Článek

RECENZE: Detektivka Duel nepotřebuje příběh lásky

 
Další detektivní příběh z pera u nás oblíbeného islandského spisovatele Arnaldura Indriðasona se jmenuje Duel a odehrává se v roce 1972 v Reykjavíku.
04.09.2015 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Arnaldur Indriðason (2 články)
Podobné články

Nic než pravda – Kolik podob může mít láska?

 
První květnový díl soutěže Nic než pravda je velice přiléhavě ve znamení těch nejrůznějších podob lásky – lásky manželské, lásky rodičovské, lásky první, lásky nenaplněné… Rozhodně ale nemůžeme citovat klasika, ve studiu totiž nepůjde vždy jen o „lásky čas“.
04.05.2009 13:25 |

podobné články

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (159 článků) , Jake Gyllenhaal (74 článků)

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (133 článků)

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (115 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (69 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6578 článků)

RECENZE: Nová švédská detektivka Linda – příběh zločinu se nezajímá jen o oběť a její minulost

 
Leif Gustav Willy Persson (1945) je populární švédský kriminalista, profesor kriminologie, komentátor, prozaik i scenárista, který se po odchodu od policie nadále věnuje tématu. Napsal román Linda – příběh zločinu, který nyní vychází v překladu.
06.12.2013 17:35 |

podobné články

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

Nové knihy: Nabokov, Soukupová, Theorin, Harperová, Škrábek

 
Poveletržní novinky se vracejí ke klasice. Vychází neznámá próza ruského exulanta Vladimira Nabokova i vyznání Francouze Apollinarea. Doplňuje je dobrodružství Francouze Louise Armanda i vzpomínky Jany Soukupové na dobu normalizace. Následuje detektivka Švéda Johana Theorina, příběh Američanky Melisy de la Cruzové i historický příběh její rodačky Karen Harperové.
24.05.2013 08:20 |

podobné články

Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá

 
Nový fenomén uzamykání zámků lásky, kterými zamilované páry stvrzují svou lásku, dorazil i do Ostravy. Ona a on napíší na zámek svá jména – nebo alespoň své iniciály – zámek zamknou na mostě a klíč hodí do vody. Tam je nenávratně ztracen a nikdo už nemůže dvě zamilované bytosti rozdělit. Místní páry ale přistoupily k nové tradici poněkud netradičně. Za místo zpečetění své lásky zvolili novou lávku vedoucí do nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina v centru Ostravy. Zámků lásky je tam už 360.
11.02.2014 09:05 |

podobné články

První Duel VyVolených: Vladko drtivě porazil prvního soupeře

 
První Duel čtvrté řady VyVolených potvrdil, že Vladko Dobrovodský má i po osmi letech od první řady reality show silné fanouškovské zázemí. Duel, ve kterém se utkal s El Ninem, vyhrál s jasným přehledem. Další články k tématu: GLOSA: Co mají společného VyVolení a Žena za pultem? Propad diváků VyVolení s Prachařovou i další Talent. Prima představila podzimní program
07.09.2013 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Vladko Dobrovodský (120 článků)

Dvojitý duel VyVolených vyhráli homosexuálové: Vladko rozdrtil Honzu, Pavlína knockoutovala Evu!

 
Prima se kvůli padající sledovanosti rozhodla reality show zkrátit, a tak dnes na diváky čekal hned dvojitý duel. V tom prvním, pánském, vyhrál nepřekvapivě hysterický gay Vladko. Ženský duel však přinesl překvapení. Nad Evou, která se z něj již třikrát vítězně vrátila, vyhrála lesbička Pavlína.
15.11.2013 22:31 |

podobné články

Duel VyVolených: cvičák pro psy nepomohl, Vladko drtivě porazil Lucii

 
Třináctý Duel čtvrté série VyVolených skončil ve prospěch Vladka Dobrovodského. Byť do souboje s Lucií Šárovcovou vstupoval s obavami a na pokraji psychických sil, z bojiště nakonec odešel jako jasný vítěz. Získal více než 80 procent hlasů. Další články k tématu: Regina ve VyVolených končí, dramatický Duel skončil svlékáním S Pohlreichem bude vařit kuchař Vladko z VyVolených, šéf se těší Striptérka Regina z první řady VyVolených se vrátila do Vily Vladko potvrdil neporazitelnost, z VyVolených vyšplouchl Thomase
22.11.2013 22:27 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Šárovcová (8 článků) , Vladko Dobrovodský (120 článků)

Robert Troška: Duel - Michal Horáček vs. Petr Robejšek

 
Ve zpravodajském pořadu Události, komentáře proběhl zajímavý duel mezi Michalem Horáčkem a Petrem Robejškem. A duel to byl určitě pozoruhodný. Velkým překvapením byla často názorová odlišnost na některá klíčová témata.
02.01.2017 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Michal Horáček (448 článků)

Recenze: Decibely lásky působí jako chaotická změť obrazů vytvořená šimpanzem

 
Pseudoromantický příběh s písněmi Michala Davida Decibely lásky přichází do kin coby nekomplikovaná zábava pro všechny generace.
12.02.2016 00:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1191 článků)

Příběh lásky Romea a Julie vyšel jako japonský komix

 
Nakladatelství Albatros vydalo Romea a Julii v podobě japonského komixu. Překladatel Martin Hilský souhlasil s využitím svých překladů pro tento komix s tím, že na příběh lásky Romea a Julie slyší mladí vždy.
15.07.2009 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Julie Martin (43 článků)

Neuvěřitelný příběh lásky Terezy Bebarové, hvězdy seriálu Ulice

 
Hvězda seriálu Ulice, krásná herečka Tereza Bebarová, čeká miminko, je v sedmém měsíci těhotenství. Známe příběh její lásky, mimochodem nevšední a velmi dojemný.
10.04.2012 09:20 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Bebarová (78 článků)