Článek

RECENZE Dovolená v protektorátu? Málo ponížení a moc Hitlera

 
V Dovolené v protektorátu rodina neustále hraje divadlo, místo aby shodila masky. Tvůrci nepochopili smysl reality show.
24.05.2015 10:06 |

podobné články

Podobné články

Chat s režisérkou Dovolené v Protektorátu: Jaké to je poslat na soutěžící gestapo?

 
Nová reality show Dovolená v Protektorátu vyvolala po svém odvysílání velké vášně mezi diváky. Její účastníci se totiž přesouvají v čase zpátky do období druhé světové války. Zeptejte se režisérky originálního projektu Zory Cejnkové, co říká na rozporuplné reakce diváků, nebo na cokoliv, co vás ohledně Dovolené v Protektorátu zajímá. Na chatu odpovídá právě teď.
24.05.2015 17:40 |

podobné články

Ponížení u umělého oplodnění i vyšší dávky: Adamová a Marksová se přely o rodiny

 
O tom, koho všeho má zahrnovat moderní česká rodina a jak jí má stát efektivně pomoci, se přely v debatě Blesk.cz ministryně Michaela Marksová (ČSSD) a poslankyně Markéta Adamová (TOP 09). Mluvilo se o plošném porodném, které ministerstvo plánuje, umělém oplodnění bez souhlasu partnera a údajném „ponížení“ žen i mužů i o tom, že mateřská dovolená není žádná dovolená.
18.02.2017 07:20 |

podobné články

Osobnosti: Michaela Marksová (399 článků)

Reality show Dovolená v protektorátu se vysmívají diváci. Dřív než začali vysílat

 
Česká televize ještě ani neodvysílala první díl nové reality show z prostředí 2. světové války Dovolená v Protektorátu a už čelí ostré kritice diváků. Těm především vadí naivita scén, pokroucená historie a neúcta k pamětníkům válečných hrůz.
15.05.2015 13:25 |

podobné články

Dovolená v protektorátu není o koncentrácích, říká režisérka

 
Rozhovor s autorkou a režisérkou televizního pořadu Dovolená v protektorátu o kritických recenzích, předpojatosti diváků i podstatě reality show.
02.06.2015 13:41 |

podobné články

Česká televize překročila hranice dobrého vkusu, napsal o reality show Dovolená v Protektorátu list New York Times

 
„Pokud jste si mysleli, že reality show dosáhla hranice představivosti a dobrého vkusu, tak Česká republika otevřela zcela nové hranice.“ Tak začíná článek v The New York Times, který pojednává o reality show Dovolená v Protektorátu.
08.06.2015 19:25 |

podobné články

Dovolená v Protektorátu pojede do Berlína

 
Pořad České televize Dovolená v Protektorátu bude reprezentovat spolu s dalším dokumentem ČT nazvaným Zlatá mládež naši republiku na přehlídce Creaty forum v Berlíně. Zájem o vysílání již projevila nizozemská televize.
17.06.2015 13:55 |

podobné články

Dovolená v protektorátu zaujala Nizozemce a míří do Berlína

 
Hojně diskutovaný pořad České televize Dovolená v protektorátu se zúčastní přehlídky evropských veřejnoprávních stanic spolu s desítkou dalších vybraných pořadů.
17.06.2015 15:46 |

podobné články

Dovolená v Protektorátu? Zvažujeme pokračování, řekl šéf vývoje pořadů ČT

 
Dovolená v Protektorátu vzbudila obrovský zájem. O České televizi se po dlouhé době hodně psalo i v zahraničí. Názor ČT na pořad, na vzrušené reakce lidí i na možnost pokračování shrnul pro Novinky.cz Jan Maxa, ředitel vývoje pořadů a programových formátů České televize.
01.07.2015 15:01 |

podobné články

Osobnosti: Jan Maxa (3 články)

Kritizovaná reality show ČT Dovolená v protektorátu získala evropskou cenu

 
Dokureality České televize Dovolená v protektorátu získala druhé místo na přehlídce evropských veřejnoprávních stanic Creative Forum v Berlíně. V německé metropoli ji vybrali odborníci z dvaadvaceti nejúspěšnějších evropských televizních projektů.
16.09.2015 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Petr Dvořák (503 článků) , Petr Dvořák (498 článků)

ČT: Dovolená v protektorátu je druhým nejúspěšnějším projektem v Evropě

 
Pořad České televize Dovolená v protektorátu získal druhé místo na prestižní přehlídce evropských veřejnoprávních stanic Creative Forum v Berlíně. V německém hlavním městě vybírali odborníci z dvaadvaceti nejúspěšnějších televizních projektů. Mezi nominovanými se pak objevil i další projekt České televize, Zlatá mládež.
17.09.2015 07:36 |

podobné články

V protektorátu se toho zase tolik nedělo, řekla Válková a naštvala opozici

 
Ministryně spravedlnosti Helena Válková (nestr. za ANO) přiznala, že si o poválečném odsunu Němců myslí to nejhorší. Považuje jej za reakci na situaci v období protektorátu. Zároveň dodala, že „se toho v protektorátu zas tolik nedělo”. Ministryně to řekla v rozhovoru pro server Echo24. Tato slova pobouřila představitele ODS a TOP 09, kteří je označili za neakceptovatelná a historicky nesmyslná.
24.03.2014 12:40 |

podobné články

Osamělý jedinec nemá šanci. Naše povinnost je jasná, napsal podle Hradu Ferdinand Peroutka v reakci na vyhlášku protektorátu

 
Pražský hrad zveřejnil další z kontroverzních textů novináře Ferdinanda Peroutky. Tentokrát se jedná o sloupek z období počátku protektorátu. Jen tři dny před začátkem druhé světové války vydal říšský protektor Konstantin von Neurath „Výstrahu“ pro obyvatelstvo protektorátu a Ferdinand Peroutka napsal pro Lidové noviny komentář, jímž toto varování před jakýmkoliv narušováním klidu a pořádku podpořil.
21.04.2015 13:11 |

podobné články

Osobnosti: Ferdinand Peroutka (179 článků)

MATEŘSKÁ DOVOLENÁ V ČESKU: Dá se jí vůbec říkat dovolená? Nebo je to výsměch maminkám?

 
Mateřská dovolená je období, které by mělo být pro ženu jedním z těch nejkrásnějších. Je ovšem slovo dovolená na místě? Skutečně si myslíte, že si při tomto období odpočinete jako při dovolené? A vůbec, jak je to s péčí o právě narozené děti v jiných státech? Také se zde používá slovo dovolená?
28.07.2016 07:05 |

podobné články

Máte doma fotoalba, dopisy, pohlednice, deníky vašich předků z dob protektorátu? Pošlete nám je!

 
Blesk.cz připravuje unikátní seriál Život za Hitlera, na kterém se můžete podílet i vy. Jak na to? Stačí poslat cokoli, co ve vaší rodině připomíná pohnutou dobu protektorátu. Rovněž vyzýváme každého, kdo může poskytnout zajímavé svědectví a vyprávět svůj životní příběh, aby nám napsal na tip@blesk.cz. nebo na adresu Komunardů 1584/42, 170 00, Praha 7.
15.03.2014 17:35 |

podobné články

RECENZE: Bláznivá dovolená aneb zpátky do osmdesátek

 
Crazy komedie Bláznivá dovolená a Bláznivá dovolená v Evropě o praštěné rodině Griswoldů byly v osmdesátých letech velkým hitem. Televize je s úspěchem reprízují dodnes. John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein se rozhodli natočit něco podobného pro novou generaci, a tak vznikla Bláznivá dovolená, která právě míří do kin.
24.08.2015 13:16 |

podobné články

Osobnosti: John Francis (3 články) , John Francis (4 články) , Jonathan Goldstein (2 články) , Jonathan Goldstein (2 články)

Na dovolenou do Protektorátu? Novinka ČT provokuje a snad i vzdělá

 
Dovolená v Protektorátu je ironický název pořadu České televize, který se začne vysílat 23. května. Jde o první českou historickou reality show, i když tento pojem je zavádějící, smyslem pořadu podle tvůrců není tupá zábava, ale částečně i vzdělávání.
06.05.2015 16:41 |

podobné články

Rodina, kterou ohrožuje gestapo, byla pod dohledem psychologů, říká režisérka Dovolené v Protektorátu

 
Strávit dva měsíce s nedostatkem jídla a ve strachu na samotě mezi poli, když vás kdykoliv může „přepadnout“ gestapo, není rozhodně nic příjemného. Vědoma si toho je i režisérka nové reality show Dovolená v Protektorátu, v níž sedmičlenná rodina prožívá znovu dobu 2. světové války. Aby se rodina nezhroutila, dohlíželi na ni psychologové.
25.05.2015 18:05 |

podobné články

Reality show z Protektorátu budí poprask v zahraničí: Naštěstí je koncentrák nečeká, píšou

 
Kontroverzní reality show České televize Dovolená v Protektorátu vyvolala pozornost i u zahraničních médií. Zmiňují se o ní v The Telegraph, Variety, The Guardian, The Times of Israel a dalších. Články reality show kritizují. Vycházejí hlavně z reakcí rozčilených diváků..
26.05.2015 17:15 |

podobné články

Vondrouš (LEV21): V protektorátu "se toho zase tak moc nedělo"?

 
Paní ministryně spravedlnosti Válková, někde použila slovní obrat o protektorátu. Je asi jedno kde a kdy. Důležité je, že se prostě tak moc nedělo...Lidé chodili do Škodovky a do Kolbenky a do Poldovky, dostávaly od Heydrycha přidáno a vše bylo v pořádku. Kdo pracoval víc a svědomitěji pro říši, dostal víc. Třeba boty nebo oběd. Kdo víc udával... zahltil GESTAPO...
25.03.2014 14:50 |

podobné články