Článek

Recenze: Čtenáři z Broken Wheel doporučují příběh plný knih a lásky

 
Publikace Čtenáři z Broken Wheel doporučují od nakladatelství Host učaruje každému milovníkovi knih a příběhů o nich. Krásný román o lásce ke knihám, milých lidech a lásce si prostě zamilujete.
03.06.2016 11:25 |

podobné články

Podobné články

Výhody a nevýhody e-knížek

 
Ve světě moderních technologií je více než jasné, že pokrok se nedá jen tak zastavit. Postupně se některé věci stávají zastaralými a jsou nahrazeny novými postupy. To však neplatí ve všech případech. Někdy mohou vedle sebe existovat staré i nové metody a obě mají něco do sebe. To se týká například knih. V dnešním článku si popíšeme výhody a nevýhody elektronických knih. Zatímco jeden dává přednost modernímu pojetí, druhý má pocit, že nic nenahradí starou dobrou tištěnou knihu. Osobně preferuji obě varianty, podle situace. Jak jste na tom se čtením knih vy? A ke které verzi se přikláníte? Stručný popis e-knihy Tento pojem je dost obsáhlý, protože pojem elektronické knihy se od sebe liší v mnohém. Pojem e-kniha může představovat podobu knihy, kterou si přečtete například v PDF na svém počítači, tabletu, chytrém telefonu, ale také zařízení, které slouží k četbě knih v digitální podobě. Při nákupu e-knihy musíme mít na paměti především formát, ve kterém bude. Ty nejenže nemusí na některých čtecích zařízeních fungovat, protože daný formát nepodporují, ale ovlivněn je i vzhled textu – požitek s četby. Formáty e-knih lze rozdělit do několika skupin. Do první se řadí speciální formáty určené právě pro e-čtečky. Výhodou tady je, že dokážou přizpůsobit rozložení textu podle velikosti displeje. Mezi nevýhody patří, že e-čtečky nepodporují zároveň všechny formáty, a je tady nutné hlídat si daný formát. Další skupinu tvoří běžné formáty DOC, DOCX, RTF, TXT, HTML. I tady platí, že se umí přizpůsobit velikosti displeje. Poslední skupinu tvoří nejběžněji využívaný formát PDF. Ten má tu výhodu, že jej otevřete téměř všude, pokud však není kódovaný a nemusí se zobrazovat v plné kvalitě. Je dobré si hlídat, zda PDF není opatřeno DRM kódem či jiným. Pokud jej vaše čtečka nepodporuje – knihu si nepřečtete. Výhody a nevýhody e-knih Mezi nevýhody patří to, že jen stěží si někde na pláži přečtete... Čtěte více Příspěvek Výhody a nevýhody e-knížek pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.10.2015 21:00 |

podobné články

Adrenalinové akci na prknech Red Bull Feel The Wheel ovládl Rakušan Ňuhric

 
Tohle byla premiéra se vším všudy. Historicky první fourcross na longboardech Red Bull Feel The Wheel ohromil všechny.
16.06.2014 07:40 |

podobné články

Tvůrci Watchmenů a Broken Swordů chystají novou hru

 
Zatímco Charles Cecil aktivně připravuje pod vlajkou Revolution Software další Broken Sword (aspoň se to říká), schyluje se někde na obzoru k jeho opětovné kolaboraci s Davem Gibbonsem. Kdo nemá paměť na jména, tak tento britský gentleman už řadu let tvoří komiksy a na kontě má třeba spoluautorství Watchmenů. A nejenom to, Charles Cecil a Dave Gibbons spolupracovali na adventuře...
04.07.2012 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Charles Cecil (1 článek)

Filmovou cenu LUX získal belgický snímek Broken Circle Breakdown

 
Filmovou cenu LUX, kterou každoročně uděluje Evropský parlament, získal belgický snímek Broken Circle Breakdown (Přerušený kruh). Ocenění předal ve Štrasburku režisérovi Felixi Van Groeningenovi předseda EP Martin Schulz.
11.12.2013 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Martin Schulz (207 článků)

Nová alba: Clarinet Factory, Warpaint nebo Broken Bells

 
Poslední lednový týden je na komerčně zajímavé novinky poněkud skoupý. Alba, která jsme vybrali, jsou však nesporně pozoruhodná, ať už jde o výroční dvojkolekci skupiny Clarinet Factory, osmé album skvělých Mogwai, druhé experimentálních Wairpant nebo novou kolekci spacerockových Broken Bells.
29.01.2014 07:05 |

podobné články

Nic než pravda – Kolik podob může mít láska?

 
První květnový díl soutěže Nic než pravda je velice přiléhavě ve znamení těch nejrůznějších podob lásky – lásky manželské, lásky rodičovské, lásky první, lásky nenaplněné… Rozhodně ale nemůžeme citovat klasika, ve studiu totiž nepůjde vždy jen o „lásky čas“.
04.05.2009 13:25 |

podobné články

Výzkum: Čtenáři elektronických čteček knih hůře vnímají příběh!

 
Pokud čtete na Kindlu nebo jakékoliv jiné elektronické čtečce knih či tabletu, z díla si budete pamatovat méně detailů i hůře vstřebáte příběh než z klasické papírové knihy. Zjistili to výzkumníci z Univerzity Stavanger v Norsku.
24.08.2014 08:50 |

podobné články

11 nejhezčích květnových výroků o lásce

 
A je tu květen – měsíc, který je především o lásce. Zvláště dnes, na prvního máje, chodí zamilované dvojice pod rozkvetlý strom, aby se zde políbili. Možná i vy prožíváte velkou lásku a na první květnový den tak chystáte něco více, nežli jen romantickou procházku. Proč tedy své lásce neudělat radost a nenapsat jí milou smsku nebo vzkaz na ledničku? Pokud nemáte inspiraci, čtěte dál. Našli jsme pro vás 11 výroků o lásce, kterými se můžete inspirovat! Výroky o lásce, aneb udělejte své polovičce radost! Miluju tě a nemusí být Prvního máje, abychom se spolu vydali do ráje, pro mě je to totiž každá vteřina, která s tebou končí a další začíná. Láskou k tobě planu, snad jednou se stanu tím, co po tvém boku nejkrásnější den roku – První máj – bude stát a tvou něhou se hřát. Krásný První máj od někoho, kdo tě miluje. Je první máj, ten lásky čas, slyším teď svého srdce hlas a píši přání své princezně, ať se má dneska líbezně. Byl pozdní večer – první máj, večerní máj – byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech, kvetoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech. Jezero hladké v křovích stinných, zvučelo temně tajný bol, břeh objímal kol a kol, a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky planoucí tam, co slzy lásky. Jsem moc ráda, že tě mám, přání z lásky posílám, užívej si První máj, ať svět je pro tebe ráj. První máj se dneska slaví, tak ať tě to se mnou baví, já si neumím představit hezčí den, být s tebou je prostě sen. Ať na Prvního máje vaše láska zraje, nic ten plamen neuhasí, naopak, ať ho pěkné počasí pořádně rozdmýchá a koření přimíchá.... Čtěte více Příspěvek 11 nejhezčích květnových výroků o lásce pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.05.2017 17:55 |

podobné články

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (2 články)

Příběh malíře: Život Jaroslava Fanty by vydal na několik knih

 
Život malíře Jaroslava Fanty (92) by vydal na několik knih a dramatický film. On však dokázal všechny jeho zákruty vměstnat do dvou set třiceti stran. Vznikla poutavá kniha Příběh malíře (nakl. Barrister & Principal), u které se někdy až tají dech. Jak mohl jeden člověk prožít či spíše přežít tohle všechno?
23.02.2012 17:15 |

podobné články

RECENZE Broken Bells už nejsou cool. Hrají pouze dobrý pop

 
After the Disco je deskou těžce vydřené kvality. Vhodná je zejména pro zajištěné padesátníky, kterým umožní upadnout do sladkého snu vzpomínek na své dozrávání.
19.02.2014 16:10 |

podobné články

RECENZE Broken Bells už nejsou cool. Hrají pouze dobrý pop

 
After the Disco je deskou těžce vydřené kvality. Vhodná je zejména pro zajištěné padesátníky, kterým umožní upadnout do sladkého snu vzpomínek na své dozrávání.
19.02.2014 16:10 |

podobné články

Dojatá mamka 9 dětí: Čtenáři Blesk.cz nám pomáhají

 
Smutný příběh Zdeňky Peterové (39), matky devíti dětí, se kterými žije v Choustníkově Hradišti, vzbudil mezi čtenáři Blesku.cz velký ohlas. Rodina se v neřešitelné situaci ocitla na začátku roku, kdy jí stát začal posílat na sociálních dávkách o 16 tisíc měsíčně méně. Na deset lidí tak zbylo pouhých 12 300 korun na měsíc. Čtenáři Blesku.cz ale pomáhají. Posílají oblečení, školní potřeby a nabízejí i peníze.
24.03.2011 05:25 |

podobné články

Čína brání dovozu hudby, filmů a knih z USA

 
Vrcholný rozhodčí orgán Světové obchodní organizace (WTO) potvrdil, že Čína protiprávně brání dovozu hudebních nosičů, filmů a knih ze Spojených států. Pokud Peking nesjedná nápravu a dovoz CD, DVD a knih neusnadní, Washington může požadovat, aby WTO na Čínu uvalila ekonomické sankce.
22.12.2009 12:55 |

podobné články

Nejchytřejší tablet na čtení knih

 
Čtení elektronických knih nikdy nebylo rozšířenější. Ve chvíli, kdy se člověk rozhoduje o koupi nového tabletu, přemýšlí také o možnosti čtení elektronických knih.
27.07.2010 19:25 |

podobné články

Národní knihovna stěhuje kvůli přestavbě Klementina 800.000 knih

 
Zhruba 800 tisíc knih stěhuje v těchto dnech kvůli přestavbě Klementina pražská Národní knihovna (NK). Svazků je tolik, že kdyby stály jeden za druhým, vytvořily by řadu dlouhou asi 16 kilometrů. Přesun knih bude trvat až do konce tohoto roku, služby knihovny proto budou částečně omezeny, sdělil dnes generální ředitel NK Tomáš Böhm.
06.10.2011 17:15 |

podobné články

Nook Simple Touch s GlowLight: Konečně čtečka knih s podsvícením

 
Elektronické čtečky knih jsou nesmírně praktické. Uloženy v nich můžete mít tisíce románů, můžete libovolně upravovat velikost písma a na jedno nabití vydrží baterie až několik týdnů. Navíc lze čtečky držet jednoduše v jedné ruce, což je praktické při čtení zejména v dopravních prostředcích. Přesto měly čtečky knih dosud jeden velký neduh, a to problémové čtení v noci. Kvůli zvolené technologii elektronického papíru a inkoustu, která využívá dopadu přirozeného světla na displej, nebylo možné čtečky podsvítit. Až dosud.
16.04.2012 13:05 |

podobné články

Kolínský jubilant z TPCA rozvezl na 3 000 knih

 
Vůz se sérovým číslem dva miliony, který sjel z výrobní linky kolínského závodu TPCA Toyota Peugeot Citroën loni v březnu, rozvezl ve službách Městské knihovny Kolín na 3 000 knih a najel 5 500 km. Dvoumiliontý vůz, Peugeot 107, je využíván pro rozvoz knih starším a imobilním občanům, stejně tak i čtenářům po úrazech a operacích.
31.03.2013 14:00 |

podobné články

Knihkupci: V ČR se letos prodá půl miliónu elektronických knih

 
Prodej elektronických knih se v Česku rozjíždí, letos se jich prodá půl miliónu. Loni si Češi koupili 200 000 e-knih, v roce 2011 jenom 17 000. Pro některé nakladatele se stávají elektronické knihy významnou součástí jejich podnikatelských plánů, vyplývá z údajů Svazu českých knihkupců a nakladatelů (SČKN).
03.10.2013 14:35 |

podobné články