Článek

Recenze: Cesta z nevinnosti k brutalitě v příběhu Pokrevní pouta

 
Geniální práce spisovatele Gunnara Staalesena (68) je ryzí ukázkou severských detektivek. Pokrevní pouta vás vezmou na cestu plnou dramatických zvratů, precizních dialogů a do poslední stránky vás nenechají vydechnout.
23.07.2016 16:00 |

podobné články

Podobné články

Nová DVD - Ulovit miliardáře, Pokrevní bratři 2 i Che Guevara - revoluce

 
Na DVD právě vychází český film Tomáše Vorla Ulovit miliardáře, akční drama Pokrevní bratři 2, nebo životopisný snímek Che Guevara – revoluce.
23.03.2010 05:45 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Vorel (86 článků) , Che Guevara (42 článků)

Nová DVD: Všichni moji blízcí, Hra o trůny 3. série 5DVD, Pokrevní pouto a Non-Stop

 
Tento týden vychází remasterovaná verze filmu Mateje Mináče Všichni moji blízcí i třetí série seriálu Hra o trůny. Pokrevní pouto je kriminální drama o dvou odlišných bratrech. Vysoko nad zemí, mezi pasažéry dopravního letadla, se odehrává napínavý děj filmu Non-Stop.
22.07.2014 07:05 |

podobné články

Nová DVD: Pokrevní příbuzní, Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel a Rio 1+2

 
Audrey Hepburnová hraje svou poslední hlavní roli v mysteriózním kriminálním dramatu z roku 1979 Pokrevní příbuzní. Podle knižního bestselleru byl natočen švédský film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. V boxu dvou DVD vycházejí příběhy modrého papouška Rio 1+2.
16.09.2014 07:10 |

podobné články

Temná premiéra Nevinnosti: Zářila jen zneužitá dívenka

 
Očekávaný psychologický thriller režiséra Jana Hřebejka Nevinnost si odbyl slavnostní premiéru, na níž se většina jeho tvůrců a prominentních hostů dostavila v černém outfitu. Výjimkou byla dcera Jitky Asterové, šestnáctiletá Anna Linhartová, která v Nevinnosti ztvárňuje sexuálně zneužitou dívku.
21.01.2011 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Jan Hřebejk (318 článků) , Jitka Asterová (280 článků) , Anna Linhartová (109 článků)

Stovky Tibeťanů demonstrují proti čínské policejní brutalitě

 
Stovky Tibeťanů demonstrovaly v úterý na severozápadě Číny po incidentu, při němž policisté zbili čtyři jejich krajany. Protestní akce namířená proti policejní brutalitě se uskutečnila v provincii Čching-chaj, informovala dnes nevládní organizace Free Tibet se sídlem v Londýně.
15.08.2012 09:35 |

podobné články

Násilím proti násilí! Demonstranti proti policejní brutalitě rozbíjeli auta i výlohy

 
Protestují proti policejní brutalitě, ale někteří se sami chovají jako zvířata. Několik tisíc lidí přišlo v sobotu na dosud největší demonstraci v centru Baltimore na východu Spojených států od smrti mladého černocha, který při policejním zatčení utrpěl smrtelné zranění. "Policejní vrahové do vězení!" požadovaly transparenty demonstrantů. Pak ale někteří začali ničit vše, co jim přišlo do cesty.
26.04.2015 09:25 |

podobné články

Muž měl tři čtvrtě roku přirostlá pouta k ruce

 
V pátek jen pár minut před třináctou hodinou kontaktovali tísňovou linku 158 pracovníci úrazové ambulance zdravotnického zařízení na Praze 6, že v jejich čekárně je mladý muž, který má na pravé ruce přirostlá pouta ke tkáni. Nejbližší policejní hlídka okamžitě přijela do zdravotnického zařízení a po chvíli zjistila, že osmadvacetiletý muž vyklízel s kamarádem v měsíci lednu byt, kde našel historická pouta s vyraženými písmeny STB. Umístil si je proto jako ozdobu na ruku, ovšem „šperk“ už se mu nepodařilo sejmout dolů. Část pout poté mechanicky odstranil, ovšem zbylá část mu na ruce zůstala a postupně se začala do končetiny prorůstat.
20.09.2014 16:00 |

podobné články

Adoptované Hance 40 let tajili dvojče: Nyní poprvé uviděla tvář matky!

 
Její život je samý šok. V pubertě zjistila, že je adoptovaná. Když ve čtyřiceti našla pokrevní příbuzné, dozvěděla se, že je z dvojčat. Po zveřejnění příběhu v Blesku zažila Hana Šatánková (51) z Lipníka nad Bečvou další otřes. Bratr jí poslal fotografie její biologické matky.
23.06.2016 12:40 |

podobné články

To prostě musíte vidět. Největší filmoví hrdinové se vracejí v neskutečném příběhu

 
Příznivci Tolkienových příběhů mohou jásat. Příští rok přijde do kin další super pecka ze Středozemě, film Hobit: Neočekávaná cesta. A s rozpočtem devíti miliard korun to bude cesta opravdu velkolepá!
23.12.2011 10:30 |

podobné články

Český sex po čtyřicítce. A v Karibiku

 
Po výborné loňské Nevinnosti to vypadalo, že režisér Jan Hřebejk se svým dvorním scenáristou Petrem Jarchovským pevně zakotvili v žánru silných dramatických příběhů a že se jim v něm bude dobře dařit. Ke svému nejnovějšímu počinu Svatá čtveřice se však Hřebejk spojil se spisovatelem Michalem Vieweghem a učinil – doufejme, že ojedinělý – úkrok stranou k typu komedie, k níž její scenárista přidává přívlastek „jemně nemravná“.
23.08.2012 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Jan Hřebejk (318 článků) , Michal Viewegh (166 článků) , Petr Jarchovský (69 článků)

Dcera Jitky Asterové: Mým snem je mít restauraci, baví mě vařit

 
Sedmnáctiletá Anna Linhartová si nemůže stěžovat na nedostatek práce. Kromě filmu a divadla má však dcera Jitky Asterové další vášeň, a tou je vaření. Další články k tématu: Zrzce Geislerové roste konkurence, dcera Jitky Asterové Herectví u nás stojí za houby, říká hubatá a talentovaná Linhartová RECENZE: Hřebejk rezignoval v lehce televizní Nevinnosti na humor Hřebejkova detektivka Nevinnost s Munzarem se pokusí o Berlinale
02.11.2009 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Jitka Asterová (280 článků) , Anna Linhartová (109 článků) , Anna Geislerová (67 článků)

RECENZE: U2 se na nové desce noblesně ohlížejí i obhajují

 
U2 hned po dokončení alba No Line on the Horizon (2009) uvedli, že se vrhají do práce na nových písních. Nějaké prý vznikly, ale protože kapela podle vlastních slov hledala zvuk, kterým by obhájila svou existenci na scéně, skončily mnohé v šuplíku. Možná se objeví v budoucnu, pro tentokrát ale irskou formaci definuje jedenáct písniček, které jsou na novince Songs of Innocence (Písně nevinnosti).
12.09.2014 13:16 |

podobné články

Recenze: Jo Nesbø ubral na brutalitě a mění detektivky za thriller hnaný pomstou

 
Donedávna platil za krále severského detektivního psaní Stieg Larsson. Tomu však s čísly prodejů svých knih Nesbø silně šlape na paty. Prodal už více 23 milionů výtisků, přičemž tři miliony v rodném Norsku. "V novém románu Syn ukazuje, že umí krimi literaturu i jiným úhlem pohledu. Jo Nesbø jím čtenářům předvedl, že Harrym Holem nejsou jeho kvality omezené ani vyčerpané," píše v recenzi Lucie Zelinková.
23.10.2015 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Stieg Larsson (45 článků)

Polanski chce elektronická pouta

 
Režisér Roman Polanski (76) by přijal elektronická pouta, aby mohl vyměnit švýcarskou celu za domácí vězení ve své vile v Gstaadu. Své vydání do USA nadále odmítá, řekl listu Le Figaro Polanského advokát Hervé Temime.
20.11.2009 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Roman Polanski (91 článků)

Pouta: thriller o temnotě a lásce, zničení a osvobození, vězení a útěku

 
Právě dokončený film Pouta je thriller s temným příběhem. Nabízí strhující, napínavou podívanou, kterou prostupuje stálý pocit ohrožení a nepředvídatelně jednající hrdina. Nový český snímek natočil režisér Radim Špaček podle scénáře Ondřeje Štindla v produkci Vratislava Šlajera ve společnosti Bionaut Films.
07.12.2009 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Vratislav Šlajer (10 článků) , Radim Špaček (27 článků) , Ondřej Štindl (22 článků)

Premiéry – Pouta, Bratři i The Box

 
Do kin tento týden vstupuje thriller Radima Špačka Pouta, americké drama Bratři, thriller The Box, romantická komedie Morganovi, dokument Michaela Moorea O kapitalismu s láskou, nebo čínská sci-fi Kung Fu Kyborg.
04.02.2010 05:25 |

podobné články

Osobnosti: Radim Špaček (27 článků) , Michael Špaček (6 článků) , Michael Morgan (5 článků)

Pouta jsou studií psychopatické posedlosti

 
Na počátku osmdesátých let minulého století se odehrává děj nového filmu, temného thrilleru scenáristy Ondřeje Štindla a režiséra Radima Špačka Pouta. Důstojník Státní bezpečnosti Antonín Rusnák cítí po letech služby zbytečnost veškerého počínání. Jakoby prasklo něco, co ho dosud drželo pohromadě: obyčejný rozhovor s manželkou ho rozlítí, kolegové mu jdou na nervy, výslechy informátora Pavla ho popouzejí a už vůbec mu z jeho stavu nepomáhají. tzv. otcovské rady jeho nadřízeného.
04.02.2010 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Radim Špaček (27 článků) , Ondřej Štindl (22 článků) , Pavel Antonín (47 článků)

Mladík zřejmě po erotickém pokusu chtěl po hasičích sundat pouta

 
Kuriózní případ řešili ve čtvrtek ráno hasiči a strážníci v Brně. Zaměstnal je dvaadvacetiletý mladík, který přišel žádat o pomoc hasičské techniky v Lidické ulici. Na ruce měl totiž nasazená pouta, kterých se nedokázal zbavit. Po dotazu, jak k nim přišel, si ze zjevného studu vymýšlel neuvěřitelné historky.
25.02.2010 10:25 |

podobné články

Bobek: Vidět Klause, jak se poutá k bagru a umřít

 
Zpěvák Pavel Bobek byl přítelem architekta Jana Kaplického, jehož blob měl plnit funkci Národní knihovny. Stále lituje, že stavba nevznikla a s úsměvem říká, že by rád viděl prezidenta Václava Klause, jak se na protest proti její stavbě poutá k bagru.
12.08.2010 20:45 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bobek (114 článků) , Václav Klaus (8848 článků) , Jan Kaplický (154 článků) , Václav Kaplický (8 článků)