Článek

RECENZE: Bischof nikdy nezapomněl, že hledá krásu

 
Švýcarský fotograf Werner Bischof (1916–1954) byl jako fotožurnalista prakticky u všeho důležitého, co se ve světě ve druhé polovině 20. století stalo. Je považován za klasika černobílé fotografie a patří mezi zakládající členy agentury Magnum Photos.
10.01.2016 06:50 |

podobné články

Podobné články

Tipy jak si co nejdéle udržet svou krásu

 
Krásu posuzujeme nejen podle dokonale nalíčené tváře nebo perfektního účesu. Pokud na nás člověk dobře působí, krásně voní a je upravený, pak si říkáme, jak to asi dělá?! Určitě i vy máte ve svém okolí ženy, které jsou upravené za jakékoli situace, mají bezchybný make-up, účes bez jediné vady a když kolem vás projdou, zanechají za sebou tak silnou pachovou stopu, že jejich vůni v nose cítíte po celý den. Možná jim jejich krásu závidíte. Možná byste chtěli vypadat jako oni. Možná si lámete hlavu nad otázkou, jak to dělají a snažíte se jejich tajemství rozlousknout. Tak jo, pojďme tuhle záhadu vyřešit spolu! Chcete si udržet svou krásu? Ženy chtějí být krásné, upravené a přitažlivé za každé situace. Nezáleží na tom, zda jdou do práce, chystají se na večerní tah s kamarádkou nebo si pouze odběhnou pro něco do obchodu. Tak či onak touží po tom, aby je jejich okolí vidělo v tom nejlepším světle. Často se snažíme, ráno strávíme u zrcadla dlouhé minuty a ve finále už po obědě zjišťujeme, že něco není v pořádku. Jak si tedy udržet svou krásu? Vůně parfému po celý den! Také se rádi otočíte za mužem či ženou, kteří kolem vás projdou a vy ucítíte jejich vůni? Taky byste si přáli, aby se lidé díky vašemu parfému za vámi otáčeli? Pak jej musíte nanášet na správná místa! Parfém nejdéle vydrží na krku, zápěstí a za ušima. Nedoporučuje se aplikovat jej na oblečení, mohl by zanechat fleky a kromě toho jeho vůně rychle vyprchá. Dokonalý účes od rána do večera! Dáváte si ráno záležet na svém účesu? Strávíte česáním dlouhé minuty? Pak určitě nechcete, aby vám v poledne při pohledu do zrcadla klesla brada zklamáním, že z vašeho perfektního účesu a půlhodinového snažení zbylo jen pár pramínků. Co s tím? Zafixujte jej lakem. Pokud... Čtěte více Příspěvek Tipy jak si co nejdéle udržet svou krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.02.2017 09:25 |

podobné články

Luděk Munzar: Důležité je, že poezie hledá a objevuje krásu

 
Luděk Munzar namluvil verše Františka Novotného Buďme blaženi. "Nedovoluje patos, i když píše o velkých věcech, o pánubohu, o válce, o dítěti, mamince, o rodině a velké lásce. Pro mě je důležité, že poezie hledá a objevuje krásu. Není to psaní veršů, ale styl života. Jeho poezie se nedá recitovat. Při tom slově mi naskakuje husí kůže," řekl v rozhovoru pro Právo Munzar.
17.02.2012 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Luděk Munzar (87 článků)

8x život s Alzheimerem: Nemocný umělec maloval své portréty, dokud nezapomněl vlastní tvář

 
Ještě v roce 1967 byl umělec William Utermohlen náramný fešák, s bohémskou tváří a pevnou rukou, která zvládala malovat hojně prodávané obrazy. Malíř, žijící v Londýně, skoro jako by tušil, co ho za pár let bude čekat, tak v době květinových dětí stvořil svůj vlastní autoportrét, snad aby sám na sebe nezapomněl.
12.08.2014 11:45 |

podobné články

Muž měl sex s plotem! Na předehru nezapomněl, nejdřív se s ním líbal

 
Texasanka Diana Vázquez z Austinu nevěřila vlastním očím, když spatřila svého souseda Eliodora Estalu (32). Muž nejdřív močil na její plot. Když si všiml, že ho sousedka natáčí, stalo se něco neskutečného. Muž začal mít s plotem sex! Nezapomněl ani na předehru.
09.03.2017 19:30 |

podobné články

Supermodelka Gisele Bündchen nešetří kritikou: Reklamy na krásu jsou LEŽ!

 
Brazilská supermodelka Gisele Bündchen se rozhodla kritizovat něco, co sama pomáhá vytvářet – módní reklamu na krásu. Nejlépe placená modelka světa přiznala, že ačkoli jsou takové reklamy na oblečení, kosmetiku či šperky velmi prestižní, jsou umělé a zobrazují nedosažitelnou krásu.
21.10.2014 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Gisele Bündchen (282 článků)

Muzeum Českého krasu obnoví pobočku v Hořovicích

 
Muzeum Českého krasu, p. o. obnoví v letošním roce pobočku muzea v Hořovicích. Navazuje tak na existenci Městského muzea, které ve městě vzniklo v roce 1912 a samostatně fungovalo až do roku 1969, kdy se stalo detašovaným pracovištěm Okresního muzea v Berouně (od roku 1993 Muzea Českého krasu).
27.02.2016 13:00 |

podobné články

Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu

 
Řeřichu zahradní si mnoho lidí spojuje pouze s Velikonocemi, protože je pýchou svátečních stolů a mnozí s ní posypávají pečivo či saláty. Poté řeřicha opět upadne v zapomnění, což je velká škoda, protože je to bylinka plná minerálů a vitamínů, které lidské tělo potřebuje stále. Tato zázračná bylinka umí dokonale čistit žlučník, játra, krev, ledviny a trávicí trakt – s klidným svědomím lze říci, že jde takřka o universální lék. Ukrývá v sobě spousty vitamínu C, vitamíny skupiny B, provitamín A, K. Z minerálních látek jsou to především vápník, železo, hořčík, draslík, fosfor a jód. Afrodisiakum pro pány V Indii je dokonce doporučována jako afrodisiakum pro muže. V západní fototerapii se používá k léčbě zánětu močových cest, rozpouští žlučové, močové i ledvinové kamínky. Sáhnout po ní můžete i k léčení suchého kašle či astmatu – rozšiřuje průdušky. Dobře působí také při dně a revmatismu. Mírní průjmové onemocnění, zlepšuje trávení, nadýmání, zmírňuje křeče a nevolnosti po jídle. Doporučována je po porodu, kdy stahuje dělohu. Zmírňuje i časté bolesti zad, odstraňuje únavu, tonizuje a podporuje produkci mateřského mléka. Čerstvý sirup lze využít pro detoxikační kúry. Dodá tělu důležité vitamíny, minerály, nabije vás energií. Zdraví a krásu vám zajistí řeřicha V jejich lístečcích naleznete pouhé minimum cukrů a bílkovin, zato jsou plné zdraví prospěšných látek – k těm nejvýznamnějším patří vitamín K, jež je důležitý pro správnou funkci srážlivosti krve, důležitou roli zastává také při mineralizací kosti. Lidová medicína si je vědomá těchto úžasných vlastností této bylinky už po staletí. Řeřicha se používala hojně k léčbě střevních parazitů, kožních potíží a dezinfekci ústní dutiny. Zajímat by se o tuto bylinku měli i jedinci, jež trpí osteoporózou, je totiž výtečným zdrojem vápníku. Rovněž snižuje hladinu cukru v krvi a díky jódu pomáhá lidem, kteří mají problémy se štítnou žlázou. V oblasti krásy sehrává velkou roli obsažená síra – nezbytná pro dobrý růst vlasů. Nálevy z řeřichy se doporučují odjakživa při... Čtěte více Příspěvek Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.06.2016 15:55 |

podobné články

Ve službách krásy – potraviny a jejich netradiční využití

 
Zatímco o mnohdy až magických účincích kosmetických přípravků na naši krásu ví snad každý, jen málokdo tuší, že kromě nich nám ke kráse mohou pomoci i potraviny. Mnoho žen utrácí nekřesťanské peníze za drahou kosmetiku, která sice slibuje skvělé výsledky, ale ve spoustě případů jde jen o plané sliby. Proto jsme se místo toho rozhodli zaměřit na potraviny, které vám mohou dopomoci vypadat lépe a dosáhnout tak krásnějšího vzhledu. Nevěříte, že je to možné? Dnešní článek vás zaručeně přesvědčí! Jaké potraviny nám dodají krásu? Chcete-li být krásná, nemusíte svou horkou kartu vsázet pouze na kosmetiku. Často máme pomoc k lepšímu vzhledu doma ve spíži, i když o tom ani nevíme. Bílý jogurt Ne každému příroda do vínku nadělila krásné vlasy plné zdraví a lesku. Jestliže ani vy k oněm šťastlivcům nepatříte, zařaďte do svého jídelníčku bílý jogurt. Ten obsahuje velké množství vitamínu B a ten je proslulý tím, že produkuje tvorbu kožního mazu. Díky tomu budou vaše vlasy krásně lesklé a zářící zdravím. Avokádo Máte problémy se suchou pokožkou? Vyzkoušeli jste několik tělových mlék, krémů a olejů, ale žádný z nich vám nedokázal pomoci? Pak vsaďte na avokádo, které je plné vitamínu E a nenasycených tuků. Ty vaši pokožku udrží ve formě a zbaví jí suchého podtónu. Luštěniny S akné má neblahé zkušenosti hodně z nás a rozhodně se nejedná pouze o estetický nešvarem puberťáků. Pokud i vaši pleť hyzdí nehezké pupínky, doporučujeme vám jíst luštěniny. Proč? Luštěniny obsahují zinek, jehož úkolem je udržet pleť krásnou, zdravou a čistou. Dáte tak sbohem ucpaným pórům a pupínkům, které nevypadají hezky a často i bolí. Banány Kdo se chce zbavit nevzhledných kruhů pod očima, která se nám tam tvoří nejen z únavy, ten by si měl dát banán. I banány totiž patří mezi potraviny prospěšných pro naši krásu. Obsahují látku zvanou tryptofan,... Čtěte více Příspěvek Ve službách krásy – potraviny a jejich netradiční využití pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.03.2017 03:10 |

podobné články

Moravský kras hledá blogery se zájmem o speleologii a pověsti a pohádky krasu

 
Na webových stránkách Moravského krasu o.s. vznikly dva nové blogy (www.blog.mas-moravsky-kras.cz a www.blog.krasko.info , kam se hledají zapálení blogeři. Jsou kras a pohádky váš život, můžete o nich mluvit celé hodiny? Pak neváhejte a přidejte se do týmu! Co získáte?
11.03.2015 11:30 |

podobné články

Recenze: Kuchařka představuje raw jako speciální dietu pro zdraví a krásu

 
Nemusíte být vitariáni, abyste občas zatoužili po tepelně neupraveném jídle. A tím nemyslíme pouze zeleninové saláty. Raw neboli syrová strava se do naší republiky dostává postupně už několik let, až v posledních měsících ale zažívá skutečný boom. Desítky nádherných receptů najdete i v nové publikaci nakladatelství Smart Press – Raw pro zdraví a krásu.
16.05.2016 15:10 |

podobné články

Pixar se vrací do hlubin moře. Místo Nema se bude hledat rybka Dory

 
Animační studio Pixar vydalo první ukázku filmu Hledá se Dory. Ten navazuje na úspěšný animák Hledá se Nemo (2003), který při rozpočtu 94 milionů dolarů celosvětově utržil téměř miliardu. Protagonistkou bude zapomnětlivá rybka Dory (Ellen DeGeneres), které bude oranžový Marlin (Albert Brooks) pomáhat nalézt její rodinu. V ukázce je k vidění také Marlinův syn Nemo. Režiséry filmu jsou Andrew Stanton, který pro Pixar natočil Hledá se Nemo nebo VALL-I (2008), a Angus MacLane, jenž má za sebou dva krátkometrážní snímky z univerza Toy Story. Hledá se Dory dorazí do českých kin 16. června 2016.
11.11.2015 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrew Stanton (1 článek)

Zklamal jste mě, pane prezidente, naříkal občan. A Zeman jasně pohovořil o Pravém sektoru, vraždění na Ukrajině a vojácích USA

 
Z PROFILU Prezident Miloš Zeman opět odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Většina otázek se týkala postojů hlavy státu k debatě o možnosti posílení aliančních vojsk v Evropě. Prezident v odpovědích především vysvětloval, že nikdy nemluvil o tom, aby v Česku byli američtí vojáci. „Na srpen 1968 jsem rozhodně nezapomněl,“ podotkl Zeman s tím, že o žádné internacionální pomoci nikdy nemluvil.
16.06.2014 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (16385 článků)

Petra Špalková: Točit seriály je dobré, když platíte hypotéku

 
Osmatřicetiletá herečka Petra Špalková se momentálně věnuje hlavně roli matky. Doma má tříletého syna Lojzíka a šestitýdenní dceru Andělku a od práce si dala na čas přestávku. Přesto si ale odskočila na premiéru filmu Jako nikdy, v němž hraje milenku Jiřího Schmitzera. Další články k tématu: RECENZE: Schmitzer, Špalková a Medvecká hrají Jako nikdy. O umírání Festival Finále zahájí Jiří Schmitzer v hlavní roli snímku Jako nikdy Jako nikdy. Schmitzer, Medvecká a Špalková dotočili film o umírání Špalková: Jsem na Zábradlí ustájená jako kobyla
23.09.2013 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Schmitzer (65 článků) , Petra Špalková (25 článků)

RECENZE Římský svatý grál hledá krásu v nehybnosti a bezčasí

 
Dokument Sacro GRA - vítězný film benátského festivalu od režiséra Gianfranca Rosiho - uspokojí jen trpělivé diváky. Jeho nedějovost může být pro jiné až frustrující.
15.05.2014 12:15 |

podobné články

RECENZE Římský svatý grál hledá krásu v nehybnosti a bezčasí

 
Dokument Sacro GRA - vítězný film benátského festivalu od režiséra Gianfranca Rosiho - uspokojí jen trpělivé diváky. Jeho nedějovost může být pro jiné až frustrující.
15.05.2014 12:15 |

podobné články

RECENZE: Evropské bláboly v Klicperově divadle

 
Každý, kdo ještě nezapomněl číst, rozhlížet se, nebo dokonce myslet, hlavu si láme, že něco kolem nás je špatně. Pojmenovat se to odvažovali vždycky a troufají si i dnes v Čechách, na Moravě a ve Slezsku divadelníci.
29.02.2016 11:55 |

podobné články

PŘÍBĚH: Hledá sestru, kterou nikdy neviděla

 
Sedmadvacetiletá Andrea Bangová z Ostravy vyrůstala v dětském domově. Teď hledá svojí sestru, kterou nikdy nepoznala.
16.06.2009 06:20 |

podobné články

Policie dopadla žabího muže

 
Muž, který byl postrachem majitelů aut skončil. V Praze ho zadržela kriminálka. Vzhledem k tomu, že muž se "proslavil" tím, že kradl v masce žabáka, ve které nikdy nezapomněl na rozloučenout zamávat do bezpečnostních kamer se dá říct, že žabák doskákal.
13.10.2010 21:35 |

podobné články

Poslední svatba v roce: Slíbili si věrnost na zřícenině

 
Jak prožít příchod do nového roku tak, aby na tento den člověk nikdy nezapomněl? Změnit Silvestra na den svatební! Právě to udělal Pavel Navrátil z Českých Budějovic a Magdalena Fialová z Prahy. Své ano si řekli 31. prosince, jen pár minut po poledni na Vítkově hrádku, nejvýše položeném hradě v Česku.
31.12.2010 20:45 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Fiala (76 článků)