Článek

RECENZE: Aurora je melancholická. To je ale málo

 
Aurora Aksnesová se narodila 15. června 1996 v norském Bergenu. Na hudební scénu vstoupila před čtyřmi lety vyzbrojena pouze jménem Aurora a od roku 2013 vydává singly. Žádný z nich nebyl úspěšný. A album All My Demons Greeting Me A Friend to nezvrátí.
04.04.2016 16:45 |

podobné články

Podobné články

Miliardář chce zachránit křižník Aurora

 
Jeden z nejbohatších Rusů Michail Prochorov se nabídl, že zachrání křižník Aurora, který se stal symbolem bolševické revoluce v roce 1917. Slavné lodi nyní hrozí potupné vyloučení z válečného námořnictva a převedení pod křídla petrohradského námořního muzea.
26.12.2009 10:25 |

podobné články

Křižník Aurora je i dále ve výzbroji ruské armády

 
Velení ruského vojenského námořnictva se zželelo fanoušků bolševické historie a odvolalo plány na demobilizaci slavného petrohradského křižníku Aurora a jeho předání do rukou ruské muzejní správy.
22.12.2010 13:10 |

podobné články

Rodiče hledají svoje děti. Ke kinu Aurora nosí stovky svíček

 
Denverské předměstí Aurora vzpomíná na 12 obětí masakru. Jejich památku přišlo uctít asi 200 lidí. Policie stále zjišťuje motiv vraha. Policii se zatím nepodařilo identifikovat všechny oběti.
21.07.2012 07:50 |

podobné články

Křižník Aurora i Bílá hora. Poslanci hledali historické srovnání restitucí

 
Opoziční zákonodárci, kteří v noci na čtvrtek protahovali jednání Sněmovny k církevním restitucím, ve velké míře připomínali dvě historické události, které souvisejí se 7. a 8. listopadem. První z nich se váže na výstřel z křižníku Aurora, který zahájil Velkou říjnovou revoluci, osmý listopad pak na bitvu na Bílé hoře.
08.11.2012 01:00 |

podobné články

Aurora se bude znovu plavit. Slavný ruský křižník čeká rekonstrukce

 
Stařičký ruský křižník Aurora, jehož výstřely v roce 1917 zahájily ruskou bolševickou revoluci, projde rekonstrukcí a má být znovu schopný plavby. Časem mu prý vrátí i historickou výzdobu a zbraně. Zatím se mluví o tom, že Auroru dostane do péče námořnictvo a bude z ní cvičná loď. O opravě za 400 milionů rublů (asi 250 milionů korun) rozhodlo ministerstvo obrany, napsal server Lenta.ru. 
14.02.2013 11:15 |

podobné články

Legendární křižník Aurora se po téměř třiceti letech dal znovu do pohybu

 
Více než 27 let byl zakotven u petrohradského nábřeží. Až nyní se historický křižník Aurora vydal za doprovodu remokérů na 40 kilomentrů dlouhou cestu do Kronštadtu, kde jej čeká oprava. Na přesun legendárního plavidla se přišly podívat stovky lidí.
21.09.2014 17:01 |

podobné články

RECENZE Grandhotel Budapešť v gejzírech gagů vyhlíží zkázu

 
Nikdo v současném filmu neumí rekonstruovat zaniklé světy jako Wes Anderson. Melancholická nálada Grandhotelu Budapešť je spojená s dokonalým vystižením jedné historické epochy.
14.03.2014 00:10 |

podobné články

Osobnosti: Wes Anderson (28 článků)

RECENZE Grandhotel Budapešť v gejzírech gagů vyhlíží zkázu

 
Nikdo v současném filmu neumí rekonstruovat zaniklé světy jako Wes Anderson. Melancholická nálada Grandhotelu Budapešť je spojená s dokonalým vystižením jedné historické epochy.
14.03.2014 00:10 |

podobné články

Osobnosti: Wes Anderson (28 článků)

RECENZE: Enya nic nezměnila. Je to dobře, nebo špatně?

 
Jistě není náhoda, že irská zpěvačka a autorka hudby Enya vydává všechna svá alba v době, které vládne podzim a zima je na dohled. Její delikátní melancholická hudba do toho ročního období totiž dokonale zapadá.
07.12.2015 13:30 |

podobné články

Z cirkusu uteklo kouzelné trio: opice, papoušek a deprimovaná fretka

 
Cirkus v ruské Čitě má o tři členy méně. Melancholická fretka s sebou totiž na cestu za svobodou vzala opici a papouška. Všechna zvířata prý trpěla depresí, především kvůli špatnému počasí. Lídrem utečenecké skupiny byla prý fretka.
19.07.2011 15:10 |

podobné články

Odešla, aby se mohla vrátit: Melancholická Morcheeba v původní sestavě a formě

 
Éterický duch hudby bratrů Godfreyových a posmutnělé texty přednesené zpěvačkou Skye přinesly kapele Morcheeba mnoho příznivců už po vydání první desky v roce 1996. Její příjemný mix triphopu, funku a blues, zahalený do melancholických melodií, je oblíbený i v ČR. Zpěvačka na čas z kapely odešla, aby se vloni opět vrátila a znovu nabytou harmonii stvrdila nová úspěšná deska. V pátek z ní Morcheeba zahraje v Praze.
05.10.2011 10:20 |

podobné články

Karel Voříšek: ŽIŽKOV jsem si rozmluvit nenechal a udělal jsem dobře

 
Koloritu Žižkova propadl absolutně! A jak oblíbený televizní moderátor Karel Voříšek (52) dodává, není na tom nic divného. Zeleň má na dosah, vidí na Vítkov i Parukářku. Do hospůdky, na kterou kouká z okna, chodil na pivo Jaroslav Marvan, v Lupáčovce má svého vinárníka, na dlouhých oprýskaných schodech se natočilo už požehnaně filmů a melancholická atmosféra blízkých Olšanských hřbitovů to vše jen podtrhuje. Stačí jen umět se dívat a naslouchat…
22.04.2016 08:10 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Marvan (25 článků) , Karel Voříšek (345 článků)

Děsivá nehoda: Muži kvůli cigaretě přejelo auto hlavu

 
Stačilo málo a další nešťastník mohl být kandidátem na Darwinovu cenu. Nejmenovanému muži ve městě Aurora ve státu Colorado v USA se stala skutečně kuriózní nehoda, kvůli níž málem přišel o život. Na vině byla přitom nevinná cigaretka, která se muži ale zatraceně nevyplatila.
02.11.2014 11:50 |

podobné články

Vrátil se rok 1939, Skotsko se zazelenalo polární září

 
Pokud chcete vidět polární záři, tak za ní většinou cestujete do Norska, Finska či na Island. Nyní se však zopakoval rok 1939 a polární záře byla k vidění i ve Skotsku a v několika málo dalších částech Velké Británie. Aurora borealis byla ve Skotsku k vidění o tomto víkendu. Příčinou je netypická sluneční aktivita.
24.01.2012 10:55 |

podobné články

Vysoké teploty a málo srážek: Hub roste málo, výhled na další týdny je nejistý

 
Přestože polovina září je obvykle obdobím, kdy se výborně daří houbám, letos tomu tak není. Hub roste málo a výhled na další týdny je velmi nejistý. Důvodem jsou zřejmě vysoké teploty v uplynulých dnech a také málo srážek v září, řekl Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.
15.09.2011 18:35 |

podobné články

Těhotná Ashley, které »Joker« v kině zastřelil dceru (†6): Potratila miminko! A bude ochrnutá!

 
Masakr v kině v americkém městečku Aurora má třináctou oběť! Mladou maminku Ashley Moserovou (25) připravil šílený střelec James Holmes (24) nejen o šestiletou dcerku Veroniku, ale také o miminko, které nosila pod srdcem. S prostřeleným břichem o život svůj i nenarozeného děťátka bojovala statečně dva týdny, bohužel marně. V sobotu o miminko přišla...
30.07.2012 12:15 |

podobné články

Osobnosti: James Holmes (35 článků)

Dítě přežilo zpackaný potrat, rodiče žalují nemocnici po 14 letech

 
Když Italka Aurora Bellandi ve 43 letech otěhotněla, řekli jí lékaři, že by měla jít ze zdravotních důvodů na potrat. Žena se pro něj rozhodla, ale lékaři ho zpackali. Narodila se jí zdravá dcera Elisa, které je nyní už 14 let. Rodiče nyní žalují nemocnici za ušlou škodu způsobenou výchovou nechtěného dítěte. Chudák Elisa.
15.08.2015 07:20 |

podobné články

Italští manželé žalují nemocnici: Narodila se jim dcera!

 
Svou dceru milují nade vše, přesto za její narození žalují nemocnici! Když Italka Aurora Bellandi ve 43 letech otěhotněla, bylo jí ze zdravotních důvodů doporučeno dát dítě pryč. Potrat se ale nepovedl a Elisa se stejně narodila! A už 14 let žije s vědomím, že tu vůbec neměla být...
15.08.2015 12:15 |

podobné články

Namyšlená Mariah Carey vyžaduje, aby v restauraci hráli jen její hudbu

 
Zpěvačka Mariah Carey je všude po světě známá jako diva vyžadující neustálý obdiv a klanění. Návštěvníci restaurace Aurora na Capri byli svědky její marnivé sebestřednosti. Když tam přišla povečeřet, museli jí leštit mramor pod nohama, ale to nebylo dost. Z reproduktorů po celou dobu její přítomnosti musela hrát pouze její vlastní hudba.
27.07.2016 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Mariah Carey (392 článků)