50 |

podobné články

Točí se Kniha džunglí s Blanchettovou či Cumberbatchem

 
V těchto dnech se začal natáčet celovečerní 3D film na motivy oblíbené klasiky Rudyarda Kiplinga Kniha džunglí. Režisér Andy Serkis spojí herecké výkony s technikou snímání pohybu.
11.03.2015 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Rudyard Kipling (5 článků) , Andy Serkis (5 článků)

Animák střídá animák. Návštěvnost českých kin vede Doba ledová, o víkendu předstihla hledání Dory

 
Pokračování kreslených dobrodružství mamutí rodiny Doba ledová: Mamutí drcnutí vystřídalo v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin jiný animovaný snímek Hledá se Dory. Pátý díl série s mamuty Manny, Ellie a Broskvičkou o premiérovém víkendu přilákal do kin bezmála 112 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 15,7 milionu korun. Podmořská dobrodružství zapomnětlivé rybky navazující na úspěšný film Hledá se Nemo po měsíčním kralování žebříčku skončila na druhém místě. Na třetím místě je Legenda o Tarzanovi. Příběh Tarzana, který zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, za dva týdny vidělo téměř 32 tisíc diváků.
18.07.2016 16:10 |

podobné články

Osobnosti: John Legend (21 článků)

Nová DVD: Jak se krotí krokodýli, Kniha džunglí 2 a Příběh mého syna

 
Tento týden vychází rodinná komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli, dále animovaná Kniha džunglí 2 a Příběh mého syna s Penélope Cruzovou.
13.08.2013 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Penélope Cruz (223 článků) , Marie Poledňáková (101 článků)

Točí se hollywoodská Kniha džunglí. Mauglího obklopí digitální šelmy

 
Studio Disney zveřejnilo první ukázku z dobrodružného filmu Kniha džunglí. Známý příběh podle stejnojmenné knižní předlohy Rudyarda Kiplinga vypráví o chlapci vychovávaném vlky. Režisérem filmu je...
17.09.2015 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Rudyard Kipling (5 článků)

Filmové premiéry: Kniha džunglí, Lovec: Zimní válka, Carol a Hardcore Henry

 
Premiérou týdne je nejnovější adaptace Knihy džunglí. Lovec Erik ze Sněhurky se stal hrdinou svého vlastního filmu Lovec: Zimní válka. Cate Blanchettová a Rooney Mara podávají skvělé výkony v milostném dramatu Carol. Zběsilý akční nářez čeká diváky filmu Hardcore Henry. Na cestě za pomstou je Christopher Plummer ve filmu Vzpomeň si. Hlavu vzhůru je sociální drama o dospívání na hraně zákona. V obnovené premiéře jde do kin Mlčení jehňátek a restaurovaný Dobrý voják Švejk.
21.04.2016 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Christopher Plummer (1 článek) , Rooney Mara (17 článků) , Carol Henry (1 článek) , Erik Henry (3 články)

ŽEBŘÍČEK: Česko chodí na Knihu džunglí

 
Nová filmová Kniha džunglí ovládla žebříček návštěvnosti domácích kin. Poslední víkend si ji vybralo 66 095 lidí.
25.04.2016 16:25 |

podobné články

Filmová recenze Rogue One: Star Wars Story: Slabá hudba, fajn efekty a nic pro nováčky

 
V roce 1977 natočil režisér George Lucas film Star Wars, který se okamžitě stal legendárním a ovlivnil celý filmový průmysl. Následně vznikla další dvě pokračování a v roce 1999 se Lucas ke Star Wars vrátil a natočil další trilogii, která dějově předcházela původním filmům. Nakonec Lucas prodal licenci společnosti Disney za pohádkovou cenu a minulý rok tak vstoupil do kin další film s označením Epizoda VII: Síla se probouzí. Do českých kin v těchto dnech přichází další film s názvem Rogue One: Star Wars Story. Jak do celé ságy zapadá tento snímek? Potěší skalní fanoušky Star Wars a řekne něco těm, kteří byli tímto fenoménem dosud nedotčeni?
15.12.2016 08:50 |

podobné články

Osobnosti: George Lucas (41 článků)

Negativní recenze diváky neodradily, česká komedie Sezn@mka vede návštěvnost kin

 
Do čela žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin se hned po svém uvedení dostala nová česká komedie Sezn@mka vyprávějící o jednom z fenoménů současné doby, internetové seznamce. Film režisérky Zity Marinovové s Jiřím Langmajerem v hlavní roli šéfa seznamky čelícího stížnostem nespokojených dam o víkendu přilákal do kin přes 30 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali více než 4,1 milionu korun.
01.08.2016 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Langmajer (388 článků) , Jiří Zita (8 článků)

Recenze: Kniha džunglí je mistrovské dílo, jež se ihned stává klasikou. Vizuálně překonává i Avatara

 
Předškolní a raně školní děti, pro něž je film určen především, na podobný film čekaly dlouho, píše v recenzi Kamil Fila.
20.04.2016 00:00 |

podobné články

Lichožrouti jdou do kin: Proč se jejich »porod« protáhl na sedm let?

 
Psal se rok 2005, když se v hlavě básníka Pavla Šruta »vylíhl« první lichožrout. Tři roky nato už o těch malých zlodějíčcích, jejichž vinou nám v prádelnících zůstává z páru zpravidla jen jedna ponožka, vyšla první knížka. Z té se stal dětský bestseller, později dokonce kniha desetiletí. Dostala pak ještě dva bratříčky, souběžně se ale už od roku 2009 začal chystat animovaný film. A vidíte, sedm let poté už přichází film Lichožrouti do kin!
18.10.2016 10:30 |

podobné články

Film Pokoj v duši přichází do českých kin

 
Ze soutěže karlovarského festivalu přichází do kin slovenský film Pokoj v duši s českými tvůrci „v zádech“. Zkušený scenárista Jiří Křižan ho napsal pro debutujícího režiséra Vladimíra Balka a situoval na střední Slovensko, do obce Černý Balog.
17.07.2009 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Černý (42 článků) , Jiří Černý (42 článků)

Nový český film Operace Dunaj právě přichází do kin!

 
Do kin právě přichází nový český film! Ve snímku Operace Dunaj, jehož děj se odehrává v roce 1968, uvidíme i takové hvězdy, jako je Bolek Polívka, Jiří Menzel, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, nebo Rudolf Hrušínský mladší. Podívejte se s námi na trailer!
22.07.2009 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Eva Holubová (189 článků) , Jaroslav Dušek (65 článků) , Bolek Polívka (476 článků) , Rudolf Hrušínský (182 článků) , Jiří Menzel (256 článků) , Jára Nový (93 článků) , Jiří Dušek (14 článků)

Hrajte o vstupenky na premiéru: WHITE LINE, film o freeridingu přichází do kin

 
Do kin přichází nový film z prostředí bílých svahů. Slavnostní premiéra filmu White Line aneb Freeriding, bude mít premiéru už 15. října. Díky naší soutěži můžete být u toho, hrajte o vstupenky na slavnostní premiéru.
09.10.2012 21:25 |

podobné články

7 celebrit, jejichž životy byly zfilmovány

 
Film je asi nejlepším prostředkem, jak zachytit život slavného člověka. Můžeme si přečíst biografii, můžeme sledovat tvorbu autora, ale pouze film nám, pokud je dobře natočený, umožňuje plně prožít chvíle, které sám člověk, o kterém film je, zažíval. Dobrá, toto nám do jisté míry umožňuje i kniha, ale film má oproti psanému slovu nespornou výhodu, dokáže totiž přesvědčivě vyjádřit emoce způsobem, který kniha nedokáže. Níže vám představujeme 7 filmů, které byly natočeny o životě někoho známého.
16.11.2015 08:35 |

podobné články

Nová DVD: Ledové království, Dom Hemingway, Pozdravy ze spermabanky a Vítejte v džungli

 
Tento týden vychází na Blue-Ray očekávaný úspěšný animovaný film Ledové království. Jude Law hraje titulní roli v kriminální komedii Dom Hemingway. Komedie Pozdravy ze spermabanky je o tom, kolik následků může mít minulost. Jean Claude Van Damme je hrdinou filmu Vítejte v džungli.
01.04.2014 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Jude Law (189 článků)