Článek

Recenze: Decibely lásky působí jako chaotická změť obrazů vytvořená šimpanzem

 
Pseudoromantický příběh s písněmi Michala Davida Decibely lásky přichází do kin coby nekomplikovaná zábava pro všechny generace.
12.02.2016 00:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků)
Podobné články

RECENZE: Decibely lásky. Když filmu chybí scénář a režie

 
Nazvat Decibely lásky filmem je více než odvážné. Nemají totiž prakticky žádný děj, jsou jen nesmyslně poskládanou směskou hudebně-tanečních výstupů, nevídaně hloupých scén, plných strašlivých dialogů, a postav, v jejichž vzájemných vazbách je skoro nemožné se zorientovat.
12.02.2016 12:00 |

podobné články

Podle jakých kritérií vybírat obraz do interiéru?

 
Hezký obraz kultivuje téměř každý interiér a dodává mu patřičný břink. Mimo jiné se obraz podílí na duchovním obohacování člověka, jež v daném prostoru pobývá. Rozhodně se nemusí vždy jednat pouze o originální obrazy věhlasných autorů. Stejně tak blahodárně dokážou působit i reprodukce, plakáty nebo fototapety. Při výběru obrazu musíme zohlednit několik důležitých faktorů, které zajistí, že daný obraz padne do našeho interiéru jako ulitý a budeme s ním nad míru spokojení. Které faktory to jsou, si prozradíme v následujících řádcích. Správná velikost obrazu I levné obrazy do bytu nebo domu hrají důležitou roli. Bylo by chybné myslet si, že levný obraz v nejhorším někomu darujeme a koupíme si nový. Jak se praví – dvakrát měř a jednou řež. Při výběru vhodné velikosti vezmeme v potaz velikost stěny, kde bude obraz viset. Do malých místností se nedoporučuje věšet velké obrazy nebo vícedílné sestavy, jelikož na malých prostorách nemá velký obraz možnost vyniknout. Do malých místností či úzkých chodeb se hodí cik cak obrázky – tedy menší obrázky, kterých může být i více. Vícedílné obrazy nebo zajímavé abstraktní obrazy do domácnosti vyniknou ve větších prostorách, jako jsou haly, velké jídelny či prostorný obývák, kde zeď nepřekrývá nábytek. Abstraktní malba se zrodila jako všechno jiné, nutkavou potřebou dát vzniknout něčemu novému. Abstraktní obrazy zachycují pravý život a rytmus života v jednoduché, ale zároveň i složité formě, která dává naši mysli svobodu, jakou nelze najít nikde jinde, patrně jen v hudbě. Tyto obrazy budou zajímavým a originálním doplňkem každé domácnosti. Nabízejí nespočet motivů, tvarů, barev, vzorů a nikdy se neokoukají, vždy zaujmou něčím novým. Styl obrazu a motiv Pravdou je, že při výběru obrazu se meze nekladou a je zde prostor pro fantazii. Ovšem při výběru vhodného obrazu do té či oné místnosti je dobré vzít v potaz nejen jeho velikost, ale styl, aby ladil s interiérem a navzájem se doplnili. Vybírejte... Čtěte více Příspěvek Podle jakých kritérií vybírat obraz do interiéru? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.01.2017 09:00 |

podobné články

Premiéra filmu Decibely lásky se blíží: Okopírovali tvůrci Discopříběh?

 
Jako přes kopírák! Tak vypadají scény z nového filmu Decibely lásky, které díky Rudolfu Hrušínskému nejmladšímu (45) až neuvěřitelně věrně kopírují Discopříběh z roku 1987.
11.01.2016 19:55 |

podobné články

Osobnosti: Rudolf Hrušínský (186 článků)

Davidův muzikál Decibely lásky láká na Vondráčkovou i tancujícího Horvátha

 
Film s písničkami Michala Davida Decibely lásky, který volně navazuje na filmové muzikály Discopříběh, bude mít premiéru 11. února a v hlavních rolích se objeví Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský ml., Lucie Vondráčková, ve vedlejší roli popeláře i bývalý fotbalový reprezentant Pavel Horváth. „Mým záměrem bylo, aby vznikl film, který je takový, jako jsou a hlavně o čem jsou moje písničky. Aby s ním člověk měl chuť Žít nonstop a Žít tak, jak se má, prožíval Lásku, kterou mu každý závidí, a cítil přízeň a podporu Pár přátel, co stačí mít,“ říká producent a autor hudby Michal David. Film režíruje Miloslav Halík.
12.01.2016 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Vondráčková (1089 článků) , Michal David (1238 článků) , Iva Janžurová (394 článků) , Rudolf Hrušínský (186 článků) , Pavel Horváth (157 článků) , Miloslav Halík (1 článek)

Decibely lásky už brzy rozezní kina

 
„Chtěl jsem, aby vznikl film, který je jako moje písničky. Aby s ním člověk měl chuť Žít non stop a Žít tak, jak se má, prožíval Lásku, kterou mu každý závidí a cítil přízeň a podporu Pár přátel, co stačí mít!,“ říká Michal David, producent a autor hudby filmu Decibely lásky, který s razancí a chytlavými melodiemi Davidových hitů vtrhne příští týden do kin.
07.02.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků)

Film Decibely lásky? Strašlivě stupidní zmetek sezóny, David je cynický pragmatik, míní Slováci

 
"Strašidelně stupidní" či "zmetek sezóny". Slovenský list Denník N si při hodnocení nového českého filmu Decibely lásky nebere servítky. V recenzi kritizoval zvláště autora hudby Michala Davida, jenž prý "zaručuje kontinuitu normalizačního a polistopadového nevkusu". List ho také označil za "cynického pragmatika" a "žraloka v akváriu domácího šoubyznysu". Schytal to i herec Rudolf Hrušínský nejmladší "za konstantní úsměv pacienta po lobotomii". Nicméně seriozně hodnotit tento film prý ani nejde, podobně jako je nemyslitelné, aby vinaři degustovali čůčo.
24.02.2016 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků) , Rudolf Hrušínský (186 článků)

Policie v australské pěstírně konopí narazila na bizarní změť kabelů

 
Na nevídanou změť desítek kabelů a zásuvek, jejíž fotografie se začala rychle šířit po sociálních sítích, narazila australská policie během čtvrtečního zátahu v pěstírně konopí na jihovýchodě Sydney. Elektřinu prý pěstitelé kradli z rozvodny.
07.11.2015 07:30 |

podobné články

V australské pěstírně konopí narazila policie na nevídanou změť kabelů

 
Na nevídanou změť desítek kabelů a zásuvek, jejíž fotografie se začala rychle šířit po sociálních sítích, narazila australská policie během čtvrtečního zátahu v pěstírně konopí na jihovýchodě Sydney.
07.11.2015 08:45 |

podobné články

David vyzrál na Pergnerovou: Discopříběh mění na Decibely lásky!

 
Všechny převezl! Marně se Michalu Davidovi (55) snažila Tereza Pergnerová (41) zhatit natáčení třetího dílu legendárního Discopříběhu svými nerealistickými požadavky na postoupení práv. Film bude! Jen ponese jiný název ‒ Decibely lásky!
25.07.2015 05:40 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků) , Tereza Pergnerová (399 článků)

Decibely lásky rozeznějí filmové plátno

 
Hity Michala Davida, které již třicet let uvádějí na večírcích i diskotékách do varu několik generací, zamíří na filmové plátno. A na úspěch hudebně-taneční romance Decibely lásky, kde zazní pětadvacet hitů i nových Davidových písniček, lze vsadit jakýkoliv obnos.
19.09.2015 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků)

Muzikálové hvězdičky Bartošová a Vrzalová: Decibely lásky a sexu

 
Romantický film s písničkami Michala Davida (55) Decibely lásky bude nejen nadupaný chytlavými hity, ale i sexy těly. Alžběta Bartošová (24) a Aneta Vrzalová (24) se ukážou v tom nejlepším světle!
21.01.2016 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků) , Aneta Vrzalová (19 článků)

Dvě mladé hvězdy filmu Decibely lásky se předvedly v rajcovním prádélku: Které to sekne víc?

 
Nový romantický film s písničkami Michala Davida  (55) Decibely lásky se v kinech objeví až v únoru, ale Super.cz přináší pár snímků z natáčení. A jsou hodně sexy. Dvě mladé herečky, Aneta Vrzalová a Betka Bartošová, se na nich představují jen v rajcovním prádélku.
25.01.2016 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků) , Aneta Vrzalová (19 článků)

Filmové premiéry: Decibely lásky, Deadpool, Agenti dementi a Taxi Teherán

 
Tento týden startuje film určený především milovníkům písniček Michala Davida: Decibely lásky. Ze stáje Marvel pochází notně netradiční superhrdina filmu Deadpool. Španělská animovaná komedie má všeříkající název Agenti dementi. Vítězný film loňského Berlinale Taxi Teherán natočil politicky stíhaný režisér Jafar Panahí v nuceném domácím vězení.
11.02.2016 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků)

Čtvrteční filmové premiéry: Michal David představí své Decibely lásky

 
Ve čtvrtek proběhne premiéra filmu Decibely lásky, který vznikal pod taktovkou hitmakera Michala Davida. Filmový muzikál je plný známých českých herců, písní, které se vám dostanou pod kůži, a tance.
11.02.2016 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1238 článků)

Gott si poprvé zahrál se Charlottkou! Decibely lásky spojily tátu s dcerou

 
Zatím zářila v muzikálech, teď se premiérově objevila i ve filmu. Charlotte Ella Gottová (9) hraje s tatínkem Karlem (76) v novém českém filmu Decibely lásky. S nápadem prý přišla maminka Ivana (40)…
12.02.2016 19:05 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (4390 článků)

ŽEBŘÍČEK: Deadpool porazil děsivé Decibely

 
Americký film Deadpool, popisovaný jako fantasy/thriller/komedie, s velkým náskokem ovládl žebříček návštěvnosti českých kin a odsunul Decibely lásky na druhou pozici.
15.02.2016 15:50 |

podobné články

Nic než pravda – Kolik podob může mít láska?

 
První květnový díl soutěže Nic než pravda je velice přiléhavě ve znamení těch nejrůznějších podob lásky – lásky manželské, lásky rodičovské, lásky první, lásky nenaplněné… Rozhodně ale nemůžeme citovat klasika, ve studiu totiž nepůjde vždy jen o „lásky čas“.
04.05.2009 13:25 |

podobné články

V USA zemřel šimpanz z filmů o Tarzanovi, bylo mu 80 let

 
Slavný šimpanz Cheeta, který ve 30. letech minulého století ztvárnil ve filmech o Tarzanovi opičího přítele titulního hrdiny, zemřel v útulku pro zvířata na Floridě. V 80 letech byl nejstarším šimpanzem na světě. Za svého života stačil ztvárnit řadu rolí a namalovat mnoho obrazů. Další články k tématu: Nejstarší šimpanz na světě vydává DVD a knihu pamětí Na chodníku slávy se na opici nedostalo. Na rozdíl od Shakiry Šimpanz Cheeta a vila Tugendhat bojují o prestižní Man Bookerovu cenu
28.12.2011 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Shakira (186 článků)

11 nejhezčích květnových výroků o lásce

 
A je tu květen – měsíc, který je především o lásce. Zvláště dnes, na prvního máje, chodí zamilované dvojice pod rozkvetlý strom, aby se zde políbili. Možná i vy prožíváte velkou lásku a na první květnový den tak chystáte něco více, nežli jen romantickou procházku. Proč tedy své lásce neudělat radost a nenapsat jí milou smsku nebo vzkaz na ledničku? Pokud nemáte inspiraci, čtěte dál. Našli jsme pro vás 11 výroků o lásce, kterými se můžete inspirovat! Výroky o lásce, aneb udělejte své polovičce radost! Miluju tě a nemusí být Prvního máje, abychom se spolu vydali do ráje, pro mě je to totiž každá vteřina, která s tebou končí a další začíná. Láskou k tobě planu, snad jednou se stanu tím, co po tvém boku nejkrásnější den roku – První máj – bude stát a tvou něhou se hřát. Krásný První máj od někoho, kdo tě miluje. Je první máj, ten lásky čas, slyším teď svého srdce hlas a píši přání své princezně, ať se má dneska líbezně. Byl pozdní večer – první máj, večerní máj – byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech, kvetoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech. Jezero hladké v křovích stinných, zvučelo temně tajný bol, břeh objímal kol a kol, a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky planoucí tam, co slzy lásky. Jsem moc ráda, že tě mám, přání z lásky posílám, užívej si První máj, ať svět je pro tebe ráj. První máj se dneska slaví, tak ať tě to se mnou baví, já si neumím představit hezčí den, být s tebou je prostě sen. Ať na Prvního máje vaše láska zraje, nic ten plamen neuhasí, naopak, ať ho pěkné počasí pořádně rozdmýchá a koření přimíchá.... Čtěte více Příspěvek 11 nejhezčích květnových výroků o lásce pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.05.2017 17:55 |

podobné články