Článek

Recenze: Co tu kvete? Originální průvodce přírodou je pro laiky požehnáním!

 
Doba, kdy jsme si museli ve škole vyrábět svůj vlastní herbář, je dávno pryč. Do kroužku botaniky jsme také nechodili, a pokud ano, většina získaných vědomostí se nám dávno vypařila z hlavy. A přitom nás zajímá, co nám to vlastně roste před i za plotem. Co je to za rostlinu, ze které nás při procházkách se psem tak strašně štípe v nose a z čeho vám vlastně ta podivínská sousedka nabízí zaručeně léčivý čaj.
11.07.2016 14:00 |

podobné články

Podobné články

Rudý pán zámku, přítel Zemana se vysmál knížeti a řekl: Putin je požehnáním pro Rusko

 
JINÝMA OČIMA Prezident Putin je požehnáním pro Ruskou federaci a jeho uvážlivá politická rozhodnutí jsou jasným důkazem velkého stratéga současnosti. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to řekl hudebník, komunista, majitel zámku a ostravský Řek Statis Prusalis. Zároveň pochválil i exprezidenta Václava Klause a zkritizoval Karla Schwarzenberga.
13.03.2014 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8839 článků) , Karel Schwarzenberg (3682 článků) , Karel Zeman (264 článků)

MFF KV 2015: Praktický průvodce filmovým festivalem

 
Praktický průvodce 50. ročníkem mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Přehled nejzajímavějších filmů, tipy na koncerty a párty, průvodce nákupem vstupenek.
03.07.2015 06:25 |

podobné články

Praktický průvodce festivalem v Karlových Varech: Tipy na filmy, koncerty i večírky

 
Praktický průvodce 51. ročníkem mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Přehled nejzajímavějších filmů, tipy na koncerty a párty, průvodce nákupem vstupenek.
01.07.2016 06:05 |

podobné články

Mikulášek (ČSSD): Turistický průvodce není Charlie Hebdo

 
Nový oficiální turistický průvodce Brna, placený z veřejných peněz, si dělá nemístnou, až urážlivou legraci z jihomoravských měst. Nejsem žádný „suchopár“, ale průvodce není „kniha humoresek“ ani satirický časopis.
03.04.2017 17:40 |

podobné články

Animační program "Inspirace přírodou" pro děti zdarma 30.6. od 14:00

 
Jako speciální dárek za vysvědčení jsme pro děti připravili animační program "Inspirace přírodou" k výstavě Jana Kaplického - Vlastní cestou! Všechny děti mají vstup a program zdarma! Rodiče 50% slevu na vstupenku.
28.06.2010 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kaplický (154 článků)

Soutěžte s Bleskem Křížovkami o péči proti vráskám Ultralift!

 
Je to poprvé, co Garnier dává ženám k dispozici výjimečný systém měření účinku péče proti vráskám. Tato vrásková škála umožňuje viditelně zhodnotit změny vrásek kolem očí na stupnici od nejmenších po nejhlubší od 1 do 10. Nová generace Pro-Retinolu inspirovaného přírodou, který průběžně uvolňuje Retinol přímo do středu vrásky:  • Regenerace pleťové buňky   • Stimulace tvorby kolagenu  - a vrásky se vyhladí zevnitř. Je to poprvé, co Garnier dává ženám k dispozici výjimečný systém měření účinku péče proti vráskám. Tato vrásková škála umožňuje viditelně zhodnotit změny vrásek kolem očí na stupnici od nejmenších po nejhlubší od 1 do 10. Nová generace Pro-Retinolu inspirovaného přírodou, který průběžně uvolňuje Retinol přímo do středu vrásky: regenerace pleťové buňky, stimulace tvorby kolagenu  - a vrásky se vyhladí zevnitř.
02.11.2011 00:10 |

podobné články

Praha má novou turistickou trasu. Spojuje břehy Vltavy, vede převážně přírodou

 
Praha 4 připravila pro milovníky přírody novou turistickou trasu. Ta spojuje Velkou Chuchli a Modřany. Městská část se rozhodla novou výletní cestu vytvořit jako důkaz toho, že Praha není jenom městská zástavba a vytížené silnice. Na výletě pražskou přírodou člověk zapomene, že se nachází v rušné metropoli.
08.07.2016 12:45 |

podobné články

Výlet na Nový Zéland se stal pro Pavlínu hororem: Boj o život den po dni!

 
Na Nový Zéland se vydali za prací, krásnou přírodou i dobrodružstvím. Výlet do země proslulé překrásnou přírodou se však změnil v boj o holý život. Češka Pavlína Pížová (33) se vydala se svým přítelem Ondřejem P. (†27) na nebezpečnou stezku Routeburn. Jejímu muži se to stalo osudným, ona měsíc bojovala o přežití. Tohle je jejich příběh.
28.08.2016 05:20 |

podobné články

Recenze: Průvodce rody seriálu Hra o trůny nadchne všechny fanoušky

 
Obrazový průvodce Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí je malou encyklopedií pro všechny nadšené fanoušky tohoto seriálu. Provede vás jedenácti nejvýznamnějšími rody Západozemí, vždy přehledně s fotkami a mapou umístění jejich sídla.
22.06.2016 07:30 |

podobné články

Dívky (15 a 16) stály na mostu předávkované a opilé. Jen jsme se kochaly přírodou, tvrdily

 
Dívky (15 a 16) stojící za zábradlím na okraji mostu překvapily projíždějícího řidiče. Policistům tvrdily, že se jen kochaly přírodou. Každá ale spolikala velké množství léků a zapila ho alholem.
16.04.2012 12:55 |

podobné články

Zemanovo myslivecké menu: Dal si kachnu a dostal zelený svetr na toulky přírodou

 
Vystoupení před senátory měl za sebou, a tak se vydal na společné focení s těmi, kteří ho podpořili při volbách. Prezident Miloš Zeman pak ze senátory usedl ke společnému obědu. Podával se oěpt zvěřina a navrch dostal Zeman i myslivecký dárek - zelený svetr na toulky přírodou a objímání stromů.
21.03.2013 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (18544 článků)

Národní muzeum zahajuje cyklus přírodovědných exkurzí Přírodou velkoměsta

 
Přírodovědci z Národního muzea připravili jedinečný cyklus přírodovědných exkurzí Přírodou velkoměsta.
02.03.2015 20:16 |

podobné články

Za přírodou do Plzeňského kraje

 
Za pivem? Za památkami? Ne! Do Plzeňského kraje se můžete vydat i za přírodou. Okuste západní část Šumavy nebo povodí Berounky. A pokud se vám v létě poštěstí pěkné počasí, určitě se osvěžte v přehradě Hracholusky.
15.09.2016 08:05 |

podobné články

Fotograf zachytil kouzlo Duhových lidí! Žijí nazí v souladu s přírodou!

 
Říkají si Duhoví lidé a žijí daleko v hlubokých lesích nebo u jezer v souladu s přírodou. Vzdali se veškerých vymožeností 21. století a žijí jako obyčejní poustevníci. Přesto jsou šťastni. Podívejte se na unikátní fotografie lidí, které netrápí každodenní problémy.
18.12.2016 15:35 |

podobné články

Světový den životního prostředí 2017: Spojovat lidi s přírodou

 
Téma letošního Světového dne životního prostředí je "spojovat lidi s přírodou". Znamená výzvu jít ven do přírody, uvědomit si její krásu a důležitost a převzít odpovědnost za její ochranu.
05.06.2017 19:10 |

podobné články

Děti nemají soucit s přírodou, trápilo učitelku Michaelu. Napsala proveganskou pohádku

 
Dnešní děti nemají soucit, mohlo by se zdát při pohledu na děti na pískovišti, které pitvají s radostí žížaly. Jako učitelku v mateřské školce Michaelu Vincourovou trápilo, že děti mnohdy nemají s přírodou a živými tvory soucit. A když jim předčítala z běžných dětských knih, trápilo ji, že nevychovávají k empatii. A tak se rozhodla sepsat vlastní knihu – Tenkrát svět.
22.09.2017 15:40 |

podobné články

RECENZE: Průvodce protektorátní Prahou nabízí stovky stran zajímavostí

 
Mohutná publikace Jiřího Padevěta Průvodce protektorátní Prahou (Academia) přináší na osmi stovkách stran nesmírně podrobný obraz hlavního města mezi lety 1939-1945. Neobsahuje souvislý výklad dějin, spíše knižní mapu města se spoustou zajímavostí vztahujících se k jednotlivým ulicím a budovám.
25.10.2013 15:35 |

podobné články

Recenze: Objevte vesmír, jak ho neznáte! Vychází průvodce s dechberoucími snímky

 
Podívali jste se někdy na oblohu a přemýšleli, co nás obklopuje? Vesmír je tajemný a plný dechberoucích a zajímavých míst, o kterých jste nejspíš neměli ani tušení. Pokud se o vesmíru chcete dozvědět více, sáhněte po nové knize Hvězdy: Úplný obrazový průvodce vesmírem.
22.09.2017 17:20 |

podobné články

Susan Boyle chce registrovat vlastní originální návrh tartanu

 
Vzorů na skotské kostkované látce – tartanu – jsou tisíce. A některé originální barevné kombinace modrých, zelených a červených pruhů a kostek jsou registrovány na Skotském seznamu tartanů. Svůj tam chce zapsat i zpěvačka Susan Boyle , která tvrdí, že vytvořila vlastní originální vzor pro vlněnou tkaninu. Jenže pod jejím příjmením už registrován jeden vzor je.
23.03.2010 21:10 |

podobné články

Osobnosti: Susan Boyle (296 článků)