Článek

Putin jen vychází vstříc Rusům. Západ jedná ve jménu menšin, Rusko ve jménu národa. Putin se rozloučí s liberály na příkaz lidu, říká Zachar Prilepin pro Aspen Review

 
Rusko není pozadu, jen se vyvíjí trochu jinak, než si na západě představujeme. Levice není levice, pravice není pravice. A Putin opravdu jen vychází vstříc svému lidu. To aspoň tvrdí „advokát komunismu“, současný ruský spisovatel Zachar Prilepin. Uvedl tak v rozhovoru pro čtvrtletník Aspen Intitute.
09.06.2015 12:56 |

podobné články

Podobné články

Válka slov: Ruský spisovatel, který odjel bojovat na Donbas

 
Vášnivou debatu o hranicích literatury vyvolal ruský spisovatel Zachar Prilepin, kterého to táhlo na válečný východ Ukrajiny, až tam nakonec odjel bojovat. Opustila ho německá literární agentura, s níž spolupracoval, na jeho adresu zní velmi tvrdá slova, Prilepin však vypadá spokojeně. Přirovnává se k Tolskému či Lermontovi a z fronty si odskočil, aby na tiskové konferenci představil svou novou knihu.
26.02.2017 15:25 |

podobné články

Exposlanec ODS: Putin vrátil Rusům hrdost. Pokusů oslabit Rusko se děsím. Teprve z takového Ruska půjde hrůza! A tyto úchylnosti a odpudivost...

 
ROZHOVOR Podle bývalého europoslance ODS Ivo Strejčka bychom se při debatě, zda máme být „prozápadní“, měli ptát, zda je dnešní Západ tím, ke kterému jsme vzhlíželi v době komunismu, nebo zdali se na dnešní Západ nevrátil socialismus zadními vrátky. Západ dle něho potřebujeme Rusko stabilní, předvídatelné, spolupracující – tedy Rusko vnitřně silné. „Politických pokusů oslabit Rusko se děsím. Teprve z takového Ruska půjde hrůza!“ varuje Strejček.
12.06.2015 12:56 |

podobné články

Osobnosti: Ivo Strejček (135 článků)

Exposlanec ODS: Západ už není naší nadějí, ale nebezpečím. Jakákoliv úchylka je tam považována za normu. Putin nabídnul Rusům návrat k národní hrdosti a zabránil rozvratu

 
ROZHOVOR „Dokud si neuvědomíme, že dnešní Západ už není tím Západem, na jehož symboly jsme se chodili dívat do výkladních skříní Tuzexu, tak nám není pomoci. Už není tím majákem svobody, jehož záblesky pro nás byly nadějí… Dnešní Rusko nepovažuji za hlavní nebezpečí. Hlavním nebezpečím Západu je dnešní Západ sám,“ říká Ivo Strejček, bývalý europoslanec ODS a člen Správní rady Institutu Václava Klause.
06.01.2018 04:45 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (9026 článků) , Ivo Strejček (135 článků)

Tito lidé budou mezi prvními ukamenovanými, ale to Dienstbierům nedochází. EU je pro nás ohrožení a Západ se stal v mnohém zkaženější. Musíme přežít, říká Petr Mach

 
ROZHOVOR Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach je pro spořádané vystoupení z EU co nejdřív, než se to začne hroutit samo. „Západ v mnoha ohledech měl lepší kulturu a zákony, my jsme byli zdevastováni komunismem, ale v jiných ohledech byl Západ naopak zkaženější. Západ byl napaden rakovinou kulturního marxismu,“ říká o našem „návratu na Západ“ Mach.
28.09.2016 11:10 |

podobné články

Luboš Blaha: Západ by měl Rusům líbat ruce. Držím jim palce

 
ROZHOVOR Ve válce objektivní informace neexistují, propagandu používají všichni, říká pro ParlamentníListy.cz Luboš Blaha, poslanec Národní rady Slovenské republiky za stranu SMER-SD. Kritizuje pozici Turecka, které podle něho zneužívá syrskou krizi a podráží nohy všem – Kurdům, Rusům i Asadově vládě – kteří bojují proti „islamofašistům“. Západ považuje poslanec Blaha za neschopný.
24.02.2016 09:35 |

podobné články

Hollywoodské hvězdy skupují Aspen: Vymetají luxusní obchody, jen Paris Hilton lyžuje!

 
Goldie Hawn, Kurt Russell, jejich dcera Kate Hudson nevynechají ani jeden rok, aniž by navštívili horské středisko v Coloradu Aspen. Nechyběla ani Lady Gaga, Mariah Carey či Elton John. Jenže ti místo lyžování přijeli skoupit luxusní obchody.
29.12.2016 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Kate Hudson (148 článků) , Mariah Carey (441 článků) , Goldie Hawn (93 článků) , Elton John (471 článků) , Paris Hilton (596 článků) , Lady Gaga (1286 článků) , John Elton (100 článků)

Šéf ODS Fiala: Putin není démon, ale nemůže si dělat na Ukrajině, co chce. Slabý Západ je horší než chybující Západ

 
ROZHOVOR. Slabý Západ je podle předsedy ODS Petra Fialy horší než chybující Západ. I když na rozdíl od kritiků politiky Ruské federace nepovažuje ruského prezidenta Vladimira Putina za démona, je podle něj v zájmu západních demokracií, mezi něž patříme, vynutit si dodržení mezinárodního řádu. „Ukáže-li Západ slabost v této věci, povzbudí to nepřátele všude ve světě,“ varuje profesor Petr Fiala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
04.09.2014 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (3033 článků) , Petr Fiala (1313 článků)

Co ukázala migrační krize. Emancipovaná střední Evropa versus německá Mitteleuropa

 
Migrační krize k úžasu evropského veřejného mínění ukázala, že země Visegrádu nechtějí být součástí "Mitteleuropy", upozorňuje v textu pro Aspen Review CEE politoložka Varšavské univerzity Anna Sosnowska.
18.07.2016 13:25 |

podobné články

Pravicový myslitel: Rusko je pravicovější než Západ a Putin se jeví jako zodpovědný vládce

 
ROZHOVOR Konzervativní spisovatel Vlastimil Podracký říká, že ruský prezident Vladimir Putin se jeví jako zodpovědný vládce, který není u moci jen proto, aby si nahrabal, ale zajímá ho budoucnost národa a státu. Zatím se nejeví nějaké výsledky Putinova konzervatismu, je proto těžké k němu zaujmout jednoznačné stanovisko, protože může také „zakysnout“ na nějakém carském despotismu. Rusko má právo na svůj nezávislý vývoj, který bychom měli respektovat. Měli bychom s ním obchodovat, podnikat a sbližovat se, říká někdejší člen Klubu angažovaných nestraníků a autor knihy o disidentovi Vladimíru Hučínovi.
01.07.2014 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (3033 článků)

CZECHOSLOVAK GROUP a RETIA získaly prestižní ocenění firma roku a výrobek roku 2016

 
Už tradičně se každý rok v lednu koná výroční zasedání redakční rady časopisu CDIS Review a při té příležitosti jsou také předávána ocenění vydavatelství MS Line a časopisu CDIS Review. Letošní zasedání se uskutečnilo 12. ledna a během slavnostního aktu bylo ocenění firma roku 2016 uděleno holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a společnost RETIA získala cenu výrobek roku 2016.
16.01.2017 10:20 |

podobné články

Vězeňská služba: Návštěva redakční rady CDIS Review

 
Představitelé redakční rady časopisu CDIS Review navštívili ve čtvrtek generální ředitelství VS ČR, kde se setkali s generálním ředitelem Petrem Dohnalem a jeho náměstky, Simonem Michailidisem a Marianem Prokešem.
23.10.2017 09:20 |

podobné články

Vězeňská služba: Další návštěva redakční rady CDIS Review ve vazební věznici Pankrác

 
Po říjnové návštěvě první části redakční rady časopisu CDIS Review se ve čtvrtek zúčastnila jednání s vedením Vězeňské služby ČR i druhá část rady.
23.11.2017 07:35 |

podobné články

Mezinárodní konference Aspen Institute Prague připomene rok 1989

 
Aspen Institute Prague organizuje konferenci připomínající 25. výročí pádu komunismu v zemích střední a východní Evropy. Na akci, která proběhne 9. a 10. června v budově Senátu, se sejdou významné osobnosti z České republiky i zahraničí. Mezi hosty je například bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine K. Albrightová, estonský prezident Toomas Hendrik Ilves, někdejší americký senátor a kandidát na viceprezidenta Joe Lieberman či bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová.
09.06.2014 16:40 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Radičová (122 článků)

Čtyřnohý cestovatel dobyl internet: Aspen věrně doprovází svého páníčka i do nejdivočejší přírody

 
Kamarád do každého počasí a dobrodruh každým coulem! Tím je čtyřletý zlatý retrívr Aspen, který věrně doprovází svého páníčka, Američana Huntera Lawrence (24), po jeho cestách divokou přírodou v Severní Americe.
04.02.2016 19:20 |

podobné články

Vítězný Cameron chce vytvořit vládu s liberály

 
Šéf dosud opozičních britských konzervativců David Cameron se den po čtvrtečních volbách vyslovil pro vytvoření koaliční vlády své strany s liberály.
07.05.2010 17:10 |

podobné články

Osobnosti: David Cameron (315 článků) , David Cameron (315 článků)

V Kremlu zuří boje o moc mezi liberály a zastánci tvrdé ruky

 
V ruských vládních špičkách zřejmě zuří tvrdé boje o moc. Nasvědčuje tomu údajná rezignace ministra vnitra Vladimira Kolokolceva, o níž celý čtvrtek spekuluje ruský tisk. Kreml sice jeho odvolání popírá, o mocenských bojích mezi liberály a zastánci mobilizačního kurzu se ale v médiích mluví už delší dobu a Kolokolcevova rezignace by do tohoto scénáře zapadala. 
30.10.2014 15:15 |

podobné články

Roman Joch zúčtoval s levicovými liberály: Jste jímaví jako přejeté koťátko!

 
Ředitel Občanského institutu Roman Joch vystoupil v internetové televizi DVTV v pořadu Apel. Konzervativní myslitel ve svém vystoupení zúčtoval s liberály. Opravdu tvrdě.
04.11.2017 20:45 |

podobné články

Jourová: Za průvody gayů lidé vidí zvrhlý sex. Sama zářila na duhové lodi

 
Průvody sexuálních menšin jsou kontroverzní a provokativní. Pro zvýšení sociální přijatelnosti menšin je ale potřebné se jich účastnit. Ve Studiu Blesk to řekla eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová. Podle ní existují v Evropě ještě silné nedostatky v otázce rovnosti lidí před zákonem. Česká verze festivalu sexuálních menšin Prague Pride začala v pondělí, hlavní průvod proběhne v sobotu.
08.08.2016 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Věra Jourová (402 článků)

Putin vrátil lidem hrdost. Cyril Svoboda, fackovaný za vystoupení v kremelské TV, obsáhle vysvětluje, jak to myslí s Ruskem

 
ROZHOVOR. Ruský prezident Vladimir Putin vrací Rusům hrdost, a to je pro ně důležitější než prosperita, říká bývalý ministr zahraničních věcí a expředseda KDU-ČSL Cyril Svoboda na otázku, co dal Rusům politik, který je už patnáct let nejvlivnějším mužem Ruské federace. „Celý život formuje prezidenta Putina samozřejmě i to, co dělal v minulosti. Nechci to lacině srovnávat, ale u nás jsou bývalí důstojníci Státní bezpečnosti, kteří jsou dnes úspěšní v podnikání, nebo lidé, kteří měli záznamy o spolupráci se Státní bezpečností, a dnes zaujímají významné funkce,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz k minulosti Putina v KGB.
29.04.2015 07:26 |

podobné články

Osobnosti: Cyril Svoboda (351 článků)