Článek

RECENZE: Důmyslně pojatá stínohra Ondřeje Šika

 
První soubornou výstavu fotografa Ondřeje Šika (1944-1997) připravilo benešovské Muzeum umění a designu. Zaměřilo se na tvorbu méně známého tvůrce, který především dokumentoval zánik starého světa, který válcovala socialistická normalizace.
12.01.2016 08:30 |

podobné články

Podobné články

VIDEO: Jelen Sika působí v Česku myslivcům problémy. Je agresivní

 
V Česku se rozšířil jelen sika, proslul svými agresivními útoky na původního jelena evropského. Je však schopný napadnout i lidi či jiná zvířata.
02.08.2010 19:25 |

podobné články

´Lovci lebek´ zadrželi Šika, který vykradl z ČKA půl miliardy

 
Policejní zásahová jednotka v Praze ve středu zadržela Jana Šika, kterému soud v únoru pravomocně uložil trest 5,5 roku vězení za vyvedení 500 milionů z účtů dceřiné firmy České konsolidační agentury (ČKA), společnosti Galileo Real.
02.06.2011 20:30 |

podobné články

Policie zadržela Šika odsouzeného za vyvedení stamilionů z ČKA

 
Policie v Praze ve středu zadržela Jana Šika, kterému soud v únoru pravomocně uložil trest 5,5 roku vězení za vyvedení 500 milionů z účtů dceřiné firmy České konsolidační agentury (ČKA), společnosti Galileo Real. Bývalý manažer firmy nenastoupil k výkonu trestu. Policie se obávala, že stejně jako jeho spoluodsouzený Miloš Skořepa uprchne do zahraničí, uvedl ve čtvrtek na webových stránkách tiskový mluvčí policejního prezidia Jan Melša.
02.06.2011 20:40 |

podobné články

Případ Šika a Skořepy, kteří vyvedli půl miliardy z ČKA jde opět před soud

 
Případ Jana Šika a Miloše Skořepy, zodpovědných za zmizení půl miliardy korun z účtu České konsolidační agentury (ČKA), přezkoumá Nejvyšší soud. Advokáti obou mužů podali před několika dny dovolání. Potvrdil té mluvčí soudu Petr Knötig.
16.06.2011 10:10 |

podobné články

Místo mobilu na splátky se dočkal exekuce

 
Milan Šika z Moravských Budějovic si před dvanácti lety chtěl pořídit mobil na splátky. Když ale leasingová společnost Triangle vyžadovala i podpis manželky, který Šika nezískal, protože byli tehdy v rozvodovém řízení, chtěl smlouvu zrušit. Místo toho je nyní dlužníkem.
24.06.2012 07:15 |

podobné články

Z ŘSD údajně vyváděla peníze důmyslně organizovaná síť firem

 
Policie v souvislosti s vyšetřováním údajné korupce na Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) prověřuje podezření, že z podniku vyváděla peníze důmyslně organizovaná skupina lidí z řady firem. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Tito lidé vytvořili síť firem s akciemi na majitele, u nichž není možné zjistit skutečného vlastníka, a z ŘSD získali stomiliony korun.
06.02.2012 08:05 |

podobné články

Z ŘSD údajně vyváděla peníze důmyslně organizovaná síť firem

 
Policie v souvislosti s vyšetřováním údajné korupce na Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) prověřuje podezření, že z podniku vyváděla peníze důmyslně organizovaná skupina lidí z řady firem. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Tito lidé vytvořili síť firem s akciemi na majitele, u nichž není možné zjistit skutečného vlastníka, a z ŘSD získali stamiliony korun.
06.02.2012 08:30 |

podobné články

Paroubek: Opoziční stínohra sociální demokracie

 
Dokonce i V. Klaus se ve svém projevu k 28. říjnu vyjádřil, že věci u nás v zemi jaksi nejsou v pořádku a nejdou správným směrem. Vlastně můžeme říci, že i podle V. Klause jede všechno špatně.
31.10.2011 17:00 |

podobné články

Patrick Joseph Buchanan: Trump a jeho "ruská aféra": Mediální stínohra zakrývá kriminální činy tajných služeb. Požár v Trump Tower. Obchod s kradenými informacemi kvete stejně jako u nás. Demokracie leží v temnotách

 
Patrick Joseph Buchanan si všímá důležitého elementu "ruské aféry" amerického prezidenta - na nějž samozřejmě média hlavního proudu nechtějí a nemohou poukázat, protože sama jsou součástí spiknutí proti demokracii.
19.07.2017 18:10 |

podobné články

Osobnosti: Patrick Buchanan (17 článků)

Patrick Joseph Buchanan: Trump a jeho "ruská aféra" - Mediální stínohra zakrývá kriminální činy tajných služeb

 
Patrick Joseph Buchanan si všímá důležitého elementu "ruské aféry" amerického prezidenta - na nějž samozřejmě média hlavního proudu nechtějí a nemohou poukázat, protože sama jsou součástí spiknutí proti demokracii.
19.07.2017 18:45 |

podobné články

Osobnosti: Patrick Buchanan (17 článků)

Výzva 21 – recenze

 
Předně je důležité si vysvětlit, co to vůbec Výzva 21 je. Jedná se o program lidem pevně odhodlaným změnit svůj životní styl k lepšímu tím, že se začnou zdravě stravovat a pravidelně cvičit. Nejde pouze o cvičení, ale postupně získávané informace a znalost, jak je v praxi využít. Nechybí motivační část, což je velmi důležité. Hodně lidí začne a také rychle skončí. První týden je zcela zdarma, aby si každý člověk mohl vyzkoušet a osahat, jak to zhruba funguje a poznat blíže zakladatele Tomáše. Ten je pro ty úspěšnější, kteří to nevzdají a Výzvu 21 absolvují vždy k ruce, pokud potřebujete jakoukoliv radu ohledně cvičení či jídelníčku. Co vše se ve Výzvě 21 naučíte Naučíte se udělat si cvičební plán a ten dodržovat. Což je klíčové, protože pokud nemáte předem jasno a naplánováno – nelze se čeho chytat a jen těžko si vytvoříte návyk. Určitě po vás nikdo nechce, abyste ze dne na den zrušili knedlíky a začali chroupat mrkev. Vše jde postupně a nenásilně. Výzva 21 se skládá ze 4 modulů po 21 dnech. V každé fázi se dozvíte něco nového a postupně se zvedá i náročnost cvičení. Sama momentálně končím třetí modul a mám překvapující výsledky. Osobně jsem nepotřebovala ani tak moc hubnout, jako spíš vytvořit návyk a dozvědět se spoustu informací. Dobrá rada nad zlato Možná odvětíte, ale ty dnes najdete kdekoliv na internetu. To je bezpochyby pravda, ale musíte vědět, co přesně hledáte. Samu od sebe by mě určitě nenapadlo hledat informace, jak si změřit rychlost metabolismu, co dělat, když je zpomalený. Proč je důležitá detoxikace u likvidace nejspodněji uložených tuků, jak aplikovat do stravy sacharidové vlny a mnoho dalších věcí. Program je sestaven důmyslně s nejčastěji kladenými otázky a zaměřením na nejčastější problémy všech smrtelníků. U nás holek je to většinou i při nízké váze spodní bříško a zbavit se... Čtěte více Příspěvek Výzva 21 – recenze pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.05.2016 03:15 |

podobné články

RECENZE: Na fotografiích Miloně Novotného volá Londýn

 
Kurátorka Dana Kindrová připravila výstavu průkopníka a výrazného představitele naší humanistické fotografie Miloně Novotného. Je pojatá jako duchovní soukromá procházka ulicemi města nad Temží.
27.02.2014 08:30 |

podobné články

RECENZE: Jiří Jírů fotografuje stejně prezidenta, babičku i popovou hvězdu

 
Retrospektivní výstava fotografa Jiřího Jírů, který pracoval pro významné světové magazíny i prezidenta Havla, je pojatá jako určité bilanční ohlédnutí. Ale také jako ukázka toho, co tvůrce dokázal zachytit optikou objektivu.
26.05.2014 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Havel (317 článků) , Jiří Havel (317 článků)

RECENZE: Když se smrt promění v dekadentního šviháka

 
Expozice v Alšově jihočeské galerii, která ukazuje díla dvou autorů, litoměřického rodáka Alfreda Kubina (1877–1959) a umělce původem z Ruska jménem Sascha Schneider (1870–1929), je pojatá jako jejich pomyslný duel i umělecká konfrontace.
17.06.2014 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Sascha Schneider (1 článek)

Utečte před nemrtvými na střechu! Recenze zombie akce Dying Light

 
Otevřený svět, parkourové schopnosti, tuny zombie, přehršel misí, cyklus dne a noci a luxusní grafika. Zní to jako recept na zaručený megahit, ale na ten Dying Light nemá. Přesto je to originálně pojatá hra, která zabaví a zaujme. Především ty, kteří se rádi postaví hnijícím nemrtvým a bijí je hlava nehlava.
21.04.2015 11:05 |

podobné články

Trailer: Muži v naději

 
Scenárista, režisér a producent Jiří Vejdělek přichází po úspěšné komedii Ženy v pokušení s novým snímkem věnovaným tentokráte mužům. Ústřední otázka této skvěle obsazené komedie zní, zda může být nevěra základem šťastného manželství. Šarmantní bonviván Rudolf (Bolek Polívka) je o tom přesvědčen: „Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit …!!!” Rudolf s úspěchem uplatňuje svou divokou teorii v každodenní praxi a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje (Jiří Macháček), který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice (Petra Hřebíčková) začíná nudit. Milující tatínek a kamarádský tchán Rudolf proto nabídne Ondřejovi několik prověřených rad, jak vnést do skomírajícího manželství potřebný vzruch. Koneckonců jde o rodinné štěstí jeho jediné dcery… Z nudného slušňáka Ondřeje se pak díky románku s krásnou Šarlotou (Eva Kerekésová) skutečně stává sebevědomý pán tvorstva, obletovaný milenkou a obdivovaný vlastní manželkou. Situace je to sice krásná, ale dlouhodobě neudržitelná. Už proto, že skutečnými pány tvorstva jsou pochopitelně ženy. Ondřeje čeká smršť komediálních situací, kterým čelí s odzbrojující kombinací typicky mužských vlastností - hravou vynalézavostí a nezničitelnou nadějí, že všechno dobře dopadne. Posledním podstatným členem hereckého ansámblu vedeného Jiřím Vejdělkem je Simona Stašová v roli Rudolfovy ženy Marty.
12.06.2011 18:20 |

podobné články

Osobnosti: Simona Stašová (319 článků) , Jiří Vejdělek (100 článků) , Marty Simon (1 článek)

RECENZE: Didgeridoo v rukou Ondřeje Smeykala zpívá

 
Čtvrté sólové album českého hráče na didgeridoo Ondřeje Smeykala popouští uzdu jeho schopnosti posunout všeobecné mínění o funkci a možnostech nástroje do netušených rozměrů.
16.01.2014 10:10 |

podobné články

Čeští voliči raději vybírají mezi Petrem a Pavlem, menší strany musí bojovat

 
Politologové znají mnoho důvodů, proč český volič tíhne k volbě jedné ze dvou největších ideově odlišných stran ODS či ČSSD. Významný podíl na úbytku voličů malých stran má masivní a duálně pojatá kampaň, jak ji prezentují média, náročné podmínky pro vstup do Sněmovny, pohodlnost voličů i ekonomická krize.
14.08.2009 10:50 |

podobné články

Klaus s Mubarakem zaštítí výstavu egyptských vykopávek na Pražském hradě

 
Prezident Václav Klaus se v pondělí v Káhiře setkal se svým egyptským protějškem Husní Mubarakem. Řešili už tradiční téma izraelsko-palestinského konfliktu a hovořili také o plánované výstavě egyptských archeologických vykopávek na Pražském hradě. Tato velkoryse pojatá výstava je plánována na rok 2012, záštitu chtějí převzít právě Klaus s Mubárakem.
08.02.2010 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8616 článků)