Článek

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Váháte, jestli se vydat na dovolenou k moři? Tady máte 7 důvodů, proč nesedět doma na zadku

 
Spousta lidí se v dnešní době, kdy úřaduje Islámský stát, bojí cestovat k moři a raději plánují dovolenou v Česku. Do Tuniska a Egypta se kvůli teroristům nehrne vůbec nikdo, ale menší zájem je i o zájezdy v Evropě. Přemýšlíte, jestli je bezpečno letět se válet k moři? Tady máte 7 důvodů, proč se nebát a užít si dovolenou na pláži.
08.06.2016 16:55 |

podobné články

4 důvody, proč je snídaně důležitá

 
Ze všech stran na nás útočí reklamy prezentující sušenky pro dobrý start do nového dne, které si můžete dát k snídani a skvěle se tak připravit na celý den. I každé malé dítě ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a s radostí vám o této povinnosti poreferuje – vždyť i jeho maminka každé ráno poučuje, že se musí pořádně nasnídat, aby mělo dostatek síly poprat se s dobrodružstvím! Proč je snídaně důležitá a proč bychom právě tohle jídlo neměli podceňovat? To si povíme v dnešním článku! Proč vlastně musíme snídat? Nejen reklamy v televizi, ale i v obchody nám dávají jasně najevo, že snídaně je jedno z mála jídel, na kterém bychom si měli dát obzvlášť záležet. Není se proto čemu divit, že si můžete pořídit tolik chutných pokrmů, které nám dodají energii i chuť postavit se čelem každodenním problémům, starostem v práci a povinnostem, které na nás číhají na každém kroku. Teď už se ale pojďme podívat, proč je snídaně důležitá a proč byste měli snídat ve velkém stylu! Proč je snídaně důležitá? Máme hned 4 důvody! Prozradíme vám, proč se je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Věřte, že si tohle označení vysloužila právem! Důvod první: Kdo snídá, je chytřejší! Vědci se jasně shodují na tom, že ten, kdo si ráno dopřál kvalitní a obsahově vydatnou snídani, prokázal daleko vyšší procentuální úspěšnost u paměťových či poznávacích testů nežli ten, který se na snídani jednoduše vykašlal. Důvod druhý: Nasnídejte se a hubněte! Zní to možná protichůdně, ale i tohle je pravda! Pokud si každé ráno najdete čas na pořádnou snídani, pak budete daleko štíhlejší nežli ti, kteří své ráno nastartují například jen hrníčkem silné kávy. Je dokázáno, že kdo ráno snídá, ten se celkově stravuje mnohem zdravěji nežli ten, kdo snídani podceňuje. Důvod třetí: Dopřejte si snídani a přestaňte kouřit!... Čtěte více Příspěvek 4 důvody, proč je snídaně důležitá pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 18:10 |

podobné články

PES nemusí žrát maso. TESTY ale ukázaly, co se pak stane

 
Je možné, aby pes nejedl maso? Chcete mít z vašeho čtyřnohého mazlíčka vegetariána? Možné to je, ale veterináři to z dlouhodobého hlediska nedoporučují. Pes bez masa se totiž většinou dožije vysokého věku.
23.09.2013 11:25 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Chcete být zdraví? Pak pro vás máme 3 důvody, proč jíst jadérka z melounu!

 
Léto se blíží a k němu neodmyslitelně patří sladký kousek osvěžujícího melounu. Většina z nás ovšem ten největší příval zdraví, tedy pecky, vyplivává a sníme je jen omylem. My pro vás máme ovšem 3 důvody, proč tento černý zázrak jíst.
02.06.2016 12:40 |

podobné články

3 důvody proč používat přírodní deodoranty

 
Stále se rozmáhajícím trendem především mezi ženami jsou přírodní deodoranty, ke kterým tíhne čí dál tím větší počet žen. Ono se v podstatě není čemu divit. Řekněme si upřímně: kdo z nás by chtěl smrdět potem? Jen si představte situaci, kdy jdete například autobusem nebo tramvají, kde je doslova člověk na člověku a vy se tak musíte mačkat na někoho, kdo nepříjemně zapáchá a každý pohyb podpaží vás tak nutí zadržet dech. Nic moc představa, viďte? Na druhou stranu jen málokdo chce zatěžovat své tělo škodlivými látkami, které běžně dostupné deodoranty obsahují. Bohužel. Proto se stále více z nás zajímá o přírodní deodoranty, jejichž použití s sebou nese celou řadu výhod. Jestliže i vy uvažujete, že se vydáte krůček po krůčku do této oblasti, pak se vám náš dnešní článek určitě bude hodit! 3 přesvědčující důvody, proč používat přírodní deodoranty Jakmile se máme rozhodnout pro něco nového, logicky nás napadne otázka: proč?! Zvláště v případě, kdy určitou věc používáme delší dobu, jsme na ni zvyklí a ještě k tomu víme, že jej používají i lidé v našem okolí. Určitě jste si tuto otázku položili i v případě přírodních deodorantů, které jsou středobodem dnešního článku. Nehledejte odpovědi, my jsme je našli za vás a ukryli je do následujících řádků. Kdo chce, ať si je najde! Důvod první: je to zdravější! Tak o tom ani potom. Přírodní deodoranty jsou bezesporu mnohokrát zdravější, nežli ty volně prodejné v obchodech, které si většina z nás nadšeně kupuje. Právě tyto deodoranty v sobě obsahují celou řadu škodlivých látek, které si tak vědomě pouštíme do těla, aniž bychom se zamysleli nad tím, zda je to pro nás vůbec dobré. Důvod druhý: je to levnější! Další důvod, který hraje jasně do karet přírodním deodorantům, je cena. A právě na peníze hodně lidí slyší. Běžný deodorant se pohybuje... Čtěte více Příspěvek 3 důvody proč používat přírodní deodoranty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
06.11.2016 05:45 |

podobné články

Pryč se špekem – 3 body, které nepřehlížet!

 
Obáváte se, že cesta za vysněnou postavou bude pořádná fuška? Možná ano, možná také ne. Záleží na tom, kolik kilogramů nadváhy máte. Pokud potřebujete zhubnout jen pár kilo, stačí změnit stravovací zlozvyky a změna bude brzy viditelná. Vždy to chce pevnou vůli, trpělivost a odhodlání. Nedávno jsem viděla na facebooku příspěvek, který mě docela pobavil. Žena stojící u zrcadla říká, myslela jsem si, že mám perfektní postavu, až do doby než jsem si sedla. Je pravda, že pokud stojíme, ležíme, není to tak nejhorší, ale nedej bože, že si sedneme a špek se vyvalí z kalhot ven. No co si budeme povídat, mnohdy za to skutečně mohou špatně zvolené kalhoty. Tedy jejich velikost. I když to možná zní, jako výmluva, ale není. Jestli se narveme do kalhot o číslo menší a jsme, jako jitrnice, bude to mít opačný efekt, než být sexy v obepnutém oblečení. Následující rady vám pomohou zbavit se pár kil a cítit se lépe. Pamatujte na to, že nejde o to být, jako Twiggy. Ale určitě záleží na tom, jak se cítíte a být především v pohodě! Připravte se – jdeme na to. Nepodceňujte pitný režim Hlad je mnohdy převlečená žízeň. Pijte během dne dostatek tekutin: voda, neslazené čaje, ovocné šťávy. Dva litry tekutin je minimum, které byste měly milé dámy přijmout. Nejlépe rozložené po menších dávkách na celý den. Pít tehdy, až cítíme žízeň je zásadní chyba. Voda jednak pomůže odplavit toxiny z těla a tělo si jí ze stresu nebude ukládat na horší časy. Pravidelnost ve stravě Nejspíš proto je krabičková dieta nejúspěšnější ze všech, protože učí člověka přijímat potravu v pravidelných a přiměřených dávkách. Jíst ve chvíli, kdy cítíme hlad už je pozdě a naopak jíst, když hlad nemáme také. Co tedy s tím? Naučte své tělo pravidelnosti. Když budete jíst ve stejný čas, nebudete mít tendence se z hladu... Čtěte více Příspěvek Pryč se špekem – 3 body, které nepřehlížet! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2015 19:56 |

podobné články

Krotitel lvů Vachler udělal ze svého psa vegetariána!

 
Muž, který vymyslel ceny Český lev a už léta jejich předávání řídí. Muž s výstředním účesem, přísný vegetarián. Vegetarián je tak zarytý, že ho odpírá maso i svému psovi. Petr Vachler. Ale také muž, který věří na převtělování, s batohem cestuje po celém světě a doma má tři děti: Valerii (12), Theodora (10) a Viliama (5).
01.03.2013 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Petr Vachler (57 článků)

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Znalec Ruska Bašta na ČT: Putin se chce vydat cestou Číny. Ale pořád je větší demokrat než většina Rusů

 
Bývalý velvyslanec na Ukrajině a v Rusku Jaroslav Bašta poskytl vyjádření ParlamentnímListům.cz a večer se objevil v křesle hosta pátečního Interview ČT24. Vztahy Západu a Ruska se podle jeho názoru nadále vyostří. Vysvětloval proč. Putin se podle jeho názoru rozhodl vydat čínskou cestou, přičemž zemi hodlá řídit jako car. I tak ale platí, že Putin je větší demokrat než 70 procent Rusů.
20.12.2014 19:33 |

podobné články

Češi kradou maso. ČSSD: vládo, nediv se. Jíst se musí

 
Na maso a mléčné výrobky možná v nejbližší době některé domácnosti budou muset zapomenout. Jejich cena stále roste, stejně jako cena ostatních potravin. A bude hůř. ČSSD útočí na vládu, lidé potřebují jíst, vzkazují opoziční politici.
27.02.2012 18:00 |

podobné články

Europoslanci se hádají: Budeme jíst i v Česku hmyz a klonované maso?

 
Co budeme jíst v Evropě v roce 2025? Kobylky a cvrčky? Jídlo s nanočásticemi? Nebo snad maso z klonovaných zvířat či jejich potomků? Na půdě europarlamentu se tento týden konal seminář na téma nových potravin na evropském trhu. I za české účasti. Nechyběl europoslanec Pavel Poc (ČSSD), přímo na místě pak byl i Blesk.cz. Mezi politiky a dalšími zúčastněnými došlo také na hádky.
02.10.2015 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Poc (55 článků)

Šunka a párky jsou na černé listině. Je nutné přestat jíst uzeniny?! 10 otázek a odpovědí!

 
Čechy tolik milované uzeniny a červené maso jsou od včerejška na seznamu látek prokazatelně způsobujících rakovinu! Zařadila je tam Světová zdravotnická organizace (WHO), která tak např. párky či šunku postavila na úroveň azbestu nebo arzenu! Máme se tedy bát a přestat jíst maso?
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články