Článek

Podívejte se, jak mi trčí maso! Rybář si natočil útok žraloka

 
Jsou lidé, kteří mají opravdu silný žaludek. Takový havajský rybář Braxton Rocha (27) je jeden z nich. Když byl lovit na moři, napadl ho asi 55 metrů od břehu téměř čtyřmetrový žralok tygří. Zakousl se mu do nohy, ze které svými ostrými zuby vytrhl pořádný kus masa.
22.09.2015 10:15 |

podobné články

Podobné články

Floridský rybář chytil rekordní úlovek, ale moc douho mu nevydržel: Žraloka mako totiž zabil a ugriloval

 
Joey Polk z Miltonu se před několika dny dočkal úlovku, po kterém touží snad každý vášnivý rybář na světě – podařilo se mu chytit "žraloka mako":http://www.extra.cz/rybari-ulovili-gigantickeho-zraloka-podivejte-se-na-obrovskeho-zabijaka-ktereho-z-vody-tahali-dve-hodiny vážícího 365 kg. A to nikoliv z lodi, ale ze země. Podle dostupných informací se jedná o nový světový rekord.
27.04.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Joey Joey (104 článků)

Rybář objevil žraloka albína s jedním okem

 
Kyklopího žraloka našel rybář v kalifornském zálivu letos v létě v těle jeho matky. Snímky tvora připomínajícího Mikea z animovaného filmu Příšerky s.r.o. nejprve vyvolaly spekulace o podvrhu. Vědci ale nyní potvrdili, že jde o deformované embryo žraloka.
19.10.2011 13:40 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Rybář našel uvnitř žraločí samice dvouhlavé mládě

 
Vědci z Michiganské státní univerzity potvrdili, že dvouhlavé mládě žraloka bělavého, které před téměř dvěma lety objevil rybář v těle jeho matky, je opravdu jediné mládě, a nikoliv srostlá dvojčata. Považují ho za nejvzácnějšího objeveného dvouhlavého žraloka, jak uvedli ve zprávě v aktuálním čísle magazínu Journal of Fish Biology.
27.03.2013 17:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Rybář našel na pláži velkého bílého žraloka

 
Na pobřeží amerického státu Rhode Island vyplavilo moře o víkendu tělo velkého žraloka bílého. Místní rybář ho našel díky velkému hejnu vran, které nad tělem kroužilo. Žralok byl dlouhý téměř 5 metrů.
03.09.2012 20:20 |

podobné články

Rybář našel na pláži velkého bílého žraloka

 
Na pobřeží amerického státu Rhode Island vyplavilo moře o víkendu tělo velkého žraloka bílého. Místní rybář ho našel díky velkému hejnu vran, které nad tělem kroužilo. Žralok byl dlouhý téměř 5 metrů.
03.09.2012 20:40 |

podobné články

Jako by jedna hlava nestačila... rybář objevil dvouhlavého žraloka

 
Američtí biologové potvrdili objev dvouhlavého plodu žraloka býčího. K unikátnímu nálezu došlo v Mexickém zálivu poté, co neznámý rybář otevřel dělohu dospělé samice.
01.04.2013 20:00 |

podobné články

Čínský rybář ulovil dvoutunového žraloka a naložil ho na vozík

 
Žraloka obrovského o délce pěti metrů a vážícího dvě tuny ulovil do své sítě čínský rybář. Pak jej naložil na motorový vozík a za velkého zájmu kolemjdoucích ho vozil ulicemi.
05.08.2014 08:15 |

podobné články

Rybář dostal facku od žraloka

 
Australský rybář chytil před Vánocemi dvouapůlmetrového žraloka. Predátor dal ale jasně najevo, že se mu to nelíbí. Ocasem uštědřil muži takovou facku, až mu spadla kamera, informoval server listu The Daily Mail.
26.12.2015 14:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Myslel si, že mu muž (†38) ukradl loďku, a tak ho utopil: Rybář dostal 6 let vězení

 
Myslel si, že mu ukradl loďku, a tak se do něj rybář pustil hlava nehlava. Po vydatné pitce se strhla rvačka u obce Hrobce na Litoměřicku, kde pak rybář Josef Raab shodil muže (†38) do Labe. Druhý opilec v něm utonul. Rybář za to dostal 6 let ve vězení.
19.03.2013 14:25 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Unikátní záběry, které ještě nikdo nenatočil! Kosatky si vychutnávají nejbrutálnějšího žraloka ze všech!

 
Žralok tygří je "obávaný dravec mořských vod":http://www.extra.cz/silenec-v-neoprenu-potapec-se-rozhodl-nakrmit-nejnebezpecnejsiho-zraloka-na-svete. Váží obvykle klidně i půl tuny a je nejagresivnějším druhem žraloků proti člověku. Podle statistik stojí tento druh "za 12 procenty všech útoků žraloků na člověka":http://www.extra.cz/na-mladou-divku-zautocil-zralok-a-smrtelne-ji-zranil-vse-je-v-hruznem-videu a stojí také za více fatálními útoky na člověka než kterýkoli jiný druh, včetně žraloka bílého. Jinými slovy - jde o potvoru, které bychom se měli bát.
28.09.2014 14:20 |

podobné články

Nechutný, ale krásný moment: Muž zachránil z mrtvého žraloka živá mláďata!

 
Když se členové americké rodiny na dovolené procházeli podél pobřeží v Kapském Městě, rozhodně nečekali, "že narazí na mrtvého žraloka":http://www.extra.cz/dokonale-snimky-pekne-vztekleho-velkeho-bileho-zraloka-kteremu-se-nepovedlo-ulovit-tulene. Co s ním ale udělali, vám vyrazí dech.
06.12.2014 10:07 |

podobné články

U japonského pobřeží chytili extrémně vzácného žraloka

 
Exemplář velmi vzácného žraloka velkoústého našli ve svých sítích rybáři, kteří lovili několik kilometrů od japonského přístavu Owase. Od objevení druhu v roce 1976 je zaznamenáno jen něco přes 60 pozorování tohoto žraloka.
20.04.2016 17:50 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Rybář vyfotil kyklopího žraloka albína. Nejde o podvrh, potvrdili nyní vědci

 
Už od počátku července se vědci v Mexiku zabývali nálezem rybáře Enrique Lucera Leóna, který při jedné ze svých cest na moře ulovil samičku žraloka, která měla ve své děloze jednookého bledého žraločka. Ten ani neměl šedou barvu typickou pro daný živočišný druh. Šlo prý o deformované embryo, které se vyvíjelo po boku svých devíti sourozenců. Ti nebyli nijak atypičtí.
19.10.2011 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Enrique Lucero (1 článek)