Článek

Poetická i vizuální nádhera plná emocí: Recenze Ori and The Blind Forest

 
Les v Nibelu, místo tisíce duchů i výjimečných živočichů a kreatur. Magický hvozd však stihla pohroma a je jen na kouzelném stvoření Ori, aby ho zachránilo. Na své cestě pozná radost, smutek, napětí, zoufalství, ale i boj o život. Ori and The Blind Forest je graficky i hudebně výjimečné dílo, pod jehož pestrobarevnou paletou se skrývá příběh se skutečnou duší.
17.04.2015 12:40 |

podobné články

Podobné články

Hvězda seriálu Spartacus Andy Whitfield umřel na rakovinu

 
Hvězda populárního televizního seriálu Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Spartacus: Blood and Sand Andy Whitfield po 18 měsících bitvy prohrál svůj souboj s rakovinou. Zemřel ve svých 39 letech. Tento, původem Waleský, herec a otec dvou dětí v neděli umřel v náručí své manželky.
12.09.2011 21:40 |

podobné články

Osobnosti: Andy Whitfield (5 článků)

Babiš chce koupit společnost Nový Forest, nástupce zkrachovalé Less & Forest

 
Společnost podnikatele Andreje Babiše Agrofert Holding chce koupit a výlučně kontrolovat akciovou společnost Nový Forest z Bohdanče na Kutnohorsku, která se zabývá lesním hospodářstvím a je nástupnickou firmou zkrachovalé Less & Forest. Spojení bude posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, vyplývá z informací na jeho webu. 
27.08.2013 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9078 článků)

Reakce Lesů ČR na prohlášení společnosti LESS & FOREST

 
Státní podnik Lesy ČR reaguje následujícím způsobem na matoucí a zavádějící prohlášení společnosti LESS & FOREST ze dne 21. 2. 2013 ve věci údajného nároku společnosti LESS & FOREST vůči Lesům ČR ve výši cca. 6,36 mld. Kč.
22.02.2013 17:00 |

podobné články

Lesy ČR: Lesnické činnosti po společnosti LESS & FOREST již zajišťují noví smluvní partneři

 
Lesy ČR úspěšně dokončily otevřené zadávací řízení na zajištění lesnických činností na 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), kde dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. Od 1. června na těchto jednotkách pracují noví smluvní partneři. Veřejná zakázka nazvaná „Provádění lesnických činností s prodejem dříví „při pni“ – od 1. 6. 2013+“ byla rozdělena na celkem 32 částí, neboť kromě 29 SÚJ po LESS & FOREST se soutěžilo ještě o 3 další jednotky.
10.06.2013 18:40 |

podobné články

Lesy ČR: Lesnické činnosti po společnosti LESS & FOREST již zajišťují noví smluvní partneři

 
Lesy ČR úspěšně dokončily otevřené zadávací řízení na zajištění lesnických činností na 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), kde dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. Od 1. června na těchto jednotkách pracují noví smluvní partneři. Veřejná zakázka nazvaná „Provádění lesnických činností s prodejem dříví „při pni“ – od 1. 6. 2013+“ byla rozdělena na celkem 32 částí, neboť kromě 29 SÚJ po LESS & FOREST se soutěžilo ještě o 3 další jednotky.
10.06.2013 23:25 |

podobné články

Masters of Rock se zmocnili Blind Guardian, Nightwish a Europe

 
Již sedmý ročník metalového festivalu Masters of Rock, který od čtvrtka do neděle hostily Vizovice, přinesl pro asi tři desítky tisíc návštěvníků několik skvělých rockových vystoupení. Z hvězd festivalu byli nejpřitažlivější Blind Guardian, Stratovarius, Nightwish a Europe. Z méně známých kapel oslnili Kataklysm, Axxis nebo třeba dívky z Crucified Barbara.
13.07.2009 14:20 |

podobné články

Metalový Blind Guardian v prosinci

 
Známá německá metalová kapela Blind Guardian, vycházející ze zlaté éry 80. let, vystoupí 11. prosince v KD Vltavská v Praze. Přivezou i novou studiovou desku.
14.11.2011 13:40 |

podobné články

Cestujete na blind nebo raději s cestovní kanceláří?

 
Dáváte při plánování své dovolené přednost službám cestovních kanceláří či jezdíte tzv. na blind? Oboje má své výhody i nevýhody.
07.06.2012 12:45 |

podobné články

Mají Češi po létě peníze na zimní dovolenou? Jeďte „na blind,“ radí cestovatelka

 
Parné dny ještě neskončily, ale cestovní kanceláře už si brousí zuby s prodejem zimních dovolených. Už na konci září lákají na lyžování nebo ponoukají k odjezdu do exotiky ty, kteří se v létě báli odjet například kvůli hrozbě teroristických útoků. Sjezdovka v blízkosti apartmánu se ale prodraží, obzvlášť pokud chce rodina prožít na horách i vánoční svátky. Cestovatelka Katka proto radí odjet tzv. na „blind“, ubytování se dá podle ní sehnat levně na místě, i proto, že jsou cizinci přívětiví.
11.09.2016 20:15 |

podobné články

Recenze: Grygarova vizuální symfonie otevírá jiné prostory

 
Minimalistická instalace, přísný retrospektivní výběr a nulové architektonické spekulace. Vizuální symfonie – tak by se dala popsat výstava Milana Grygara, příznačně nazvaná Vizuální a akustické.
04.01.2015 14:37 |

podobné články

Osobnosti: Milan Grygar (3 články)

Živák Claptona a Winwooda není nutností, ale potěšením

 
Pod titulem Eric Clapton and Steve Winwood: Live From Madison Square Garden přišel na trh dvoudisk z loňské série koncertů, kde se oba staří přátelé konečně sešli k delší spolupráci. Clapton a Winwood se umělecky spojili už před čtyřmi desítkami let v kapele Blind Faith, ale pak oba rozjeli plodné sólové kariéry.
22.06.2009 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Eric Clapton (51 článků) , Steve Winwood (3 články) , Faith Faith (79 článků)

Dara Rolins: Chci vymezit pravidla péče o dceru bez emocí a afektu

 
Zpěvačka Dara Rolins nyní řeší spor s otcem své dcery Laury Matějem Homolou, který vyvolal muzikant svým úmyslem vzít čtyřletou holčičku na měsíc do Indie. Čtenářům Revue iDNES.cz Rolins napsala, že se chce s bývalým partnerem dohodnout v soukromí a bez negativních emocí. Další články k tématu: Dara Rolins na Bali relaxovala, slavila a přemýšlela o svatbě Dara Rolins se vlnila v rytmu a Rytmus to schytal od Michala Davida Soud kvůli nehodě Dary Rolins byl plný emocí, ale bez zpěvačky Společné bydlení a dítě s Patrikem? Proč ne, říká Dara Rolins Patrika miluji, ale mám v plánu ho porazit, říká Dara Rolins Pády a vzestupy roku: Rolins zažila obojí, Pomeje oproti Bartošové slavil
12.04.2012 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Dara Rolins (2083 článků) , Michal David (1211 článků) , Matěj Homola (321 článků)

Velký přehled emocí: Jak dlouho trvá vztek, žárlivost či ponížení?

 
Emoce jsou složité procesy, u nichž psychologové posuzují také intenzitu a dobru trvání. Tým z belgické Lovaně teď studoval především délku trávní jednotlivých emocí a došel k tomu, že z tohoto hlediska je nejdelší emocí smutek. Trvá až pět dní. Nejkratší jsou naopak hanba a znechucení, které trvají jen půl hodiny.
04.11.2014 14:00 |

podobné články

RECENZE: Cuarón a jeho vesmírné vizuální orgie

 
Režisér Alfonso Cuarón letos přichystal vizuální orgie. Jeho temný fantastický thriller Potomci lidí určitě navnadil řadu fanoušků, ale Gravitace je trochu jiný typ filmu. Asi první letošní hollywoodský snímek, o kterém se dá bez uzardění říci, že je ve více ohledech originální.
03.10.2013 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Alfonso Cuarón (13 článků)

Do mnohamiliardového tendru Lesů ČR se přihlásilo 66 firem

 
Do mnohamiliardového tendru státního podniku Lesy ČR na lesní práce a prodej dřeva od roku 2012 se přihlásilo 66 subjektů. To je o jeden méně než bylo v soutěži pro rok 2011. Do tendru se přihlásily všechny významné firmy českého lesnictví v čele s Less & Forest a Wotan Forest.
06.06.2011 13:35 |

podobné články

Vítězem obřího tendru Lesů ČR je společnost Less & Forest

 
Jednoznačným vítězem obřího tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva od roku 2012 je podle neoficiálních výsledků společnost Less & Forest podnikatele Jana Mičánka. Firma podala nejlepší cenovou nabídku u asi 75 procent ze 117 soutěžených územních jednotek. ČTK to dnes řekl důvěryhodný zdroj z lesnického oboru a údaj na dotaz ČTK potvrdil sám Mičánek. LČR údaje nekomentovaly.
06.10.2011 20:00 |

podobné články

Vítězem obřího tendru Lesů ČR je společnost Less Forest

 
Jednoznačným vítězem obříhotendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva od roku 2012 je podle neoficiálních výsledků společnostLess & Forest podnikatele Jana Mičánka.
06.10.2011 20:35 |

podobné články

Forest Whitaker namluví postavičku z animované pohádky Jiřího Barty

 
Oscarový herec Forest Whitaker namluví postavičku medvídka Muchy z animované pohádky Jiřího Barty Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?. Po uvedení ve Francii, Rumunsku, Maďarsku nebo Japonsku se nyní film o zapomenutých hračkách na staré půdě chystá do amerických kin, informovala Mária Dufková z producentské společnosti Bio Illusion.
03.11.2011 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Forest Whitaker (23 článků) , Jiří Mucha (26 článků)

Lesy ČR: Nemáme žádný podíl na současném ekonomickém stavu společnosti LESS FOREST

 
Vyjádření Lesů ČR k dlužnickému návrhu LESS & FOREST na zahájení insolvenčního řízení ve věci jejich majetku
01.10.2012 14:45 |

podobné články