Článek

Pozor! V obchodním řetězci Lidl v Česku se objevilo vepřové maso se salmonelou. Nemáte ho doma i vy?

 
Na pultech v Česku se objevilo závadné maso. Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili nebezpečnou šarži vepřového mletého masa. To obsahuje bakterie rodu salmonella, která způsobuje salmonelu.
09.05.2016 16:20 |

podobné články

Podobné články

Poláci k nám poslali další hnusy! Na pultech se objevilo kuřecí maso se salmonelou

 
V Česku se objevilo kuřecí maso se salmonelou. Prodávala ho firma Karapetjan v Jablonci nad Nisou. Datum spotřeby bylo do konce ledna, můžete ho mít ale klidně ještě doma v mrazáku!
07.02.2017 17:20 |

podobné články

Salmonela v mase z Lidlu. Inspektoři vyzývají lidi, ať nejedí mleté vepřové z Polska

 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) stáhla z prodeje vepřové mleté maso původem z Polska. Inspektoři v něm našli bakterie rodu Salmonella. Maso prodával obchodní řetězec Lidl. Ten ve svém prohlášení uvedl, že pokud se maso tepelně upraví, nehrozí žádné riziko.
09.05.2016 15:15 |

podobné články

„Manipulativní, zlá, genociderní náno!“ Pochválila Lidl v kauze černoch na letáku a přišel jí krutý vzkaz

 
Rozruch vzbudil u části české společnosti poslední leták firmy Lidl, kde v reklamě na oblečení figuruje černoch. Již v průběhu tohoto týdne začala plnit facebookové stránky obchodního řetězce kritika. Přibyly zde desítky příspěvků, v nichž lidé řetězci spílají za to, že muže tmavé pleti umístil do propagačního materiálu. Do kauzy vstoupil svou ironickou poznámkou třeba i jihočeský hejtman Jiří Zimola. O něco vážnější komentář přidala ale odbornice na komunikaci, která Lidl pochválila v médiích za zvládnutí tlaku, a vysloužila si za to na internetu vulgární vzkazy.
06.01.2017 12:50 |

podobné články

Poláci k nám poslali krůtí maso se salmonelou. Tesco má velký problém

 
Poláci k nám poslali další hnusy, které se dostaly na náš trh. Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce objevili na trhu závadné krůtí maso se salmonelou.
21.06.2016 20:45 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Lidl rozjel EET a zastavil se: Zákazníci stáli kvůli pokladnám hodinové fronty

 
Dlouhé fronty u pokladen se v pondělí tvořily v obchodním řetězci Lidl. Příčinou bylo zavedení elektronické evidence tržeb a s tím spojené „ladění“ pokladen. Nefungovaly platební terminály na karty a lidé museli čekat mnohdy i hodinu ve frontě. Informoval o tom iDnes.cz.
28.02.2017 19:00 |

podobné články

Tesco vydávalo německé maso za české

 
Zákazníci, kteří preferují české produkty, byli oklamáni. V plzeňském Tescu označili vepřové maso původem z Německa a Rakouska za maso původem z Česka. Chtěli oklamat zákazníky, kteří se bojí dioxinové nákazy z Německa? Podle vedoucích ne. Prý šlo o chybu jednotlivého zaměstnance. Nyní za to řetězci hrozí pokuta do milionu korun.
07.02.2011 19:00 |

podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Němci prodali vepřové maso s dioxiny i do Česka

 
Vepřové maso z německého chovu kontaminované rakovinotvorným dioxinem bylo začátkem ledna zčásti prodáno i do Česka a Polska. V současnosti se dále vyšetřuje, kde maso skončilo.
13.01.2011 20:15 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Další špatné maso v Česku: Vepřové obsahuje nadlimitní dávky léku!

 
Český trh opět zaplavilo špatné maso, a tentokrát je to vepřové! Do České republiky se mělo dostat z Belgie a obsahuje nadlimitní dávku léku Levamisolu.
11.07.2013 07:20 |

podobné články

Řetězec klamal zákazníky, řekl soud. „Pravá česká zabijačka“ byla z Německa

 
Pravá česká zabijačka musí pocházet z Česka a ne y dovozu. Rozhodl o tom Nevyjšší správní soud (NSS), který potvrdil pokutu 300 tisíc korun Státní zemědělské a potravinářské inspekce rětězci Lidl. Pokud by takové jednání řetězci prošlo, jednalo by se o rezignaci na ochranu spotřebitele, sdělil NSS.
20.05.2016 11:20 |

podobné články

Kuřecí poplach na Slovensku. Maso se salmonelou z Brazílie mířilo do restaurací

 
Slovenské úřady zjistily bakterie salmonely u dovezených kuřecích prsou původem z Brazílie. Bratislava nařídila nakažené maso stáhnout z trhu, řekla v pátek novinářům ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Slovensko zahájilo kontroly brazilského masa minulý týden, když brazilské úřady obvinily místní zpracovatele a vývozce masa, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu hygieniky i politiky.
31.03.2017 10:55 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Lidl, Tesco a Globus vyšetřují úředníci!

 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s obchodními řetězci Lidl, Tesco a Globus.
03.02.2011 13:55 |

podobné články

Řetězce Lidl, Tesco a Globus prý porušily zákon o významné tržní síle

 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s obchodními řetězci Lidl, Tesco a Globus. Jak agentuře Mediafax ve čtvrtek sdělil místopředseda ÚOHS Hynek Brom, výsledky všech těchto šetření by měly být známy zhruba do léta.
03.02.2011 21:10 |

podobné články

Co minuta, to nadávka na Lidl. A pěkně drsná. Mají toho černocha ve víc velikostech? Celé Česko řeší reklamní leták, místy je to legrace

 
Facebookové stránky obchodního řetězce Lidl, který na svůj leták umístil černošského muže, plní kritika. Od rána zde přibývají desítky příspěvků, v nichž lidé řetězci spílají za to, že muže tmavé pleti umístil do propagačního materiálu.
04.01.2017 15:00 |

podobné články