Článek

Recenze: Dívka, která si říkala Tuesday. Londýnské podzemí ukrývá bojovnici bez servítků.

 
Úterý. Tak si v angličtině říká dívka, která může směle konkurovat severské Lisbeth Salanderové. Vlastně ne. Je totiž ještě drsnější a přitom dokáže stát na správné straně.
12.05.2016 12:45 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Tuesday je mstitelka, které fandíte

 
Tuesday je dívka s tajemnou identitou. Žije v londýnském podzemí, v metru, a na povrch vystupuje, aby se pomstila za to, co se stalo jí, vrstevníkům a jiným obětem násilností tamního gangu.
01.05.2016 11:25 |

podobné články

Stephen Williams: Tuesday přišla s jedním temným ránem

 
Brit Stephen Williams píše texty pro rockovou kapelu, vydal sbírku básní, knihu povídek a v roce 2015 i román Dívka, která si říkala Tuesday. Ve středu vyjde v českém překladu. Je o dívce, která žije hluboko pod ulicemi Londýna. Schovala se tam před lidmi, kteří jí ublížili, a odtud se jim mstí.
06.04.2016 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Stephen Williams (1 článek) , Stephen Williams (1 článek)

Recenze: Nejkrásnější výlety do podzemí a 40 klenotů bez slunce

 
Městská podzemí, jeskyně, štoly… Místa ukrytá pod zemí pro nás zpravidla mají nádech čehosi tajemného, dobrodružného, strašidelného a neodolatelného zároveň. Ostatně, když ve filmu hledá někdo poklad, leze snad po stromech? Ne, míří pod zem! Do té nejtemnější jeskyně, do tajných podzemních komnat, ke kterým je třeba se probourat minimálně tlustou zdí…
15.06.2016 11:25 |

podobné články

Okamura v ráži: Imigranty vyhostit, s vašimi dětmi žádný muslim slitování mít také nebude. Valí se sem bojovníci a válku přivážejí s sebou. EU je smrtelné objetí, kde zahyneme

 
OPĚT JE TU 17. LISTOPAD Předseda SPD a poslanec Tomio Okamura připomněl varování Interpolu a dalších služeb, že součástí migrační vlny jsou bojovníci Islámského státu. Toto varování všichni opomíjeli. Pokud jde o uprchlíky, valí se sem bojovníci a válku přivážejí s sebou.
14.11.2015 11:46 |

podobné články

Osobnosti: Tomio Okamura (1545 článků)

Odkopnutý Macura promluvil o Ivetě Bartošové: Ještě ráno mi říkala miláčku

 
Rozmazlená hvězda, která neví, co chce? Nesvéprávná osoba, jež nepozná, co je pro ni dobré? Nebo oběť domácího násilí, která se vrací do náruče agresora? To vše může být Iveta Bartošová  (47) , která po zběsilém útěku od Josefa Rychtáře  (55) skončila v náruči ochránce Zdeňka Macury  (39) . Tomu nyní ale zcela nečekaně dala košem a vrací se k Rychtářovi, o němž prohlašovala, že ji cpal prášky, aby od ní měl pokoj . Macura se její obrat v chování snaží pochopit. Prý neodchází proto, že by ji začal omezovat nebo jí zakazoval alkohol. „Naštvaná na mě nebyla. Ještě ráno mi říkala miláčku,“ krčí rameny.
10.07.2013 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6578 článků)

Susan Boyleová zapomněla, že zpívá živě. Po chraptění chtěla začít znovu

 
Skotská zpěvačka a objev soutěže Britain’s got talent z roku 2009 Susan Boyleová zažila tento týden při vystoupení v televizi ABC krušné chvíle. Když zpívala, začala chraptět a ztrácet hlas, načež tradiční vánoční píseň O Holy Night raději v půlce přerušila a opatrně se zeptala, zda by nemohla začít ještě jednou. Bohužel zapomněla, že pořad The View Tuesday se vysílá živě.
02.12.2010 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Susan Boyle (293 článků)

Vítězem ankety Mobilní aplikace roku 2013 je ČSFD.cz

 
V anketě Mobilní aplikace roku 2013, pořádané nezávislou podnikatelskou sítí TUESDAY Business Network, byly oceněny nejlepší české a slovenské aplikace pro mobilní telefony.
14.06.2013 09:40 |

podobné články

Divoká kachna uvízla v plzeňském podzemí. Zachraňovalo ji osm lidí

 
Neobvyklou a akční záchrannou akci, která obnášela i plavání na nafukovací matraci v podzemním zatopeném náhonu, absolvovali v pondělí plzeňští zvířecí zachránci. V technickém podzemí budovy dopravních podniků uvízla v temném betonovém náhonu turbíny divoká kachna.
28.07.2009 13:05 |

podobné články

Největší záhady Česka: Stopa vede do podzemí

 
V dalším díle ukázky z knihy Toulky tajemnými místy Čech, která už 12. září jako další titul vychází v edici Aha!, se vypravíme do podzemí kostela v Jablonném v Podještědí. Ten skrývá nejedno tajemství...
02.09.2011 12:05 |

podobné články

Utajené podzemí bunkru Drnov se odhalilo veřejnosti

 
Dlouho utajované podzemí, které 24 hodin denně obývalo 170 lidí, respektive vojáků a důstojníků. Sovětská raketová technika a sály bojového velení. Řeč je o protileteckém podzemním bunkru Drnov u Podlešína nedaleko Slaného, jednom z největších bunkrů v České republice, který nyní slouží i k prohlídkám veřejnosti. Ta může nahlédnout do tajů studené války, která se projevila i v tehdejším Československu.
08.12.2013 09:05 |

podobné články

Potěmkinova vesnice kvůli paní Ivaně? Před návštěvou Zemanové zpevňovali stropy v podzemí Jihlavy!

 
Miloš a Ivana Zemanovi dnes vyráží na další inspekční prezidentskou cestu, tentokrát na Vysočinu. Před příjezdem první dámy, která bude mít opět separátní program, však bylo nutné udělat drobné úpravy. Zpevnit stropy v jihlavském podzemí, kam se paní Ivana odpoledne vydá. Snad byly tyto práce provedeny kvalitně...
25.06.2014 07:20 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15925 článků) , Ivana Zemanová (262 článků)

Historik o nacistickém pokladu v podzemí: Kvůli vlaku se umíralo a dodnes si někteří nepřejí jeho objevení

 
Je téměř jisté, že u polského městečka Valbřich (Wałbrzych) se v podzemí nachází dlouho ztracený a záhadný vlak s nacistickým pokladem. Jeho existenci obestírají tajemství, která přiblížil polský historik Tadeusz Slowikowski (85).
01.09.2015 06:30 |

podobné články

2. Díl – 4 tipy jak být skvělou tchýni svému zeti

 
Když pominu blondýnky tak nejvíce vtipů existuje právě na tchýně. Každá matka se jednou stane tchýní a chce pro svého potomka jen to nejlepší. Pravdou je, že některé to mnohdy silně přehání. V dnešním článku vám prozradíme, jak se stát báječnou tchýní. Já jsem ti to říkala… Častou chybou matek, které se snaží uchránit svou dceru, je věta: Já jsem ti to říkala, nikdy sis ho neměla brát! Možná jste za dceru tajně snila o krásném, vzdělaném, upraveném, inteligentním a studovaném člověku. Ona si však domů přivedla „burana“ v riflích. Penězi nesmrdí, zkouší už několikátou školu a stále se hledá. Berte to prostě tak, že je to její život a její zkouška. Ať už to vyjde či nikoliv, každý máme na tomto světě své životní lekce, kterými si musíme projít. Princové na bílém koni už vymřeli… Nechejte svou dceru, aby si žila svůj vlastní život – ne ten váš. Kousněte se do jazyku a zdržte se všech jedovatých poznámek. Svůj názor a obavy vyslovit můžete, ale nebuďte nepříjemná. Na svém potencionálním „zeťákovi“zkuste vidět i ty lepší stránky. Určitě se nějaké najdou, když se budete trochu snažit. Možná, že nenosí kravatu, ale umí bezvadně vařit, je manuálně zručný, dceři pomáhá v domácnosti. Respektujte jejich soukromí… Bydlíte-li s mladými pod jednou střechou, naučte se akceptovat jejich soukromí. Respektujte jejich prostor a nikdy za nimi nechoďte do pokoje bez ohlášení či zaklepání. Jejich zázemí je důležité a neberte jim ten pocit. Nezmění to ani fakt, že už jste třeba babičkou. Pokud nechcete, aby se doma cítili, jako nezvaní hosté přistupujte k nim s tímto vědomím. Návštěvu jejich soukromí nikdy zbytečně neprodlužujte a nesnažte se na nich vyzvídat, jaké mají plány. Když vám to budou chtít říci, vysloví se sami. Tolerujte nedokonalost… Téměř každá maminka si myslí, že má dokonalé dítě. Pokud si je vědoma toho, že dokonalé není, tak... Čtěte více Příspěvek 2. Díl – 4 tipy jak být skvělou tchýni svému zeti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
02.01.2016 10:35 |

podobné články

Princ Charles zkusil nové londýnské vagony, metrem jel po 33 letech

 
Bylo to poprvé po 33 letech, co britský princ použil londýnskou podzemku. Následník trůnu doprovázený manželkou Camillou nastoupil na stanici Farringdon a jel linkou Metropolitan jednu stanici na nádraží King's Cross. Jeho jízda byla jednou z akcí připomínající 150. výročí otevření londýnské podzemní dráhy. Další články k tématu: VIDEO: Londýnské metro slaví 150 let provozu. První vozy poháněla pára
30.01.2013 20:00 |

podobné články

ZÁHADA světélkujícího podzemí v Jihlavě odhalena

 
Po letech bádání padla část záhady jihlavského podzemí. Unikátní svítící chodba není ani dílem duchů, ani vstupem do čtvrté dimenze.
30.04.2009 17:10 |

podobné články

S kamerou v kanálech Ústí nad Labem

 
Odborníci v Ústí nad Labem kontrolovaly kanály. Spolu s nimi do podzemí sestoupila i reportérka TV Nova. Do podzemí města se s kamerou nikdo nepodíval nejméně 50 let.
26.04.2010 20:05 |

podobné články

Chystá se Dungeonbowl, pokračování Blood Bowlu

 
Člověk se skoro musí divit, co všechno studio Cyanide nestíhá dělat. Každopádně, tihle chrliči mají v plánu další titul, jímž bude pokračování adaptace stolní hry Blood Bowl. Tentokrát se bude jednat o titul jménem Dungeonbowl, což je název jednoho z rozšiřujících modulů k původní hře, který se odehrává v podzemí. Tentokrát se tedy budete řezat v podzemí, které...
08.12.2010 13:05 |

podobné články

Znojemské podzemí patří mezi nejlepší Top cíle jižní Moravy

 
Velkého úspěchu se dočkalo Znojemské podzemí, které se umístilo v hodnocení kvality za loňský rok v konkurenci dvaceti nejlepších Top výletních cílů na jižní Moravě na krásném 3. místě.
31.03.2011 09:50 |

podobné články

Gottwald mával z balkónu paláce Kinských, jeho podzemí nyní kraluje sumec Pepa

 
V rozsáhlém sklepení paláce Kinských na Staroměstském náměstí najdete pozoruhodnou a neprávem opomíjenou výstavu Pod hladinou Vltavy. Balkón, ze kterého Gottwald vyhlašoval vítězství pracujícího lidu, je na očích stále, ale že v podzemí vládne metra půl dlouhý sumec Pepa, to ví jen málokdo.
23.02.2012 14:05 |

podobné články