Článek

Recenze: Dětská uspávačka se snovými ilustracemi Myšky Elišky

 
Myška Eliška je plyšová hračka, která vede docela obyčejný život. A to je trošku škoda. Knížce Jak se máš, Eliško? totiž chybí zápletka i pointa. Krásné výtvarné zpracování by si zasloužilo nosnější příběh.
19.11.2015 15:35 |

podobné články

Podobné články

Recenze: Hrabě Monte Cristo na vás dýchne nostalgií a okouzlí Bornovými ilustracemi

 
Bouřlivé časy po pádu císaře Napoleona a v nich nekonečná láska Edmonda Dantèse k půvabné Mercedes čelící Danglarsově proradnosti… Kdo by ten příběh neznal alespoň zdálky? Letos na podzim se vrátil v plné kráse a v podobě, která vaší knihovně budě slušet. Aby ne, když pod ilustracemi je podepsán mistr kresby Adolf Born.
30.11.2016 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Adolf Born (48 článků)

Nevlastní otec Elišky promluvil na Facebooku: Vrahu, chytíme tě jako první!

 
Vrahovi devítileté Elišky, jejíž tělo našli včera odpoledne v lesíku nedaleko obce Ciboušov na Chomutovsku, přejí všichni to nejhorší. Stejně "jako matka Elišky":http://www.extra.cz/zoufala-matka-mrtve-elisky-spamuje-facebook-truchlivymi-statusy-prectete-si-je-v-galerii Alena K. na Facebooku zareagoval i její nevlastní otec Martin K.
11.09.2014 21:01 |

podobné články

Zařizujeme dětský pokoj pro miminko

 
Narození miminka je jedna z nekrásnějších událostí člověka. Jedním z posledních kroků, které musejí rodiče před narozením udělat, je kompletně zařídit dětský pokoj. Ten musí být navržený tak, aby působil harmonicky a dítě v něm mělo vše co bude potřebovat. Co nesmí v dětském pokoji chybět, jsme pro vás sepsali v následujícím článku. Dominuje postýlka Dětská postýlka je základ dětského pokoje pro miminko. Ono totiž nic jiného nepotřebuje. Z tohoto důvodu by měla být vybíraná s naprostou pečlivostí a rozmyslem. Správná dětská postýlka musí být bezpečná a vyrobená z kvalitních a zdravotně nezávadných materiálů. Ideální dětská postýlka je variabilní postýlka. Každý rodič jistě ocení nastavitelný rošt, posuvnou bočnici nebo vyndavacími příčkami. Postýlku tak bude moci přizpůsobit potřebám dítěte i rodičům a zajistit vašemu děťátku zdravý tělesný i duševní rozvoj. Certifikát o zdravotně nezávadné postýlce Konstrukce dětské postýlky musí být z pevného materiálu, který dokáže zajistit dokonalou stabilitu. Přísná pravidla platí také pro zvolený materiál a nátěr. Oba tyto parametry musejí být zdravotně nezávadné. Nátěr nesmí obsahovat škodlivé látky jako jsou polychlorované bifenyly, olovo a další. Prodejci ke svým postýlkám dodávají certifikát, který za nezávadnost ručí. Bez třísek a ostrých hran Dětská postýlka musí také být bez ostrých hran a výčnělků, který by mohly způsobit ošklivá zranění. Každý zkušený rodič vám řekne, že dítě velmi brzy začne všechny olizovat a ochutnávat. Proto je nutné vybrat dřevo, které nedělá třísky. Ideální je tvrdé bukové dřevo. Bezpečná postýlka v číslech rozestupy mezi příčkami by měly být od 4,5 – 7,5 cm (dítě neprostrčí hlavičku) rozestupy mezi příčkami nesmějí být menší než 2,5 cm (dítěti se nezaklíní ručička, nožička) rošt musí jít dát minimálně 60 cm pod horní hranu postýlky (aby dítě nemohlo vypadnout až se bude stavět) existují dva rozměry postýlek 120 x 60 cm a 140 a 70 cm Zabránění prostrkování ručiček... Čtěte více Příspěvek Zařizujeme dětský pokoj pro miminko pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
25.04.2016 02:55 |

podobné články

Z šedé myšky femme fatale: Tahle česká zpěvačka je důkazem, že to jde i po padesátce

 
Na to, aby se z nevýrazné a nenalíčené šedé myšky stala opravdová femme fatale, stačí jen chvíle. Své o tom ví šansoniérka Renata Drössler  (52) , která se takhle téměř během půl hodiny proměnila nedávno při natáčení klipu k jedné ze svých nových písní.
29.03.2016 11:55 |

podobné články

Z šedé myšky dámou za pár minut. Podívejte se na tyto úžasné proměny!

 
Talentovaný návrhář a umělec z lotyšské Rigy Konstantin Bogomolov vlastní kosmetickou školu, kam zve všechny ženy a dívky, aby byly jeho modely. S pomocí svých studentů vytváří doslova zázraky. Podle něj může být každá žena dáma, a tak z ošklivé myšky, která se neumí obléct, vykouzlí doslova královnu. Podívejte se na neuvěřitelné přeměny dam a dívek.
05.04.2016 21:25 |

podobné články

Potvrzeno: Policie už má podezřelého z vraždy Elišky! Kdo je možným vrahem?

 
Po dvou dnech od nalezení "těla devítileté Elišky K.":http://www.extra.cz/nevlastni-otec-elisky-promluvil-na-facebooku-vrahu-chytime-te-jako-prvni v lesíku nedaleko obce Ciboušov na Chomutovsku už má policie podezřelého.
12.09.2014 09:16 |

podobné články

Pohřeb zavražděné Elišky: Sbohem jí dávali dva tatínci i propuštěný strýc

 
Včerejší pohřeb zavražděné Elišky (†9) zůstane v myslích lidí na dlouhou dobu. Maličká bílá rakev skrytá pod ohromným věncem s věnováním od maminky, brášky a strejdy Honzy. Proč na stuze nebyl ale i otec malé Elišky? Pohřbu se však účastnil. A krom něj i Aleny nová známost.
23.09.2014 05:15 |

podobné články

Andrle (Úsvit-NK): Řád Elišky Přemyslovny patří ženám, na které se zapomíná

 
Nadační fond Elišky Přemyslovny bude letos poprvé udělovat Řád Elišky Přemyslovny, a to výhradně ženám, které působí v charitativní a sociální oblasti. Právě tyto ženy si podle prezidenta fondu Augustina Karla Andrleho ocenění zaslouží nejvíce.
23.09.2015 10:56 |

podobné články

Osobnosti: Eliška Přemyslovna (16 článků)

Předsedkyně ERÚ je čerstvou nositelkou řádu Elišky Přemyslovny

 
Nadační fond Elišky Přemyslovny dnes ve Státních aktech Poslanecké sněmovny udílel ocenění ženám, které významně a pozitivně promlouvají do veřejného života v České republice. Za svou práci na Energetickém regulačním úřadě (ERÚ) i v občanském životě se stala laureátkou řádu Elišky Přemyslovny předsedkyně úřadu Alena Vitásková.
23.09.2016 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Eliška Přemyslovna (16 článků)

Spisovatelka Markéta Pilátová: Ráda pracuji s magičnem a snovými prvky

 
Spisovatelka Markéta Pilátová je nominována na literární cenu Litera za knihu Kiko a tajemství papírového motýla. V rozhovoru mimo jiné říká, proč si vybrala japonskou holčičku Kiko a proč se děj odehrává v Kroměříži.
07.03.2011 13:05 |

podobné články

Elita modelingu na Hradě: Němcová chrastila, Kuchařová dráždila. A co Mareš s Faltýnovou?

 
Česká Miss má velkou publicitu i popularitu, ale ve Španělském sále Pražského hradu se její finále nikdy nekonalo. Na rozdíl od méně sledované mezinárodní soutěže Schwarzkopf Elite Model Look, jež mladým holkám dává šanci dostat se do navýsost exkluzivního, snovými příjmy vypolštářovaného modelingu.
14.09.2012 05:15 |

podobné články

Zpátky do minulosti: Jak tvrdá byla dětská práce na začátku minulého století, část II.

 
Už jsme vám "přinesli první díl":http://www.extra.cz/zpatky-do-minulosti-jak-tvrda-byla-detska-prace-na-zacatku-minuleho-stoleti-cast-i klenotů archivovaných v knihovně Kongresu, na kterých je zachycena těžká dětská dřina ze začátku minulého století. Zaznamenal ji fotograf Lewis Hine, který byl najat Národním výborem pro dětskou práci.
15.10.2013 22:35 |

podobné články

Recenze: Herečka Aňa Geislerová vydala knihu a překvapila

 
Typograficky nápaditá a ilustracemi Lely Geislerové vyšperkovaná kniha P. S. Ani Geislerové vzbudila rozruch.
04.01.2016 14:20 |

podobné články

Platíte si prostitutky? Dejte pozor! V Praze řádí prostitutka-uspavačka

 
Policisté z Prahy pátrají po neznámé ženě. Ta okradla muže, kterému předtím nabídla sex. Využila chvíle, kdy její zákazník usnul a sebrala mu 15 tisíc korun.
24.04.2012 19:00 |

podobné články

Prostitutka uspavačka je v rukou policie! Vypátrali ji lidé

 
Prostitutka, která uspala a okradla svého klienta, je zatčená. Poté, co policie zveřejnila její fotografii, se ozvalo spoustu pozorných lidí, díky nimž ji dopadli.
26.04.2012 15:30 |

podobné články

Uspávačka hadů: Vystoupení následnice dua Eva a Vašek Katky Ofinky vám polechtá bránici

 
Katka Peclová ze svérázného dua Katka a Jindra , jež má ambice stát se novou kometou na hudebním nebi, kde by chtěla nahradit Evu a Vaška, naprosto odzbrojila hosty narozenin pořadatele charitativních akcí Davida Novotného. Obecenstvo složené z řad přátel oslavence, novinářů a celebrit nechápavě pozorovalo půlhodinové vystoupení milé a skromné dívenky, která jako by se zapomněla někde v osmdesátých letech. Podívejte se sami na to, jak to Katce, s níž on-line deník Super.cz udělal exkluzivní rozhovor , zpívá!
02.03.2013 11:30 |

podobné články

Osobnosti: David Novotný (72 článků) , David Novotný (72 článků) , David Novotný (71 článků)

Moderátorka Českého Lucie Výborná: Jeden večer, tři trapasy!

 
Novinářka Lucie Výborná byla tento rok vybrána, aby moderovala předávání filmových cen Českého lva. I když byl její výstup profesionální a odvedla svou práci, všichni se shodují - je to uspávačka hadů! Co se jí ještě nepodařilo?
22.02.2015 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Výborná (57 článků)

Moderátorka Českého lva Lucie Výborná: Jeden večer, tři trapasy!

 
Novinářka Lucie Výborná byla tento rok vybrána, aby moderovala předávání filmových cen Českého lva. I když byl její výstup profesionální a odvedla svou práci, všichni se shodují - je to uspávačka hadů! Co se jí ještě nepodařilo?
22.02.2015 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Výborná (57 článků)

Sérioví vrazi pod lupou: Uspávačka Jaroslava Fabiánová nenáviděla muže

 
Jedna z nejznámějších českých vražedkyň nese jméno Jaroslava Fabiánová. Své oběti zabíjela často při krádežích a z touhy po penězích. Psychologové se ale shodují, že je to bezcitná a egocentrická lesbička. Kvůli zážitkům z dětství navíc nenávidí muže!
28.12.2015 21:35 |

podobné články