Článek

Recenze: Detektivní thriller Berlínská past. Boj dobra a zla nečekejte, dobro totiž už dávno popravili!

 
Ta kniha je opravdu tak trochu past. Detektivka německých historiků Richarda Birkefelda a Görana Hachmeistera vás během prvních desítek stran tak trochu ukolébá a navodí ve vás falešný pocit, že už dokážete odhadnout, co se na dalších stránkách bude dít. Vždyť zápletka je tak jednoduchá, říkáte si. Jenže všechno je jinak. Past totiž právě sklapla a vy jste se chytili na návnadu, kterou vám autoři chytře předhodili…
26.10.2015 11:35 |

podobné články

Podobné články

Němečtí autoři Birkefeld a Hachmeister napsali detektivní román z Berlína 1944

 
Berlínská past je název románu dvou německých autorů Richarda Birkefelda a Görana Hachmeistera, v němž na podzim 1944 kriminalista, sloužící předtím v jednotkách SS, chce v Berlíně dopadnout sériového vraha, kterým je bývalý vězeň koncentračního tábora. Vrahů je však více. Nakladatelství Garamond zprostředkovalo Právu rozhovor, ve kterém oba autoři odpovídali jako jeden muž.
03.12.2015 08:30 |

podobné články

Klusákův dokument o poli, na němž rostou auta, přichází do kin

 
Vše pro dobro světa je úryvek z reklamního sloganu společnosti Hyundai, jež hlásá, že dělá vše pro dobro světa a nikdy nepřestane. Vše pro dobro světa a Nošovic je nový celovečerní dokumentární film režiséra Víta Klusáka (spoluautora snímků Český sen a Český mír).
04.02.2011 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Vít Klusák (42 článků)

Konec kauzy ABL? Firma prodala detektivní divizi

 
Detektivní divizi ABL kupuje neznámá pardubická firma, která nikdy detektivní služby neposkytovala.
22.02.2011 08:40 |

podobné články

Adam (Úsvit): Detektivní pátrání po původu té slavné Pussy

 
Zahájil jsem činnost imaginární detektivní kanceláře s naprosto imaginárními výsledky. Ale považuji za nutné se o svůj detektivní příběh podělit. Milovníci NOIR příběhů si jistě přijdou na své.
05.11.2014 22:30 |

podobné články

Bruce Willis zachrání svět jako John McClane pošesté. Chystá se další Smrtonosná past

 
Akční série Smrtonosná past o newyorském policistovi Johnu McClaneovi bude mít pokračování. V pořadí šestý díl zrežíruje Len Wiseman, informoval The Hollywood Reporter. Filmař za sebou má Smrtonosnou past 4.0 (2007) nebo sci-fi remake Total Recall (2012). Scenárista se zatím hledá. Známo je, že příběh se bude odehrávat v roce 1979 a bude prequelem k sérii. Bruce Willis se vrátí, ale ústřední roli bude mít jeho mladší verze. Pětidílná franšíza, která začala prvním dílem v roce 1988, doposud celosvětově utržila přes 1,4 miliardy dolarů. Pátý díl si v USA nevedl kasovně příliš dobře, ztrátu však vyrovnaly vysoké tržby ze zbytku světa.
16.10.2015 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Bruce Willis (304 článků) , Len Wiseman (10 článků) , John Willis (7 článků)

Svobodová (OMMO): Imaginace není příčinou zla, zlo má konkrétní vyjádření

 
Jednoduchým imperativem, že dobro je opakem zla, a zřejmě platí i opačně, nejen proto nekončí „věčné“ úvahy na toto téma.
03.02.2015 09:06 |

podobné články

V Kuvajtu popravili 7 lidí: Pověsili i člena královské rodiny

 
V Kuvajtu popravili sedm lidí, včetně člena vládnoucí královské rodiny Sabahů. Informovala o tom státní tisková agentura KUNA. Šest mužů a jednu ženu popravili pověšením. Mezi odsouzenými byli dva Kuvajťané, včetně Fajsala Abdulláha Džábira Sabaha. Dosud poslední popravy v zemi se uskutečnily v roce 2013, uvedla agentura AP.
25.01.2017 13:35 |

podobné články

V květnu vyjde Rowlingové v Česku další kniha: Cormoran Strike se ocitne Ve službách zla

 
Čeští čtenáři se 2. května dočkají dalšího dílu detektivní série se svérázným hrdinou, válečným veteránem Cormoranem Strikem, z pera britské autorky J. K. Rowlingové. Dosud nejtemnější z případů, které spisovatelka píše pod pseudonymem Robert Galbraith, má název Ve službách zla a vyjde opět v překladu Ladislava Šenkyříka v nakladatelství Plus ze skupiny Albatros Media. ČTK to dnes řekla jeho zástupkyně Veronika Sonnková.
09.04.2016 17:45 |

podobné články

Nová DVD – Nová dcera, Mořský vlk i Ďáblova past

 
Nová dcera je až hororový thriller s Kevinem Costnerem, dále na DVD vychází drama Mořský vlk, nebo česká klasika Františka Vláčila Ďáblova past.
10.05.2011 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Kevin Costner (83 článků) , František Vláčil (15 článků)

TV tipy a chyby: atentát na Hitlera i Smrtonosná past 4

 
Víkendová nabídka televizí slibuje válečné drama Valkýra o atentátu na Hitlera, akční Smrtonosnou past 4 s Brucem Willisem nebo vynikající americký thriller Sama Raimiho Téměř dokonalý zločin.
23.09.2011 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Sam Raimi (10 článků)

Nová DVD - Zkažená úča, W.I.T.C.H 2.série, Intimní past a Pařba v Bangkoku

 
Tento týden vychází mimo jiné komedie Zkažená úča s Cameron Diazovou v titulní roli, dále 2. série animovaných příběhů W.I.T.CH., thriller Intimní past o tom, že si nikdy nemůžete být jisti, kdo je majitel domu, v němž bydlíte, a nakonec je tu Pařba v Bangkoku.
29.11.2011 08:10 |

podobné články

Osobnosti: Cameron Diaz (352 článků)

KONEČNĚ! Berlínská policie dopadla dvojici ŽHÁŘŮ! Zapálili až STO LUXUSNÍCH AUT!

 
Berlínská policie v úterý zatkla muže a ženu, které podezírá, že několik týdnů zapalovali luxusní auta v různých částech metropole. Informuje o tom agentura AFP.
30.08.2011 14:25 |

podobné články

Komunistické retro: Padala Berlínská zeď, ale Češi četli o vousech Dalibora Jandy!

 
V den, kdy padla Berlínská zeď, se v našich novinách řešilo něco úplně jiného. Vousy zpěváka Dalibora Jandy!
10.11.2014 21:05 |

podobné články

Osobnosti: Dalibor Janda (162 článků)

Berlínská policie provedla razii v mešitě, zadržela dva lidi

 
Berlínská policie dnes ráno při razii v mešitě zadržela dva muže podezřelé z podpory radikálních islamistů v Sýrii. Informovala o tom televize n-tv. Státní zastupitelství oba muže obvinilo z přípravy trestného činu, který vážně ohrožuje bezpečnost státu. Dvojice ale podle vyšetřovatelů na německém území žádný teroristický útok nepřipravovala.
22.09.2015 09:51 |

podobné články

Berlínská policie zatkla nesprávného. Útočník z vánočního trhu je stále na útěku!

 
Berlínská policie přiznala, že zatkla nesprávného. Pachatel pondělního útoku na vánočním trhu v Berlíně je stále na útěku a navíc je ozbrojen.
20.12.2016 14:35 |

podobné články

U koně se hovořilo o spojení dobra a zla na Václavském náměstí

 
Václavské náměstí je symbolem toho, že dobro bývá provázeno zlem, zaznělo z několika úst při dnešním Svatováclavském duchovním zastavení. Vystoupila na něm řada duchovních v čele s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou i několik osobností z politické sféry, například starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký nebo europoslanec Stanislav Polčák.
27.09.2014 19:16 |

podobné články

Osobnosti: Dominik Duka (677 článků) , Stanislav Polčák (231 článků) , Oldřich Lomecký (78 článků)

Recenze: Soudce se vrací ze starých zlatých časů Hollywoodu

 
Starosvětsky vystavěného Soudce zdobí herecké výkony filmového syna a otce - Roberta Downeyho jr. a Roberta Duvalla. I proto nečekejte velká odhalení soudně-detektivní, ale spíš psychologicko-rodinná.
01.11.2014 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Duvall (2 články)

Soutěžte s Bleskem Křížovkami o balíček dvou knih od Fragmentu!

 
Erebos Hra, která zabíjí. Na knižním veletrhu ve Frankfurtu Erebos získal prestižní cenu za literaturu na základě rozhodnutí poroty složené z mladých čtenářů. Thriller, při kterém vám v žilách tuhne krev. Erebos je počítačová hra s přísnými pravidly. Toho, kdo je poruší, čeká krutý trest nebo smrt. Erebos ale dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Spící město Vydejte se na dobrodružnou cestu do světa, kde všichni rodiče spí a kde začíná nemilosrdný boj o přežití dětí ve světě ostatních dospělých. Samotného autora příběh bavil, dokonce se občas o své hrdiny bál. A už teď píše pokračování s názvem Spící spravedlnost. Erebos - hra, která zabíjí. Na knižním veletrhu ve Frankfurtu Erebos získal prestižní cenu za literaturu na základě rozhodnutí poroty složené z mladých čtenářů. Thriller, při kterém vám v žilách tuhne krev. Erebos je počítačová hra s přísnými pravidly. Toho, kdo je poruší, čeká krutý trest nebo smrt. Erebos ale dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Spící město - vydejte se na dobrodružnou cestu do světa, kde všichni rodiče spí a kde začíná nemilosrdný boj o přežití dětí ve světě ostatních dospělých. Samotného autora příběh bavil, dokonce se občas o své hrdiny bál. A už teď píše pokračování s názvem Spící spravedlnost.
07.12.2011 00:05 |

podobné články

RECENZE: Różewiczova Past na dvacáté století

 
Významným příspěvkem nejenom do diskuse o Franzi Kafkovi je Past Tadeusze Różewicze. V pražském Divadle Komedie ji v překladu Jaroslava Simonidese nastudoval Vojtěch Štěpánek.
16.10.2013 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Vojtěch Štěpánek (4 články)