Článek

RECENZE: Akoreacro rozdává poezii, smích a radost

 
Ještě po dva dny je možné na pražském Výstavišti vidět představení Klaxon francouzského souboru nového cirkusu Akoreacro, který hraje ve vlastním šapitó v rámci festivalu Lední Letná. Prosincový program je odnoží mezinárodního festivalu Letní Letná, který od roku 2004 nabízí vždy koncem srpna na pražské Letné špičková představení nového cirkusu.
30.12.2015 09:25 |

podobné články

Podobné články

Recenze: Novocirkusová inscenace Klaxon je jedinečnou symbiózou hudby a akrobacie

 
Od 30. října do 3. listopadu probíhal v Belgii 9. ročník novocirkusového festivalu Theater op de Markt. Letos zde vystoupila i cirkusová společnost Akoreacro se svým představením Klaxon. Jedná se o inscenaci, která bude začátkem listopadu k vidění v Plzni, v rámci Evropského hlavního města kultury, a následně se Akoreacro přesune do Prahy, kde vystoupí na festivalu LeDní Letná. Na co se těšit? To se dozvíte v recenzi Barbory Čihákové.
05.11.2015 13:25 |

podobné články

Depresivní básník z Talentu: Kvůli jeho veršům se zhádala porota!

 
Málokterý soutěžící budil u poroty tak rozporuplné pocity a emoce jako právě Mikuláš Hanes (19), který přednášel, a to dokonce svou vlastní poezii. Prozradil, že od té doby, co píše svou poněkud depresivní poezii, se zbavil svých depresí a smutků, ale to se u mužské části poroty nesetkalo s přílišným pochopením, podobně jako Mikulášova tvorba.
26.09.2010 21:10 |

podobné články

Dnešní doba poezii potřebuje, tvrdí "zlodějka lžiček" Blanka Fišerová

 
Básnířka Blanka Fišerová (37) vydala sbírku Zlodějky lžiček, kterou obohatila o originální ilustrace ostravská výtvarnice Hana Mičková „Dnešní doba poezii potřebuje stejně jako vše, co je tvůrčí, výjimečné, plné fantazie, autenticity a upřímnosti,“ vysvětluje Blanka Fišerová.
07.12.2015 13:20 |

podobné články

Konvičková se SuperStar: Osmnáctiny slavila tetováním

 
Čerstvě plnoletá zpěvačka Markéta Konvičková si postupně plní své sny a přání. Teď se rozhodla, že rozšíří řady potetovaných, a nechala si na nárt udělat nápis ‚Smích je hudbou života.‘ „O tetování jsem dlouho přemýšlela. A protože jsem si k osmnáctinám chtěla nadělit něco speciálního, tak mi tetování přišlo jako to pravé,“ vysvětluje Markéta. „Ráda se směji. Smích léčí a prodlužuje život stejně jako hudba. Vlastně je to takové afrodiziakum. A právě díky tetování budu mít de facto pořád na očích připomenutí, že smích je důležitý.“
05.07.2012 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Markéta Konvičková (254 článků)

Co prozradí smích?

 
Rádi se smějete, optimismus a dobrá nálada vám není cizí? Děláte dobře. Smějte se všude a na všechny. Smích totiž léčí a je potřeba se chechtat, usmívat, hihňat, culit se, jásat i šklebit skoro pořád. Avšak dávejte si tak trochu pozor na to, jak se smějete… Za jakých okolností, komu a s kým. Smích o vás mnohé prozradí! Nevěříte? Tady je hitparáda
17.04.2013 05:15 |

podobné články

Co prozradí smích?

 
Rádi se smějete, optimismus a dobrá nálada vám není cizí? Děláte dobře. Smějte se všude a na všechny. Smích totiž léčí a je potřeba se chechtat, usmívat, hihňat, culit se, jásat i šklebit skoro pořád. Avšak dávejte si tak trochu pozor na to, jak se smějete… Za jakých okolností, komu a s kým. Smích o vás mnohé prozradí! Nevěříte? Tady je hitparáda
17.04.2013 12:45 |

podobné články

Francouzský Akoreacro posledním hostem sezóny nového cirkusu

 
Sezóna nového cirkusu, která se letos odehrává v Plzni v rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015, se pomalu blíží ke svému konci.
10.11.2015 16:55 |

podobné články

Lední Letná bude hostit české i francouzské akrobaty

 
Vánoční speciál mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Lední Letná zahajuje ve čtvrtek 3. prosince na Výstavišti v pražských Holešovicích. Hlavní hvězdou druhého ročníku je francouzský akrobatický soubor Akoreacro. Ve svém vytápěném šapitó uvede patnáctkrát představení Klaxon, které spojuje vrcholnou akrobacii s živou hudbou.
02.12.2015 16:05 |

podobné články

TO JE RADOST! Malý chlapec poprvé slyší hlas své maminky! VIDEO

 
Tak takhle vypadá opravdová spontánní radost. Malý chlapec poprvé v životě slyší hlas své maminky a má z toho obrovskou radost. Jeho smích nebere konce.
02.02.2014 07:15 |

podobné články

Odvrácená tvář vtipálka Náhlovského: Zoufalství a beznaděj!

 
Na jevišti rozdává lidem radost a smích. Když je sám, propadá se do depresí. Josef Alois Náhlovský dokonce naznačil, že uvažuje o sebevraždě!
04.09.2016 12:05 |

podobné články

Smíchem ku zdraví

 
Patříte mezi lidi, kteří se rádi smějí? Děláte jen dobře. Většina lidí si myslí, že smích je obyčejnou činností, která nevyjadřuje nic jiného, než veselost, radost a pohodu. Omyl! Smích...
23.06.2010 07:00 |

podobné články

Přinášíme radost pro děti i pro seniory

 
U lidí čím dál oblíbenější CEWE FOTOKNIHA a soutěž Česko-Slovenská CEWE FOTOKNIHA roku 2011 nepřináší potěšení pouze autorům, majitelům, soutěžícím a jejich přátelům, ale i rozdává radost i všem ostatním. Podporuje také dětskou onkologii i domov pro důstojné stáří.
09.09.2011 15:50 |

podobné články

NÁDHERNÁ AKCE: Arsenal nadchnul, zapojil se i Rosický

 
Borci z Arsenalu připravili svým fanouškům dokonalou fotbalovou poezii. Při vítězném utkáni s Norwichem dali čtyři góly, jeden hezčí než druhý! Ódou na radost byla především trefa Jacka Wilshera.
21.10.2013 12:20 |

podobné články

New York rozdává bezdomovcům letenky a zbavuje se jich

 
New York se elegantně zbavuje bezdomovců. Rozdává jim jednosměrné letenky a tím ulevuje městskému rozpočtu.
29.07.2009 17:35 |

podobné články

Šílená majitelka L'Oréal rozdává peníze: Dcera zuří

 
Francouzka Liliane Bettencourt (87) je podle žebříčku časopisu Forbes sedmou nejbohatší Evropankou a 21. nejbohatším člověkem na světě. Své miliardy ráda rozdává, zejména dobrému příteli, fotografu François-Marie Banierovi (62). To se ale nelíbí její dceři Francoise (56), která ji kvůli tomu chce zbavit svéprávnosti.
27.06.2010 08:16 |

podobné články

Osobnosti: Liliane Bettencourt (11 článků)

Kdo chce ČSSD poškodit? Rozdává pohledy s Paroubkem

 
Po Praze kdosi rozdává staré volební materiály ČSSD. Pohlednice s Jiřím Paroubkem, jako předsedou ČSSD a textem „Na krizi nesmí doplácet ti, kteří ji nezavinili!", přineslo do redakce ParlamentníchListů.cz včera několik lidí. Vedení ČSSD se od toho však distancuje. Podle volebního manažera strany Jana Hamáčka a pražského lídra Petra Hulinského s tím sociální demokracie nemá nic společného.
04.10.2010 22:20 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3273 článků) , Jan Hamáček (487 článků) , Petr Hulinský (128 článků)

Kdo chce ČSSD poškodit? Rozdává pohledy s Paroubkem

 
Po Praze kdosi rozdává staré volební materiály ČSSD. Pohlednice s Jiřím Paroubkem, jako předsedou ČSSD a textem „Na krizi nesmí doplácet ti, kteří ji nezavinili!", přineslo do redakce ParlamentníchListů.cz včera několik lidí. Vedení ČSSD se od toho však distancuje. Podle volebního manažera strany Jana Hamáčka a pražského lídra Petra Hulinského s tím sociální demokracie nemá nic společného.
05.10.2010 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3273 článků) , Jan Hamáček (487 článků) , Petr Hulinský (128 článků)

Plzeň rozdává sedačky z fotbalového stadionu

 
Plzeňský magistrát rozdává plastové sedačky, které odmontovává při celkové rekonstrukci městského prvoligového fotbalového stadionu ve Štruncových sadech. O stovky sedaček žádají okolní i vzdálenější obce pro svoje sportoviště i základní školy. Radní zatím rozhodli o prvních šesti stovkách sedaček, jejich přidělení ještě musí potvrdit zastupitelstvo, řekla dnes mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová.
08.09.2011 18:10 |

podobné články

Miliardář chce spasit Česko a rozdává peníze: Ptali jste se na chatu

 
Matematik Karel Janeček je mladý výstřední miliardář, který chce spasit Česko. Vynalezl počítačový program, který za něj vydělává peníze na burze. Tady zbohatl, ale peníze si nenechává. Investuje do boje s korupcí, peníze dokonce rozdává. Na vaše otázky odpovídal na chatu Blesk.cz.
16.10.2012 16:20 |

podobné články

Osobnosti: Karel Janeček (228 článků)