Článek

Ranní cesta ke zdraví? V cereáliích z obchodů je příliš cukru

 
Snídáte müsli nebo lupínky a myslíte si, že snídáte zdravě? Podle časopisu dTest nikoli, list odhalil, že v potravinách určených pro snídaňový stůl je příliš cukru. Podle odborníků jde o snahu výrobců vyrábět potraviny, které vyhovují chutím zákazníků a tím pádem se lépe prodávají.
05.03.2016 06:20 |

podobné články

Podobné články

Cukr v dětství je pro mozek stejné jako ZNÁSILNĚNÍ!

 
Děti dnes konzumují cukr téměř nonstop. Je v ranních cereáliích, mléčných výrobcích, nápojích i masných výrobcích a konzervách všeho druhu. Chronický příjem bílého cukru – sacharózy – který je dnes téměř ve všech potravinářských výrobcích včetně masa a všech pokrmech v restauracích, je ale pro dospívající mozek stejně zhoubný jako chronický stres. Mozek dítěte pod stálým přísunem cukru je ve stejné situaci jako mozek dítěte zažívajícího znásilnění, nehodu či jiné velké psychické trauma.
19.02.2016 15:05 |

podobné články

Kolik kávových lžiček cukru denně je ještě v pořádku...?

 
Potravinářský průmysl a především výrobci polotovarů, hotových jídel a rychlého občerstvení vědí, že lahodnost jejich výrobků a závislost na nich nezajistí nic lépe, než když se do nich přidá cukr. Ten je tak dnes skrytý téměř ve všem, co bylo zpracováno či vyrobeno průmyslově. Světová zdravotnická organizace pak skrytý cukr viní z epidemie obezity a zkažených zubů. Lidé totiž krom tohoto cukru ještě do sebe ládují cukrovinky a slazené nápoje. Denně tak do sebe dostanou i padesát lžiček cukru. Ideální míra pro zdraví je přitom šest kávových lžiček cukru.
06.03.2015 16:05 |

podobné články

5 rad, jak zavařovat zdravěji. Skvělé marmelády a kompoty bez chemie a hromady cukru

 
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a dlouho vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru, bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní manžel nebude stěžovat, že ta marmeláda od babičky bývala lepší.
26.06.2015 06:15 |

podobné články

Co v zimě škodí zdraví

 
Chladné dny s teplotami klesajícími hluboko pod nulu nám ještě nechtějí dát sbohem, sněhová pokrývka neroztává a stále se poměrně brzy stmívá. Už jen kvůli nízkým teplotám a častému mrazu se musíme zamyslet nad tím, co v zimě škodí zdraví a pokud možno se tomu vyvarovat. Nachlazení, podcenění počasí, mléčné výrobky nebo přebytek vitamínů – to všechno a jiné aspekty našemu zdraví příliš nesvědčí. Jste si jistí, že víte, co v zimě škodí zdraví a na co byste si měli dát pozor? Pokud v této otázce nemáte jasno, přečtěte si náš dnešní článek! Víte, co v zimě škodí zdraví? Zima je dlouhé a náročné období, které se nám zvláště letos ukazuje v celé své kráse. Už několik let nebyla zima taková, jaká je právě letošní rok. Jen si vzpomeňte, kdy naposledy jste zažili takové množství sněhu nebo teploty klesající až k hodnotám -25°C?! Proto určitě není na škodu vědět, co vám v zimě nesvědčí. Můžete se na to podívat společně s námi! Nedostatek spánku Spánek k přežití nutně potřebujeme, ne nadarmo právě touto aktivitou strávíme třetinu našeho života. Po celý rok byste měli klást důraz na to, abyste se dobře a vydatně vyspali. Chápeme, že ne vždy je to možné, ale základem je spokojený, klidný a plnohodnotný spánek. Pokud ho budete mít málo, vaše tělo bude unavené, imunita oslabená a vy náchylnější k nemocem. Nevhodné oblečení Pokud se ptáte, co v zimě škodí zdraví, pak se podívejte do zrcadla. Ano přesně tak – my sami totiž mnohdy svému zdraví příliš nepomáháme. V zimě je nejčastějším problémem podceněné oblečení, kdy si na sebe vezmeme méně vrstev, nežli kolik je potřeba. Mnoho z nás nenosí doplňky, například v podobě čepice, a vůbec si neuvědomuje, že právě prochladnutí je příčinou vzniku nachlazení a nemocí. Mléčné výrobky Ačkoli si možná říkáte, že jsou mléčné... Čtěte více Příspěvek Co v zimě škodí zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.02.2017 09:25 |

podobné články

Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu

 
Řeřichu zahradní si mnoho lidí spojuje pouze s Velikonocemi, protože je pýchou svátečních stolů a mnozí s ní posypávají pečivo či saláty. Poté řeřicha opět upadne v zapomnění, což je velká škoda, protože je to bylinka plná minerálů a vitamínů, které lidské tělo potřebuje stále. Tato zázračná bylinka umí dokonale čistit žlučník, játra, krev, ledviny a trávicí trakt – s klidným svědomím lze říci, že jde takřka o universální lék. Ukrývá v sobě spousty vitamínu C, vitamíny skupiny B, provitamín A, K. Z minerálních látek jsou to především vápník, železo, hořčík, draslík, fosfor a jód. Afrodisiakum pro pány V Indii je dokonce doporučována jako afrodisiakum pro muže. V západní fototerapii se používá k léčbě zánětu močových cest, rozpouští žlučové, močové i ledvinové kamínky. Sáhnout po ní můžete i k léčení suchého kašle či astmatu – rozšiřuje průdušky. Dobře působí také při dně a revmatismu. Mírní průjmové onemocnění, zlepšuje trávení, nadýmání, zmírňuje křeče a nevolnosti po jídle. Doporučována je po porodu, kdy stahuje dělohu. Zmírňuje i časté bolesti zad, odstraňuje únavu, tonizuje a podporuje produkci mateřského mléka. Čerstvý sirup lze využít pro detoxikační kúry. Dodá tělu důležité vitamíny, minerály, nabije vás energií. Zdraví a krásu vám zajistí řeřicha V jejich lístečcích naleznete pouhé minimum cukrů a bílkovin, zato jsou plné zdraví prospěšných látek – k těm nejvýznamnějším patří vitamín K, jež je důležitý pro správnou funkci srážlivosti krve, důležitou roli zastává také při mineralizací kosti. Lidová medicína si je vědomá těchto úžasných vlastností této bylinky už po staletí. Řeřicha se používala hojně k léčbě střevních parazitů, kožních potíží a dezinfekci ústní dutiny. Zajímat by se o tuto bylinku měli i jedinci, jež trpí osteoporózou, je totiž výtečným zdrojem vápníku. Rovněž snižuje hladinu cukru v krvi a díky jódu pomáhá lidem, kteří mají problémy se štítnou žlázou. V oblasti krásy sehrává velkou roli obsažená síra – nezbytná pro dobrý růst vlasů. Nálevy z řeřichy se doporučují odjakživa při... Čtěte více Příspěvek Řeřicha bylinka pro zdraví a krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.06.2016 15:55 |

podobné články

Dietní limonády bez cukru? Přes ně cesta ke zdraví nevede, varují experti

 
Kupujete si limonády bez cukru v domnění, že jsou dietní? Doufáte, že díky tomu shodíte kila navíc? Odborníci upozorňují, že to není zrovna nejlepší cesta ke zdravějšímu životu.
14.03.2017 21:15 |

podobné články

Test ovocných pitíček: 5 kostek cukru v maličké krabičce!

 
Lákají na obrázky šťavnatého ovoce, ve skutečnosti, ale většina z nich ukrývá hlavně obrovské množství cukru! Jedna krabička dětského pitíčka s brčkem obsahuje pět i více velkých kostek cukru!
07.09.2012 12:10 |

podobné články

Zdravá čokoláda dostane místo přídavků cukru houby

 
O škodlivosti cukru se můžeme v poslední době dočíst všude. Hledání vhodných náhražek je tak zásadním úkolem. Americká společnost Mycotechnology se tohoto úkolu zhostila s velkým nadšením a vyvíjí „zdravou” čokoládu, kde budou mít místo cukru hlavní slovo houby. Uvedl to francouzský list Le Figaro.
03.08.2014 21:25 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

4 tipy, jak se zbavit závislosti na cukru: Jde to snadno a rychle!

 
Jste tak trochu cukrová princezna? Kafe bez kostky cukru si neumíte představit a čím jiným si zpříjemnit den než kouskem lahodného dortíku? Jistě, chápeme vás, taky patříme k vášnivým milovníkům čokolády, ovšem jak pak budeme vypadat? Chcete se zbavit závislosti na cukru?
26.07.2016 07:00 |

podobné články

Jak chůze prospívá lidskému zdraví?

 
Chůze je pro člověka nejpřirozenějším způsobem pohybu, a proto se není čemu divit, že má na naše zdraví pozitivní vliv. Odborníci se shodují na tom, že dospělému člověku stačí 30 minut svižné chůze denně. Navíc tato fyzická aktivita vůbec nic nestojí a nenutí vás investovat peníze do výbavy či speciálního oblečení. Nepatříte-li mezi sportovní nadšence, ale i přesto byste rádi pro své zdraví něco udělali, pak si přečtěte náš dnešní článek zaměřený na to, jak chůze prospívá našemu zdraví. Společně se podíváme, jaký vliv má tento jednoduchý, leč efektivní pohyb na vaší fyzickou i psychickou stránku. 3 důkazy, že chůze prospívá vašemu zdraví I chozením se dá zhubnout Jen málokdo je upřímně spokojen se svou postavou. Toho trápí faldíky na břiše, toho zase silnější stehna a ten se pro změnu stydí za celulitidu na zadečku. Možná ani vy neberete svou postavu takovou, jaká je a chtěli byste přebytečná kila uložená na vašem těle navíc shodit. Nejste-li zrovna nadšenci pro několikahodinové cvičení v posilovně a sahání si až na dno svých sil, pak sami sobě naordinujte půl hodinky rychlejší chůze denně. Svižným tempem se projděte uličkami města, vydejte se na procházku parkem nebo vyrazte do lesa. Pravidelným pohybem dojde ke zlepšení vašeho metabolismu a zároveň i lepší reakci vašeho těla na inzulin, díky kterému se zlepší spalování tuků. Chůze jako zdravotní prevence Ačkoli si možná říkáte, že chození je tak obyčejný pohyb, kterým svému zdraví rozhodně přilepšit nemůžete, není to pravda. I v tomto případě mají odborníci jasno a shodují se na tom, že procházka ve svižnějším tempu výrazně napomáhá ke snižování cholesterolu a krevního tlaku, což má za následek snížení rizika vzniku mozkové příhody. Mimo jiné při tomto pohybu dochází k přirozenému posílení kosti, což je účinná prevence proti rozvinutí osteoporózy. Jako třešničku na dortu zmíníme posílení kloubů. Lepší myšlení i pocit ze... Čtěte více Příspěvek Jak chůze prospívá lidskému zdraví? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.10.2016 06:30 |

podobné články

Vědci netuší, jestli je ranní erekce pro zdraví penisu přínosná

 
Ranní erekce je typickým projevem mužského těla. Pánové ji mají už od nitroděložního vývoje a mají ji také jako malí chlapci. V naprosté většině případů nesouvisí se sexualitou, ale může být projevem zdraví oběhového soustavy muže. Když totiž chybí, většinou nasvědčuje horší kondici srdce a cév či diabetu. Jenže urologové sami netuší, jestli častá noční a ranní erekce penisu prospívá.
17.01.2017 18:30 |

podobné články

Na co všechno se dá použít zázvor?

 
Zázvor je oblíbenou surovinou, které ale musíte přijít na chuť. Pro svou typicky ostrou vůni i chuť ho nemusí každý, ale kdo jej jednou ochutná, okamžitě si jej oblíbí. Proč? Především pro jeho pestré využití! Věděli jste kupříkladu, že pro Araby zázvor představuje silné afrodiziakum? Z tohoto důvodu je v této zemi přidávané do léků pro zvířata, aby došlo ke zvýšení jejich plodnosti. Kromě tohoto faktu si ale se zázvorem můžete opravdu pohrát – použít se totiž dá úplně všude! Jak a kde se dá použít zázvor? O zázvoru je známo, že se pyšní celou řadou zdraví prospěšných účinků. Není se proto čemu divit, že je stále oblíbenější – a to nejen při zdravotních potížích. Zajímá vás, s čím vším vám zázvor může pomoci? Pak si přečtěte dnešní článek! Účinky zázvoru na naše zdraví: dokáže tlumit bolest napomáhá proti pocitu plnosti tlumí bolesti svalů a kloubů pomáhá při nevolnosti a zvracení utlumuje nechutenství pomáhá při žaludečních potížích a problémech s trávením dokáže snížit hladinu krevního cukru je dobrým pomocníkem při nachlazení či infekčních nemocech V jakých podobách se dá konzumovat? Překvapil vás náš předchozí seznam a rozhodli jste se zázvoru přeci jen přijít na chuť a zvyknout si na jeho specifické aroma? Pak vás určitě zajímá, v jakých podobách jej můžete konzumovat. I tady je rozhodně z čeho vybírat! Ze zázvoru si můžete připravit odvar: oloupete jeden kořen, nakrájíte ho na menší kousky a povaříte po dobu cca 25 minut s 1,2 litrem vody. Po vychladnutí scedíte a dochutíte medem. Vyrobit si můžete zázvorový sirup: velice oblíbený je sirup vyrobený ze zázvoru, který si připravíte tak, že nasekáte kořen a dvě plné lžičky přidáte do 200 ml vody. Necháte cca 30 minut vařit a přidáte 100g cukru. Necháte zhoustnout a sirup budete užívat po lžičkách. Příspěvek Na co všechno se dá použít zázvor? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.12.2016 08:10 |

podobné články

Špenát a jeho vliv na zdraví

 
Špenát? Fuj! Zatímco někdo mu s nechutí přezdívá zelený fujtajbl, pro jiného je to ingredience, se kterou si v kuchyni dokáže vyhrát. Zeleně zbarvená zelenina, která se proslavila především díky Pepku Námořníkovi, nevoní každému. Pochází z Íránu a Afghánistánu, kde původně rostla naplano a do Evropy jej přivezli španělští obyvatelé. Nad špenátem ohrnují nos nejen malé děti, ale ani spoustě dospělým tato zeleninka příliš nechutná. Přitom jen málokdo ví, jaké pozitivní účinky má špenát na naše zdraví a s čím vším nám může v otázce zdraví pomoci! Jaké účinky má špenát na naše zdraví? Již zmíněný Pepek námořník – kreslená postavička, která je typická pro plechovku špenátu v ruce –  moc dobře věděl, proč si na tomto druhu zeleniny pochutnává a především proč si jej dopřává pravidelně. Možná nevíte, kolik vitamínů a prospěšných látek špenát obsahuje. Proto se na jeho účinky na naše zdraví prostřednictvím dnešního článku společně podívejme! Vitamíny, vitamíny a zase vitamíny! Předností špenátu je jeho více než pestrý obsah vitamínů A, především pak betakarotenu, který je proslulým antioxidantem. Kromě toho obsahuje i retinol, což je nepostradatelný pomocník pro náš zdravý zrak. Ve špenátu najdeme i vitamíny skupiny B, kdy bude řeč o biotinu důležitém pro naše vlasy, niacinu pro zdravý spánek a silné srdce nebo kyselině listové, která je doporučována především těhotným ženám. Minerály všude kam se podíváš! Ani minerály nezůstávají oproti vitamínům o moc pozadu. I těch ve špenátu najdeme více než různorodé množství, kdy můžeme zmínit draslík a vápník – nepostradatelné složky pro naše zuby, kosti i nervy. Opomenout nesmíme ani železo důležité pro tvorbu krve a okysličování tkání. V neposlední řadě se zmíníme i o hořčíku, který je důležitý pro metabolismus a správnou funkci svalů, srdce i mozku. Na závěr podtrhneme i přítomnost sodíku, který má důležitý vliv na regulaci tělních tekutin. Příspěvek Špenát a jeho vliv na zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.11.2016 06:00 |

podobné články

Poslechněte si, jak Leoše Mareše překvapil ranní online redakce eXtra.cz! Co všechno na naši exhibici řekl?

 
Když včera eXtra.cz oznámilo, že "bude psát online":http://www.extra.cz/prave-ted-online-z-demonstrace-pod-okny-ranni-show-e2-extra-sleduje-na-miste-nepokoje-kvuli-vyhozene-silhanove z dnešní ranní demonstrace proti "vyhazovu":http://www.extra.cz/zname-prave-duvody-cistky-silhanove-z-ranni-show-neuverite-co-vyplouva-na-povrch "Lucie Šilhánové":http://www.extra.cz/tema/lucie-silhanova (33) u budovy rádia Evropa 2, někteří si mysleli, že jde jen o žert, ale to se v nás hluboce spletli!
25.04.2014 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Leoš Mareš (2770 článků)

Inspektoři kontrolovali školní jídelny: Děti dostávají příliš tuku a cukru

 
Příliš tuků a cukrů dostávají děti ve školních jídelnách. Odhalily to kontroly České školní inspekce. Naopak mnohde nabízejí strávníkům málo mléka, luštěnin, ovoce a ryb.
15.01.2015 06:31 |

podobné články

Výtečný recept na domácí kečup

 
Dáte přednost kupovanému kečupu plnému nejrůznějších éček, sladidel, umělých barviv a jiných nezdravých látek, nebo si raději svépomocí připravíte chutný domácí kečup, u kterého si budete jisti jeho složením? Opomeňme na chvíli skutečnost, že nás výroba domácího kečupu pravděpodobně vyjde o něco levněji – domácí kečup jednoduše má něco do sebe, i když vás jeho výroba bude stát o něco více času, nežli jedna návštěva supermarketu a cesta do příslušné uličky… Máte-li letos slušnou úrodu rajčat a nevíte si rady s jejich šikovným využitím, pak je příprava domácího kečupu více než ideální volbou. Nejenže tak svou úrodu zužitkujete, ale navíc získáte zásobu vynikajícího kečupu, se kterým můžete v kuchyni doslova kouzlit – použijte jej na přípravu omáček, domácí pizzy, potřete si s ním langoše, dejte si ho k párku! Je domácí kečup opravdu tak zdravý? Většina lidí si myslí, že co je vyrobené podomácku, to je automaticky zdravé. Bohužel tomu tak v mnoha případech není a i u kečupu si musíte dát pozor, aby váš domácí výrobek skutečně zdravý byl. Nepohlídáte-li si správný obsah soli, cukru a rajčat, pak ani vaše dílo připravované s láskou a pečlivostí nebude mít co do kvality nějak navrch oproti kupovaným výrobkům. Recept na domácí kečup Nyní se již společně dostáváme k jádru věci – tedy receptu na domácí kečup, který si okamžitě zamilujete a po kupovaném sáhnete jen v případě, kdy vám dojde poslední domácí zásoba! Potřebujete: 1,5 kg rajčat 5 jablek 3 větší cibule 1 lžíci soli 4 hřebíčky 1/4 lžičky skořice 1 bobkový list 250 g cukru 1/8 l octu Postup: Všechny suroviny pečlivě omyjte, rajčata zbavte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny. Jablka oloupejte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na drobnější kousky, cibuli rovněž oloupejte a nakrájejte na větší půlměsíce. Všechny nakrájené suroviny nyní dejte do většího hrnce, přidejte zbylé ingredience... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na domácí kečup pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.07.2016 16:45 |

podobné články

Víte, co jíte? Podívejte, jak vypadá 200 kalorií v párku a jak v cereáliích

 
Máme tady takovou názornou pomůcku pro všechny, kteří drží dietu nebo se na ni třeba už pár let chystají. Přemýšlejte o tom, co vkládáte do svých úst. Myslete na to, že pokud chcete vážně zhubnout, ideální přísun energie u žen je 1195 kalorií, u mužů pak 1670 kalorií.
13.05.2013 14:00 |

podobné články