Článek

RECENZE: Drama svědomí, odpovědnosti a cti. Z karlovarského festivalu jde do kin dánský Boj

 
Uvedení dánského snímku Boj, který ve čtvrtek vstupuje do českých kin, je po Sorrentinově Mládí druhým společným počinem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, České televize a společnosti Aerofilms. Jejich krédem je nabídnout autorsky nejvýraznější snímky současné světové produkce. A již podruhé tento cíl naplnily měrou vrchovatou.
28.04.2016 11:50 |

podobné články

Podobné články

Fanoušci karlovarského filmového festivalu podpořili s aplikací "EPP Pomáhej pohybem" pět projektů

 
Fanoušci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pomohli svým pohybem k získání podpory pěti projektům. Ti, kdo si v průběhu karlovarského festivalu stáhli a používali mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem, nasbírali body pro čtyři veřejně prospěšné projekty z Karlovarského kraje a jeden filmový projekt. Nadace ČEZ je nyní podpoří finančním příspěvkem v celkové výši 240 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem více než 97 tisíc lidí.
13.07.2015 14:22 |

podobné články

Diváckou cenu deníku Právo získal dánský film Veteráni

 
Dánský film Veteráni získal Diváckou cenu deníku Právo, o ocenění rozhodli sami návštěvníci 45. MFF Karlovy Vary. Křišťálový glóbus převzal během sobotního ceremoniálu dánský velvyslanec Ole E. Moesby. Do první desítky se probojovaly také dva české tituly - populární komedie Ženy v pokušení a dokument Katka.
10.07.2010 19:05 |

podobné články

Filmové premiéry: Iron Man 3, Kříž cti, Z cizího krev neteče a Jedlíci aneb Sto kilo lásky

 
Do kin jde třetí pokračování série Iron Man s Robertem Downeym jr. v titulní roli. Kříž cti je skandinávské válečné drama, inspirované skutečnými událostmi ze 40. let minulého století. Americká komedie Z cizího krev neteče je variace na téma ztráty identity. Tomáš Magnusek je podepsán pod komedií z prostředí hubnoucího sanatoria Jedlíci aneb Sto kilo lásky.
02.05.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Magnusek (52 článků)

Do kin přichází drama z Afghánistánu Boj, které nominovali na Oscara

 
Po Sorrentinově Mládí vstoupí 28. dubna do českých kin druhý film nového distribučního labelu KVIFF Distribution, dánské drama Boj. Na výběru právě tohoto snímku se jednomyslně shodli všichni tři autoři projektu KVIFF Distribution, tedy MFF Karlovy Vary, Česká televize a Aerofilms.
26.04.2016 10:00 |

podobné články

České drama Rodinný film navazuje na Kolju, získalo cenu na festivalu v Tokiu

 
Drama Rodinný film získalo na Mezinárodním filmovém festivalu v Tokiu Cenu za nejlepší umělecký přínos. Dvacet soutěžních děl posuzovala šestičlenná porota vedená režisérem Bryanem Singerem. "Na úspěch Rodinného filmu jsme hodně pyšní," řekl na tiskové konferenci v Tokiu producent filmu Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm a připomněl, že "poslední český film, promítaný na zdejším festivalu, byl Kolja v roce 1996". Rodinný film je mezinárodní koprodukce Česka, Německa, Slovinska, Francie a Slovenska. Jeho autorem je režisér slovinského původu Olmo Omerzu, který absolvoval pražskou FAMU. Do českých kin vstoupí Rodinný film 10. prosince.
02.11.2015 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Bryan Singer (19 článků) , Olmo Omerzu (5 článků)

Z karlovarského festivalu přichází do kin Single Man

 
K nejsilnějším filmovým zážitkům nedávno skončeného karlovarského festivalu patří film režiséra Toma Forda Single Man s brilantním Colinem Firthem v titulní roli. Ač byl dosud „jen“ designérem, módním návrhářem a mnohaletým kreativním šéfem módního domu Gucci, natřel to debutující režisér Tom Ford mnoha filmařům rozdílem třídy.
16.07.2010 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Colin Firth (91 článků) , Tom Ford (26 článků) , Tom Ford (20 článků) , Tom Ford (20 článků) , Tom Ford (20 článků) , Tom Ford (20 článků)

Negativní recenze diváky neodradily, česká komedie Sezn@mka vede návštěvnost kin

 
Do čela žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin se hned po svém uvedení dostala nová česká komedie Sezn@mka vyprávějící o jednom z fenoménů současné doby, internetové seznamce. Film režisérky Zity Marinovové s Jiřím Langmajerem v hlavní roli šéfa seznamky čelícího stížnostem nespokojených dam o víkendu přilákal do kin přes 30 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali více než 4,1 milionu korun.
01.08.2016 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Langmajer (401 článků) , Jiří Zita (9 článků)

Hvězdy karlovarského festivalu dostanou všichni stejně velké glóby

 
Křišťálové globy, tedy ceny karlovarského mezinárodního filmového festivalu, který zahajuje příští týden v pátek 29. června, jsou již připraveny. Na rozdíl od minulosti se ovšem letos budou rozdávat pouze sošky vytvořené ve větší variantě. Pořadatelé festivalu si totiž ve světově proslulé sklárně Moser v Karlových Varech tentokrát menší verze Křišťálových globů neobjednali.
22.06.2012 09:56 |

podobné články

Všechny hvězdy karlovarského festivalu dostanou stejně velké glóby

 
Křišťálové globy, tedy ceny karlovarského mezinárodního filmového festivalu, který zahajuje příští týden v pátek 29. června, jsou již připraveny. Na rozdíl od minulosti se ovšem letos budou rozdávat pouze sošky vytvořené ve větší variantě. Pořadatelé festivalu si totiž ve světově proslulé sklárně Moser v Karlových Varech tentokrát menší verze Křišťálových globů neobjednali.
22.06.2012 10:00 |

podobné články

Začínají Vary: Přijede vykropená Geislerová i legenda rasismu a mlácení žen Gibson!

 
Tak a je to tady. "Ve Varech dnes začne další ročník":http://www.extra.cz/hlavni-hvezda-karlovarskeho-festivalu-zaslouzi-si-mel-gibson-cenu-za-prinos-svetove-kinematografii našeho nejprestižnějšího filmového festivalu, na který letos nikdo nechtěl přijet, tak bylo vzato zavděk aktuálně vůbec nejzatracovanějším idolem Hollywoodu, "milovníkem napadání žen a Židů":http://www.extra.cz/hlavni-hvezda-karlovarskeho-festivalu-zaslouzi-si-mel-gibson-cenu-za-prinos-svetove-kinematografii "Melem Gibsonem":http://www.extra.cz/tema/mel-gibson, kterému u pořadatelů vyžebral letenku a milost kamarád "John Malkovich":http://www.extra.cz/tema/john-malkovich.
04.07.2014 13:00 |

podobné články

Hlavní hvězda karlovarského filmového festivalu je v Česku

 
Hlavní hvězda čtyřicátého devátého ročníku karlovarského mezinárodního festivalu Mel Gibson dorazil do Česka. Na karlovarské letiště, kde letadlo se slavným hercem a režisérem v pátek přistálo, ho přišly přivítat na dvě desítky jeho příznivců. Jeho účast na festivalu ale budí i rozpaky.
04.07.2014 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Mel Gibson (329 článků)

Diváci karlovarského festivalu uvidí Mela Gibsona v pyžamu

 
Pouhý rok stačil organizátorům karlovarského filmového festivalu k tomu, aby pro originální znělku získali herce a režiséra Mela Gibsona. „Při vytíženosti takovýchto osobností je to malý zázrak,“ řekl k tomu prezident festivalu Jiří Bartoška. Znělka je zatím v přísném utajení. Obrázky ale naznačují, že se hollywoodská hvězda ukáže fanouškům filmů v pyžamu.
26.05.2015 10:01 |

podobné články

Osobnosti: Mel Gibson (329 článků) , Jiří Bartoška (536 článků)

Hejtmanka Vildumetzová na tiskovce se Zemanem zmínila prezidentovo „kladivo na hejtmany“

 
Závěrečnou tiskovou konferencí se rozloučil prezident Miloš Zeman s návštěvou Karlovarského kraje. „Bylo mi opravdu ctí být prezidentovým průvodcem během celé jeho návštěvy,“ uvedla úvodem tiskové konference hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).
03.03.2017 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17031 článků)

RECENZE: S Křišťálovým glóbem z Karlových Varů jde do kin Domácí péče

 
Křišťálovým glóbem za nejlepší ženský herecký výkon Aleny Mihulové odměnila mezinárodní porota karlovarského festivalu český soutěžní film Domácí péče debutujícího scenáristy a režiséra Slávka Horáka.
16.07.2015 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Alena Mihulová (91 článků)

RECENZE: Mnohem víc než životopisné drama. Do kin jde oscarový kandidát, britsko-americký Kód Enigmy

 
Po vynikajícím Birdmanovi, který vstoupil s devíti oscarovými nominacemi minulý týden do českých kin, je tu další horký kandidát: Kód Enigmy má jen o jednu nominaci méně a bude se rovněž ucházet i o sošky nejcennější za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář, herecký výkon Benedicta Cumberbatche v hlavní roli a Keiry Knightleyové v roli vedlejší.
29.01.2015 11:31 |

podobné články

Osobnosti: Benedict Cumberbatch (122 článků)

Sosnovec (ČSSD): Stát se zříká odpovědností za normální chod naší společnosti

 
Osobně jsem rozhodnut do druhého důchodového pilíře nevstoupit. Zcela se mi nelíbí, jak se náš stát zříká odpovědností za normální chod naší občanské společnosti, a kam naší republiku vedou Topolánkovy a Nečasovy vlády. Zříci se odpovědnosti, to umí každý blbec.
06.02.2013 08:30 |

podobné články

Legislativní rada schválila pravidla rozpočtové odpovědnosti

 
Konkrétní pravidla při sestavování rozpočtů a střednědobého rozpočtového výhledu i působnost a fungování Národní rozpočtové rady řeší návrh zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti, který dnes schválila Legislativní rada vlády. Návrh zákona navazuje na ústavní zákon o rozpočtové odpovědnosti, tedy na takzvanou finanční ústavu, která je nyní v Poslanecké sněmovně.
30.05.2013 19:30 |

podobné články

Ministerstvo financí: Mezirezortní připomínkové řízení k novele zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla bylo zahájeno

 
Ministerstvo financí dne 14. srpna 2015 zahájilo mezirezortní připomínkové řízení k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony.
16.08.2015 17:51 |

podobné články

Ministr Pelikán je proti snižování hranice trestní odpovědnosti

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je proti snížení věkové hranice trestní odpovědnosti z 15 let. V názoru ho utvrdilo dvoudenní zasedání zemí visegrádské čtyřky na zámku Štiřín. V pátek řekl, že uvažuje spíše o možnosti prodloužit trvání výchovných opatření ukládaných nezletilým z 19 třeba až do 21 let věku, jak je to zavedeno v Polsku. Ve Sněmovně nyní leží návrh, který u závažných činů snižuje hranici trestní odpovědnosti na 13 let.
27.05.2016 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (298 článků)