Článek

Průzkum: V hodnocení členů vlády je nadále v čele premiér Bohuslav Sobotka

 
Jak ukázal aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který se zabývá pravidelným hodnocením důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky, stejně jako v březnu se i v květnu těší největší důvěře se ziskem 42,5% kladných hlasů premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD, který již v březnu sesadil z prvního místa do té doby nejlépe hodnoceného ministra financí a šéfa hnutí ANO 2011 Andreje Babiše. Ten se tak stává se ziskem 39,8% kladných hlasů druhým nejlépe hodnoceným členem vládního kabinetu.
29.05.2015 13:21 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků)
Podobné články

Vaše Věc: Spokojenost se Sobotkovou vládou rapidně klesá

 
Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém průzkumu zaměřilo na oblast hodnocení vlády B. Sobotky. Průzkum týkající se hodnocení vlády provádí CVVM pravidelně jednou za rok, a z toho letošního vyplývá, že si vláda B. Sobotky v hodnocení oproti loňskému roku pohoršila, a její hodnocení v očích občanů od zahájení činnosti této vlády stále klesá ve všech zkoumaných aspektech.
11.03.2017 19:15 |

podobné články

Předseda vlády Bohuslav Sobotka odletěl na návštěvu Moldavské republiky

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka včera odletěl na oficiální návštěvu Moldavské republiky. V rámci celodenního pátečního programu se premiér setká k bilaterálnímu jednání s moldavským předsedou vlády Pavlem Filipem a prezidentem Nicolaem Timoftim. V rámci své cesty zahájí předseda vlády Bohuslav Sobotka podnikatelské fórum v Kišiněvě, navštíví projekt „Zlepšení akceschopnosti a odborné způsobilosti moldavských hasičů“ a prohlédne si Státní úložiště dat. Oficiální návštěvy Moldavska se zúčastní také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.
10.06.2016 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Jan Mládek (664 článků)

Bohuslav Sobotka: Rodina se radovala, že budu víc doma

 
Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka přijal i v tak bouřlivé době pozvání do Show Jana Krause. I při probírání nepříjemného tématu dokázal vyloudit na své tváři úsměv. Prozradil, že skandál s pučem sleduje i celá jeho rodina a původně z toho měli celkem radost. Další články k tématu: Sobotka nechce Haška ani další pučisty proti němu ve vedení ČSSD Vážná chyba, odsoudil Sobotka kolegy za lži o schůzce u Zemana Sobotka, Hašek, Tejc: tři přátelé z Brna v nelítostném boji o moc Sobotka dopisem burcuje členy ČSSD, jeho osud určí příští neděle Sobotka odmítá puč Haška s Tejcem a mluví o metodách z roku 1948 Vedení ČSSD vyzvalo předsedu k rezignaci. Neodejdu, vzkázal Sobotka
28.05.2010 16:30 |

podobné články

Osobnosti: 50 Cent (43 článků) , Jan Kraus (1009 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Sobotka chce v týmu pro církevní restituce pět členů vlády

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce v monitorovacím týmu pro církevní restituce pět členů vlády. Kromě sebe také ministry financí Andreje Babiše (ANO), vnitra Milana Chovance (ČSSD), kultury Daniela Hermana a zemědělství Mariana Jurečku (oba KDU-ČSL). Vláda tým projedná a následně ustaví na příštím nebo přespříštím zasedání, řekl na tiskové konferenci po dnešním jednání kabinetu Sobotka.
10.02.2014 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Dan Jureček (15 článků) , Dan Milano (32 článků)

Sobotka chtěl vyhodit z vlády Ťoka, Babiš se ho zastává: ČSSD jde o její kšefty, těm překáží

 
Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nevidí důvod k odvolání ministra dopravy za své hnutí Dana Ťoka. Rozhýbal podle něj opravy dálnic i silnic nižších tříd a vyřešil mýto. ČSSD by se ho chtěla zbavit, aby mohla znovu dělat kšefty, sdělil ČTK. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má na pondělí s Ťokem naplánovanou bilanční schůzku jako s prvním z členů vlády za koaliční strany. Dnešnímu Právu řekl, že by uvažoval o jeho výměně, kdyby mohl dělat revizi i u členů vlády z ANO a KDU-ČSL.
12.11.2016 13:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Milan Štěch pro PL: Sobotka má na Západě renomé. Na rozdíl od Zemana. Lidé u nás ještě pořád nevidí, co se tady děje, tleskají tomu, ale časem zapláčou

 
ROZHOVOR Předseda Senátu Milan Štěch považuje krok, který udělal premiér Bohuslav Sobotka, za logický. Teď silnému tlaku prezidenta Miloše Zemana z Pražského hradu a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše budou vzdorovat tři lidé – v roli premiéra Bohuslav Sobotka, v roli volebního lídra ČSSD a kandidáta na příštího předsedu vlády Lubomír Zaorálek a v roli člověka řídícího stranu Milan Chovanec. O budoucnost Bohuslava Sobotky se šéf Senátu nebojí. „Myslím, že v politice zůstane. A pokud ne, tak se určitě uplatní, protože má dobré renomé v Evropě. Když jsem na pracovní cestě na Západě, přesvědčuji se o tom, že o prezidentovi se tam mluví špatně, ale Bohuslav Sobotka je všude uznávaný jako velmi seriózní a schopný politik,“ prohlásil Milan Štěch v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
20.06.2017 06:55 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Milan Štěch (614 článků) , Lubomír Zaorálek (2348 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Miloš Zeman (17941 článků) , Milan Chovanec (1304 článků)

Premiér Sobotka: Místopředseda vlády Bělobrádek má za úkol dokončit zákon o podpoře výzkumu, vývoje a inovací

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 2. prosince 2016 setkal k bilanční schůzce s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem. Společně zhodnotili činnost a další cíle vládní koalice, úkoly ministrů vládního kabinetu za KDÚ-ČSL a dosavadní činnost v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Vicepremiér Bělobrádek má za úkol do konce funkčního období vlády dokončit zákon o podpoře výzkumu, vývoje a inovací včetně předložení paragrafového znění do Parlamentu ČR a dokončit metodiku hodnocení výzkumných organizací 2017+.
03.12.2016 09:25 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Pavel Bělobrádek (1438 článků)

Průzkum: Miloš Zeman suverénně v čele. Drahoš ani Horáček mu nestačí

 
Časopis Týden uveřejnil ve svém pondělním vydání další průzkum. Nejde však o průzkum určený ke sněmovním volbám, nýbrž o průzkum prezidentský. Naznačuje, že favoritem nadcházející prezidentské volby je i nadále prezident Miloš Zeman. Současně ukazuje, že by Tomio Okamura porazil Václava Klause, kdyby oba pánové kandidovali.
09.10.2017 07:30 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8737 článků) , Tomio Okamura (1721 článků) , Miloš Zeman (17941 článků) , Václav Horáček (57 článků)

Sobotka: ČR nadále odmítá kvóty, přerozdělování může skončit blamáží

 
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zopakoval odmítavý postoj ČR vůči uprchlickým kvótám. ČR i nadále prosazuje řešení příčin migrační krize a chce, aby se EU dohodla na návratové politice pro ekonomické uprchlíky. Premiér to řekl v úterý před odletem ministra Milana Chovance (ČSSD) na jednání šéfů vnitra EU kvůli migrační krizi. Sobotka bude v Bruselu jednat ve středu.
22.09.2015 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1438 článků)

Premiér Sobotka: Vláda plní své závazky a prosazuje pozitivní změny pro ČR

 
Premiér Bohuslav Sobotka dnes bilancoval půlroční práci vlády s vicepremiéry Pavlem Bělobrádkem a Andrejem Babišem. Po měsíci tak dokončil návštěvy jednotlivých resortů, při kterých projednával s jednotlivými členy kabinetu plnění programového prohlášení vlády, aktuální situaci na resortech i plány vlády pro nejbližší týdny a měsíce. Za 31 dnů stihl předseda vlády uskutečnit 16 bilančních cest a jednat se všemi členy své vlády.
07.08.2014 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Pavel Bělobrádek (1438 článků)

Nejpopulárnějším politikem je Pospíšil z ODS, za ním je Bohuslav Sobotka

 
Nejpopulárnějším politikem je podle aktuálního průzkumu agentury STEM místopředseda ODS Jiří Pospíšil, kterého příznivě vnímá 49 procent lidí. Následují představitelé ČSSD Bohuslav Sobotka a Michal Hašek, kteří dostali kladné hodnocení shodně od 47 procent občanů. V porovnání s březnem popularita politiků z řad předsedů a místopředsedů parlamentních stran a členů vlády stagnovala nebo mírně stoupla, pohoršil si jen předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.
30.05.2013 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1726 článků) , Karel Schwarzenberg (3654 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Jiří Pospíšil (1726 článků) , Michal Hašek (2272 článků)

Sobotka sesadil Babiše

 
Podle průzkumu společnosti SANEP v hodnocení důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády má po více než roce činnosti vládního kabinetu největší důvěru občanů samotný předseda vlády Bohuslav Sobotka, který podle SANEP poprvé sesadil z prvního místa ministra financí Andreje Babiše, jenž je tak prý na druhém místě hodnocení.
30.03.2015 14:31 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Sobotka s Babišem se neshodli v hodnocení ministra dopravy Ťoka

 
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes na bilanční schůzce upozornil ministra financí Andreje Babiše (ANO) na rizika na ministerstvu dopravy. Protože Babiš nesouhlasí s personální změnou v čele ministerstva, které vede Dan Ťok (za ANO), vyzval ho předseda vlády k tomu, aby osobně dohlédl na to, že priority resortu budou realizovány včas. Sobotka to řekl novinářům na tiskové konferenci. Babiš uvedl, že ANO převzalo resort ve špatném stavu.
13.12.2016 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Proč by měl jít Ťok z vlády? Nitky vedou za jménem Ivo Rittiga

 
Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nevidí důvod k odvolání ministra dopravy za své hnutí Dana Ťoka. Rozhýbal podle něj opravy dálnic i silnic nižších tříd a vyřešil mýto. ČSSD by se ho chtěla zbavit, aby mohla znovu dělat kšefty, sdělil ČTK. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má na pondělí s Ťokem naplánovanou bilanční schůzku jako s prvním ze členů vlády za koaliční strany. Právu řekl, že by uvažoval o jeho výměně, kdyby mohl dělat revizi i u členů vlády z ANO a KDU-ČSL.
13.11.2016 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10251 článků) , Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Ivo Rittig (105 článků)

Premiér Sobotka navštíví Slovinskou republiku

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci své další pracovní cesty navštíví 13. a 14. dubna 2015 Slovinskou republiku, kde se setká s jejím premiérem Mirem Cerarem. Předseda vlády Bohuslav Sobotka se s premiérem Cerarem setkal již v říjnu 2014 na okraj zasedání Evropské rady, krátce po jmenování současné slovinské vlády.
07.04.2015 18:21 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků)

Průzkum STEM: Popularita u nejlépe hodnocených politiků je mírně oslabena

 
I přes další snížení podílu příznivých hodnocení zůstává ministr financí A. Babiš nejlépe hodnoceným politikem. Horší hodnocení zjišťujeme rovněž u dalších politiků na předních místech žebříčku popularity, M. Stropnického, B. Sobotky a M. Chovance, příznivý názor na ně má polovina veřejnosti. Ostatní členy vlády veřejnost hodnotí podobně jako na konci roku 2015, pouze u J. Dienstbiera a K. Šlechtové je podíl pozitivních hodnocení mírně vyšší. Noví první místopředsedové opoziční ODS a TOP 09 A. Udženija a M. Ženíšek nejsou zatím mezi občany příliš známí, stejně jako předseda hnutí Úsvit M. Lidinský.
04.04.2016 11:25 |

podobné články

Průzkum STEM: Babiš zůstává, i když s mírným poklesem. Premiér se dělí s ministrem obrany. Výrazně stoupá Okamura

 
I přes mírné snížení podílu příznivých hodnocení zůstává i v prosinci ministr financí A. Babiš nejlépe hodnoceným politikem. Dříve stabilně druhý premiér B. Sobotka se nyní o druhé místo dělí s ministrem obrany M. Stropnickým, jehož hodnocení se oproti minulému výzkumu zlepšilo. Podobné zlepšení zjišťujeme také u ministra vnitra M. Chovance. Zvýšení podílu příznivých názorů oproti zářijovému průzkumu pozorujeme ještě u T. Okamury, který se výrazně posunul vzhůru žebříčkem popularity. Žebříček popularity STEM opouští čestný předseda TOP 09 K. Schwarzenberg s třetinovou podporou veřejnosti.
28.12.2015 12:55 |

podobné články