Článek
Podobné články

Recept na bohatství: Plněné králičí hřbety s brokolicovým pyré Jakuba Tabaka

 
Kulinářská show Recept na bohatství, kterou každé pondělí vysílá televize Barrandov a slovenská TV Joj, si získala řadu příznivců. Aby ne! Týden co týden nabízí nejen napětí a zábavu, ale především zajímavé recepty, které vám na stránkách naší Aha! kuchařky přinášíme. Dnes si můžete připravit zajímavý předkrm v podobě ruského salátu, výtečný fazolový guláš či delikátní plněné králičí hřbety.
19.10.2012 12:05 |

podobné články

PROSTŘENO: Plněné žampióny podle Lubomíra Laura

 
Do svého rekonstruovaného domku v Kelči na rozhraní Hané a Valašska pozve své soupeře bodrý chlapík Luboš. Ten má pro soupeře „hanácký penicilin“, což je jeho verze povinného úkolu, a téměř česko-slovenské menu: zapečené žampiony se sýrem, které slaví úspěch, zelnice s uzeným už takový sukces nemá, hlavním chodem je živáňská v podobě balíčků upečených v troubě, každý si svoji porci naloženého šťavnatého vepřového s bramborem a cibulí vybalí z alobalu sám.
06.02.2014 05:15 |

podobné články

Jaroslava Obermaierová a její plněné papriky

 
Obvykle se podávají jako hlavní chod. Herečka Jaroslava Obermaierová (67), která je mezi divadelníky vyhlášenou kuchařkou, ovšem plněné papriky v pořadu VIP Prostřeno! podávala jako předkrm.
22.02.2014 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslava Obermaierová (136 článků)

Ušetřete v domácnosti: Máme recept na výborné plněné knedlíky

 
Knedlíky (houskové i bramborové) jsou naším kulinářským pokladem. Pokud vás honí mlsná, přinášíme recept na plněné bramborové knedlíky, kterými nepohrdne snad nikdo. a navíc ušetříte.
18.01.2014 06:10 |

podobné články

Tunika: skvělý kousek na nošení před porodem i po něm

 
Některým dámám při těhotenství pouze naroste bříško, pro jiné to znamená nabrání několika kil ve všech partiích, přičemž většina z nich po porodu ne a ne zmizet. Jak tato kila elegantně zamaskovat? Rozhodně vyzkoušejte tuniky – stylové kousky, které nejen skvěle vypadají, ale jsou navíc nesmírně pohodlné a praktické. I pro dámy s nedokonalou postavou. Kde se vzala, tu se vzala Tuniku lidé nosí už od nepaměti, i když je pravdou, že starověké košile se od dnešních šik kousků v mnohém lišily. Původně sestávaly ze dvou dílů, jež si nositel(ka) na ramenou sešíval(a) sponami, teprve později se tuniky nosily jako jednodílné. Od té doby už ale uplynula spousta vody a dnes jsou tuniky trendy kouskem, který nosí výhradně jen ženy. A jejich nejsilnější stránka? Sluší úplně každé postavě. Tedy alespoň za předpokladu, že je umíte nosit. Jak na to? K úzkým sukním, legínám nebo džínům Při nošení tuniky platí jedno ze základních pravidel oblékání – když máte volnější top, musíte mít upnutější spodek. A jelikož tunika je volnější, vypadá nejlépe k úzkým džínům, legínám nebo třeba sukním. Ale pozor – těm užším, nikoliv rozevlátým a volným. Při volbě legín myslete na to, aby tunika byla delší a sahala vám alespoň pod zadeček, jinak byste působila nahým dojmem a nevypadala dobře. O tom, který z naznačených outfitů zvolit, zkuste sebekriticky rozhodnout sama. Jestliže máte trošku silnější stehna, určitě se nesoukejte do bílých upnutých kalhot, ale raději zvolte černé džíny nebo ještě lépe legíny, ve kterých se nebudete cítit tak stísněná. O sukních platí, že pokud zvolíte správně, bude vám slušet vždy. Extrémní pohodlí Samotné tuniky díky svému střihu perfektně zakryjí jakékoliv nedostatky na vašem bříšku nebo bocích, což jsou pro spoustu žen problematické partie. A navíc si zamilujete jejich pohodlí – nikde netlačí ani nedřou a to ani v případě, že si v nich sednete. Můžete je... Čtěte více Příspěvek Tunika: skvělý kousek na nošení před porodem i po něm pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2015 09:21 |

podobné články

Bylinkové Tagliatelle se žampiony

 
Znáte ve svém okolí někoho, kdo by nemiloval italskou kuchyni? Pokud ano, neváhejte a pozvěte ho k sobě na výtečnou pochoutku se žampiony. Toto jídlo zachutná celé vaši rodině a i těm, kteří Itálii v ...
30.11.2010 06:05 |

podobné články

Houby ROSTOU! Našli jste už první hřiby a žampiony

 
První hřiby, jedlé holubinky, žampiony a lišky se začaly objevovat v tuzemských lesích.
26.05.2011 12:25 |

podobné články

Jiří Babica radí: Když nemáte vejce, dejte tam...

 
Když nemáte houby, dejte tam žampiony, když nemáte ani žampiony, nedávejte tam nic! Vzpomínáte na slavnou hlášku televizního kuchaře Jiřího Babici (50)? Aha! se ho v této souvislosti zeptalo, co tedy dát do jídla, když nikde nejsou k sehnání levná vejce.
16.03.2012 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Babica (147 článků)

Vůně Francie: Omeleta se žampiony

 
Kruší vám v břiše a chcete se rychle a dobře najíst? Vykouzlete si výtečnou omeletu se žampiony. Se sklenkou vína z ní bude delikatesa.
30.05.2014 05:05 |

podobné články

Z babiččina notýsku: Papriky plněné mletým masem

 
Zlatá česká klasika, na které vyrostli snad všichni. Plněné papriky s omáčkou z čerstvých rajčat jsou skvělé s rýží i knedlíkem.
04.10.2014 06:15 |

podobné články

Vegetariánská delikatesa: Pečené plněné papriky

 
Čerstvé papriky z vlastní zahrádky se dají skvěle upravit  v troubě. Vyzkoušejte náš recept a bude hodovat celá rodina.
29.08.2014 10:10 |

podobné články

Vegetariánská delikatesa: Pečené plněné papriky

 
Čerstvé papriky z vlastní zahrádky se dají skvěle upravit  v troubě. Vyzkoušejte náš recept a bude hodovat celá rodina.
31.08.2014 00:05 |

podobné články

PROSTŘENO: Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka

 
Všestranný a zemitý sympaťák Martin pozve hosty do útulného venkovského stavení. Působí klidně, ale má toho před sebou hodně. A navíc musí připravit krajový kočičák, který fikaně zakombinuje do svého předkrmu – žampionů plněných brynzou. „Všechno je to takový divoký,“ představuje mladý hostitel první slavnostní menu.
12.11.2013 05:16 |

podobné články

Oběd u Zemana? Bez tlačenky!

 
První chod: studený předkrm – sulc. Druhý chod: teplý předkrm – ovar. Třetí chod: polévka černá, zabijačková. První hlavní chod: pečená jitrnice se šťouchanými brambory. Druhý hlavní chod: pečené jelítko s bramborovou kaší. Dezert: tlačenka. Kdo nebude mít dost, může se dojíst zabijačkovým gulášem s chlebem, varoval v březnu prezident Miloš Zeman (71) před první cenou ve své hradní tombole – pětibodovou večeří s prezidentským párem.
13.06.2015 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (16992 článků)

Recept: Ryba na špenátových listech s opečenými žampiony na sezamových semínkách

 
Dnešní recept je opravdová lahůdka a lidem, kteří rádi konzumují ryby, je vřele doporučena!
02.05.2013 13:30 |

podobné články

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články