Článek

Přepuštěné máslo: Pusťte ho do vaší kuchyně a už ho nedáte z ruky!

 
Také občas nakoupíte v akci dvě tři kostky zlevněného másla a strčíte je do mrazáku, až se budou hodit? Zkuste je zužitkovat hned a navíc na dobrou věc. Vyrobte si přepuštěné máslo! Poradíme, jak na to.
04.05.2016 09:50 |

podobné články

Podobné články

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti

 
Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.07.2015 08:46 |

podobné články

Sleva 50 % na kuchyně? Tak to je bomba! Kuchyně za polovinu a montáž za korunu

 
Sleva 50 % na kuchyně a montáž za 1 korunu? Tato jedinečná šance čeká do 4. října v obchodních domech kika. Zaměření kuchyně, její plánování a montáž. Světlé barvy a lesklé plochy. Široký výběr vestavěných spotřebičů a 3D plánování kuchyní zdarma. Kuchyně propracované do posledního detailu. Sporák tam, kde ho chcete právě vy, lednice po ruce či prostorný dřez. Staňte se králem své kuchyně!
28.09.2015 15:05 |

podobné články

Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně?

 
Podlaha v kuchyni je jednou z nejzatěžovanějších podlah v celé domácnosti. Neustále se v ní něco děje. vaří, chodí pro jídlo, ale také padá na zem, rozlévá se a také se v ní nejčastěji uklízí. Kvůli těmto důvodům je vybírat podlahu do kuchyně s rozmyslem. Jaká se hodí se dočtete v následujícím článku. Jaká musí být? Podlaha do kuchyně musí být rozhodně kvalitní, jinak hrozí, že se bude muset každý rok vyměňovat. Musí vydržet časté uklízení, pády předmětu nebo rozlité nápoje či vodu. Základními vlastnosti každé podlahy jsou: vysoká odolnost, dlouhá životnost, protiskluzové vlastností, beze spár – usazují se nečistoty. Příroda je IN Spousta lidí odmítá mít ve své domácnost podlahu z umělých materiálů jakou jsou laminátové nebo vinylové podlahy. Dávají přednost přírodě a rádi chodí bosy. V takovém případě se nabízí dvě možnosti, a to korek nebo dřevo. Důležité je ovšem myslet na opatření, která podlahy ochrání před škrábanci, rýhám a otlakům. To lze jednoduše zařídit ochrannou vrstvou, která může být z vosku, oleje nebo laku. Jaký způsob se zvolí, je čistě na majiteli. Díky ochranné vrstvě se i dřevěná podlaha stane odolnou vůči vodě a vlhkosti. I v případě, že by dřevěná podlaha vodu nasákla, vrátí se po dřevo po vyschnutí do původní podoby. Důležité je mít na paměti. Že jsou dřevěné podlahy měkké, tudíž padající předměty je budou ničit. Na druhou stranu šikovný truhlář dokáže hotové zázraky. Dřevo jde zrekonstruovat tak, aby opět vypadalo jako nové. Podlaha je tak věčná a může být v domácnosti po generace. Nadčasové marmoleum Přírodním materiálem je také marmoleum. Jedná se o směs pouze přírodních materiálů, vzniká tak originální a nadčasová podlahová krytina, které je kuchyně jak stvořená. Může se pochlubit vlastnostmi jako: trvanlivost, antibakteriálnost, celistvost, antistatičnost, snadnou údržbou, širokými barevnými variantami. Vděčné PVC V případě, že je kuchyň centrem vaší domácnosti,... Čtěte více Příspěvek Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.12.2015 22:06 |

podobné články

Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně

 
Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně je stále častější jev, na který sází spousta domácností. Tzv. open space je nejen praktický, ale i vzhledově lákavý – zkrátka má něco do sebe. Mnoho žen je často během přípravy pokrmu izolováno od zbytku rodiny, kdy děti či manžel tráví čas v obývacím pokoji. Pokud to trápí i vás, máte jedinečnou šanci tento problém hravě vyřešit! Efektivní propojení dvou nejvíce využívaných místností v jednu jedinou rodinu sblíží a vy si tak budete moci užívat společně strávené chvíle i tehdy, kdy budete nuceni stát za sporákem. Strach z bourání Efektivní propojení kuchyně s obývacím pokojem zabije dvě mouchy jednou ranou. Ačkoli je tato úprava domácnosti velice žádaná, hodně lidí se jí vyhýbá obloukem. Proč? Jednoduše mají strach, že by museli investovat vysoké peníze do bourání zdí a příček. Je pravdou, že vybourat nějakou tu příčku bude asi nutné, ovšem rozhodně se nejedná o nekřesťanské částky, které by zruinovaly váš finanční rozpočet. Navíc máte-li doma šikovného manžela, není co řešit – šikula to jistě zvládne sám i bez nutnosti pozvat si na to specialisty. Efektivní propojení místností sblíží celou rodinu Ať už se pro efektivní propojení kuchyně a obýváku rozhodnete z jakéhokoli důvodu, třešničkou na dortu bude vzájemné sblížení s rodinou, protože spolu budete moci trávit více času. Zatímco budete vařit nebo mýt nádobí po chutném obědě, uvidíte na aktivity, které v obývacím pokoji provádí vaše ratolesti. Šikovnost tohoto řešení oceníte i v případě, kdy vám domů přijde návštěva, kterou usadíte v obýváku – již nikdy se nebudete muset omlouvat a vzdalovat do jiné místností, zatímco by se vaše návštěva bez hostitele musela zabavit sama. S tímto propojením hovor nemusí ustávat! Pozor na sladění barev a nábytku Jakmile dospějete k názoru, že si doma zbouráte dvě-tři příčky a propojíte si kuchyň s obývákem, pamatujte, že by... Čtěte více Příspěvek Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Češi, začněme se bouřit! Pomazánkové máslo: ZAKÁZÁNO! Soud Evropské unie rozhodl: Má málo tuku, musí se přejmenovat!

 
Konec! Pomazánkové máslo v Česku přestává přesně po 35 letech existovat. A to oficiálně. Pojmenování jedinečného výrobku našich mlékařů nám včera definitivně vzal Soudní dvůr Evropské unie (EU). Nejde totiž podle platných předpisů o máslo, ale jen o roztíratelný tuk či mléčnou pomazánku. Výjimku nám nedali... Výrobci tak pro oblíbený produkt musí najít jiný název neobsahující termín »máslo«. Ponese natruc třeba jméno »Bruselská pomsta«?
19.10.2012 12:05 |

podobné články

Pospíšil (TOP 09): Soudní tribunál se Pomazánkového másla nezastal

 
Ani další pokus o záchranu označení „Pomazánkové máslo“ bohužel nevyšel. Poté, co Evropská komise zamítla žádost o výjimku z pravidel EU pro užívání označení "máslo" a následně dosáhla i odsouzení ČR u Soudního dvora EU za to, že užívání označení "Pomazánkové máslo" nadále umožňuje, zkusila ČR jinou cestu k zlegalizování označení "Pomazánkové máslo". A to konkrétně v podobě žádosti o jeho uznání za zaručenou tradiční specialitu.
12.05.2015 11:55 |

podobné články

V neděli pusťte děti do kuchyně: Snadné recepty, které zvládnou i ti nejmenší

 
Také máte někdy pocit, že jste doma za služku? Práce, nákupy, vaření, děti... zkrátka toho máte nad hlavu a navíc vás nikdo pořádně neocení. Všechno ale nemusí být tak, jak to vypadá - třeba si vaše děti na vaření ani netroufnou, protože mají pocit, že to je jen vaše parketa. Pusťte je do kuchyně a možná vás překvapí jejich nadšení i kreativita.
27.10.2013 10:20 |

podobné články

Glamour Orient v Brně

 
Tuto show pořádá 28.11. v Brně Sheyla & Al Fayyum Dancers, které budete moci vidět na této akci i vystupovat, a to především v autentických folklórních tancích Orientu. Hlavní hosté jsou Shereen, Eglal a Katka Krejčová. Tanečnice, které jsou mezinárodně uznávané jako lektorky a oceňovány na prestižních soutěžích jako tanečnice a choreografky. Tato show má jako jeden z cílů dát možnost a prostor vystoupit novým talentům, kteří se na české scéně každoročně objevují a snaží se prosadit. Tyto nové tanečnice se snažíme podpořit právě možností vlastní prezentace na této akci. Na letošní show se proto objeví tyto tanečnice: Badriyah, Warda, Pavlína Skalská a Jannah. Program ještě doplní brněnská taneční skupina Rahat Lukum, která se specializuje na Tribal a Perský styl Show moderuje Eva Chludová BAZAR Od 18:00 bude v místě konání bazar s orientálním zbožím! Vystavují: Khalida, Saffanah, Orient Life, a Veronika Kopecká! Vstupenky V ceně 230,- nebo 190,- jsou v prodeji od 1.října 2009!!!!! Lístky zakoupíte na těchto místech: G- Studio – Kounicova 22, Brno ISIS – Lidická 38, Brno Orient Express magazín – online prodej! Napište Vaši objednávku na email reklama@orientmagazin.net (uveďte Vaši adresu pro zaslání lístků), následně obdržíte var. symbol a číslo účtu, po přijetí částky pošleme lístky na Vaši adresu. Za platbu online a zaslání lístků účtujeme 15Kč navíc! Sheyla – online prodej! Napište Vaši objednávku na email sheyla@sheylaorient.com (uveďte Vaši adresu pro zaslání lístků), následně obdržíte var. symbol a číslo účtu, po přijetí částky pošleme lístky na Vaši adresu. Za platbu online a zaslání lístků účtujeme 15Kč navíc! Více informací na www.sheylaorient.com
10.11.2009 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Shereen (1 článek)

Bramborová kaše s pórkem

 
V kastrůlku na másle opečeme a posléze podusíme nadrobno nakrájený pórek a petržel. Tuto směs vmícháme do bramborové kaše uvařené dle tradičního způsobu. Zajímavosti, rady, doporučení: Načaté MÁSLO vydrží v lednici v dóze na máslo asi deset dní. Máslo lze také velmi dobře mrazit, aniž by tím trpěla jeho kvalita
20.09.2012 08:05 |

podobné články

Rouček (ČSSD): Mnoho povyku pro pomazánkové máslo

 
Vzpamatujme se: EU nám nezakázala pomazánkové máslo, jak horlivě hlásaly titulky více či méně bulvárních novin, nýbrž používání názvu „máslo“ pro něco, co máslem není a ani být nemůže.
21.10.2012 10:00 |

podobné články

Europoslanec: Brusel za pomazánkové máslo nemůže. "Práskli" nás Slováci

 
Evropští byrokraté od nás schytali další kritiku a výsměch za údajný zákaz názvu „pomazánkové máslo“ a „marmeláda“. Ve skutečnosti však o žádný zákaz nejde a šlamastyku si způsobili naši výrobci. Navíc vše odstartovali Slováci, kteří si na naše takzvané máslo stěžovali!
03.11.2012 21:00 |

podobné články

Pomazánkové máslo se má nově jmenovat Tradiční pomazánkové

 
Pomazánkové máslo by se nově mělo jmenovat Tradiční pomazánkové. Název výrobku by se měl změnit zhruba v polovině letošního roku. Řekl to dnes mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Jan Žáček. Přejmenování tradičního výrobku v polovině října Česku nařídil Soudní dvůr EU. Podle něj se český produkt nemůže označovat jako pomazánkové máslo, protože neobsahuje dostatečné množství mléčného tuku.
14.02.2013 17:50 |

podobné články

Nechutné! Máslo z Kauflandu bylo celé pokryté plísní!

 
Už před rokem mělo tohle máslo zmizet z obchodů. Místo toho bylo dál k dispozici v lounském Kauflandu. A o rozbalení přišel šok - máslo bylo celé pokryté plísní.
11.03.2013 18:35 |

podobné články

Máslo, margarín nebo jejich směs? Odborník radí, co prospěje zdraví

 
Skoro denně si každý z nás minimálně jednou namaže na chleba máslo, margarín nebo pomazánkové máslo. Co z toho ale vybrat, aby z toho tělo mělo největší užitek a zdraví naopak nejmenší škody?
22.05.2014 19:30 |

podobné články

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Domácí bylinnkové máslo

 
Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.
24.06.2014 19:10 |

podobné články

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Domácí bylinkové máslo

 
Máslo používáme každý den. No a právě proto se Láďa Hruška rozhodl, že jako svůj další recept předvede výrobu právě máslo.
24.06.2014 19:40 |

podobné články

Krásná pleť skoro zadarmo! 7 důvodů, proč používat bambucké máslo

 
Pokud hledáte něco, na čem si vaše pleť pošmákne a "co vám nezruinuje peněženku":http://www.extra.cz/7-nejlepsich-ingredienci-pro-pletove-masky-ktere-rozhodne-musite-vyzkouset, je bambucké máslo to pravé pro vás! Bambucké máslo používala pro "kosmetické účely už Kleopatra":http://www.extra.cz/taky-milujete-laky-na-nehty-tohle-je-9-veci-ktere-jste-o-lakovani-nehtu-nejspis-nevedeli.
01.07.2014 08:30 |

podobné články

Prohraná válka o pomazánkové máslo: EU jej Čechům definitivně zatrhla

 
Pomazánkové máslo Evropa neuznává. Ba co víc, tenhle název zakázala. A nezvrátil to ani Soudní dvůr EU. Ten patrně definitivně zhatil naděje na to, že se Čechům pomazánkové máslo vrátí.
12.05.2015 15:10 |

podobné články