Článek

Recenze: Čtenáři z Broken Wheel doporučují příběh plný knih a lásky

 
Publikace Čtenáři z Broken Wheel doporučují od nakladatelství Host učaruje každému milovníkovi knih a příběhů o nich. Krásný román o lásce ke knihám, milých lidech a lásce si prostě zamilujete.
03.06.2016 11:25 |

podobné články

Podobné články

Adrenalinové akci na prknech Red Bull Feel The Wheel ovládl Rakušan Ňuhric

 
Tohle byla premiéra se vším všudy. Historicky první fourcross na longboardech Red Bull Feel The Wheel ohromil všechny.
16.06.2014 07:40 |

podobné články

Výhody a nevýhody e-knížek

 
Ve světě moderních technologií je více než jasné, že pokrok se nedá jen tak zastavit. Postupně se některé věci stávají zastaralými a jsou nahrazeny novými postupy. To však neplatí ve všech případech. Někdy mohou vedle sebe existovat staré i nové metody a obě mají něco do sebe. To se týká například knih. V dnešním článku si popíšeme výhody a nevýhody elektronických knih. Zatímco jeden dává přednost modernímu pojetí, druhý má pocit, že nic nenahradí starou dobrou tištěnou knihu. Osobně preferuji obě varianty, podle situace. Jak jste na tom se čtením knih vy? A ke které verzi se přikláníte? Stručný popis e-knihy Tento pojem je dost obsáhlý, protože pojem elektronické knihy se od sebe liší v mnohém. Pojem e-kniha může představovat podobu knihy, kterou si přečtete například v PDF na svém počítači, tabletu, chytrém telefonu, ale také zařízení, které slouží k četbě knih v digitální podobě. Při nákupu e-knihy musíme mít na paměti především formát, ve kterém bude. Ty nejenže nemusí na některých čtecích zařízeních fungovat, protože daný formát nepodporují, ale ovlivněn je i vzhled textu – požitek s četby. Formáty e-knih lze rozdělit do několika skupin. Do první se řadí speciální formáty určené právě pro e-čtečky. Výhodou tady je, že dokážou přizpůsobit rozložení textu podle velikosti displeje. Mezi nevýhody patří, že e-čtečky nepodporují zároveň všechny formáty, a je tady nutné hlídat si daný formát. Další skupinu tvoří běžné formáty DOC, DOCX, RTF, TXT, HTML. I tady platí, že se umí přizpůsobit velikosti displeje. Poslední skupinu tvoří nejběžněji využívaný formát PDF. Ten má tu výhodu, že jej otevřete téměř všude, pokud však není kódovaný a nemusí se zobrazovat v plné kvalitě. Je dobré si hlídat, zda PDF není opatřeno DRM kódem či jiným. Pokud jej vaše čtečka nepodporuje – knihu si nepřečtete. Výhody a nevýhody e-knih Mezi nevýhody patří to, že jen stěží si někde na pláži přečtete... Čtěte více Příspěvek Výhody a nevýhody e-knížek pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.10.2015 21:00 |

podobné články

Tvůrci Watchmenů a Broken Swordů chystají novou hru

 
Zatímco Charles Cecil aktivně připravuje pod vlajkou Revolution Software další Broken Sword (aspoň se to říká), schyluje se někde na obzoru k jeho opětovné kolaboraci s Davem Gibbonsem. Kdo nemá paměť na jména, tak tento britský gentleman už řadu let tvoří komiksy a na kontě má třeba spoluautorství Watchmenů. A nejenom to, Charles Cecil a Dave Gibbons spolupracovali na adventuře...
04.07.2012 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Charles Cecil (1 článek)

Filmovou cenu LUX získal belgický snímek Broken Circle Breakdown

 
Filmovou cenu LUX, kterou každoročně uděluje Evropský parlament, získal belgický snímek Broken Circle Breakdown (Přerušený kruh). Ocenění předal ve Štrasburku režisérovi Felixi Van Groeningenovi předseda EP Martin Schulz.
11.12.2013 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Martin Schulz (101 článků)

Nová alba: Clarinet Factory, Warpaint nebo Broken Bells

 
Poslední lednový týden je na komerčně zajímavé novinky poněkud skoupý. Alba, která jsme vybrali, jsou však nesporně pozoruhodná, ať už jde o výroční dvojkolekci skupiny Clarinet Factory, osmé album skvělých Mogwai, druhé experimentálních Wairpant nebo novou kolekci spacerockových Broken Bells.
29.01.2014 07:05 |

podobné články

Nic než pravda – Kolik podob může mít láska?

 
První květnový díl soutěže Nic než pravda je velice přiléhavě ve znamení těch nejrůznějších podob lásky – lásky manželské, lásky rodičovské, lásky první, lásky nenaplněné… Rozhodně ale nemůžeme citovat klasika, ve studiu totiž nepůjde vždy jen o „lásky čas“.
04.05.2009 13:25 |

podobné články

Výzkum: Čtenáři elektronických čteček knih hůře vnímají příběh!

 
Pokud čtete na Kindlu nebo jakékoliv jiné elektronické čtečce knih či tabletu, z díla si budete pamatovat méně detailů i hůře vstřebáte příběh než z klasické papírové knihy. Zjistili to výzkumníci z Univerzity Stavanger v Norsku.
24.08.2014 08:50 |

podobné články

Recenze: Stránky světa vás zavedou do fantaskního světa, kde z knih prýští magie

 
Kniha stránky světa v sobě spojuje příběh o magii, knihách a fantastických dobrodružstvích v nich. Ač se může zdát, že dílo z pera Kaie Meyera je určené pro děti a mladistvé, rozhodně si ho užijí i dospělí milovníci knih.
18.09.2016 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Kai Meyer (1 článek)

Příběh malíře: Život Jaroslava Fanty by vydal na několik knih

 
Život malíře Jaroslava Fanty (92) by vydal na několik knih a dramatický film. On však dokázal všechny jeho zákruty vměstnat do dvou set třiceti stran. Vznikla poutavá kniha Příběh malíře (nakl. Barrister & Principal), u které se někdy až tají dech. Jak mohl jeden člověk prožít či spíše přežít tohle všechno?
23.02.2012 17:15 |

podobné články

RECENZE Broken Bells už nejsou cool. Hrají pouze dobrý pop

 
After the Disco je deskou těžce vydřené kvality. Vhodná je zejména pro zajištěné padesátníky, kterým umožní upadnout do sladkého snu vzpomínek na své dozrávání.
19.02.2014 16:10 |

podobné články

RECENZE Broken Bells už nejsou cool. Hrají pouze dobrý pop

 
After the Disco je deskou těžce vydřené kvality. Vhodná je zejména pro zajištěné padesátníky, kterým umožní upadnout do sladkého snu vzpomínek na své dozrávání.
19.02.2014 16:10 |

podobné články

Magické kolo je vylepšená mutace skateboardu a bruslí

 
Kdo se nechce ploužit pěšky, obouvat si in-line brusle nebo se učit jezdit na skatebordu, má možnost zvolit skútr magické kolo (Magic Wheel Scooter). Tak trochu připomíná koloběžku bez řídítek.
04.04.2010 16:50 |

podobné články

Infiniti G37x S na českém trhu

 
Model G37x S, poslední přírůstek řady Infiniti G Sedan, kombinuje elegantní styl a výkon s bezpečím inteligentního pohonu všech kol (AWD – All-Wheel Drive). Je to poprvé, kdy Infiniti nabízí technologii AWD u nejsportovnější verze S modelové řady G (pohon všech kol byl dosud doménou verzí GT).
03.04.2012 13:20 |

podobné články

Rychlost, ostré lokty a klopené zatáčky! Vyražte na adrenalinovou akci

 
Snowboardcross, skikros a fourcross mají dalšího člena do rodiny! Je tady světová premiéra fourcrossu na longboardech Red Bull Feel The Wheel. Už tuto sobotu 14.června v pražských Řepích.
13.06.2014 01:00 |

podobné články

Bývalá modelka Playboye chce zakládat vlastní politickou stranu. V parlamentu by se jistě vyjímala!

 
Jednatřicetiletá modelka, moderátorka a účastnice srbské verze reality show Big Brother Soraja Vučelić se nechala slyšet, že hodná založit vlastní politickou stranu. Nepřehlédnutelná bruneta, která provází srbskou verzí soutěže Wheel of Fortune a pózovala i pro Playboy, hodlá oživit domácí politickou scénu...
23.03.2016 20:45 |

podobné články

Chudá firma roztočí ruské kolo na Smíchově. Ve stínu pražských kmotrů

 
Co mají společného Londýn, Vídeň a Smíchov? Na záludnou otázku bude brzy snadná odpověď. Radnice Prahy 5 podpořila výstavbu vyhlídkového kola. "Prague Wheel" by se mělo do tří let tyčit šedesát metrů nad Vltavou a stát se novým turistickým lákadlem hlavního města. Jenže víc než ruské kolo připomíná projekt spíš ruskou ruletu, kde bubínkem točí nechvalně proslulé lobbistické figurky a hlaveň míří na radniční rozpočet.
26.07.2016 20:40 |

podobné články

Čína brání dovozu hudby, filmů a knih z USA

 
Vrcholný rozhodčí orgán Světové obchodní organizace (WTO) potvrdil, že Čína protiprávně brání dovozu hudebních nosičů, filmů a knih ze Spojených států. Pokud Peking nesjedná nápravu a dovoz CD, DVD a knih neusnadní, Washington může požadovat, aby WTO na Čínu uvalila ekonomické sankce.
22.12.2009 12:55 |

podobné články

Nejchytřejší tablet na čtení knih

 
Čtení elektronických knih nikdy nebylo rozšířenější. Ve chvíli, kdy se člověk rozhoduje o koupi nového tabletu, přemýšlí také o možnosti čtení elektronických knih.
27.07.2010 19:25 |

podobné články

Národní knihovna stěhuje kvůli přestavbě Klementina 800.000 knih

 
Zhruba 800 tisíc knih stěhuje v těchto dnech kvůli přestavbě Klementina pražská Národní knihovna (NK). Svazků je tolik, že kdyby stály jeden za druhým, vytvořily by řadu dlouhou asi 16 kilometrů. Přesun knih bude trvat až do konce tohoto roku, služby knihovny proto budou částečně omezeny, sdělil dnes generální ředitel NK Tomáš Böhm.
06.10.2011 17:15 |

podobné články