Článek

Recenze: Cunningham nechává své hrdiny selhat znovu a lépe

 
Recenze Cunninghamova nového románu Sněhová královna, který mistrně zachycuje dramata současné střední třídy, ale více než románový formát by příběhu slušelo divadelní zpracování.
29.07.2015 10:15 |

podobné články

Podobné články

Cunningham z Levellers: Kapely, které znějí jako my, obvykle nemáme moc rádi

 
Britští Levellers se chystají na Rock for People. "Poprvé jsme je potkali s Divokým Billem na koncertě v Chorvatsku a padli jsme si hned do oka. Líbili se nám. Kapely, které znějí podobně jako my, obvykle nemáme moc rádi. S Divokým Billem si ale opravdu dobře rozumíme," řekl v rozhovoru pro Právo Cunningham.
14.06.2011 09:25 |

podobné články

Nové knihy – Michael Cunningham, Irena Obermannová, John Arcudi i Doug Mahnke

 
Blížící se návrat do časů po dovolených a prázdninách charakterizuje i pestrá knižní nabídka. Mistr dialogů americký prozaik Michael Cunningham nabízí pohled na současný New York, bouřlivák Norman Mailer zase přibližuje atmosféru roku 1967 ve Washingtonu a kampaň proti válce ve Vietnamu. Česká prozaička Irena Obermannová uvádí současný příběh ženy řešící problémy kolem nové i „staré“ lásky. Wiliam Peter Blatty, spisovatel, filmový scenárista a producent, autor známého románu Exorcista, se vydal do nedávné historie a nakonec přispějí svým komiksem klasici John Arcudi a Doug Mahnke.
26.08.2011 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků) , Norman Mailer (2 články) , Irena Obermannová (110 článků) , Irena Obermannová (113 článků) , Michael York (117 článků) , John Michael (17 článků) , Peter Michael (4 články) , Peter Michael (4 články)

Dvakrát do vězení! Basketbalista Cunningham je prý terorista

 
Basketbalista týmu NBA Minnesota Timberwolves Dante Cunningham byl minulý týden dvakrát během tří dnů zatčen. Poprvé ve čtvrtek za domácí násilí a po propuštění na kauci byl zadržen v neděli za "teroristické výhružky".
07.04.2014 14:00 |

podobné články

Žena chtěla potratit, aby byla slavná, teď čeká kluka a kouří a pije! A opět k tomu má vysvětlení!

 
Problematická "Josie Cunningham":http://www.extra.cz/tema/josie-cunningham (23) šokuje Anglii od doby, co si nechala zadarmo udělat plastiku prsou, protože prý trpěla nedostatkem prsní tkáně. To by asi veřejnost tolik nenaštvalo jako fakt, že když Josie otěhotněla, prohlašovala do médií, že "půjde na potrat":http://www.extra.cz/tahle-zena-chce-jit-ve-4-mesici-na-potrat-aby-byla-slavna-z-jejich-slov-se-vam-bude-chtit-zvracet, protože si nechce nechat ujít účast v soutěži Big Brother a prostě chce být slavná.
30.06.2014 07:25 |

podobné články

Těhotná modelka šokuje: Piju alkohol a kouřím, protože mé nenarozené dítě má být kluk!

 
Samozvaná modelka Josie Cunningham je kontroverzní osobností anglického šoubyznysu už dlouho, ale to, co vypustila z úst tentokrát, předčí veškeré její aféry z minulosti. Třiadvacetiletá žena se nechala slyšet, že nepřestala kouřit a pít proto, že její nenarozené dítě má být chlapec, a ne dívka, kterou si přála. Cunningham již dřív prohlásila, že by šla na potrat, kdyby se včas dozvěděla, že má mít syna.
30.06.2014 13:25 |

podobné články

Prostitutka chtěla jít na potrat, aby byla slavná, teď prodává vstupenky na svůj porod. Za kolik?

 
V Anglii mají slavomanku, která je něco jako naše "Eva F.":http://www.extra.cz/tema/eva-feuereislova, akorát že o Evě F. nepíše Daily Mail. "Josie Cunningham":http://www.extra.cz/tema/josie-cunningham (23), která se údajně dříve živila jako glamour modelka (!!!) a naposledy jako prostitutka, si to u veřejnosti pořádně rozházela poté, co se nechala slyšet, že půjde na potrat, protože by jí jinak unikla šance být v reality show Big Brother.
30.07.2014 16:35 |

podobné články

Cunningham jako mistr drobnokresby

 
Jako mistr drobnokresby dnešní americké střední třídy se opět představil Michael Cunningham (1952) v novém románu Sněhová královna.
21.06.2015 11:21 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků) , Michael Michael (1110 článků)

Konečně: Děti opouští počítačové hry! Víte, jak se hraje na hrdiny bez počítače?

 
Patříte mezi rodiče, kteří usilovně přemýšlí o tom, jak dostat svoji ratolest od počítače ven na čerstvý vzduch? Víme proč je to tak těžké. Dětí milují počítačové hry, kde si mohou hrát na hrdiny. V letošním roce ale konečně přichází čas, kdy si děti začínají hrát na hrdiny i bez počítače.
01.05.2013 18:10 |

podobné články

To musíte vidět: Miss Bučková si nechává píchat botox. Byli jsme u toho!

 
Česká Miss Eliška Bučková  (22) přiznala, že si nechává píchat botox. A Super.cz dokonce vzala přímo na kliniku plastické chirurgie na sál. Botox si překvapivě nenechává aplikovat kvůli vráskám, ale injekčně si ho nechává píchat do podpaží.
22.11.2011 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Eliška Bučková (975 článků)

Těhotná Krainová přiznala, že si do čela nechává píchat botox

 
Modelka Simona Krainová  (39) se jako jedna z mála krásek nebrání zásahům plastických chirurgů. A přiznala, že si od vrásek nechává pomáhat botoxem. "Byla jsem na botoxu, doporučuji ho ženám, tím nemyslím mladé dvacítky. Na odstranění vrásek je to skvělá věc. Ale všeho s mírou," řekla Super.cz Krainová, o které se také často psalo, že si nechává vyplnit rty, aby byly ještě smyslnější.
21.06.2012 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Simona Krainová (1861 článků)

Z toho vám poběží mráz po zádech: Monika Marešová si nechává do čela píchat jed: Máme foto!

 
Monika Marešová  (38) je další známou tváří, která se přiznala, že si nechává do čela píchat jed. Monice se stárnutí a přibývající vrásky vůbec nelíbí, a tak si pravidelně nechává injekcí do čela a kolem očí aplikovat botox. Super.cz byl u toho a má exkluzivní fotky.
26.04.2013 12:40 |

podobné články

Michael Cunningham bortí pilíře Ameriky a rodinné kroniky

 
Recenze románu Tělo a krev, který vykresluje dějiny jednoho rodu od třicátých do devadesátých let a problematizuje tradiční pilíře heterosexuální Ameriky bílých protestantů.
30.06.2014 17:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků)

RECENZE: Odvrácená strana amerického snu. V češtině vyšel román Tělo a krev

 
Americkým snem, respektive jeho odvrácenou stranou se zaobírali mnozí velikáni americké literatury. Toto téma zpracoval také Michael Cunningham, autor slavných, Pulitzerovou cenou oceněných Hodin, v knize Tělo a krev. Ve Státech vyšla v roce 1995 a českému čtenáři se dostává do rukou nyní.
18.07.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků)

Nová ukázka z Hry o trůny: Davos brání mrtvého Jona Sněha vlastním tělem

 
Conan O'Brien si do své talkshow pozval Liama Cunninghama, který v seriálu Hra o trůny hraje Davose, jenž sloužil Stannisi Baratheonovi. Moderátor se snažil z hosta dostat potvrzení, že Jon Sníh, který byl ubodán na konci páté série, je skutečně mrtev. Cunningham však nechtěl nic prozradit. Diváci se však dočkali nového videa z šesté série, v němž Davos chrání vlastním tělem mrtvého Jona v Černém hradu před členy Noční hlídky. Rojí se tak spekulace, že postava by skutečně mohla být oživena. Oficiální anotace k prvnímu dílu šesté série zní: "Jon Sníh je mrtev. Daenerys potká silného muže. Cersei uvidí znovu svou dceru." Nová řada Hry o trůny má premiéru 24. dubna.
11.04.2016 16:40 |

podobné články

Osobnosti: Conan O'Brien (1 článek) , Liam Cunningham (1 článek) , Jon Jon (53 článků)

Méně může být více. Minimalismus jako moderní trend

 
Stres, úzkosti neurózy. To jsou často příznaky neustálého informačního tlaku, který na nás moderní doba vyvíjí. Řešení je přitom jednoduché – budete potřebovat hlavně odpadkový koš.  Nejspíš jako reakce na současnou přehlcenost jak běžnými věcmi tak informacemi a zábavou začíná být stále populárnější trend minimalismu. A to jak minimalismu v designu, tak i minimalismu v životním stylu. Má to svoji logiku, vždyť necítíme se lépe v pěkném a jen málo, ale zato vysoce účelně zařízeném prostředí? Není nám lépe, pokud můžeme alespoň na chvíli vypnout mobilní telefon, televizi a počítač? Čím méně, tím lépe Minimalisté věří, že čím méně budou věcí vlastnit, tím lépe se budou cítit a tím méně budou míst starostí. něco na tom samozřejmě je. Zmenšíte-li počet věcí okolo vás, zvětšíte si prostor pro sebe. a to nejen ten fyzický, ale uvolníte si prostor ve své hlavě. Někteří minimalisté dokonce tvrdí, že byste neměli vlastnit víc než to věcí (zkuste si spočítat, kolik věcí vlastně okolo sebe máte), nebo že bystě měli mít nejvíce tolik věcí, kolik zvládnete přestěhovat běžným osobním autem. To jsou ale samozřejmě extrémy. Několik tipů, jak snížit množství věcí, které vlastníte, a tím si trochu uvolnit hlavu, pro vás máme: Oblečení – buďte nemilosrdní Dejte všechno svoje oblečení na jednu hromadu a nejdříve z ní vytřiďte sezonní věci (bundy, kabáty, zimní obuv atd.), které přece jen čas od času potřebujete. Poté si vezměte každý kus a pokud jste jej neměli na sobě více než rok, nemilosrdně jej vyhoďte. Uvidíte, jak efektivně se vám podaří množství oblečení snížit a kolik místa se vám uvolní ve skříních. Knihy, CD a DVD atd. Vyhazovat knihy je pro leckoho složité,ale také se to dá naučit. Vhodnými kandidáty jsou takové knihy, u kterých víte, že se k nim už asi nikdy nevrátíte. CD a DVD disky je možné... Čtěte více Příspěvek Méně může být více. Minimalismus jako moderní trend pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.01.2015 14:17 |

podobné články

Recenze: Dungeon Siege III je hra na hrdiny i pro začátečníky

 
Hry na hrdiny (RPG) jsou mezi hráči oblíbené proto, že si v nich můžete zahrát za rytíře, mágy i další fantasy postavy. Jejich sílu a schopnosti lze navíc za získané zkušenosti z bojů a plnění úkolů neustále vylepšovat. Dungeon Siege III se vydal cestou několika zjednodušení, a tak je vhodný i pro méně zkušené hráče.
11.07.2011 07:10 |

podobné články

Recenze: Předělávka Sedmi statečných rezignuje na western, z pistolníků dělá akční hrdiny

 
Předělávka westernové klasiky představuje tým pistolníků skoro jako akční hrdiny z komiksového filmu.
22.09.2016 07:55 |

podobné články

Recenze: Předělávka Sedmi statečných rezignuje na western, z pistolníků dělá akční hrdiny

 
Předělávka westernové klasiky představuje tým pistolníků skoro jako akční hrdiny z komiksového filmu.
22.09.2016 12:55 |

podobné články

Recenze: Předělávka Sedmi statečných rezignuje na western, z pistolníků dělá akční hrdiny

 
Předělávka westernové klasiky představuje tým pistolníků skoro jako akční hrdiny z komiksového filmu.
22.09.2016 18:00 |

podobné články