Článek

RECENZE: Ani ďábel, ani anděl. Prostě herečka Baarová

 
Filip Renč natočil svůj vysněný film o herečce Lídě Baarové. Příběh byl tak dobře „napsán” životem, že měl scenárista dost ulehčenou práci. A také moc vlastních myšlenek nepřidal.
21.01.2016 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (542 článků) , Lída Baarová (415 článků)
Podobné články

RECENZE: Všichni povinně do kina! Lída Baarová se Renčovi nevídaně povedla

 
Málokterý český film měl ještě před svou premiérou v posledních letech v médiích tolik prostoru jako projekt Filipa Renče Lída Baarová. Projekt, na kterém režisér údajně pracoval patnáct let, novináři zkoumali snad ze všech úhlů. Dnes má Lída Baarová slavnostní premiéru, na kterou dorazí i Renčův kamarád z Hradu. Jenže jediné důležité ve skutečnosti je, jakým filmem Lída Baarová vlastně je?
20.01.2016 14:36 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (542 článků) , Lída Baarová (415 článků)

Lída Baarová, další Anděl Páně i Básníci. Velký kulturní diář roku 2016

 
Rok 2016 bude na kulturní události bohatý. Do Česka přijede řada světových hvězd - zpěvačka Rihanna, zpěváci Paul Anka či Justin Bieber, houslistka Vanessa Mae i kapely Scorpions, Black Sabbath nebo Iron Maiden.  Z českých premiér se můžete těšit na pokračování Básníků i velmi oblíbené pohádky Anděl Páně. Dále se představí filmy Decibely lásky, Lída Baarová nebo pohádka Zdeňka Trošky Strašidla.
13.12.2015 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Vanessa Mae (12 článků) , Paul Anka (21 článků) , Lída Baarová (415 článků) , Vanessa Mae (12 článků) , Justin Bieber (1327 článků) , Black Sabbath (28 článků) , Iron Maiden (23 článků)

Lída Baarová si užívala luxusu: Tuhle vilu nechala česká herečka postavit za prachy z německých filmů

 
Lída Baarová  (✝86) patřila ve třicátých letech k pražské společenské smetánce. K té patřilo i odpovídající bydlení na skvělé adrese. Poté, co Baarová prorazila u německého filmu a začala u společnosti UFA vydělávat na svou dobu hodně slušné peníze, rozhodla se svým rodičům postavit vilu jejich snů.
06.12.2014 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků)

Baarová (†86): S Goebbelsem Japonsku? Zatrhl to Hitler

 
Herečka Lída Baarová prožila s Goebbelsem vášnivý románek. To, že je ženatý, jí příliš nevadilo. Jenže pak se ministr propagandy před manželkou zastal své milenky a byl z toho vážný problém. Goebblesova žena si stěžovala Hitlerovi a ten rozhodl o trestu. Zamilovaný Goebbels nabízel svému Vůdci jiné řešení, jenže Hitler ho nepřijal a Baarová se o tomto nápadu zřejmě nikdy nedozvěděla.
09.05.2017 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků)

Baarová (†86) s Goebbelsem v Japonsku? Zatrhl to Hitler

 
Herečka Lída Baarová prožila s Goebbelsem vášnivý románek. To, že je ženatý, jí příliš nevadilo. Jenže pak se ministr propagandy před manželkou zastal své milenky a byl z toho vážný problém. Goebblesova žena si stěžovala Hitlerovi a ten rozhodl o trestu. Zamilovaný Goebbels nabízel svému Vůdci jiné řešení, jenže Hitler ho nepřijal a Baarová se o tomto nápadu zřejmě nikdy nedozvěděla.
09.05.2017 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků)

Brožová šla za anděla, milenec Kovarčík o ní tvrdí: je to ďábel

 
Kateřina Brožová (41) jako anděl o den dříve rozdávala dárky dětem na základní škole v Řevnicích. Její letitý partner, podnikatel Peter Kovarčík o ní tvrdí: "Kateřina je anděl s ďáblem v těle. Víc ale ten ďábel," směje se.
05.12.2009 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Brožová (414 článků)

Lucko Bílá, tímhle tě Atai rozbrečí příště. Jako anděl a ďábel tančí s peřím

 
Objev letošního ročníku Česko Slovensko má Talent Atai Omurzakov (21) z Kyrgyzstánu dojal národ i porotkyni v semifinále svým tancem ve stylu robůtka Wall-E , který najde na zemi poslední květinu. A to ještě zdaleka nevytáhl tento samouk všechna esa v rukávu. Podívejte se ve videu, čím oslnil diváky v ukrajinském Talentu, kde tančil coby anděl mezi peřím i coby ďábel v pekle.
26.11.2011 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Bílá (2168 článků) , Atai Omurzakov (34 článků)

Nejdramatičtější moment z filmu Lída Baarová: Nahá Anna Fialová se chystá spáchat sebevraždu!

 
Lída Baarová byla pro svou rodinu prokletím. Její matka zemřela při výslechu na infarkt, její otec přišel o nohu a její sestra Zorka Janů v 25 letech spáchala sebevraždu skokem z okna. I takovou scénu má velkofilm Lída Baarová, kde si sestru slavné herečky zahrála Anna Fialová, vnučka Limonádového Joe.
08.01.2017 21:50 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků) , Zorka Janů (14 článků) , Anna Fialová (58 článků)

Ďábel nosí Pradu se vrací, Meryl Streepová opět zazáří

 
Román Ďábel nosí Pradu, v jehož filmovém zpracování zářily americké herečky Meryl Streepová a Anne Hathawayová, bude mít pokračování. Ponese prý název "Revenge Wears Prada: The Devil Returns" (Msta nosí Pradu: Ďábel se vrací).
01.06.2012 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Meryl Streep (174 článků) , Anne Hathaway (158 článků)

Hvězdně obsazené pokračování hitu: Komedie Líbáš jako ďábel se žene do kin

 
TRAILER. Ve všech sálech pražského multikina Cinestar Anděl se dnes za účasti herecké i tvůrčí delegace konala premiéra komedie režisérky a scenáristky Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel. Ta nyní kvarteto hlavních hrdinů poslala do nových životních situací.
17.05.2012 17:20 |

podobné články

Osobnosti: Marie Poledňáková (107 článků)

Baarová? Byla to děvka a zneužívala muže! Rozohnili se Markovics a Herz

 
Herečka Lída Baarová (†86) je jednou z nejkontroverznějších postav naší filmového historie. Jedněmi uznávaná jako herečka, jinými kvůli vztahu s předním nacistou Goebbelsem označovaná za děvku! To si myslí i jeho filmový představitel Karl Markovics (52).
24.01.2016 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků) , Karl Markovics (16 článků)

RECENZE: Román Ďábel zkoumá zlo v člověku

 
Donald Ray Pollock se až do svých padesáti let živil jako dělník a řidič náklaďáku. Pak úspěšně absolvoval obor umělecká studia na univerzitě v Ohiu a v roce 2011 vydal svou druhou knihu The Devil All the Time, která o tři roky později vyšla pod názvem Ďábel také v češtině. Je to temná studie jižanské poválečné společnosti, která rozhodně stojí za pozornost.
31.08.2014 07:05 |

podobné články

Herečka Procházková (90) po filmu Lída Baarová: Měsíce plné strádání! Kdo ji zachrání?

 
Po dlouhých 35 letech se Zdena Procházková (90) objevila před kamerou díky Renčovu velkofilmu Lída Baarová. Přestože roli stárnoucí prvorepublikové hvězdy zvládla bravurně, téměř rok strádala. Ke své velké lítosti nedostala žádnou další filmovou ani televizní nabídku. Až teď se objeví v nejsledovanějším seriálu současnosti!
26.10.2016 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků)

Hodila nožku přes nožku a ukázala stehna: Vilhelmová září v nebezpečně krátkých šatech

 
Ne zlý ďábel jako Yoko Ono, ale jako anděl. Tak doprovázela Tatiana Vilhelmová  (35) svého partnera, zpěváka Vojtu Dyka,  (28) na předávání cen Anděl. V bílých mini šatečkách a kabátku od návrhářky Gábiny Páralové vypadala opravdu jako nevinnost sama a nikoliv jako femme fatale, kvůli níž skončila svou činnost kapela NightWork.
14.05.2014 20:40 |

podobné články

Osobnosti: Tatiana Vilhelmová (431 článků) , Yoko Ono (70 článků) , Vojtěch Dyk (688 článků)

Proměna, ze které mrazí: Z Ani Geislerové je vyzáblý anděl

 
Anděl s ďáblem v těle. Přesně taková je rozverná herečka Aňa Geislerová (35). Její ryšavé vlasy a uhrančivý pohled značí o jejím rošťáctví, ovšem jen co si oblékne bílé šaty s křídly a nasadí nevinný pohled, je z ní učiněný anděl.
31.10.2013 15:45 |

podobné články

Takhle zářila Lída Baarová na plátně naposledy: Byla nenalíčená a bylo jí 39 let

 
Herečka Lída Baarová  (✝86) , která patřila za první republiky k našim nejkrásnějším filmovým divám, udělala na rozdíl od svých kolegyň svého času slušnou kariéru i v zahraničí. Ve třicátých letech zabodovala v Německu, kde si stihla zašpásovat i se samotným Goebbelsem, aby se posléze potupně vrátila do skromných poměrů na Barrandově a natočila tam své nejlepší české filmy.
07.09.2013 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků)

VIDEO: Sestra umírala dvacet minut na schodech, vzpomínala Lída Baarová

 
Hvězda prvorepublikového filmu Lída Baarová v unikátním dokumentu, který v roce 1989 natočil filmový fanoušek Milan Wolf, zavzpomínala na svoji mladší sestru. Zorka Janů, která byla také herečka, ve svých 25 letech spáchala sebevraždu.
11.10.2014 12:21 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků) , Zorka Janů (14 článků)

Filmová Lída Baarová: Znaly jsme se, neměla jsem ji ráda. A v devadesáti mě učili kouřit!

 
Herečka Zdenka Procházková, která v dubnu oslaví devadesátku, se v novém výpravném snímku Lída Baarová zhostila malé, ale výrazné role, když představovala prvorepublikovou hvězdu na konci jejího života. Skvěle zahrála její zatrpklost, musela ale šlukovat cigarety, z čehož jí bylo zle! A proč Baarovou, s kterou se skutečně znala, nemusela?
21.01.2016 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků) , Zdenka Procházková (38 článků)

Filmová Lída Baarová Zdena Procházková (90): Exmanžel Höger (†67) ji vyštval do Vídně!

 
Zazářila jako zestárlá Lída Baarová ve stejnojmenném filmu, jinak ale herečka Zdena Procházková (90) celý život trpěla nálepkou exmanželky legendárního Karla Högera (†67).
21.02.2017 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Lída Baarová (415 článků) , Karel Höger (18 článků)