Článek

Recenze: Cunningham nechává své hrdiny selhat znovu a lépe

 
Recenze Cunninghamova nového románu Sněhová královna, který mistrně zachycuje dramata současné střední třídy, ale více než románový formát by příběhu slušelo divadelní zpracování.
29.07.2015 10:15 |

podobné články

Podobné články

Cunningham z Levellers: Kapely, které znějí jako my, obvykle nemáme moc rádi

 
Britští Levellers se chystají na Rock for People. "Poprvé jsme je potkali s Divokým Billem na koncertě v Chorvatsku a padli jsme si hned do oka. Líbili se nám. Kapely, které znějí podobně jako my, obvykle nemáme moc rádi. S Divokým Billem si ale opravdu dobře rozumíme," řekl v rozhovoru pro Právo Cunningham.
14.06.2011 09:25 |

podobné články

Nové knihy – Michael Cunningham, Irena Obermannová, John Arcudi i Doug Mahnke

 
Blížící se návrat do časů po dovolených a prázdninách charakterizuje i pestrá knižní nabídka. Mistr dialogů americký prozaik Michael Cunningham nabízí pohled na současný New York, bouřlivák Norman Mailer zase přibližuje atmosféru roku 1967 ve Washingtonu a kampaň proti válce ve Vietnamu. Česká prozaička Irena Obermannová uvádí současný příběh ženy řešící problémy kolem nové i „staré“ lásky. Wiliam Peter Blatty, spisovatel, filmový scenárista a producent, autor známého románu Exorcista, se vydal do nedávné historie a nakonec přispějí svým komiksem klasici John Arcudi a Doug Mahnke.
26.08.2011 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků) , Norman Mailer (2 články) , Irena Obermannová (99 článků) , Irena Obermannová (102 článků) , Michael York (110 článků) , John Michael (16 článků) , Peter Michael (4 články) , Peter Michael (4 články)

Dvakrát do vězení! Basketbalista Cunningham je prý terorista

 
Basketbalista týmu NBA Minnesota Timberwolves Dante Cunningham byl minulý týden dvakrát během tří dnů zatčen. Poprvé ve čtvrtek za domácí násilí a po propuštění na kauci byl zadržen v neděli za "teroristické výhružky".
07.04.2014 14:00 |

podobné články

Žena chtěla potratit, aby byla slavná, teď čeká kluka a kouří a pije! A opět k tomu má vysvětlení!

 
Problematická "Josie Cunningham":http://www.extra.cz/tema/josie-cunningham (23) šokuje Anglii od doby, co si nechala zadarmo udělat plastiku prsou, protože prý trpěla nedostatkem prsní tkáně. To by asi veřejnost tolik nenaštvalo jako fakt, že když Josie otěhotněla, prohlašovala do médií, že "půjde na potrat":http://www.extra.cz/tahle-zena-chce-jit-ve-4-mesici-na-potrat-aby-byla-slavna-z-jejich-slov-se-vam-bude-chtit-zvracet, protože si nechce nechat ujít účast v soutěži Big Brother a prostě chce být slavná.
30.06.2014 07:25 |

podobné články

Těhotná modelka šokuje: Piju alkohol a kouřím, protože mé nenarozené dítě má být kluk!

 
Samozvaná modelka Josie Cunningham je kontroverzní osobností anglického šoubyznysu už dlouho, ale to, co vypustila z úst tentokrát, předčí veškeré její aféry z minulosti. Třiadvacetiletá žena se nechala slyšet, že nepřestala kouřit a pít proto, že její nenarozené dítě má být chlapec, a ne dívka, kterou si přála. Cunningham již dřív prohlásila, že by šla na potrat, kdyby se včas dozvěděla, že má mít syna.
30.06.2014 13:25 |

podobné články

Prostitutka chtěla jít na potrat, aby byla slavná, teď prodává vstupenky na svůj porod. Za kolik?

 
V Anglii mají slavomanku, která je něco jako naše "Eva F.":http://www.extra.cz/tema/eva-feuereislova, akorát že o Evě F. nepíše Daily Mail. "Josie Cunningham":http://www.extra.cz/tema/josie-cunningham (23), která se údajně dříve živila jako glamour modelka (!!!) a naposledy jako prostitutka, si to u veřejnosti pořádně rozházela poté, co se nechala slyšet, že půjde na potrat, protože by jí jinak unikla šance být v reality show Big Brother.
30.07.2014 16:35 |

podobné články

Cunningham jako mistr drobnokresby

 
Jako mistr drobnokresby dnešní americké střední třídy se opět představil Michael Cunningham (1952) v novém románu Sněhová královna.
21.06.2015 11:21 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků) , Michael Michael (929 článků)

Konečně: Děti opouští počítačové hry! Víte, jak se hraje na hrdiny bez počítače?

 
Patříte mezi rodiče, kteří usilovně přemýšlí o tom, jak dostat svoji ratolest od počítače ven na čerstvý vzduch? Víme proč je to tak těžké. Dětí milují počítačové hry, kde si mohou hrát na hrdiny. V letošním roce ale konečně přichází čas, kdy si děti začínají hrát na hrdiny i bez počítače.
01.05.2013 18:10 |

podobné články

To musíte vidět: Miss Bučková si nechává píchat botox. Byli jsme u toho!

 
Česká Miss Eliška Bučková  (22) přiznala, že si nechává píchat botox. A Super.cz dokonce vzala přímo na kliniku plastické chirurgie na sál. Botox si překvapivě nenechává aplikovat kvůli vráskám, ale injekčně si ho nechává píchat do podpaží.
22.11.2011 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Eliška Bučková (894 článků)

Těhotná Krainová přiznala, že si do čela nechává píchat botox

 
Modelka Simona Krainová  (39) se jako jedna z mála krásek nebrání zásahům plastických chirurgů. A přiznala, že si od vrásek nechává pomáhat botoxem. "Byla jsem na botoxu, doporučuji ho ženám, tím nemyslím mladé dvacítky. Na odstranění vrásek je to skvělá věc. Ale všeho s mírou," řekla Super.cz Krainová, o které se také často psalo, že si nechává vyplnit rty, aby byly ještě smyslnější.
21.06.2012 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Simona Krainová (1731 článků)

Z toho vám poběží mráz po zádech: Monika Marešová si nechává do čela píchat jed: Máme foto!

 
Monika Marešová  (38) je další známou tváří, která se přiznala, že si nechává do čela píchat jed. Monice se stárnutí a přibývající vrásky vůbec nelíbí, a tak si pravidelně nechává injekcí do čela a kolem očí aplikovat botox. Super.cz byl u toho a má exkluzivní fotky.
26.04.2013 12:40 |

podobné články

Michael Cunningham bortí pilíře Ameriky a rodinné kroniky

 
Recenze románu Tělo a krev, který vykresluje dějiny jednoho rodu od třicátých do devadesátých let a problematizuje tradiční pilíře heterosexuální Ameriky bílých protestantů.
30.06.2014 17:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků)

RECENZE: Odvrácená strana amerického snu. V češtině vyšel román Tělo a krev

 
Americkým snem, respektive jeho odvrácenou stranou se zaobírali mnozí velikáni americké literatury. Toto téma zpracoval také Michael Cunningham, autor slavných, Pulitzerovou cenou oceněných Hodin, v knize Tělo a krev. Ve Státech vyšla v roce 1995 a českému čtenáři se dostává do rukou nyní.
18.07.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků)

Nová ukázka z Hry o trůny: Davos brání mrtvého Jona Sněha vlastním tělem

 
Conan O'Brien si do své talkshow pozval Liama Cunninghama, který v seriálu Hra o trůny hraje Davose, jenž sloužil Stannisi Baratheonovi. Moderátor se snažil z hosta dostat potvrzení, že Jon Sníh, který byl ubodán na konci páté série, je skutečně mrtev. Cunningham však nechtěl nic prozradit. Diváci se však dočkali nového videa z šesté série, v němž Davos chrání vlastním tělem mrtvého Jona v Černém hradu před členy Noční hlídky. Rojí se tak spekulace, že postava by skutečně mohla být oživena. Oficiální anotace k prvnímu dílu šesté série zní: "Jon Sníh je mrtev. Daenerys potká silného muže. Cersei uvidí znovu svou dceru." Nová řada Hry o trůny má premiéru 24. dubna.
11.04.2016 16:40 |

podobné články

Osobnosti: Conan O'Brien (1 článek) , Liam Cunningham (1 článek) , Jon Jon (48 článků)

Velký comeback pro Brontosaura?

 
Jeden z nejznámějších pravěkých tvorů „ztratil“ své jméno již před desetiletími. Nový výzkum ukázal, že i 100 let staré hypotézy mohou na základě nových nálezů, vědeckých metod a přístupů selhat.
16.04.2015 20:21 |

podobné články

Střelec Plekanec: Věděli jsme, že Capitals budou nervóznější

 
Měli bt jasnmi outsidery, msto toho ale slav prvn vtězstv. Tm Montrealu Canadiens si v zahajovacm utkn prvnho kola play off Vchodn konference vylpl na favorizovan Washington a vsledkem je vhra 3:2 po prodloužen. Washington mus, my ne Jednou z klčovch postav utkn byl sedmadvacetilet kanonr Tom Plekanec, kter ve 14. minutě prodloužen duel rozhodl. Byl to hodně těžk zpas. Čekali jsme, že ns soupeř zatlač, takže jsme si dali za cl hlavně přežt. To se nm povedlo, navc jsme v přesilovce dali prvn gl. Oni pak vyrovnali, ale ten stav byl pro ns pořd vynikajc, prohlsil Plekanec v exkluzivnm rozhovoru pro televizi Nova. Zkuen forvard pr počtal s tm, že by hokejist Washingtonu mohli selhat po psychick strnce. Věděli jsme, že čm dle budeme držet nerozhodn vsledek, tm oni budou nervzněj. To se tak potvrdilo, mnul si ruce Plekanec a dodal: Washington je nejlep mančaft v lize. Na něm je ten tlak, on mus vyhrt, ne my. V tom je nae vhoda. Pro spoluhrče byl rzem Jaromr Jgr Plekanec se před začtkem srie pustil do mediln přestřelky s glmanem Capitals Theodorem. Česk točnk otevřeně zpochybnil jeho kvality, což si opora Washingtonu nenechala lbit a vyjdřila se ve smyslu, že Plekanec nen Jaromr Jgr. Odpověd mu byl rozhodujc gl v jeho sti, kter mu v prodloužen vstřelil prvě Plekanec. S Mikem Cammallerim najžděl proti dvěma obrncům soupeře, a i když cel stadion očekval nahrvku, česk kanonr vyplil a skroval. S Mikem je těžk vystřelit, protože on si furt vol po přihrvkch. Někdy je ale lep zkusit to sm. Teď mi to tam skkalo na hokejce, tak jsem do toho plcnul a spadlo to tam, glosoval svou trefu Plekanec, na kterho rozjsan spoluhrči volali Jgr, Jgr! Bval hrč Kralup se po utkn vyjdřil tak k brankři Theodorovi. To, co se napsalo v novinch, nebyla plně pravda. Neřekl jsem o Theovi nic patnho. Nikdy bych to neudělal, velice ho respektuji. Hrl jsem s nm a vm, jak je, ne nhodou vyhrl v Montrealu Hart Trophy pro nejužitečnějho hrče, podotknul Plekanec smřlivě. Dky němu vede Montreal 1:0 na zpasy, druh souboj je na programu v neděli jednu hodinu po půlnoci.
16.04.2010 14:55 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Plekanec (268 článků)

Další pokus o zastavení ropy selhal, těžařům se zasekla pila

 
Stává se z toho fraška. Ropné společnosti British Petroleum totiž selhala další možnost, jak zastavit unikající ropu v Mexickém zálivu. Při posledním pokusu, kdy chtěli odřezat poškozenou část potrubí v hloubce 1500 metrů, se zasekla pila. Navíc šéf společnosti Tony Hayward přiznal, že vůbec nebyli připraveni na možnost, že by jejich vrt mohl selhat.
04.06.2010 06:20 |

podobné články

Nelegální odposlechy: Máme interní schéma ukazující chybu v kontrole

 
Ministr vnitra Jan Kubice po páteční schůzce s prezidentem Václavem Klausem slíbil, že se v kauze nelegálního sledování telefonů zaměří především na kontrolní mechanismy. A kde mohla kontrola selhat, ParlamentnímListům.cz prozradil šéf soudcovské unie.
24.06.2011 17:20 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8382 článků) , Jan Kubice (677 článků)

V případu lékaře Bartáka mohli selhat konkrétní policisté

 
Podle náměstka policejního prezidia Martina Červíčka mohlo jít v případě lékaře Jaroslava Bartáka o selhání konkrétních policistů, ne policie jako celku. Již dříve na něj totiž podaly jeho předchozí asistentky trestní oznámení, on byl ale přesto na svobodě.
19.08.2011 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Martin Červíček (296 článků) , Martin Barták (335 článků)