Článek

RECENZE: Chladný film o několikanásobné vraždě

 
Černobílým celovečerním hraným filmem Já, Olga Hepnarová vstupují do české kinematografie scenáristé a režiséři Tomáš Weinreb a Petr Kazda. Pro debut si vybrali skutečný případ, který před třiačtyřiceti lety zapůsobil jako šok a dodnes je přinejmenším v Praze 7, kde se odehrál, až překvapivě živý.
24.03.2016 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Weinreb (11 článků) , Olga Hepnarová (59 článků)
Podobné články

S Nečasem máme chladný vztah, říká v rozhovoru exministr Pospíšil

 
ROZHOVOR: Nečasova důvěra prý klesla pod bod mrazu, ale odvolaný ministr v rozhovoru pro Blesk upozorňuje, že s premiérem Nečasem měl vždy chladný vztah. Přesto Jiří Pospíšil ve straně, vedené Petrem Nečasem, zůstává. Jak ale přiznává, odvolání nečekal. Nečasova Akce kulový blesk však trvala pouhých pár minut...
28.06.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1849 článků) , Jiří Pospíšil (1849 článků) , Petr Nečas (9268 článků)

Oteplí se až po Velikonocích, zbytek března bude chladný

 
Teplejšího počasí se lidé dočkají až po Velikonocích. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude zbytek března chladný, teplotně nadprůměrný by měl být druhý dubnový týden. V půlce příštího měsíce ale meteorologové očekávají opět ochlazení.
23.03.2013 15:30 |

podobné články

Konec března bude chladný. Tepla se dočkáme až v dubnu

 
Zbytek března bude chladný, teprve druhý dubnový týden má být teplotně nadprůměrný, i když už kolem Velikonoc se trochu oteplí. V půlce dubna ale očekávají meteorologové opět ochlazení. Pršet má málo, vydatnější srážky budou výjimkou. Český hydrometeorologický ústav dnes v měsíčním výhledu do 21. dubna uvedl, že druhá půlka letošního března bude patřit mezi nejchladnější od začátku meteorologických měření, pravděpodobně to bude platit i pro březen jako celek. 
23.03.2013 16:45 |

podobné články

Květen bude podle meteorologů chladný. Teploty budou kolem 14 stupňů

 
Květen bude podle meteorologů vcelku chladný. Rtuť se bude pohybovat většinou kolem průměru pro toto období, který činí 14,1 stupně Celsia. Ovšem i množství srážek bude ve srovnání s posledními deštivými dny jen průměrné, nebo i podprůměrné. V dnes zveřejněné měsíční předpovědi počasí to uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 
04.05.2013 17:00 |

podobné články

Červen bude chladný, ale v půlce měsíce by nemuselo pršet

 
Počasí v červnu bude teplotně podprůměrné a srážkově nadprůměrné, i když celý měsíc nebude tak chladný a deštivý, jako jeho začátek. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která byla zveřejněna v sobotu.
01.06.2013 15:45 |

podobné články

Na víkend se ochladí a vrátí se sněžení

 
Závěr dubna bude chladný a průměrné teploty budou odkazovat spíše k úvodu předchozího měsíce. Ochlazovat se začne o víkendu, kdy bude na naše území proudit chladný vzduch od severu. Zatímco v nížinách se dočkáme četných přeháněk, od vyšších poloh se bude jednat o sněžení. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.
21.04.2016 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Dagmar Honsová (710 článků)

S babím létem se rozlučte: Do Česka dorazil pěkně chladný a nepříjemný podzim!

 
Bohužel létu už definitivně odzvonilo a pomalu bychom měli z šatníku vytahovat teplé kabáty, svetry a holínky. Letošní podzim nebude totiž opravdu nic moc. S nějakým babím létem se rozlučte. Sluníčka a teplejších dní si užijeme minimálně. Do Česka dorazil pravý chladný podzim s ošklivým počasím a mlhou.
18.09.2017 09:05 |

podobné články

Náš vztah je chladný. Milan Štěch v ČT vyčítal Zemanovi, co udělal špatně

 
Nově zvolený prezident Miloš Zeman složí slib do rukou předsedy senátu na začátku března. Předseda senátu Milan Štěch (ČSSD) mu však v souboji s Jiřím Drahošem nefandil a jejich vztah je vypjatý. „Náš vztah je chladný. Zeman akorát snižuje význam ústavních institucí, a to je nebezpečné,“ varoval v pořadu Interview na ČT24 senátor.
31.01.2018 20:30 |

podobné články

Osobnosti: Milan Štěch (693 článků) , Miloš Zeman (20978 článků) , Jiří Drahoš (1015 článků)

Eurozóna navrhuje několikanásobně zvýšit kapacitu EFSF

 
Členské země eurozóny navrhují několikanásobně zvýšit úvěrovou kapacitu Evropského fondu finanční stability (EFSF). Vyplývá to z návrhu usnesení, z něhož cituje agentura Reuters. Podrobnosti ministři financí budou mít v listopadu. Kurz eura se po zprávě vrátil k růstu a vůči dolaru vystoupil nad 1,39 USD. Vzhůru se vydaly také americké akcie.
26.10.2011 21:10 |

podobné články

Matka Tereza od koček: film o vraždě, který nic nevysvětluje

 
Polský režisér Pawel Sala představil v Karlových Varech film Matka Tereza od koček. Příběh o nepochopitelné brutální vraždě, volně inspirovaný skutečnou událostí, je podle slov režiséra antidetektivkou.
06.07.2010 21:35 |

podobné články

Osobnosti: Matka Tereza (8 článků)

Polský podnikatel a konzul v Monaku: Přiznal se k vraždě miliardářky!

 
Podnikatel a honorární konzul z Polska, který působí v Monaku se přiznal k vraždě miliardářky kvůli touze po jejím dědictví. Její majetek se odhaduje na téměř půl bilionu korun a snaha přijít k tomuto majetku ho donutila až k vraždě. Zbavil se i svědka, jejího osobního řidiče. Spravedlnosti ale neunikl.
27.06.2014 22:50 |

podobné články

Slovensko se po vraždě novináře otřásá dál. Rezignoval ministr vnitra

 
Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák dnes oznámil svoji demisi. Místopředseda nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie neustál tlak, kterému čelil po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Jeho odchod žádala nejen opozice, ale i vládní strana Most-Híd. Kaliňák je už druhým ministrem, který po dvojnásobné vraždě odstoupil. Minulý týden rezignoval i ministr kultury Marek Maďarič.
12.03.2018 12:25 |

podobné články

Hloupí Češi a Slováci... Zásadní vyjádření k vraždě Jána Kuciaka

 
Přestože se jejich názory rozcházejí, slovenským politikům se kvůli nim asi nebude dobře spát. Bývalý ředitel slovenského Úřadu boje proti korupci Jozef Šátek a italský investigativní novinář Antonio Papaleo poodhalují svoje úvahy o vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Šátek podrobně zanalyzoval, co mohlo vraždě předcházet a jak se odehrála.
29.03.2018 13:30 |

podobné články

Sadista brutálně zavraždil kamaráda! Inspiroval se hororem Saw

 
Několikanásobně trestaný a psychicky narušený muž posedlý horory zasadil 120 bodných ran svému kamarádovi. Po brutální vraždě se chlubil, že to bylo jako scéna ze Saw.
01.03.2012 12:50 |

podobné články

Masakr na Jičínsku: Muž měl vyvraždit celou rodinu včetně dítěte (†2)!

 
V obci Prostřední Nová Ves na Jičínsku došlo k několikanásobné vraždě. Příbuzný po vstupu do domu postupně objevil mrtvou svou matku (†55), sestru (†29) a dokonce malého synovce (†2)! V té době se měl v domě jako jediný přeživší nacházet jeho švagr (29), kterého si ihned odvezla policie k výslechu.
13.08.2017 14:30 |

podobné články

Trojnásobná vražda na Jičínsku: Brutální provedení otřáslo i zkušenými kriminalisty!

 
V obci Prostřední Nová Ves na Jičínsku došlo k několikanásobné vraždě. Své mrtvé příbuzné našel muž, který se v neděli kolem sedmé hodiny ranní vrátil domů po noční směně. Útok nepřežila jeho matka (†55), sestra (†29) a dokonce bylo na místě nalezeno i tělíčko malého synovce (†2)!
13.08.2017 18:25 |

podobné články

Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů

 
Vysněnou dovolenou, na kterou celý rok šetříte, může pokazit počasí. To člověk jen stěží ovlivní, dalším věcem v podobě špinavého pokoje, špatného jídla a nefungující klimatizace lze ale předejít. V dnešním článku vám poradíme, jak si koupit zájezd snů a užít si pár dní volna na dokonalém místě po všech stránkách. Už se nemůžete dočkat toho, až si konečně odpočinete na lehátku na pláži, dáte si drink a zaplavete v moři? Vyspíte se v pohodlném hotelovém lůžku a po ránu si zaplavete v bazénu? Celý den si budete dopřávat chutné jídlo, dostatek ovoce a vychlazené limonády. Ano, představa je to krásná, avšak dokonalou dovolenou může cokoliv pokazit. Hotelový bazén bude špinavý, jídlo nepoživatelné, moře plné řas a lehátek sotva pro třetinu hostů. Během chvilky se tak z dovolené snů, může stát pár dní hrůzy. Jak tomu předejít? Recenzemi! Fotografie i popis v katalogu mohou klamat. Uživatelské recenze nikoliv Tištěné i online katalogy nabízí vždy jen to nejlepší. Překrásné fotografie, popis plný lákadel. Avšak realita je mnohdy odlišná, a to nejen v tom, že moře je méně modré a tráva je méně zelená. Pokoje mohou být špinavé, personál nepříjemný, okolí rušné, klimatizace nefungující. A vám zbudou jen oči pro pláč. Předejít velkému zklamání z letní dovolené můžete tím, že si přečtete recenze hotelů a díky ostatním hostům zjistíte, zda hotel a služby stojí za to či nikoliv. V uživatelských recenzích si obvykle lidé neberou servítky, a tak se můžete dočíst skutečnou realitu. Čím víc hvězdiček, tím lépe. V Egyptě volte hotel minimálně s pěti To, že je hotel ohodnocen, jako čtyřhvězdičkový nezaručuje, že vás čeká luxusní dovolená. Především hotely v Egyptě vás mohou nemile překvapit. V Afrických zemích se vyplatí vybírat z hotelů, které mají pět hvězd a špatně neuděláte ani s šestihvězdičkovým komplexem. Ano, čtete správně. Nejen v Egyptě, ale i třeba v Tunisku a v Turecku se můžete setkat i s šesti hvězdami. Také ty... Čtěte více Příspěvek Předejděte zklamání z dovolené. Přečtěte si recenze a prožijte dovolenou snů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.06.2018 16:25 |

podobné články

Zlín: Dobojováno! Filmový festival se pustil do hodnocení

 
ZLÍN FILM FESTIVAL 2011 - 51. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež zná své vítěze. Hlavní cenu Zlatý střevíček si ze Zlína letos odvezl: norský snímek Liverpoolský brankář (hraný film pro děti), dánský snímek Obejmi mě pevně (hraný film pro mládež) a český animovaný snímek Larghetto (animovaný film). Cenu Evropa - cenu ministra kultury ČR v soutěži evropských prvních filmů (debutů) získal francouzský film Láska jako jed.
06.06.2011 10:05 |

podobné články

České drama Rodinný film navazuje na Kolju, získalo cenu na festivalu v Tokiu

 
Drama Rodinný film získalo na Mezinárodním filmovém festivalu v Tokiu Cenu za nejlepší umělecký přínos. Dvacet soutěžních děl posuzovala šestičlenná porota vedená režisérem Bryanem Singerem. "Na úspěch Rodinného filmu jsme hodně pyšní," řekl na tiskové konferenci v Tokiu producent filmu Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm a připomněl, že "poslední český film, promítaný na zdejším festivalu, byl Kolja v roce 1996". Rodinný film je mezinárodní koprodukce Česka, Německa, Slovinska, Francie a Slovenska. Jeho autorem je režisér slovinského původu Olmo Omerzu, který absolvoval pražskou FAMU. Do českých kin vstoupí Rodinný film 10. prosince.
02.11.2015 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Bryan Singer (20 článků) , Olmo Omerzu (5 článků)