Článek

RECENZE: Bez výkladu bude divák v koncích

 
Federico Díaz, výtvarník česko-argentinského původu, patří mezi renomované umělce současné střední generace, který své projekty tvoří především pro bienále a komponované mezinárodní výstavy. Jeho současná samostatná výstava v letohrádku Belveder na Pražském hradě má tři části.
18.09.2015 13:16 |

podobné články

Podobné články

V Egyptě odmítli propustit otce otrávených Češek: Jsem v koncích, vzkazuje!

 
Doufal, že kvůli napjaté politické situaci v Egyptě bude moci odcestovat zpátky do Česka. Jenže egyptský prokurátor jeho požadavek zamítl. A Petr K. tak i nadále musí setrvat během vyšetřování v zemi, kde o život záhadně přišly jeho manželka a dcera. "Jsem v koncích," vzkazuje Petr K.
19.08.2013 20:10 |

podobné články

MZ: Upřesnění výkladu podmínek u platby pro mladého zemědělce

 
V návaznosti na dotazy zemědělské veřejnosti k plnění podmínek u platby pro mladého zemědělce v rámci přímých plateb uvádíme upřesnění výkladu, které bude zároveň zohledněno i do metodické příručky k přímým platbám.
25.05.2015 18:56 |

podobné články

Miss Vignerová: Na podpatcích jí to jde... ale na sněhu je v koncích!

 
Miss ČR 2009 Aneta Vignerová (24) dokáže hodiny ustát na dvanácticentimetrových podpatcích. Když ale napadne sníh, je v koncích. Její sobotní vycházka v českém Aspenu nedopadla dobře.
21.02.2012 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Aneta Vignerová (472 článků)

Had jako ze sci-fi má hlavu na obou koncích svého těla

 
Americký stát Jižní Karolína má novou zvířecí celebritu. Stala se jí 35 centimetrů dlouhá, dvouhlavá užovka. Tento had se navíc liší i od ostatních dosud známých hadích hybridů. Má totiž hlavu na obou koncích svého těla, ne vedle sebe.
25.09.2012 14:20 |

podobné články

Učitel použil k výkladu geometrie "střelbu na prezidenta"

 
Nucené placené volno si musel vybrat americký učitel matematiky, který při výkladu geometrických úhlů použil pro větší názornost hypotetický případ střelby na prezidenta.
22.05.2010 09:30 |

podobné články

Odvolat premiéra? To vyplývá jen z extenzivního výkladu ústavy, řekl Zeman

 
Budoucí prezident Miloš Zeman se v pondělí vyjádřil k úvahám o tom, že by jako prezident na základě znění ústavy mohl sám odvolat předsedu vlády. Budoucí prezident poznamenal, že tato úvaha vychází z „velmi extenzivního výkladu ústavy“.
04.02.2013 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15947 článků)

Soudce Šott: Nejvyšší soud jde ve výkladu k exposlancům dál než v kauze Bárta

 
Soudce Jan Šott, který neúspěšně soudil šéfa Věcí veřejných Víta Bártu, se domnívá, že Nejvyšší soud zašel ve výkladu poslanecké imunity v případě exposlanců ODS ještě dál než v jeho „slavné” kauze. Tehdy musel v odvolacím řízení osvobodit Bártu a bývalého poslance VV Jaroslava Škárku právě kvůli imunitě, neboť se měli žalovaných skutků dopustit na jednání poslaneckého klubu.
20.07.2013 04:20 |

podobné články

Osobnosti: Vít Bárta (2816 článků) , Jaroslav Škárka (520 článků) , Jan Bárta (157 článků)

Rath nechal urážky doma. Moravec nechápal: Zdravotnictví rozstřílet

 
AKTUALIZOVÁNO Ve sněmovně pravděpodobně není hbitějšího a ostřejšího řečníka, než jakým je středočeský hejtman David Rath. Když se objeví za řečnickým pultíkem, jeho sněmovní kolegové trnou. Když navštíví televizní diskusi, divák pro všechny narážky a poznámky nestíhá, o čem je řeč. V neděli ovšem divák ustrnul. Rath totiž všechny své verbální biče nechal doma.
03.04.2011 13:35 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4231 článků) , David Moravec (9 článků)

Jste nadčlověk, že máte 30 funkcí? ptal se divák při debatě Haška

 
Otázku na tělo dostal v úterý večer v předvolební debatě v České televizi z Jihomoravského kraje tamní hejtman Michal Hašek a jednička na kandidátce ČSSD. „Jste nadčlověk, že zvládáte kromě hejtmana i 29 dalších funkcí?“ zeptal se ho divák. Hašek na to reagoval slovy, že je jak japonská kalkulačka. „Je velmi kvalitní a dovede si spočítat, co je pro jižní Moravu dobré,“ podotkl.
02.10.2012 23:15 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Moderátorky počasí na Nově, co se svlékly: Najdete mezi nimi rozdíl? Vše odhaleno v galerii!

 
Televize Nova nedávno angažovala novou moderátorku "Petru Svoboda":http://www.extra.cz/tema/petra-svoboda (30). Půvabná tvářička by měla osvěžit meteorologickou relaci a zpříjemnit zřejmě divákům špatnou předpověď. Do redakce eXtra.cz nám napsal rozhořčený skalní divák komerční stanice: "Tak jsem tak koukal na tu novou moderátorku na Nově a nevím, nevím, jestli hezká tvářička zvýší sledovanost? Ostatně, moc se toho stejně nezměnilo. Nebo ty rozdíly u bývalé a současné moderátorky počasí najdete? Já osobně totiž vidím pořád jen české porno, jen to nové je víc vyretušované. Jde vlastně opět o takové Počasíčko (bývalý pořad na Nově s erotickým podtextem), jen v hlavním vysílacím čase," vyřkl krutý ortel divák.
31.03.2013 23:35 |

podobné články

Frackovo okénko: 5 důvodů, proč si divák radši pustil monoskop než VyVolené...

 
1. Divák se musí s hvězdami reality show identifikovat, což by rád udělal, kdyby se v nich vyznal a nebylo jich čtyřiatřicet, z nichž některé soutěží, některé jsou jen jako hosté, u některých se ukáže až časem, že soutěží, u některých až časem, že nesoutěží, a u některých, že sice jako soutěžily, ale ve skutečnosti nesoutěží.
13.11.2013 21:06 |

podobné články

Zbořil: Co divák, to blbec, myslí si ČT. Svržení Zemana Majdanem, nahá Merkelová, ohníčky revoluce v očích české mládeže...

 
ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Především dnešní protestní akcí proti prezidentu Miloši Zemanovi se ve svém pravidelném hodnocení zabývá politický analytik Zdeněk Zbořil. Nediví se tomu, že hlavu státu pokládají kritici za putinovce a obdivovatele Ruska, když jim to Česká televize dnes a denně opakuje. Její vysvětlení k vystřižení jména Zdeňka Bakaly ze Zemanova projevu podle politologa budí dojem, že se v ČT domnívají, že co divák, to blbec.
01.12.2014 07:31 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Bakala (262 článků)

Glosa: Rudyho nemá nikdo rád. A divák se cítí za Českou televizi trapně

 
Nový sitcom České televize žánrově selhává a divák se při jeho sledování cítí trapně. Tuzemská mutace úspěšného pořadu Raymonda má každý rád je odtržená od reality i českého prostředí a postrádá...
15.09.2015 10:10 |

podobné články

RECENZE Wilsonovo 1914 zůstává bez výkladu, zato „umělecké“

 
Očekávaná inscenace Národního divadla v režii Roberta Wilsona je dílem nekompromisního konstruktéra. Za každou vteřinou představení je zřejmý jasný pokyn. Výsledek je efektní, ale povrchní.
05.05.2014 15:40 |

podobné články

Osobnosti: Robert Wilson (23 článků)

RECENZE Wilsonovo 1914 zůstává bez výkladu, zato „umělecké“

 
Očekávaná inscenace Národního divadla v režii Roberta Wilsona je dílem nekompromisního konstruktéra. Za každou vteřinou představení je zřejmý jasný pokyn. Výsledek je efektní, ale povrchní.
05.05.2014 15:40 |

podobné články

Osobnosti: Robert Wilson (23 článků)

RECENZE: Špinarův Othello v apartním balení

 
Othella Činohry Národního divadla propagovala fotka Magdalény Borové s ošklivými podlitinami na krku. Dalo se tedy očekávat, že půjde o brutální záležitost. Místo toho se divákům dostalo apartní, lehce nudící podívané bez objevnějšího výkladu i herectví. Velkou kvalitou inscenace je překlad Jiřího Joska, mluvný, srozumitelný a jevištně účinný. Razantní škrty podpořily jeho akčnost, na druhé straně oslabily poezii a obrazivost Shakespearova i Joskova jazyka.
20.12.2014 19:21 |

podobné články

Osobnosti: Magdaléna Borová (1 článek)

RECENZE: Gottwald a Slánský jako dva frackové

 
Televizní cyklus České století chtěl vyprovokovat publikum k přemýšlení o moderních dějinách našeho státu. Po pěti dílech z let 1918 až 1951, z nichž ten poslední měl premiéru včera, se ale ukazuje, že scenárista Pavel Kosatík a režisér Robert Sedláček pobídnou spíš k úvahám nad hranicemi subjektivního výkladu a povrchního zkreslení.
25.11.2013 13:52 |

podobné články

Osobnosti: Robert Sedláček (86 článků) , Pavel Sedláček (25 článků)

Prezident se nemůže premiéra svévolně zbavit, tvrdí právníci

 
Budoucí prezident Miloš Zeman zamotal hlavu ústavním právníkům svým výrokem o tom, že z velmi extenzivního výkladu ústavy vyplývá, že hlava státu by mohla bez jakýchkoli podmínek odvolat premiéra. Část expertů se domnívá, že to prezident udělat může, protože v ústavě tato pravomoc bez bližšího upřesnění uvedena je. Ale i tak to považují jen za krajní možnost, která by navíc nebyla závislá na svévoli hlavy státu. Další jsou ­přesvědčeni, že to vůbec možné není.
05.02.2013 05:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15947 článků)

Přestaňte si devastovat živý plot! Bez ostré lišty to nepůjde

 
Víte, co se vám stane, když se do stříhání letorostů na pracně pěstovaném živém plotě pustíte tupým náčiním? Větve na koncích ožvýkáte, listy potrháte a keř se z toho bude vzpamatovávat pěkně dlouho. A dost možná se ani nevzpamatuje.
29.04.2014 00:10 |

podobné články