Článek

Recenze: Co se stane, když muži ztratí ženy? Murakami nám připomíná, že jsme jen pusté ostrovy

 
„Murakami vycizeloval svůj styl k dokonalosti a přes narůstající počet textů si zachovává vysoký standard,“ píše v recenzi Jarmila Křenková.
10.11.2015 10:20 |

podobné články

Podobné články

Recenze: Murakami splétá osamělé příběhy Mužů, kteří nemají ženy

 
Hvězdný japonský autor Haruki Murakami vydal poprvé po deseti letech povídkovou sbírku. Soubor nazvaný Muži, kteří nemají ženy, pojednává o mezilidských vztazích, zvláště o mužích různého věku a různých profesí, kteří z nějakého důvodu ztratí ženu.
17.11.2015 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Zeman to schytal za posílání uprchlíků na pusté ostrovy. Klaus tepal „starou EU“

 
Ze slunného Řecka zpět do deštivého Česka. Miloš Zeman a Václav Klaus se vrátili zpět z konference na Rhodosu, kde opět zanechali silnou stopu. Během akce pořádané ruským oligarchou Vladimirem Jakuninem, přítelem Vladimira Putina, Zeman poskyl rozhovor Financial Times, ve kterém navrhl ekonomické migranty vyslat na pusté řecké ostrovy. Schytal za to i kritiku. Euroskeptik Klaus zase vyzýval: „Na starou EU zapomeňte“.
03.10.2016 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2608 článků) , Václav Klaus (8384 článků) , Miloš Zeman (15947 článků)

Porno pro ženy: odsuzovat nebo vyhledávat?

 
Porno pro ženy – existuje vůbec něco takového? Možná i vy paříte mezi lidi zastávající názor, že porno je jen mužská záležitost, která se žen absolutně netýká. Není to pravda. Ačkoli se drtivá většina z vás drží mylného předsudku, že se na porno dívají jen muži, nespočet něžného pohlaví tu a tam na nějakou podobně zaměřenou stránku zavítá a nalezne v ní stejné zalíbení. Pravdou je, že porno pro ženy není tak laciné a přehnané. V čem je tedy zakopaný pes? Je to velice jednoduché – muži se na porno dívají a nemají problém to otevřeně přiznat, zatímco ženy si čas od času nějaké video pustí, ale nepřiznají to. Jaké je tedy porno pro ženy a je třeba jej odsuzovat? Něžné, romantické i drsné – porno pro ženy má mnoho podob Erotická videa mohou mít mnoho podob. Zpravidla je to tak, že videa určená mužskému publiku, jsou drsnějšího rázu, obvykle taky nereálná a hodně přehnaná. Mužům se to zkrátka takhle líbí, tudíž není důvod, proč takové snímky netočit s železnou pravidelností a nezasypávat jimi web. I porno pro ženy může mít mnoho podob – od romantických scén plných něžnosti až po oblíbené sado-maso a drsnější okamžiky, které dokážou ženské smysl vzrušit na maximum. Inu jak se říká – proti gustu žádný dišputát.  Přirozená krása lidského těla V pornu nemusí jít vždycky jen o sex. Porno pro ženy je velice často soustředěno na přirozenou krásu lidského těla, kterou – co si budeme nalhávat – ženy umí ocenit mnohem více, nežli opačné pohlaví. Na internetu je volně ke shlédnutí nespočet snímků, které jsou založeny jen na erotickém požitku – nikoli na sexu – a to je právě to, co ženy často vyhledávají. I porno může být něžné a romantické.  Jen žena ví… Znáte pořekadlo „jen žena ví, jak ženě udělat dobře“ ? Pak věřte, že... Čtěte více Příspěvek Porno pro ženy: odsuzovat nebo vyhledávat? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.10.2015 07:40 |

podobné články

Jaké jsou ženy po třicítce?

 
Žena je stvoření pro drtivou většinu mužů těžko pochopitelné a v mnoha ohledech hodně složité. Ne nadarmo se proto říká, že muži ženám mnohdy nerozumí a mají problém se v nich vyznat. Jenže pozor – často nevědomě netápou pouze muži, i samotné ženy kolikrát narazí. Jedním z nejdůležitějších milníků v životě ženy jsou třicáté narozeniny, o kterých se říká, že jsou odrazovým můstkem do nejlepších a nejatraktivnějších let v životě každé ženy. Proč se tedy my samy někdy ptáme, jaké jsou ženy po třicítce? Jaké jsou ženy po třicítce? Jaké mají sny a plány? Co je těší a z čeho naopak mají strach? Jaké obavy je sužují a co jim v životě dělá radost? Ať už jste si svých třicet svíček na dortu již sfoukla, nebo vás tento milník teprve čeká, pojďte si přečíst náš dnešní článek, který je tak trochu branou do života třicátnic. Jaké jsou ženy po třicítce? Říká se, že je každá žena jiná. Máme jiné záliby, jiné životní cíle, často se lišíme i v preferencích, které upřednostňujeme. Přesto je ale dokázané, že většinu žen okolo třicítky několik věcí spojuje. Jaké věci to jsou? To vám prozradí následující řádky! Zklamání z neúspěchů Jakmile na dortu sfoukneme třicet svíček, najednou nám hlavou začnou vířit věci, které jsme chtěli stihnout, ale z nějakého důvodu jsme tak neučinili. Ať už je to manželství nebo třeba povýšení v práci – po třicítce máme pocit, že teď už to půjde jen z kopce a nadáváme samy sobě, že jsme svůj život nevzali dříve do svých rukou a nevydali se po cestičce, kterou jsme si nalajnovali. Strach ze stárnutí Každá žena chce být krásná a vypadat dobře za jakékoli situace. Jakmile dovršíte věku třiceti let, je naprosto logické, že vám vaše tělo najednou začne dávat najevo, že už vám není dvacet. Kolem očí... Čtěte více Příspěvek Jaké jsou ženy po třicítce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.12.2016 07:45 |

podobné články

Recenze: Haruki Murakami natahuje pružinu poznání světa

 
Román Kronika ptáčka na klíček napsal ještě starý dobrý Haruki Murakami. Není tak dokonale čtenářsky přístupný, bez zádrhelů a s obroušenými hranami jako v minulém česky přeloženém 1Q84.
25.11.2014 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

VIDEO: Kosmem se toulají pusté planety bez hvězd

 
Vesmír je plný zvláštností. Výjimkou nejsou obří zcela pusté planety, které se bezcílně toulají ohromným prostorem.
20.05.2011 01:20 |

podobné články

Haruki Murakami je prozaik oslovující svět

 
Nebývá zvykem rozdělit románovou výpověď do tří knih, které mají víc než tisícovku stránek. Haruki Murakami, japonský držitel Ceny Franze Kafky (2006) i řady dalších uznání, se k tomu v literární epopeji 1Q84 rozhodl. Loni vyšly v Odeonu dva svazky, letos třetí kniha a čtenář fascinovaně sledoval příběh Tenga Kawaneho a jeho dávné spolužačky Masami Aomame.
01.01.2014 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Murakami vydá povídky

 
I u nás populární japonský spisovatel Haruki Murakami vydá v dubnu novou knihu povídek.
22.03.2014 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Favoritem na Nobelovu cenu je podle sázkařů Murakami

 
Haruki Murakami byl jasným favoritem pro sázkaře už loni, kdy cenu získala Kanaďanka Alice Munro.
05.09.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Haruki Murakami začne komunikovat se čtenáři

 
Japonský spisovatel Haruki Murakami se dlouhodobě bránil kontaktu se svými čtenáři. Nyní se ale věci mění.
12.01.2015 11:42 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Co muži kromě žen milují?

 
Co muži kromě žen milují? To je otázka, nad kterou se určitě nejednou zamyslela snad každá z nás. Ačkoli bychom se rády staly středobodem mužského zájmu, bohužel se o tuto příčku musíme dělit s několika dalšími věcmi. Které to jsou? Je logické, že každý muž je jiný a každý má jiné preference. I přesto se ale většina z nich shoduje na několika bodech, které mají nejradši. Jestliže i vás trápí otázky, co muži kromě žen milují, pak si nenechte ujít následující řádky. Odpověď na tuhle otázku jsme našli za vás! Tajemství odhaleno: co muži kromě žen milují? Jestliže jste si i vy několikrát pohrávali na jazyku s otázkou, co muži kromě žen milují a čemu tak musíme hrdě čelit, pak jste na správném místě. Přestaňte si lámat hlavu, přestaňte se pídit po faktech a podívejte se pravdě přímo do očí. Alkohol Na pomyslný žebříček mužského zájmu hned na samotném začátku zařadíme alkohol. Většina mužů těmto nápojům holduje, přičemž nejoblíbenější je bezesporu pivo. Zlatému českému moku totiž odolá opravdu jen málokdo. Samozřejmě jsou i tací, kteří dávají přednost opravdovému pití v podobě dražších whiskey. Sport Pokud řešíme, co muži kromě žen milují, nesmíme zapomenout na sport. Nejoblíbenější jsou především dva: fotbal a hokej. Tyto sporty dělí mužské publikum na dva tábory. Samozřejmě mužské pokolení holduje i jiným sportům, například tenisu, florbalu, hokejbalu a dalším. Kamarádi Snad žádný muž se kvůli ženě nevzdá svých kamarádů, kteří pro něho tvoří jakousi základnu jistoty. Nejednou se dokonce stalo, že měli kamarádi přednost i před přítelkyní nebo manželkou. Milé dámy, pamatujte – zakazovat mu kamarády nemá cenu! Jen málokterá z vás si může být jistá, že by z tohoto souboje vyšla jako vítěz! Koníčky Do pomyslného seznamu, co muži kromě žen milují, určitě musíme zařadit i koníčky a zájmy. Každý muž má něco – někoho... Čtěte více Příspěvek Co muži kromě žen milují? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.10.2016 16:55 |

podobné články

Šok: Argentinci si přejí, aby se princ William na Falklandách zřítil a zemřel

 
Británie pošle na Falklandské ostrovy známé také jako Malvíny svého budoucího krále prince Williama  (29) , aby tam sloužil v době třicetiletého výročí vítězství ve válce o tyto ostrovy, kterou země vedla proti Argentině. Tento jihoamerický stát stále považuje Malvíny za své ostrovy, ačkoli je spravuje a ovládá právě vláda Alžběty II. Princ William tam má sloužit jako letecký důstojník RAF a pilot helikoptéry zachraňující ohrožené životy.
13.11.2011 13:40 |

podobné články

Miliardář chce koupit řecké ostrovy a ubytovat na nich uprchlíky! Jeden pojmenuje po utopeném syrském chlapci?

 
Tak už si vybral. Egyptský miliardář Naguib Sawiris (61) nedávno oznámil, že plánuje od Evropy odkoupit ostrovy a udělat z nich „ráj“ pro uprchlíky. Nyní má vyhlédnuté dva řecké ostrovy a jeden z nich chce pojmenovat na památku mrtvého syrského chlapečka Ajlana.
15.09.2015 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Naguib Sawiris (3 články)

Skrytá krása Jadranu: Chorvatské ostrovy! Odysseův úkryt i africké safari

 
Kdo nepoznal chorvatské ostrovy, nemůže znát chorvatské pobřeží a pláže. Vždyť více než 70 % pobřeží tvoří ostrovy. Je jich tu 79 velkých a 525 menších, tak proč se držet u pevniny. Přinášíme vám tipy na zajímavá místa.
12.05.2016 20:20 |

podobné články

Vystěhovat migranty třeba na pusté řecké ostrovy? Jednoznačně souhlasíme, říká předseda Úsvitu

 
ROZHOVOR „My s tímto Zemanovým řešením naprosto souhlasíme. Už loni v listopadu Úsvit předložil zákon, který umožňuje deportace ekonomických migrantů do azylových táborů v Sýrii a severní Africe," říká předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.
08.10.2016 11:40 |

podobné články

Zeman: Návrat uprchlíků z řeckých ostrovů nehrozí. Potraviny jim pošleme

 
Svým postojem k uprchlíkům se Miloš Zeman netají. Varuje před nelegálními migranty, v rozhovoru pro The Financial Times dokonce uvedl, že by je bylo příhodné posílat na pusté ostrovy v Řecku. Přijde mu něco takového humánní? I o tom byl nedělní pořad S prezidentem v Lánech.
09.10.2016 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15947 článků)

Egypt vrací Saúdům dva ostrovy v Rudém moři. Jsou strategické, ale pusté

 
Egyptská vláda ve čtvrtek schválila předání dvou neobydlených ostrovů v Rudém moři Saúdské Arábii a své rozhodnutí nyní předala k posouzení do parlamentu. Informovala o tom agentura Reuters.
29.12.2016 19:20 |

podobné články

Líbání podle slunečního horoskopu: Čí polibky vás dostanou do extáze a jak umíte líbat vy?

 
Podrobné partnerské a erotické horoskopy "Berana":http://www.extra.cz/muz-ve-znameni-berana-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Beranky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-berana-s-kterym-znamenim-ji-to-bude-klapat-a-jakemu-se-radeji-vyhnout-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Býka":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-byka, "Býčice":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-znameni-byka-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-jake-znameni-se-k-vam-hodi-a-ktere-urcite-nebrat, "Blížence":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-narozeny-v-blizencich-vime-to-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-blizence, "Blíženkyně":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-blizencu-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Raka":http://www.extra.cz/partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-raka-ctete, "Račice":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-raka-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-vam-to-bude-klapat, "Lva":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-lva-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Lvice":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-znameni-lva-ctete-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Panny":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-panny-s-jakymi-znamenimi-mu-to-bude-klapat-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Panny":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-ve-znameni-panny-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Váhy":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-vah-jaky-je-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Váhy":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-vahach-ctete-jak-vypada-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štíra":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-stira-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štírky":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-stira-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-to-zajiskri-a-koho-radsi-nebrat, "Střelce":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-strelce-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Střelkyně":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-strelci-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-jakym-znamenim-vam-to-bude-klapat, "Kozoroha":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-kozoroha-kdo-se-k-nemu-hodi, "Kozorožky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-kozoroha-co-prozrazuje-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop-vime-to, "Vodnáře":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-ve-znameni-vodnare-prectete-si-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Vodnářky":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-vodnari-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "muže Ryby":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-ryb-ctete-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop a "ženy Ryby":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-v-rybach-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete již z našeho astrologického seriálu znáte. Dnes se podíváme na to, jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu s líbáním.
18.12.2013 10:56 |

podobné články

Které sporty jsou pro ženy nejvhodnější?

 
Fyzický pohyb je pro každého z nás nesmírně důležitý. Každý dospělý člověk by se měl zdravému pohybu věnovat alespoň jednu hodinu denně. Když se řekne sport, vybaví si většina z nás fotbal, hokej, tenis florbal, což jsou sporty náročné na fyzičku. I ženy rády sportují, jejích cílem je ale najít takový druh sportu, který je bude nejen bavit, ale který jim především pomůže shodit přebytečná kila a zpevnit si postavu. Které sporty jsou nejvhodnější volbou právě pro ženy, kterým nejde ani tak o vrcholovou kondici, jako o lepší pocit ze sebe sama či redukci nadbytečné váhy? Na tuto otázku jsme se vám rozhodli odpovědět prostřednictvím dnešního článku plného sportů, kterým se mohou věnovat především ženy! Sporty vhodné pro ženy – vyberete si? Ačkoli se dnes budeme bavit o sportech vhodných pro něžné pohlaví, rozhodně tím nechceme říci, že se těmto aktivitám nemohou věnovat i muži. Klidně. My jsme se jen zaměřili na inspiraci pro ty z vás, kteří uvažují o nějakém sportu, ale neumí si vybrat nebo se rozhodnout. Tak se nechte inspirovat námi, troufneme si tvrdit, že rozhodně je z čeho vybírat! Běh – klasika, která se neomrzí Běhání patří mezi sporty, kterým se můžete věnovat prakticky kdykoli, kdekoli a v kterémkoli věku. Úžasné na něm je, že k němu rovněž nepotřebujete drahé vybavení a vystačíte si tak jen s kvalitní obuví a funkčním oblečením. Běhat se dá ráno i odpoledne, běhat můžete v lese nebo ve městě, rovněž můžete běhat solo nebo s někým, což je ihned větší zábava. A na otázku, zda se právě touto aktivitou dá zhubnout, máme jednu příjemnou odpověď: No samozřejmě! Pilates – typicky ženská záležitost Pilates se řadí mezi aktivity, které jsou tak nějak automaticky spojované právě s něžným pohlavím, byť se samozřejmě najdou mužské výjimky, které se tomuto sportu rovněž s oblibou... Čtěte více Příspěvek Které sporty jsou pro ženy nejvhodnější? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články