Článek

Piráti: Kandidát do Senátu na Praze 10 zneužil osobní údaje svých pacientů pro politickou agitaci

 
Kandidát do Senátu na Praze 10 za TOP 09 a chirurg Jiří Holubář rozeslal svým pacientům z malešické polikliniky dopis, ve kterém je vyzývá, aby pro něho hlasovali při senátních volbách. Porušil tím zákon o ochraně osobních údajů a Piráti na něj proto podali stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. „Podle nás je nehorázné, že lékař tímto způsobem zneužije osobní údaje svých pacientů, aby u nich agitoval před volbami,“ uvádí pražský zastupitel za Piráty a student práv Adam Zábranský.
11.10.2016 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Adam (33 článků)
Podobné články

Lékař hyena: Padělatelům směnek poskytl údaje mrtvých pacientů

 
Z mrtvých pacientů udělal dlužníky! Pražský lékař čelí obvinění z toho, že pomáhal falšovat směnky v celkové hodnotě šesti milionů korun. Padělatelům dokumentů prý poskytl údaje zesnulých pacientů Ústřední vojenské nemocnice, kde pracoval. Za padělání platebního prostředku, neoprávněné nakládání s osobními údaji a neoprávněný přístup k počítačovému systému mu hrozí tři až osm let vězení.
16.06.2015 16:55 |

podobné články

Svaz pacientů ČR vyzývá k zavedení léčby pacientů kmenovými buňkami u pacientů s diabetickou nohou

 
Svaz pacientů ČR se znovu vrací k otázce hrazení léčby diabetické nohy kmenovými buňkami. Je trestuhodné, že po kritice jednoho poslance se ministerstvo zdravotnictví zaseklo a neřeší záchranu nohou u diabetických pacientů.
26.02.2015 10:56 |

podobné články

Kandidát do senátu Čekan: Nebýt v EU, nemuseli jsme být jen vazaly vyspělých států EU

 
Kandidatura do senátu je pro mne velkou výzvou, říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz starosta a kandidát do senátu Pavel Čekan (ČSSD). A ačkoliv přiznává, že není ještě úplně rozhodnut, kterou ze svých priorit by v senátu akcentoval jako první, v tom, co chce změnit, má jasno. Prozradil nám také, proč nelituje svého rozhodnutí hlasovat proti vstupu Česka do EU. A nejen to…
28.07.2016 11:25 |

podobné články

Z většiny městských karet lze ukrást citlivé údaje

 
Nezisková organizace Iuridicum Remedium (IuRe) tvrdí, že osobní údaje z většiny městských karet v České republice je možné ukrást prostřednictvím jednoduché aplikace v mobilním telefonu. Sdružení dokázalo prý přečíst osobní údaje z karet v Plzni, Pardubicích a v Hradci Králové. Informovala o tom Kateřina Hlatká ze sdružení IuRe.
03.08.2012 16:25 |

podobné články

Piráti: Piráti monitorují TTIP i v Senátu

 
Mezinárodní dohoda o trans-atlantickém obchodním a investičním partnerství pokračuje ve své cestě po výborech Evropského parlamentu, Piráti mezitím aktivně řeší TTIP na půdě českého Senátu a připravují se na její příchod. Ačkoliv v současné době stále není jasné, zdali bude TTIP přijata pouze Evropským parlamentem, nebo ji budou muset schválit i národní parlamenty, tlaky, aby z procesu schvalování nebyly národní parlamenty zcela vyloučeny, neustále sílí.
23.06.2015 05:41 |

podobné články

Bývalý lékař z ÚVN odmítá, že zneužil data pacientů k padělání

 
Pražský lékař Libor Urbánek dnes odmítl obvinění, že pomáhal falšovat směnky, i to, že poskytl padělatelům dokumentů údaje zesnulých pacientů Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN), kde pracoval. Podle něj je obžaloba založena na domněnkách. Uvedl to dnes u pražského městského soudu, který se začal zabývat jeho částí kauzy falšovaných směnek v celkové hodnotě zhruba šesti milionů korun.
24.06.2015 11:45 |

podobné články

Piráti si připravili zvláštní logo pro pražské volby. Pluli s ním po Vltavě

 
Odhalením nového loga pro volby do pražského magistrátu dnes zahájili předvolební kampaň Piráti. Logo tvoří bílý nápis Piráti v několika jazycích v černém poli a nápadně se podobá logu Prahy, které vzniklo podle návrhu Aleše Najbrta. Piráti do kampaně investují 300.000 korun a dalších 100.000 korun dají na kampaň v městských částech. ČTK to dnes řekl lídr pražské kandidátky Jakub Michálek.
13.09.2014 18:15 |

podobné články

Senátní kandidát Kos má problém: Zneužil prý radniční databázi

 
Senátní kandidát ve volebním obvodě Praha 11 Ladislav Kos má těsně před volbami další závažný problém. Ve volební kampani údajně zneužil mailovou databázi místní radnice Jižního Města a rozeslal stovkám lidí výzvu, aby ve 2.kole voleb volili právě jeho.
13.10.2016 13:05 |

podobné články

Senátní kandidát Kos má problém: Zneužil prý radniční databázi. Je to lež, sdělil nám

 
AKTUALIZOVÁNO Senátní kandidát ve volebním obvodě Praha 11 Ladislav Kos má těsně před volbami další závažný problém. Ve volební kampani údajně zneužil mailovou databázi místní radnice Jižního Města a rozeslal stovkám lidí výzvu, aby ve 2.kole voleb volili právě jeho.
13.10.2016 17:20 |

podobné články

ČPS: Piráti osvobozují knihy

 
V pondělí 30. 9. 2013 pořádají Piráti další kulturní akci. Po úspěšné kampani „Hrajeme svobodnou hudbu“ se Piráti rozhodli spustit obdobný projekt z oblasti knižní produkce. Piráti shromáždili několik knih, které chtějí osvobodit pro svobodné šíření v jejich elektronické podobě.
27.09.2013 19:15 |

podobné články

Piráti k pražským volbám připravili kontroverzní logo

 
Odhalením nového loga pro volby do pražského magistrátu dnes zahájili předvolební kampaň Piráti. Logo tvoří bílý nápis Piráti v několika jazycích v černém poli a nápadně se podobá logu Prahy, které vzniklo podle návrhu Aleše Najbrta. Piráti do kampaně investují 300.000 korun a dalších 100.000 korun dají na kampaň v městských částech. ČTK to dnes řekl lídr pražské kandidátky Jakub Michálek.
13.09.2014 18:00 |

podobné články

Kandidát do senátu: Nemám s uprchlíky, jakýmikoli, žádný problém. Za jediné podmínky

 
Stydím se za rozdílnou prezentaci státních složek v postoji k problémům zahraniční politiky, za schvalování zákonů a vyhlášek, které nejsou přínosem pro mladé lidi. Nasnadě je i možnost snížení věkové hranice pro vstup na politickou dráhu, říká krajský předseda Pirátů Jiří Demel. Co dalšího navrhuje? Proč kandiduje právě do senátu, o jehož zrušení Piráti usilují? A co je cílem strany? Nejen na to se ptaly ParlamentníListy.cz.
14.09.2016 15:45 |

podobné články

Porubský pedofil zneužil dívku (7)!

 
Zvrhlé choutky dostaly za mříže devianta (23) z Ostravy. Minulý týden zneužil v Porubě teprve sedmileté děvčátko. To se z prožité hrůzy dlouho nemohlo vzpamatovat. Policie se obává, že zneužil více dětí.
14.09.2009 17:10 |

podobné články

Miss Lutovská šokuje: V pornu mě zneužil policista

 
Česká Miss Iveta Lutovská  (28) se chystá k soudu. Je rozhodnutá zažalovat muže, který ji zneužil v pornofilmu, jež ozdobily její fotografie a lákají na umělecké dílko. Zatím sbírá informace. "Díky médiím jsem zjistila, koho vlastně mám žalovat. Nejvíc mě zaskočilo to, že jde o příslušníka městské policie. Ano, muž který mě fotil a zneužil mé fotografie je policista," řekla Super.cz Lutovská.
14.12.2011 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Lutovská-Vítová (387 článků)

Miss Lutovská šokuje: V pornu mé fotky zneužil policista

 
Česká Miss Iveta Lutovská  (28) se chystá k soudu. Je rozhodnutá zažalovat muže, který ji zneužil v pornofilmu, jež ozdobily její fotografie a lákají na umělecké dílko. Zatím sbírá informace. "Díky médiím jsem zjistila, koho vlastně mám žalovat. Nejvíc mě zaskočilo to, že jde o příslušníka městské policie. Ano, muž který mě fotil a zneužil mé fotografie je policista," řekla Super.cz Lutovská.
14.12.2011 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Lutovská-Vítová (387 článků)

Do registru GLORIA™-AF je zařazeno již 10 000 pacientů s fibrilací síní

 
Společnost Boehringer Ingelheim oznámila, že do registru GLORIA™-AF, jednoho z nejrozsáhlejších aktuálně celosvětově běžících registrů zařazující pacienty s fibrilací síní2, byl zařazen 10 000. pacient. Registr GLORIA™-AF, tj. celosvětový registr pacientů s fibrilací síní dlouhodobě léčených perorálními antitrombotickými přípravky, je součástí trvalé snahy společnosti Boehringer Ingelheim o optimalizaci prevence cévních mozkových příhod u pacientů s fibrilací síní. Registr bude poskytovat důležité informace z každodenní klinické praxe týkající se zvyklostí používaných při předepisování antitrombotické léčby a výsledků dosahovaných u pacientů. Kromě toho se očekává, že registr poskytne cenné informace o další možné optimalizaci antitrombotické léčby, aby bylo možné poskytovat pacientům s fibrilací síní co nejlepší možnou ochranu před potenciálně invalidizující nebo fatální cévní mozkovou příhodou. Inovativní třífázové uspořádání registru GLORIA™-AF publikované v březnovém čísle amerického časopisu American Heart Journal pomůže při shromažďování užitečných dat o účinnosti a bezpečnosti přípravku Pradaxa® (dabigatran etexilate) ve srovnání s warfarinem a umožní vyhodnocovat změny v předepisování antitrombotické léčby v průběhu času a v různých částech světa1.
11.04.2014 18:30 |

podobné články

Fakultní nemocnice Brno léčila od začátku roku již přes sto pacientů se žloutenkou

 
Fakultní nemocnice Brno momentálně léčí devatenáct pacientů s infekčním onemocněním hepatitidy A, nebo-li se žloutenkou, kteří jsou umístěni na Klinice infekčních chorob FN Brno. Ještě před několika týdny to bylo 10 pacientů. Od začátku letošního roku tak již FN Brno vyléčila přes sto pacientů, přičemž běžný počet s tímto typem infekce býval v minulých letech maximálně do deseti případů ročně.
05.08.2016 21:50 |

podobné články

Ministerstvo omylem zveřejnilo citlivá data romských studentů se stipendiem

 
Ministerstvo školství na svých webových stránkách zveřejnilo osobní údaje o romských studentech, kteří studují na středních či vyšších odborných školách a jsou finančně podporováni v rámci dotačního programu. Osobní údaje včetně jmen, adres a dat narození byly volně dostupné. Po zveřejnění informace v České televizi ministerstvo odkaz stáhlo. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) začal věc prošetřovat.
07.11.2011 15:05 |

podobné články

Obec zveřejnila jméno zloděje. Úřadu Igora Němce má zaplatit třicet tisíc

 
Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) vyčetl starostům, že často neoprávněně zveřejňují osobní údaje lidí na internetových stránkách svých obcí. Porušují tak zákon i ústavní principy. Ukázkovým příkladem je obec Kravaře na Českolipsku, která zveřejnila osobní údaje osob podezřelých z krádeže. ÚOOÚ obci za to vyměřil pokutu 30 tisíc korun. Informuje server Týden.cz.
11.12.2013 16:09 |

podobné články