Článek

RECENZE: Akoreacro rozdává poezii, smích a radost

 
Ještě po dva dny je možné na pražském Výstavišti vidět představení Klaxon francouzského souboru nového cirkusu Akoreacro, který hraje ve vlastním šapitó v rámci festivalu Lední Letná. Prosincový program je odnoží mezinárodního festivalu Letní Letná, který od roku 2004 nabízí vždy koncem srpna na pražské Letné špičková představení nového cirkusu.
30.12.2015 09:25 |

podobné články

Podobné články

Recenze: Novocirkusová inscenace Klaxon je jedinečnou symbiózou hudby a akrobacie

 
Od 30. října do 3. listopadu probíhal v Belgii 9. ročník novocirkusového festivalu Theater op de Markt. Letos zde vystoupila i cirkusová společnost Akoreacro se svým představením Klaxon. Jedná se o inscenaci, která bude začátkem listopadu k vidění v Plzni, v rámci Evropského hlavního města kultury, a následně se Akoreacro přesune do Prahy, kde vystoupí na festivalu LeDní Letná. Na co se těšit? To se dozvíte v recenzi Barbory Čihákové.
05.11.2015 13:25 |

podobné články

Depresivní básník z Talentu: Kvůli jeho veršům se zhádala porota!

 
Málokterý soutěžící budil u poroty tak rozporuplné pocity a emoce jako právě Mikuláš Hanes (19), který přednášel, a to dokonce svou vlastní poezii. Prozradil, že od té doby, co píše svou poněkud depresivní poezii, se zbavil svých depresí a smutků, ale to se u mužské části poroty nesetkalo s přílišným pochopením, podobně jako Mikulášova tvorba.
26.09.2010 21:10 |

podobné články

Dnešní doba poezii potřebuje, tvrdí "zlodějka lžiček" Blanka Fišerová

 
Básnířka Blanka Fišerová (37) vydala sbírku Zlodějky lžiček, kterou obohatila o originální ilustrace ostravská výtvarnice Hana Mičková „Dnešní doba poezii potřebuje stejně jako vše, co je tvůrčí, výjimečné, plné fantazie, autenticity a upřímnosti,“ vysvětluje Blanka Fišerová.
07.12.2015 13:20 |

podobné články

Konvičková se SuperStar: Osmnáctiny slavila tetováním

 
Čerstvě plnoletá zpěvačka Markéta Konvičková si postupně plní své sny a přání. Teď se rozhodla, že rozšíří řady potetovaných, a nechala si na nárt udělat nápis ‚Smích je hudbou života.‘ „O tetování jsem dlouho přemýšlela. A protože jsem si k osmnáctinám chtěla nadělit něco speciálního, tak mi tetování přišlo jako to pravé,“ vysvětluje Markéta. „Ráda se směji. Smích léčí a prodlužuje život stejně jako hudba. Vlastně je to takové afrodiziakum. A právě díky tetování budu mít de facto pořád na očích připomenutí, že smích je důležitý.“
05.07.2012 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Markéta Konvičková (272 článků)

Co prozradí smích?

 
Rádi se smějete, optimismus a dobrá nálada vám není cizí? Děláte dobře. Smějte se všude a na všechny. Smích totiž léčí a je potřeba se chechtat, usmívat, hihňat, culit se, jásat i šklebit skoro pořád. Avšak dávejte si tak trochu pozor na to, jak se smějete… Za jakých okolností, komu a s kým. Smích o vás mnohé prozradí! Nevěříte? Tady je hitparáda
17.04.2013 05:15 |

podobné články

Co prozradí smích?

 
Rádi se smějete, optimismus a dobrá nálada vám není cizí? Děláte dobře. Smějte se všude a na všechny. Smích totiž léčí a je potřeba se chechtat, usmívat, hihňat, culit se, jásat i šklebit skoro pořád. Avšak dávejte si tak trochu pozor na to, jak se smějete… Za jakých okolností, komu a s kým. Smích o vás mnohé prozradí! Nevěříte? Tady je hitparáda
17.04.2013 12:45 |

podobné články

Francouzský Akoreacro posledním hostem sezóny nového cirkusu

 
Sezóna nového cirkusu, která se letos odehrává v Plzni v rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015, se pomalu blíží ke svému konci.
10.11.2015 16:55 |

podobné články

Lední Letná bude hostit české i francouzské akrobaty

 
Vánoční speciál mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Lední Letná zahajuje ve čtvrtek 3. prosince na Výstavišti v pražských Holešovicích. Hlavní hvězdou druhého ročníku je francouzský akrobatický soubor Akoreacro. Ve svém vytápěném šapitó uvede patnáctkrát představení Klaxon, které spojuje vrcholnou akrobacii s živou hudbou.
02.12.2015 16:05 |

podobné články

TO JE RADOST! Malý chlapec poprvé slyší hlas své maminky! VIDEO

 
Tak takhle vypadá opravdová spontánní radost. Malý chlapec poprvé v životě slyší hlas své maminky a má z toho obrovskou radost. Jeho smích nebere konce.
02.02.2014 07:15 |

podobné články

Odvrácená tvář vtipálka Náhlovského: Zoufalství a beznaděj!

 
Na jevišti rozdává lidem radost a smích. Když je sám, propadá se do depresí. Josef Alois Náhlovský dokonce naznačil, že uvažuje o sebevraždě!
04.09.2016 12:05 |

podobné články

Smíchem ku zdraví

 
Patříte mezi lidi, kteří se rádi smějí? Děláte jen dobře. Většina lidí si myslí, že smích je obyčejnou činností, která nevyjadřuje nic jiného, než veselost, radost a pohodu. Omyl! Smích...
23.06.2010 07:00 |

podobné články

NÁDHERNÁ AKCE: Arsenal nadchnul, zapojil se i Rosický

 
Borci z Arsenalu připravili svým fanouškům dokonalou fotbalovou poezii. Při vítězném utkáni s Norwichem dali čtyři góly, jeden hezčí než druhý! Ódou na radost byla především trefa Jacka Wilshera.
21.10.2013 12:20 |

podobné články

Přinášíme radost pro děti i pro seniory

 
U lidí čím dál oblíbenější CEWE FOTOKNIHA a soutěž Česko-Slovenská CEWE FOTOKNIHA roku 2011 nepřináší potěšení pouze autorům, majitelům, soutěžícím a jejich přátelům, ale i rozdává radost i všem ostatním. Podporuje také dětskou onkologii i domov pro důstojné stáří.
09.09.2011 15:50 |

podobné články

Dear Esther - recenze

 
Dříve, než spolu zabředneme do symbolického rozplétání příběhů, bádání v náznacích a empatického truchlení bez zjevného důvodu... Než podnikneme cestu na ostrov, který ve skutečnosti vůbec nemusí existovat bez ohledu na povahu světa... Dříve, než naprosto odradím všechny z vás, co pohrdáte poezií a podobnými formami krásy, tak by se snad slušelo poznamenat, že...
24.02.2012 23:55 |

podobné články

Recenze: Sen noci svatojánské má vtip, poezii i magii

 
Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradu otevřela premiéra Snu noci svatojánské režijního dua SKUTR. Tématem jejich Snu je věčný vztah muže a ženy promítnutý do roviny milenců, snoubenců i manželů. Od akutní zamilovanosti až k nenávisti a odcizení.
01.07.2013 11:25 |

podobné články

RECENZE: Špinarův Othello v apartním balení

 
Othella Činohry Národního divadla propagovala fotka Magdalény Borové s ošklivými podlitinami na krku. Dalo se tedy očekávat, že půjde o brutální záležitost. Místo toho se divákům dostalo apartní, lehce nudící podívané bez objevnějšího výkladu i herectví. Velkou kvalitou inscenace je překlad Jiřího Joska, mluvný, srozumitelný a jevištně účinný. Razantní škrty podpořily jeho akčnost, na druhé straně oslabily poezii a obrazivost Shakespearova i Joskova jazyka.
20.12.2014 19:21 |

podobné články

Osobnosti: Magdaléna Borová (1 článek)

RECENZE: Arara připomíná Bieblovu meziválečnou poezii

 
Meziválečná poezie je většinou spojována se jmény Jaroslava Sieferta a Vítězslava Nezvala, v poslední době trochu opomíjeného Konstantina Biebla připomíná výbor Král kravat arara, který bude mít křest v úterý v 19.00 v Kavárně U Božího mlýna, kde zazní ukázky z knihy.
27.01.2015 10:37 |

podobné články

Osobnosti: Vítězslav Nezval (10 článků)

New York rozdává bezdomovcům letenky a zbavuje se jich

 
New York se elegantně zbavuje bezdomovců. Rozdává jim jednosměrné letenky a tím ulevuje městskému rozpočtu.
29.07.2009 17:35 |

podobné články

Šílená majitelka L'Oréal rozdává peníze: Dcera zuří

 
Francouzka Liliane Bettencourt (87) je podle žebříčku časopisu Forbes sedmou nejbohatší Evropankou a 21. nejbohatším člověkem na světě. Své miliardy ráda rozdává, zejména dobrému příteli, fotografu François-Marie Banierovi (62). To se ale nelíbí její dceři Francoise (56), která ji kvůli tomu chce zbavit svéprávnosti.
27.06.2010 08:16 |

podobné články

Osobnosti: Liliane Bettencourt (11 článků)