Článek

Recenze: Debut scenáristy Temného případu je strhující krimi

 
Prozaická prvotina amerického scenáristy Nica Pizzolatta patří k tomu nejlepšímu ze žánrové produkce na pomezí kriminálního románu a noirového thrilleru.
18.08.2015 10:36 |

podobné články

Podobné články

Lesk a bída Kajínka: Vilhelmová zářila, utěšitelka Jeníčková se sekla

 
Uvedení krimi thrilleru Kajínek inspirovaném příběhem slavného, doživotně odsouzeného delikventa, lze bez velkého přehánění označit za jednu z největších atrakcí léta. Na režisérský debut bývalého kaskadéra Petra Jákla (v případě Kajínka i scénáristy a producenta) přišla řada známých osobností a přehlídka modelů v pražském Slovanském domě, kde se akce odehrávala, opět připomněla, jak velice se představy o premiérovém outfitu liší. Formální obleky a malé večerní se zde mísily s ležérní městskou elegancí a také kreacemi vhodnými pro maškarní, pláž či vesnickou hospodu.
11.08.2010 05:20 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků)

Kajínek: průměrná krimi o nadprůměrném vězni

 
Začínající režisér Petr Jákl se pro svůj debut inspiroval skutečným příběhem nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka. Výsledek není propadák, spíše jen průměrná krimi, kterou stačí vidět v televizi.
03.08.2010 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků) , Jiří Kajínek (502 článků)

Vykoupejte se v krystalicky jižanské depresi Temného případu

 
Seriál Temný případ velmi dobře chápe, co diváci krimi chtějí. Špatnou náladu a neutuchající depresi ničící psychiku už tak podlomených protagonistů. Teď jen najít tomu všemu dostatečnou pointu.
21.02.2014 08:05 |

podobné články

Vykoupejte se v krystalicky jižanské depresi Temného případu

 
Seriál Temný případ velmi dobře chápe, co diváci krimi chtějí. Špatnou náladu a neutuchající depresi ničící psychiku už tak podlomených protagonistů. Teď jen najít tomu všemu dostatečnou pointu.
21.02.2014 08:05 |

podobné články

PC verze temného RPG Dark Souls vyjde 24. srpna

 
Překvapení z oznámení už Namcu čmajzly pohotově zpracované scany německého magazínu, takže úvodní "hip hip hurá" nad oznámení PC portu temného RPG Dark Souls už proběhlo. A je to dobře, protože se tak můžeme zaměřit na hru samotnou a poslat definitivně k vodě menší senzaci, kterou je fakt, že Namco zřejmě opravdu dalo k přípravě PC verze povel tvůrcům...
12.04.2012 01:45 |

podobné články

Batman: Arkham Origins – počátky temného rytíře hráče nadchnou

 
Temný rytíř nikdy nezahálí, ani o Vánocích. Gotham City ho totiž opět potřebuje. Jeho obyvatelé trpí, protože padouch Black Mask vypsal na hlavu Batmana odměnu padesát milionů dolarů, takže největší protivníci superhrdiny napadají nevinné, aby ho vylákali z úkrytu. Batman: Arkham Origins ukáže hráčům počátky temného rytíře, které nebyly lehké…
30.10.2013 21:25 |

podobné články

Recenze: Strhující kniha odhaluje tajemství několika životů Před pádem

 
Přežili jste katastrofu letadla? A proč právě vy? Dá se vypořádat s obří tragédií a žít dál jako před ní? A co se dělo „předtím“? Ne, nepředstavujeme psychologického průvodce, ale strhující knihu, která patří k nejlepším titulům závěru loňského roku.
23.02.2017 15:30 |

podobné články

RECENZE Clona povrchně těká, obnažuje bezradnost české krimi

 
Česká televize vypustila další pokus o krimi. Seriál Clona ale doplácí na povrchní scénář Marka Epsteina a neusměrněnou režii Tomáše Řehořka.
29.04.2014 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Marek Epstein (38 článků) , Tomáš Řehořek (19 článků)

RECENZE Clona povrchně těká, obnažuje bezradnost české krimi

 
Česká televize vypustila další pokus o krimi. Seriál Clona ale doplácí na povrchní scénář Marka Epsteina a neusměrněnou režii Tomáše Řehořka.
29.04.2014 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Marek Epstein (38 článků) , Tomáš Řehořek (19 článků)

Pouta jsou studií psychopatické posedlosti

 
Na počátku osmdesátých let minulého století se odehrává děj nového filmu, temného thrilleru scenáristy Ondřeje Štindla a režiséra Radima Špačka Pouta. Důstojník Státní bezpečnosti Antonín Rusnák cítí po letech služby zbytečnost veškerého počínání. Jakoby prasklo něco, co ho dosud drželo pohromadě: obyčejný rozhovor s manželkou ho rozlítí, kolegové mu jdou na nervy, výslechy informátora Pavla ho popouzejí a už vůbec mu z jeho stavu nepomáhají. tzv. otcovské rady jeho nadřízeného.
04.02.2010 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Radim Špaček (27 článků) , Ondřej Štindl (22 článků) , Pavel Antonín (41 článků)

RECENZE: Mádlův režijní debut neurazí

 
Jiří Mádl si splnil svůj sen a poprvé režíroval film. Bývalá teenagerská hvězdička míří výše, debut Pojedeme k moři je i přes některé neobratnosti posunem směrem nahoru.
03.04.2014 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (361 článků)

RECENZE: O čem a proč. Český debut Slobodanky Radunové MY 2 jde do kin

 
Pro svůj celovečerní hraný debut My 2 si třiačtyřicetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie a absolventka pražské FAMU Slobodanka Radunová napsala scénář společně se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.
20.11.2014 14:26 |

podobné články

Recenze: Adopce romské dcery jako vykoupení? Debut Anežka je sžíravá sonda do narušeného vztahu

 
Mimořádný debut Viktorie Hanišové je hlubokým ponorem do narušeného vztahu matky s dcerou.
10.12.2015 09:10 |

podobné články

Vyhrajte vstupenky na strhující show skupiny YAMATO – The Drummers Of Japan

 
Zapojte se do naší SMS soutěže o vstupenky na věhlasný soubor japonských bubeníků ve zcela nové, strhující show. Bubeníci objíždí svět již 10 let s tradičními japonskými bubny „Wadaiko“.
27.04.2009 10:58 |

podobné články

STRHUJÍCÍ ZÁVĚR! Ve francouzském Superpoháru padlo 5 gólů za 5 minut! VIDEO

 
Lille vedlo nad Marseille ještě v 85. minutě 3:1, nakonec prohrálo 4:5. Vychutnejte si na videu strhující závěr zápasu.
28.07.2011 10:55 |

podobné články

Markéta Procházková se stane sestrou Romana Vojtka! Muzikál Rocky míří do Prahy!

 
Strhující příběh podle legendárního filmu Rocky, o životní šanci Sylvestra Stallona uspět a osudové lásce Adrianě, míří do Prahy. Muzikál Rocky už v podstatě obletěl celý svět a nyní se představí i u nás v Čechách. Už na jaře 2017 se můžete těšit na strhující příběh, který inspiroval milióny lidí po celém světě.
05.11.2016 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Roman Vojtek (490 článků) , Markéta Procházková (66 článků)

Válečné drama Colette točí podle Lustiga Milan Cieslar

 
Výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě Colette právě dokončuje tým režiséra, scénáristy a producenta Milana Cieslara podle knižní předlohy Arnošta Lustiga.
10.06.2013 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Milan Cieslar (23 článků) , Arnošt Lustig (88 článků) , Colette (13 článků)

Je to pravda? Ve druhé řadě Temného případu by si mohl zahrát Brad Pitt!

 
První sérii detektivního seriálu Temný případ (True Detective), ve které si zahrály hollywoodské hvězdy "Matthew McConaughey":http://www.extra.cz/tema/matthew-mcconaughey a "Woody Harrelson":http://www.extra.cz/tema/woody-harrelson, spousta lidí považuje za jednu z nejlepších věcí, která se dostala na televizní obrazovky. Tvůrce seriálu ale už od počátku říkal, že druhá řada bude o úplně novém případu a budou tam vystupovat odlišní detektivové.
22.03.2014 22:50 |

podobné články

Osobnosti: Brad Pitt (1550 článků)

Scenáristka Irena Hejdová získala mezinárodní ocenění na festivalu v Cannes!

 
Vynikající úspěch na filmovém festivalu v Cannes zaznamenala scenáristka Irena Hejdová a jejím prostřednictvím i Česko, na velkých festivalech tradičně v posledních letech dost opomíjené. Jako první český scenárista vůbec převzala Hejdová zvláštní uznání v rámci vysoce ceněného mezinárodního scenáristického workshopu ScripTeast. To se jí dostalo za filmovou adaptaci knihy Paměť mojí babičce. ScripTeast je téměř roční program pro scenáristy ze střední a východní Evropy, do kterého Irenu Hejdovou přihlásila česká producentská společnost Negativ, která koupila před třemi lety práva na zfilmování knihy od spisovatelky Petry Hůlové. Hejdová byla do programu vybrána spolu s dalšími jedenácti scenáristy z devíti evropských zemí a její úspěch patří k velkému úspěchu současných českých filmových tvůrců na mezinárodním poli.
20.05.2010 23:10 |

podobné články

Osobnosti: Petra Hůlová (19 článků)