Článek

RECENZE: Daleko od jednoduchých pravd

 
Román Na útěku španělského autora Jesúse Carraska byl, po dle anotace, dosud přeložen do devatenácti jazyků a jeho český překlad byl nominován na Magnesii Literu. Příběh bezejmenného chlapce prchajícího vyprahlou krajinou je vizuálně a jazykově silnou výpovědí o potřebě vnitřní integrity, která sice nezaručuje, že se člověk v těžkých dobách nezlomí, ale poskytuje mu alespoň nějaký kompas.
24.03.2016 08:20 |

podobné články

Podobné články

Sedm pravd o orgasmu, které chcete vědět

 
Říká se, že nažhavit muže není tak těžké, jako ženu. Ne vždy je to pravda, ale většinou to platí. Žena potřebuje zhruba půl hodinky, aby se dostala do ráže a následně k vyvrcholení. Pokud nepoznáte, že orgasmus předstírá, měli byste se nad sebou zamyslet... Pravý vrchol slasti je totiž, zvláště u žen, nezaměnitelný. Puls se zrychlí, dýchání také, poté přijde fáze radosti a naprostého štěstí. Ne nadarmo mu Francouzi říkají "le petit mort", aneb česky "malá smrt". Blesk.cz přináší sedm pravd o orgasmu, které jste možná nevěděli.
25.12.2010 22:35 |

podobné články

Ušetřete svoje finance: 8 tipů, jak mít plnou peněženku

 
Máme pro vás osm jednoduchých rad, jak ušetřit peníze. Určitě jste už slyšeli, že si máte vařit obědy doma nebo chodit pěšky, ale děláte to? Není nad to, občas si připomenout, že pár jednoduchých triků může ušetřit velké peníze.
04.02.2013 06:10 |

podobné články

Jitko, tleskáme! Pohublá Čvančarová zářila v jednoduchých černých šatech jako pravá femme fatale

 
Na herečku Jitku Čvančarovou  (35) je zase radost pohledět. Konečně zahodila neforemné módní kreace a zjistila, že v jednoduchosti je krása. O víkendu opět v plném lesku zazářila coby moderátorka historicky prvního ročníku Miss farmacie v Brně v jednoduchých dlouhých černých šatech a přítomní pánové i dámy z ní doslova nemohli spustit oči.
03.12.2013 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Jitka Čvančarová (654 článků)

Dlouhé sezení v práci vás pomalu zabíjí: 10 jednoduchých tipů, jak to změnit

 
Většina z nás má takové zaměstnání, kde v jednom kuse prosedí hodiny a hodiny. Pokud si myslíte, že to hodinovým cvičením jednou týdně vytrhnete, jste na omylu. Máme pro vás 10 jednoduchých tipů, jak na to vyzrát.
27.04.2015 06:10 |

podobné články

Babské rady: Jak ušetřit peníze na zahrádce?

 
Nářadí i nábytek na zahradu stojí spousty peněz a nikoho nepotěší, když na něm záhy objeví rez nebo plíseň. Venku působí daleko více vlivů než pod střechou. Prudké sluníčko náhle vystřídá déšť, aby se za pár minut promáčené věci zase ocitly na žáru. Pár jednoduchých babských triků pomůže vše ochránit a ušetří tak mnoho peněz.
05.08.2012 05:05 |

podobné články

Nemáte kondici, imunitu a jste bez nálady? Pár jednoduchých rad, jak to změnit. Dlouhodobě!

 
Je s podivem, kolik lidí se okolo nás cítí stále unaveně, nemocně, neustále je něco bolí a co hůře, většinou mají náladu pod psa. Na otázku: „Jsi v pohodě?“ dostáváme odpověď typu: „Kdybys tak věděla, co se mi teď všechno stalo.“ Odpověď je však mnohdy daleko prostší. Snazší jsou však výmluvy a většina lidí svůj stav dlouhodobě neřeší. Bohužel.
02.06.2015 15:05 |

podobné články

RECENZE Hrdinové Třístovky končí oblečení, co začali nazí

 
Jednoduchý příběh z prvního dílu nahrazuje pokračování 300: Vzestup říše přívalem jednoduchých vizuálních atrakcí estetizujících násilí, oslavujících mužské tělo a uspokojujících mužské oko.
12.03.2014 09:15 |

podobné články

RECENZE Hrdinové Třístovky končí oblečení, co začali nazí

 
Jednoduchý příběh z prvního dílu nahrazuje pokračování 300: Vzestup říše přívalem jednoduchých vizuálních atrakcí estetizujících násilí, oslavujících mužské tělo a uspokojujících mužské oko.
12.03.2014 09:15 |

podobné články

Bartošová & Pomeje: Chůva Golda je psychicky nemocná! Chce nás zničit?

 
Zpěvačka Iveta Bartošová (43) se ve své připravované knize rozhodla napsat několik pravd, které leckomu zvednou mandle. Velkou část knihy věnuje i bývalé chůvě svého syna Artura Goldě alias Zlatě Dvořákové.
30.07.2009 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6627 článků)

Spisovatelka Bartošová kašle na Slováky!

 
Iveta Bartošová (43) vyřkne ve své připravované knížce mnoho pravd a faktů, jež možná budou šokovat celý český národ! V memoárech se neobjeví prý ani zmínka o Slovácích, kteří kdy s Ivetou měli co do činění!
26.08.2009 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6627 článků)

Sedm pravd a mýtů o početí

 
Podle odborného serveru www.zenska-neplodnost.cz vás následující vysvětlení nejrůznějších mýtů mohou i překvapit…
02.09.2009 14:55 |

podobné články

Český hokej dnes? Zůstaly jen krásné ženy

 
Doby, kdy česká hokejová reprezentace vozila z velkých turnajů jednu medaili za druhou, jsou dávno pryč. V Německu nyní začíná světový šampionát, jenž skrývá několik smutných pravd (nejen o českém hokeji), které se s největší pravděpodobností naplní. Šíp PLUS vybírá ty nejzajímavější…  
10.05.2010 23:15 |

podobné články

Sex ve městě 2 ukazuje to nejlepší z kultovního seriálu

 
Druhý Sex ve mětě přináší porci inteligentního humoru a životních pravd vyrovnavnou cukrbliky a luxusními hadříky.
07.06.2010 15:20 |

podobné články

13 pravd o mužích: Nemění si trenky a rajcuje je nářadí

 
Víme o mužích opravdu všechno? Jak to mají se sexem, orgasmem a jak je sbalit, je asi obecně známo. Koho by ale napadlo, že existují muži, kteří považují nářadí za stejně sexy jako nahou ženu? Přečtěte si 13 faktů o mužích, které uveřejnil německý deník Bild.
02.12.2010 09:50 |

podobné články

Divadlo roku 2010 bylo za velké i malé peníze

 
Pro kulturu obecně byl tento rok obdobím nepříjemných pravd. Povolební licitování o ministerské posty ukázalo zcela jasně, že na kultuře a umění žádné z koaličních stran ani za mák nezáleží, a obsazení ministerstva kultury to jen stvrdilo činem hodným povzdechu nad polistopadovými ideály o odbornících na svém místě.
29.12.2010 15:20 |

podobné články

Strejček (ODS): EU v roce 2010 - rok potvrzených pravd

 
Lisabonská smlouva potvrdila krizi evropské integrace, která narazila na limity administrativního řízení.
09.02.2011 10:55 |

podobné články

13 pravd o mužích: Odhalili jsme realitu

 
Kupují si údajně nadměrné prezervativy, mají jedenáct orgasmů za den, nemění si prádlo... Jaká je ale realita? Na názor jsme se zeptali psychologa Petra Šmolky. Ten nám odhalil čirou pravdu.
21.02.2011 13:10 |

podobné články

O lotříkovi Scapinovi a o majitelích pravd

 
Na poslední premiéru sezóny brněnského Národního divadla, kterou byla v pátek Molièrova Scapinova šibalství, odskočil si kritik z hradeckého Divadla evropských regionů. Na scénu je totiž uvedl Emil Horváth, který si teprve při této příležitosti převzal ocenění za Zlaté hochy (Vstupte!) Neila Simona, nejlepší diváckou inscenaci NDB v roce 2009.
25.06.2011 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Simon Neil (6 článků) , Neil Simon (6 článků) , Emil Horváth (9 článků)

Sedlák Pávek to vidí zle: Zbyde po nás velký hovno

 
JINÝMA OČIMA Zemědělství je kompenzací války. Označení bio je nanic. Většinová populace je odsouzená k tomu, aby žrala plastové sušenky anebo chemomrkev. Takové má názory farmář a exnáměstek ministra pro místní rozvoj Petr Pávek, který vlastní polnosti v Jindřichovicích pod Smrkem. Nicméně nejde o žádné revoluční myšlenky. Prý vychází jen z pravd starých sedláků, kteří uměli hospodařit a zaslouží si úctu.
25.09.2011 16:45 |

podobné články