Článek

RECENZE: Eco a jeho retro nápad

 
Italský spisovatel Umberto Eco v románu Nulté číslo pokračuje v konspiračních teoriích. Dospěje k hořkému závěru, že odhalování afér je sice pěkné, jenže v dnešní době už je téměř všem všechno jedno.
19.10.2015 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)
Podobné články

Zemřel Umberto Eco

 
Ve věku 84 let zemřel v pátek italský spisovatel Umberto Eco. O jeho úmrtí informovala italská média s odvoláním na spisovatelovu rodinu. Eco se proslavil hned svým prvním románem Jméno růže, podle kterého byl později natočen slavný film se Seanem Connerym v hlavní roli.
20.02.2016 02:20 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Zemřel spisovatel Umberto Eco, autora románu Jméno růže zabila rakovina

 
Ve věku 84 let zemřel v pátek italský spisovatel Umberto Eco. O jeho úmrtí informovala italská média s odvoláním na spisovatelovu rodinu. Eco se proslavil hned svým prvním románem Jméno růže, podle kterého byl později natočen známý film se Seanem Connerym v hlavní roli.
20.02.2016 07:00 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Umberto Eco nejspíš čestný doktorát UK nedostane, vědecká rada je proti

 
Vědecká rada pražské Karlovy univerzity se ve čtvrtek postavila proti tomu, aby světoznámý italský spisovatel, vědec a filosof Umberto Eco dostal čestný vědecký titul doctor honoris causa. Oficiální důvody tohoto rozhodnutí nejsou známy, prý ale zazněly například argumenty, že Eco nemá nic společného s Karlovou univerzitou a nepracuje „vědecky”.
04.07.2013 18:40 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Nadcházející víkend ve Foru Nová Karolina patří retro stylu Retro

 
Návštěvníci se mohou těšit na retro taneční show, na níž vystoupí i mistři České republiky či účastníci pořadu StarDance. Protože ke každé podobné akci patří i retro hity, z reproduktorů zazní písně od Elvise či Beatles. Po celý víkend budou pro návštěvníky rovněž připraveny slevy na zboží, které je ve stylu retro. Speciální menu pro tuto příležitost nabídnou i vybrané kavárny a restaurace.
18.03.2014 15:50 |

podobné články

Recenze: Umberto Eco v "bokovce" Nulté číslo opěvuje klidnou nedůvěru v svět

 
Mafie, CIA, vražda papeže i falešný Mussolini… Nová kniha Umberta Eca vykresluje temná zákoutí Milána i pozadí redakčního prostředí časopisu Zítřek a ukazuje, jak by to asi dopadlo, kdyby Eco psal novely. "Byly by lehké, zábavné a hravé, plné zajímavých faktů a postřehů, ale přes to všechno by byly jen bokovkami," píše v recenzi Boris Hokr.
22.10.2015 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Nové knihy: Suceavă, Hamid, Eco, Rindellová i Frynta

 
Přehled novinek nabízí politickou satiru z rumunského přechodu k demokracii od Bogdana Suceavy i podobně laděnou parodii pákistánského prozaika Mohsina Hamida. V maličko upravené podobě vychází opět Emberto Eco a jeho historický thriller Jméno růže. Pozornost si zasluhuje kompletní soubor esejistického díla Emanuela Frynty. A nádavkem opět komiksový sešit.
07.03.2014 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Emanuel Frynta (1 článek)

Zemřel autor slavného románu Jméno růže Umberto Eco: Bylo mu 84 let

 
Svět literatury je chudší o dalšího geniálního autora. Ve věku nedožitých 85 let zemřel spisovatel Umberto Eco. Smutnou zprávu potvrdila rodina z jeho rodné Itálie.
20.02.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Adrenalin vedoucí k nízké spotřebě, to je ekosportování s BMW

 
Nepatřím mezi oblíbence jakýchkoliv eco závodů, kde nejde o nic jiného, než se ploužit nízkou rychlostí, brzdit provoz a hlemíždit se za co nejnižší spotřebou. Takto většinou vypadají eco závody u nás, Economy race od BMW byl výjimkou.
18.01.2012 04:40 |

podobné články

Shell Eco-marathon 2012 – nejnáročnější studentská soutěž

 
28. ročník Shell Eco-marathonu Europe se přesouvá po třech letech z Německa do holandského Rotterdamu a bude se poprvé v historii soutěže konat na městském okruhu. Na tuto událost se již připravuje více než 3 000 studentů z celé Evropy, včetně dvou českých týmů, a to z Plzně a Ostravy. Jako každý rok mají za úkol navrhnout a postavit vozidlo, jež urazí co nejdelší vzdálenost s minimální spotřebou.
09.02.2012 07:15 |

podobné články

Best Eco&Social Ideas aneb Rozjeď to!

 
V podvečer 5. dubna proběhlo vyhlášení tří nejlepších nápadů soutěže Best Eco&Social; Ideas - Rozjeď to! v Hub Praha. Jako tři nejlepší byly vybrány nápady na cestovní agenturu a tréninkové pracoviště pro vozíčkáře a zdravotně postižené Bezbatour , Romská gastronomie a gipsycatering a Návrat ovocnářství do regionu Šluknovsko. Soutěž pořádala nezisková organizace Innovation Tank o.s. a přihlásilo se do ní přes padesát organizací i jednotlivců.
07.04.2012 19:55 |

podobné články

Umberto Eco v týdeníku L’Espresso: Kamery nás připravují o prožitky

 
Fotografují či filmují a pak to vše dávají na internet. Mnozí lidé – když se nachomýtnou k nějaké události – nemyslí na nic jiného. A tím se připravují o možnost pochopit, co se před jejich očima skutečně děje, napsal Umberto Eco v italském týdeníku L’Espresso.
06.08.2012 13:15 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Umberto Eco vyčistil Jméno růže. Nově vychází i česky

 
Některé výrazy nebo opakování slov už mě nebavily, odpovídá Eco na otázku, proč se vrátil po třiceti letech ke svému neúspěšnějšímu románu.
05.03.2014 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Umberto Eco vyčistil Jméno růže. Nově vychází i česky

 
Některé výrazy nebo opakování slov už mě nebavily, odpovídá Eco na otázku, proč se vrátil po třiceti letech ke svému neúspěšnějšímu románu.
05.03.2014 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Eco vypráví o manipulaci veřejným míněním

 
Jak lehce lze zmanipulovat veřejné mínění hbitým žurnalistickým způsobem, o tom vypráví třiaosmdesátiletý italský vědec, filozof a rovněž spisovatel Umberto Eco v novém románu Nulté číslo. Zavádí čtenáře do roku 1992, kdy se záhadný komtur Vimercate rozhodne věnovat nemalou částku, aby sestavil redakční kolektiv budoucího bulvárního plátku, jímž chce skandalizovat osobnosti kolem finančních skupin velkých bank.
02.10.2015 09:46 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Zemřel literární velikán Umberto Eco

 
Literární svět přišel o velkého muže. Ve věku 84 let zemřel Umberto Eco, úspěšný autor a sémiotik mimořádného významu. Pařil mezi nejdůležitější postavy soudobé literárněvědné scény. 
20.02.2016 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Umberto Eco (18 článků)

Retro City Rampage "předvede" GTA, jak se dělá sandbox

 
Aby měli nárok na pořádnou novou retro gamesu jenom hráči na WiiWare a Xbox Live Arcade? Nikdy! Retro City Rampage, 8bitově se tvářící reminiscence Grand Theft Auto či River City Ransom, vyjde letos v květnu i na PS3, PS Vita a hlavně i na PC, jak oznámil nový trailer se záběry ze hry. Pokud se Retro City Rampage doposavad vyhýbala vašemu zraku přesně v tom místě, kde je nos,...
03.12.2010 18:25 |

podobné články

Italský retro koncept jde do výroby

 
Retro je moderní a ve sportovním zaměření automobilovéo průmyslu to platí obvzlášť. Škoda, je že mnoho automobilů o nichž se hovoří jako o retro modelech, vlastně již téměř žádné retro prvky nemají.
13.04.2012 10:00 |

podobné články

Retro City Rampage - recenze

 
Demaky a jiné retro rarity nerecenzujeme tak často, proto bylo Retro City Rampage vskutku neobvyklým soustem ke kritickému zkonzumování. Co je to vlastně za hru? Na první pohled je to další z mnoha pokusů o rozezvučení struny nostalgie. Armáda starších hráčů, ochotných se ohlédnout do minulosti, se samozřejmě každým rokem rozrůstá, a není proto divu, že je současný trh...
24.10.2012 20:10 |

podobné články

V pondělí 23. září se uskutečnil slavnostní večírek ke startu skupiny Pohoda, televizí Relax, Rebel, Retro

 
V pondělí se v pražském Hard Rock Cafe uskutečnil slavnostní večírek, kterého se zúčastnili hlavní hvězdy televizí Relax, Rebel a Retro. Za Relax oslavoval Jiří Krampol s jeho staronovým pořadem Krampo voloviny a Petr Novotný za jeho nový pořad Novotný za humny. Na párty dorazili i Anife Vyskočilová, Václav Upír Krejčí, Jitka Válková, Daniel Nekonečný, Petr Vojnar a spousta dalších významných osobností spojených s televizemi Relax, Rebel, Retro.
01.10.2013 00:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Krampol (549 článků) , Daniel Nekonečný (28 článků) , Petr Vojnar (56 článků) , Petr Novotný (283 článků) , Václav Krejčí (55 článků) , Jitka Válková (521 článků) , Jiří Novotný (146 článků) , Jiří Novotný (146 článků)