Článek

Putin jen vychází vstříc Rusům. Západ jedná ve jménu menšin, Rusko ve jménu národa. Putin se rozloučí s liberály na příkaz lidu, říká Zachar Prilepin pro Aspen Review

 
Rusko není pozadu, jen se vyvíjí trochu jinak, než si na západě představujeme. Levice není levice, pravice není pravice. A Putin opravdu jen vychází vstříc svému lidu. To aspoň tvrdí „advokát komunismu“, současný ruský spisovatel Zachar Prilepin. Uvedl tak v rozhovoru pro čtvrtletník Aspen Intitute.
09.06.2015 12:56 |

podobné články

Podobné články

Exposlanec ODS: Putin vrátil Rusům hrdost. Pokusů oslabit Rusko se děsím. Teprve z takového Ruska půjde hrůza! A tyto úchylnosti a odpudivost...

 
ROZHOVOR Podle bývalého europoslance ODS Ivo Strejčka bychom se při debatě, zda máme být „prozápadní“, měli ptát, zda je dnešní Západ tím, ke kterému jsme vzhlíželi v době komunismu, nebo zdali se na dnešní Západ nevrátil socialismus zadními vrátky. Západ dle něho potřebujeme Rusko stabilní, předvídatelné, spolupracující – tedy Rusko vnitřně silné. „Politických pokusů oslabit Rusko se děsím. Teprve z takového Ruska půjde hrůza!“ varuje Strejček.
12.06.2015 12:56 |

podobné články

Osobnosti: Ivo Strejček (86 článků)

CZECHOSLOVAK GROUP a RETIA získaly prestižní ocenění firma roku a výrobek roku 2016

 
Už tradičně se každý rok v lednu koná výroční zasedání redakční rady časopisu CDIS Review a při té příležitosti jsou také předávána ocenění vydavatelství MS Line a časopisu CDIS Review. Letošní zasedání se uskutečnilo 12. ledna a během slavnostního aktu bylo ocenění firma roku 2016 uděleno holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a společnost RETIA získala cenu výrobek roku 2016.
16.01.2017 10:20 |

podobné články

Luboš Blaha: Západ by měl Rusům líbat ruce. Držím jim palce

 
ROZHOVOR Ve válce objektivní informace neexistují, propagandu používají všichni, říká pro ParlamentníListy.cz Luboš Blaha, poslanec Národní rady Slovenské republiky za stranu SMER-SD. Kritizuje pozici Turecka, které podle něho zneužívá syrskou krizi a podráží nohy všem – Kurdům, Rusům i Asadově vládě – kteří bojují proti „islamofašistům“. Západ považuje poslanec Blaha za neschopný.
24.02.2016 09:35 |

podobné články

Tito lidé budou mezi prvními ukamenovanými, ale to Dienstbierům nedochází. EU je pro nás ohrožení a Západ se stal v mnohém zkaženější. Musíme přežít, říká Petr Mach

 
ROZHOVOR Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach je pro spořádané vystoupení z EU co nejdřív, než se to začne hroutit samo. „Západ v mnoha ohledech měl lepší kulturu a zákony, my jsme byli zdevastováni komunismem, ale v jiných ohledech byl Západ naopak zkaženější. Západ byl napaden rakovinou kulturního marxismu,“ říká o našem „návratu na Západ“ Mach.
28.09.2016 11:10 |

podobné články

Co ukázala migrační krize. Emancipovaná střední Evropa versus německá Mitteleuropa

 
Migrační krize k úžasu evropského veřejného mínění ukázala, že země Visegrádu nechtějí být součástí "Mitteleuropy", upozorňuje v textu pro Aspen Review CEE politoložka Varšavské univerzity Anna Sosnowska.
18.07.2016 13:25 |

podobné články

Pravicový myslitel: Rusko je pravicovější než Západ a Putin se jeví jako zodpovědný vládce

 
ROZHOVOR Konzervativní spisovatel Vlastimil Podracký říká, že ruský prezident Vladimir Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který není u moci jen proto, aby si nahrabal, ale zajímá ho budoucnost národa a státu. Zatím se nejeví nějaké výsledky Putinova konzervatismu, je proto těžké k němu zaujmout jednoznačné stanovisko, protože může také „zakysnout“ na nějakém carském despotismu. Rusko má právo na svůj nezávislý vývoj, který bychom měli respektovat. Měli bychom s ním obchodovat, podnikat a sbližovat se, říká někdejší člen Klubu angažovaných nestraníků a autor knihy o disidentovi Vladimíru Hučínovi.
01.07.2014 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2607 článků)

Šéf ODS Fiala: Putin není démon, ale nemůže si dělat na Ukrajině, co chce. Slabý Západ je horší než chybující Západ

 
ROZHOVOR. Slabý Západ je podle předsedy ODS Petra Fialy horší než chybující Západ. I když na rozdíl od kritiků politiky Ruské federace nepovažuje ruského prezidenta Vladimira Putina za démona, je podle něj v zájmu západních demokracií, mezi něž patříme, vynutit si dodržení mezinárodního řádu. „Ukáže-li Západ slabost v této věci, povzbudí to nepřátele všude ve světě,“ varuje profesor Petr Fiala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
04.09.2014 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2607 článků) , Petr Fiala (956 článků)

Vítězný Cameron chce vytvořit vládu s liberály

 
Šéf dosud opozičních britských konzervativců David Cameron se den po čtvrtečních volbách vyslovil pro vytvoření koaliční vlády své strany s liberály.
07.05.2010 17:10 |

podobné články

Osobnosti: David Cameron (313 článků) , David Cameron (313 článků)

Hollywoodské hvězdy skupují Aspen: Vymetají luxusní obchody, jen Paris Hilton lyžuje!

 
Goldie Hawn, Kurt Russell, jejich dcera Kate Hudson nevynechají ani jeden rok, aniž by navštívili horské středisko v Coloradu Aspen. Nechyběla ani Lady Gaga, Mariah Carey či Elton John. Jenže ti místo lyžování přijeli skoupit luxusní obchody.
29.12.2016 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Kate Hudson (131 článků) , Mariah Carey (391 článků) , Goldie Hawn (78 článků) , Elton John (436 článků) , Paris Hilton (576 článků) , Lady Gaga (1256 článků) , John Elton (70 článků)

V Kremlu zuří boje o moc mezi liberály a zastánci tvrdé ruky

 
V ruských vládních špičkách zřejmě zuří tvrdé boje o moc. Nasvědčuje tomu údajná rezignace ministra vnitra Vladimira Kolokolceva, o níž celý čtvrtek spekuluje ruský tisk. Kreml sice jeho odvolání popírá, o mocenských bojích mezi liberály a zastánci mobilizačního kurzu se ale v médiích mluví už delší dobu a Kolokolcevova rezignace by do tohoto scénáře zapadala. 
30.10.2014 15:15 |

podobné články

Mezinárodní konference Aspen Institute Prague připomene rok 1989

 
Aspen Institute Prague organizuje konferenci připomínající 25. výročí pádu komunismu v zemích střední a východní Evropy. Na akci, která proběhne 9. a 10. června v budově Senátu, se sejdou významné osobnosti z České republiky i zahraničí. Mezi hosty je například bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine K. Albrightová, estonský prezident Toomas Hendrik Ilves, někdejší americký senátor a kandidát na viceprezidenta Joe Lieberman či bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová.
09.06.2014 16:40 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Radičová (120 článků)

Čtyřnohý cestovatel dobyl internet: Aspen věrně doprovází svého páníčka i do nejdivočejší přírody

 
Kamarád do každého počasí a dobrodruh každým coulem! Tím je čtyřletý zlatý retrívr Aspen, který věrně doprovází svého páníčka, Američana Huntera Lawrence (24), po jeho cestách divokou přírodou v Severní Americe.
04.02.2016 19:20 |

podobné články

Jourová: Za průvody gayů lidé vidí zvrhlý sex. Sama zářila na duhové lodi

 
Průvody sexuálních menšin jsou kontroverzní a provokativní. Pro zvýšení sociální přijatelnosti menšin je ale potřebné se jich účastnit. Ve Studiu Blesk to řekla eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová. Podle ní existují v Evropě ještě silné nedostatky v otázce rovnosti lidí před zákonem. Česká verze festivalu sexuálních menšin Prague Pride začala v pondělí, hlavní průvod proběhne v sobotu.
08.08.2016 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Věra Jourová (336 článků)

Pravicový myslitel: Vladimir Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který si nechce nahrabat a stará se o budoucnost národa a státu

 
ROZHOVOR Konzervativní spisovatel Vlastimil Podracký říká, že ruský prezident Vladimir Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který není u moci jen proto, aby si nahrabal, ale zajímá ho budoucnost národa a státu. Zatím se nejeví nějaké výsledky Putinova konzervatismu, je proto těžké k němu zaujmout jednoznačné stanovisko, protože může také „zakysnout“ na nějakém carském despotismu. Rusko má právo na svůj nezávislý vývoj, který bychom měli respektovat. Měli bychom s ním obchodovat, podnikat a sbližovat se, říká někdejší člen Klubu angažovaných nestraníků a autor knihy o disidentovi Vladimíru Hučínovi.
01.07.2014 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2607 článků)

Pravicový myslitel Podracký: Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který si nechce nahrabat a stará se o budoucnost národa a státu

 
ROZHOVOR Konzervativní spisovatel Vlastimil Podracký říká, že ruský prezident Vladimir Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který není u moci jen proto, aby si nahrabal, ale zajímá ho budoucnost národa a státu. Zatím se nejeví nějaké výsledky Putinova konzervatismu, je proto těžké k němu zaujmout jednoznačné stanovisko, protože může také „zakysnout“ na nějakém carském despotismu. Rusko má právo na svůj nezávislý vývoj, který bychom měli respektovat. Měli bychom s ním obchodovat, podnikat a sbližovat se, říká někdejší člen Klubu angažovaných nestraníků a autor knihy o disidentovi Vladimíru Hučínovi.
01.07.2014 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2607 článků)

Putin vrátil lidem hrdost. Cyril Svoboda, fackovaný za vystoupení v kremelské TV, obsáhle vysvětluje, jak to myslí s Ruskem

 
ROZHOVOR. Ruský prezident Vladimir Putin vrací Rusům hrdost, a to je pro ně důležitější než prosperita, říká bývalý ministr zahraničních věcí a expředseda KDU-ČSL Cyril Svoboda na otázku, co dal Rusům politik, který je už patnáct let nejvlivnějším mužem Ruské federace. „Celý život formuje prezidenta Putina samozřejmě i to, co dělal v minulosti. Nechci to lacině srovnávat, ale u nás jsou bývalí důstojníci Státní bezpečnosti, kteří jsou dnes úspěšní v podnikání, nebo lidé, kteří měli záznamy o spolupráci se Státní bezpečností, a dnes zaujímají významné funkce,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz k minulosti Putina v KGB.
29.04.2015 07:26 |

podobné články

Osobnosti: Cyril Svoboda (323 článků)

Příkaz k prohlídce v budově ČT byl protiústavní, rozhodl soud

 
Ústavní soud (ÚS) dnes zrušil soudní příkaz k loňské kontroverzní prohlídce kanceláře v budově České televize. Prohlídku uskutečnilo ozbrojené komando Vojenské policie. Příkaz vydal Obvodní soud pro Prahu 6, podle dnešního nálezu to učinil protiústavním způsobem. Ústavní soudce Jiří Nykodým začal v 09:00 číst obsáhlé odůvodnění nálezu.
19.09.2012 09:15 |

podobné články

Příkaz k loňské prohlídce vojenskou policií v budově ČT byl protiústavní, rozhodl soud

 
Ústavní soud (ÚS) dnes zrušil soudní příkaz k loňské kontroverzní prohlídce kanceláře v budově České televize. Prohlídku uskutečnilo ozbrojené komando Vojenské policie. Příkaz vydal Obvodní soud pro Prahu 6, podle dnešního nálezu to učinil protiústavním způsobem. Ústavní soudce Jiří Nykodým začal v 9 hodin číst obsáhlé odůvodnění nálezu.
19.09.2012 09:50 |

podobné články

Příkaz k loňské razii vojenské policie v budově ČT byl protiústavní, rozhodl soud

 
Ústavní soud (ÚS) dnes zrušil soudní příkaz k loňské kontroverzní prohlídce kanceláře v budově České televize. Prohlídku uskutečnilo ozbrojené komando Vojenské policie. Příkaz vydal Obvodní soud pro Prahu 6, podle dnešního nálezu to učinil protiústavním způsobem. Ústavní soudce Jiří Nykodým začal v 9 hodin číst obsáhlé odůvodnění nálezu.
19.09.2012 10:01 |

podobné články