Článek

RECENZE: Claptonovo blues doputovalo k nudě

 
Britský kytarista, skladatel i zpěvák Eric Clapton je hvězda, o tom není pochyb. Vzpomeňme na jeho léta s Yardbirds, Mayallem, Cream, Blind Faith, stejně tak na rané sólové kroky. Nahrál a zahrál krásné kompozice. V posledních letech se ale noří do přehrávání coververzí.
26.05.2016 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Eric Clapton (51 článků) , Faith Faith (79 článků)
Podobné články

Echo Blues Alive uvítá Deitru Farr, chicagskou hvězdu rhytm and blues

 
Před patnáctým ročníkem velkého festivalu Blues Alive se koná zahřívací kolo 12. března v Šumperku. Menší festival Echo Blues Alive navštíví především chicagaská rhytm and bluesová zpěvačka Deitra Farr.
24.02.2010 10:20 |

podobné články

V Praze se zastaví blues-rockový kytarista Joe Bonamassa, "nový král blues"

 
Americký blues-rockový kytarista a zpěvák Joe Bonamassa, kterého tisk překřtil na "nového krále blues", vystoupí 28. února 2012 v pražské Tesla Areně.
21.11.2011 15:45 |

podobné články

Nude House: Firma, kde chodí zaměstnanci nazí

 
Angličan Chris Taylor (63) na dress code kašle. V jeho softwarové firmě Nude House totiž všichni chodí tak, jak je Pán Bůh stvořil...
17.04.2011 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Chris Taylor (3 články)

Nové skupiny z celé Evropy soutěží o účast na mezinárodním festivalu Blues Alive

 
Nezavedené kapely z Česka i jiných evropských zemí, které se stylově pohybují kolem blues, se mohou ucházet o místo v hlavním programu mezinárodního festivalu Blues Alive, který se koná vždy na podzim v Šumperku a polském Chorzowě.
26.01.2010 13:00 |

podobné články

Boskovice lákají na izraelské HC, Mišíka, blues a filmy

 
Hudbu, film a literaturu spojuje festival pro židovskou čtvrť Boskovice (8. až 11. července) s účastí desítek domácích a zahraničních umělců. Letos navíc s novinkou, scénou Blues Alive Boskovice 2010, která se koná ve spolupráci se šumperským festivalem Blues Alive.
25.06.2010 11:15 |

podobné články

Do Šumperka za bluesmanem Lambem a Američankou, jež zpívá o Praze

 
Tradiční Echo Blues Alive, jednodenní upoutávka na festival Blues Alive, se koná 18. března v Šumperku. Na programu je britský harmonikář Paul Lamb s kapelou The King Snakes, Vladimír Mišík s ETC..., kalifornská písničkářka Janet Robinová či Luboš Andršt Blues Band.
21.02.2011 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Mišík (74 článků) , Luboš Andršt (4 články) , Janet Robin (1 článek) , Paul King (3 články) , Paul King (2 články)

Joe Spencer ze skupiny Blues Explosion slibuje silný a intenzivní zážitek

 
Obnovená americká skupina Joe Spencer Blues Explosion, která navazuje na odkaz syrového blues rocku a garážových kapely, vystoupí ve čtvrtek v pražském Paláci Akropolis. Před zahájením turné odpověděl na otázky kytarista a zpěvák Joe Spencer.
03.08.2011 11:10 |

podobné články

Shemekia Copelandová: Má královna je Koko

 
Newyorskou zpěvačku Shemekii Copelandovou nazývají královnou blues. Vždyť „panovnický“ titul oficiálně získala na prestižním Chicago Blues Festivalu a poznáte ji podle první odzpívané noty. „Jaké bylo koncertovat pro Baracka Obamu? Prima, pozvánka do Bílého domu mě potěšila. Mám totiž toho chlapíka docela ráda,“ smála se zpěvačka, která vystoupí 15. listopadu v Kongresovém centru Zlín a o den později na festivalu Blues Alive v Šumperku.
14.11.2012 15:20 |

podobné články

Osobnosti: Barack Obama (2367 článků)

Hudba si mě vybrala, říká ikona blues Taj Mahal před pražským koncertem

 
Taj Mahal (vlastním jménem Henry Saint Clair Fredericks) za půl století vydal bezmála tři desítky autorských alb a svojí tvorbou předefinoval blues. V úterý tento multiinstrumentalista mísící tradiční blues s netradičními prvky hudebních forem z Karibiku, Afriky i jižního Tichomoří zahraje pod širým nebem na terase Jízdárny Pražského hradu.
19.07.2013 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Taj Mahal (4 články)

Blues-funkový démon Washington bude hvězdou festivalu Blues Alive

 
Festival Blues Alive se koná letos od 14. do 16. listopadu v severomoravském Šumperku a hlavní hvězdou je Američan Walter Wolfman Washington, hvězda současné neworleanské bluesové a funky scény.
10.10.2013 16:31 |

podobné články

Tonya Graves: Dnešní videoklipy plné nahých žen postrádají myšlenku. Hudba se ztrácí

 
Tonya Graves vydává po pěti letech nové sólové album. Výběr bluesových a country písní s názvem Back To Blues je oslavou žánru, který je pro ni srdeční záležitostí. "Mohou být smutné, ale i naopak. Mohou být o lásce, radosti i skvěle stráveném času s kamarády. Právě to je ale na blues ta dobrá věc, může být o milionech věcí, pozitivních i negativních. Blues je pocit, který vám neumím vysvětlit," říká zpěvačka s nakažlivým smíchem, která už před dvaceti lety dala přednost Praze před Paříží. Úsměv je pro ni stejně tak důležitý jako pláč. "Není špatné se vybrečet. Pomáhá to očistit tělo a vyplavit špatné věci," dodává v rozhovoru pro Aktuálně.cz.
16.10.2015 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Tonya Graves (80 článků)

Fallout New Vegas: Old World Blues - recenze

 
"Větroplach! Větroplach! Elektrický zkrat vypnul můj bicykl vyjadřování. V mé databázi teď chybí spousta Slovinců. Opusťte lov! To není svištný poplach! Opakuji: To není svištný poplach!" Nějak podobně bych vás mohl nejlépe uvést do atmosféry Fallout New Vegas DLC Old World Blues. Kdo viděl trailer (najdete v textu), jistě si povšiml, že třetí DLC je potrhlé...
19.01.2012 20:45 |

podobné články

RECENZE Markéta Pilátová hraje blues na dutou kost

 
Román Tsunami blues pluje na vlnách hudby, času a vody. Klíčovým a společným motivem je zde pohyb, a to jak fyzický, tak především pohyb ve vlastní paměti, vzpomínání a zapomínání.
12.05.2014 23:25 |

podobné články

RECENZE Markéta Pilátová hraje blues na dutou kost

 
Román Tsunami blues pluje na vlnách hudby, času a vody. Klíčovým a společným motivem je zde pohyb, a to jak fyzický, tak především pohyb ve vlastní paměti, vzpomínání a zapomínání.
12.05.2014 23:25 |

podobné články

RECENZE: Miami Blues. Drsný příběh s humorem

 
Miami Blues, první kniha ze série o detektivu Hokeu Moseleyovi, vyšlo už v roce 1984. Napsal je Charles Willeford (1919–1988), vyznavač drsné americké školy, výborný vypravěč a milovník surového humoru.
08.08.2014 13:55 |

podobné články

RECENZE: Festival Blues Alive hledal cesty

 
Už podevatenácté hostil o víkendu Šumperk mezinárodní festival Blues Alive. Tentokrát díky státnímu svátku 17. listopadu trval místo dvou hned tři hlavní večery. Od pátku do neděle.
18.11.2014 15:11 |

podobné články

RECENZE: Michal Prokop uctil Kolej Yesterday i blues

 
Na tradičním vánočním koncertu uctili v sobotu večer v pražském Foru Karlín zpěvák Michal Prokop a jeho skupina Framus 5 výročí vydání své nejslavnější desky i styl, ze kterého vzešly a jenž ve své tvorbě nadále chápou jako základní stavební kámen, sice blues.
21.12.2014 10:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Prokop (53 článků) , Michal Prokop (53 článků)

RECENZE: Max a jeho židovský blues

 
Maxim Biller, spisovatel komplikovaného původu a národnosti, komentuje v nové knize Židovský blues s ironií své vlastní dospívání, Německo, židy, umělce, intelektuály a také ženy.
16.10.2015 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Maxim Biller (1 článek)

RECENZE: Festival Blues Alive oslavoval

 
Už podvacáté hostil o víkendu Šumperk mezinárodní hudební festival Blues Alive. Jubilejní ročník, poněkud odlišný od předchozích, se vydařil.
16.11.2015 15:01 |

podobné články