Článek

Pečený čaj můžete vyrábět už teď: Jak si snadno udělat zásobu vitaminů na zimu?

 
Průběh letošního jara nám dává velkou naději, že můžeme na svých zahradách očekávat bohatou úrodu ovoce. A tak si ke svým tradičním rodinným receptům na kompoty a džemy můžeme do kuchařské knihy klidně připsat i recept na výborný pečený čaj, jehož hřejivou sílu a omamnou ovocnou vůni oceníme nejen v zimě. V čem tkví jeho výrobní tajemství, se dozvíme v následujícím videu.
12.06.2016 06:20 |

podobné články

Podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

O citlivou pokožku se musí řádně pečovat. Jak na to?

 
Trápí vás, že vaše pokožka reaguje na některé poměrně běžné podněty snad až příliš citlivě? Jestliže se potýkáte se zarudnutím, loupáním, svěděním či záněty, pak jste dozajista majitelkou citlivé pokožky. Je to nepříjemné, ale nejste v tom sama. Problémy podobného charakteru trápí více než polovinu Evropanek. Alarmující je, že jde o více než dvojnásobný počet lidí oproti době před dvaceti až třiceti lety. Co si představit pod pojmem „citlivá pokožka“? Přesná definice neexistuje, ale podle odborníků jde o kůži, která nechrání nervová zakončení tak, jak by měla. Z tohoto důvodu dochází k nepřiměřeným reakcím. Nepříznivých faktorů, které mají na citlivou pokožku negativní dopad, je velmi mnoho a obvykle není snadné určit, co přesně reakci způsobilo. Většinou jde o reakci na potraviny, kosmetické přípravky, UV záření, velký teplotní rozdíly apod. Stupeň citlivosti je individuální – někteří jedinci trpí více než ostatní. Ale co byste měla dělat pro to, aby vás při každodenním životě citlivá kůže tolik netrápila? Budete o ni muset řádně pečovat. Zvyšte příjem vitamínu C Lékaři jsou v tomto směru zajedno. Citlivá pokožka potřebuje dostatečnou zásobu vitamínu C. Můžete ho doplňovat konzumací citronové vody, čímž organismu dodáte i jiné látky a důležité antioxidanty. Z kůže se rychleji vyplaví toxiny a bude vypadat zdravěji. Zároveň výrazně redukujete vznik pupínků a dalších kožních onemocnění. Chraňte pokožku před sluníčkem Ačkoliv je pobyt na sluníčku prospěšný z hlediska zvýšené produkce vitamínu D, osoby s citlivou pokožkou by neměly zapomínat na ochranu kvalitním opalovacím krémem. Investujte do přípravku bez škodlivých chemických přísad a naopak se zajímejte o produkty s obsahem oxidu zinečnatého a oxidu titaničitého. Ty vaší pokožce zajistí adekvátní ochranu. Kosmetiku vybírejte opatrně Žena s citlivou pokožkou to nemá snadné. Budete se muset vyhýbat kosmetice s obsahem alkoholu, barviv, syntetických látek a dalších přísad způsobujících nepříjemné reakce. Uleví vám přípravky určené pro citlivou... Čtěte více Příspěvek O citlivou pokožku se musí řádně pečovat. Jak na to? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.03.2018 11:35 |

podobné články

Tipy jak přes zimu nepřijít o ladné křivky

 
Kalendářně i teplotně nám stále ještě panuje barevný podzim, ovšem nebude to tak dlouho trvat, studená zima se přihlásí o slovo a svými ledovými prsty se ujme kralujícího žezla. Mnozí z nás se pak ani nebudou stačit divit, že jsou rána chladná, dny strašně krátké a naše pracně vydřené linie den ode dne kulatější. Možná i vám dalo práci shodit přebytečná kila a dosáhnout takové postavy, o které jste snili. S vidinou studené zimy a dlouhých zimních večerů s plnou lednicí ale máte strach, že veškerá píle přijde vniveč. Říkáte si, jak přes zimu nepřijít o ladné křivky? Pak si odpověď najděte v následujících řádcích! Bojíte se zimního přejídání? Poradíme vám, jak přes zimu nepřijít o ladné křivky! Zimní období není jen o Vánocích, které jsou typické pro stoly plné jídla a sladké cukroví, ale i o dlouhých večerech, které většina z nás tráví na sedačce v obýváku u televizních seriálů. Jestliže i vy tímto způsobem trávíte zimu, nemůžete se divit, že jde vaše snaha udržet si postavičku jako lusk do kytek. Neztrácejte hlavu, my vám poradíme, jak přes zimu nepřijít o ladné křivky. Díky nám budete před zimními měsíci o krok napřed! Tip první: Hodně spěte Ne nadarmo se v zimě všechna zvířátka ukládají k zimnímu spánku. Ačkoli si před tím pořádně plní bříška, u vás bohatě postačí, pokud se na spánku nebudete šidit. I nedostatek spánku se může negativně projevit na vašich proporcích. Je dokázáno, že nevyspalí lidé mají větší tendence zajídat únavu jídlem, navíc si dopřávají hodně cukru právě pro nabuzení energie a to má fatální důsledky na jejich postavu. Tip druhý: Hýbejte se, i když se vám nechce Zima je protivná v tom, že jsou dny velmi krátké, zato večery dlouhé. Brzy se stmívá a my tak máme tendence schovávat se za zdmi našich domovů, zatímco... Čtěte více Příspěvek Tipy jak přes zimu nepřijít o ladné křivky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2016 18:05 |

podobné články

Není čaj jako čaj: Který vám v zimě pomůže?

 
Máte pocit, že když si dáte v chladných dnech čaj, udělaali jste pro své tělo to nejlepší? Ano, ale musíte vědět, co vypít. Není totiž čaj jako čaj!
22.11.2016 09:40 |

podobné články

Udělejte si vlastní pečený čaj

 
Máte chuť vyrobit si vlastní pečený čaj z ovoce, které máti rádi? Zkuste jednoduchý recept podle barmana Achima Šipla.
12.01.2015 11:26 |

podobné články

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů

 
Nádherné lesklé rudé plody dozrávající na keřích šípkových růží nám oznamují, že pomalu přichází podzim. Nejsou ale jen nádhernou přírodní dekorací, ale také nejdostupnějším a zároveň nejlevnějším zdrojem vitamínu C, který vám pomůže překonat nadcházející období chřipek a nachlazení. Příjemně nakyslý čaj si oblíbí děti i dospělí. Nikdy se nepřepije a když si teď šípky sami nasbíráte, nebude vás ani nic stát.
12.09.2016 06:15 |

podobné články

Šípek je žiovtabudič! Zažene nachlazení i rakovinu a ještě po něm omládnete!

 
Pokud si chcete udělat na zimu dostatečnou zásobu vitamínu C a vyzrát tak nad nachlazením a chřipkou, vyrazte do přírody a sbírejte šípky! Máme tipy na zdravím nabitý šípkový čaj i marmeládu!
01.10.2015 09:30 |

podobné články

Proč zařadit do jídelníčku bylinky

 
Bylinky se používaly od nepaměti nejen pro zdraví, ale i krásu. Bylinky dnes můžeme vidět také v přírodní kosmetice, jako jsou například krémy či šampóny. Nemusíme je však hledat jen v kosmetických přípravcích, ale za pár korun si můžeme připravit pleťovou masku, vlasový zábal, bylinnou koupel. Dnes však bude řeč o bylinkách, které mají příznivý účinek nejen na krásu, ale především naše zdraví. Bylinky proti bolesti hlavy Určitě už vás někdy v životě bolela hlava tak, že jste měli pocit, že vám pukne, jako ořech. Nemusíte ihned sahat po tabletách. Dříve než sáhnete po chemii, vyzkoušejte bylinky. Na bolest hlavy zabírá kůra z bílé vrby, máta, zázvor, kozlík lékařský, meduňka, levandule, zemědým nebo kopretina řimbaba. Vidíte sami, že je skutečně z čeho vybírat. Důvody vyvolávající bolest hlavy můžou být rozmanité. Od nedostatku vitamínů, málo tekutin, stres, únava až po zánět, který může být v těle. Čaj proti bolesti hlavy 1 lžička meduňky 1 lžička levandule 1lžička máty 1lžička drcených fenyklových semínek Zmíněné bylinky přelijte třemi deci vroucí vody a nechejte 10 minut vyluhovat. Poté se přecedí a čaj se může popíjet. Úlevu přináší i chladivé obklady a relaxační bylinkové koupele. Bolestivá menstruace Trápí vás PMS a nic na vás nezabírá? Tohle útrpné období pravděpodobně zná příliš dobře každá žena. Pomoc přichází i z přírody a jmenuje se kontryhel. Důležité je zjistit původce potíží. Někdy se PMS zhoršuje nesprávnými stravovacími návyky: kouření, příliš hodně kávy, mléčné výrobky, hodně soli. To vše může zhoršovat předmenstruační syndromy. Vhodné je popíjet bylinkové čaje už týden před očekávanou menstruací. Další bylinkou, kterou můžete pěstovat i za oknem v truhlíku a která zmírňuje průběh menstruace je bazalka. Doporučuje se přidávat bazalku do polévky, salátu, pomazánek, popíjet čaj nebo jen tak žvýkat listy.   Příspěvek Proč zařadit do jídelníčku bylinky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Vitamin D – také trpíte jeho nedostatkem?

 
Věděli jste, že nedostatek vitaminu D je jedním z důvodů, proč v zimě či na jaře onemocníte chřipkou nebo jinými respiračními onemocněními? Právě v období chřipkových epidemií, kdy se spotřebují zásoby vitaminu D vytvořené díky slunečnímu záření v létě, bývá jeho hladina nejnižší. Zejména v zimních a jarních měsících trpí nedostatkem vitaminu D téměř 50 % naší populace. Nové poznatky o tomto vitaminu ukazují, že jeho nedostatek může mít vážné důsledky.
19.12.2017 10:50 |

podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Ledový čaj - osvěžení pro horké dny

 
Kvalitní výrazný čaj, led nebo chladná voda a aromatické bylinky jsou nezbytné pro přípravu chlazeného nápoje označovaného jako ledový čaj. Výchozí surovinou nemusí být podle znalců pouze černý a zelený čaj, ale také ovocné druhy či rooibos. Připravit se může klasickou horkou metodou i za studena.
24.06.2011 19:10 |

podobné články

Co tělu dopřát, když volá po regeneraci

 
Organizmus může vyžadovat regeneraci z různých důvodů, dost často to bývá po úrazu či dlouhodobé nemoci. Regenerovat ovšem potřebujeme i po namáhavém fyzickém výkonu, po vleklém stresu nebo třeba po zimě, kdy jsme byli vystaveni chladu a virovým atakům. Ve Wikipedii se píše, že regenerace je proces opravy poškozených tkání. což by vcelku odpovídalo, jen regenerovat můžete i nepoškozené, ale unavené tkáně. A nejen ty. Posilujte imunitu Asi první, co by mělo přijít na řadu, když se začne s rregenerací, je zvýšený přísun vitamínů a minerálů, čímž se posiluje imunita a obnovuje zdraví těla. A protože nejlepší vitamíny a stopové prvky najdete v čerstvé potravě, i duše pookřeje nad prvními ředkvičkami nebo listové zelenině. Z minerálů se soustřeďte především na hořčík, ten vám pomůže s únavou.i s imunitou. Najdete ho hlavně v celozrnných  výrobcích, obsahují ho banány, brambory, pomeranče, špenát a ořechy. Jestli máte rádi čokoládu, pak si ji dopřejte bez výčitek, hořčík je totiž i v kakaových bobech. Bylinkové čaje Léčivé bylinky provázejí lidstvo mnohem déle než chemická léčiva. Bylinkový čaj nejen, že pomůže s konkrétním zdravotním problémem, ale pohladí přitom po duši a tak nějak nastolí vnitřní rovnováhu. Pokud nemáte konkrétní potíže, teď na jaře se zaměřte na detoxikaci organismu, takže ideální čaje jsou z ostropeřce a z kopřivy. Vyčistí játra, podpoří krvetvorbu a organizmus nabere nové síly. Na nespavost a pro zklidnění mysli je dobrá meduňka či levandule. Příroda uzdravuje Aťuž máte za sebou cokoliv, nejlépe se regeneruje venku na slunci. To samo přispívá k tvorbě vitamínu D, bez něj si ho tělo neumí tvořit. Pobyt na sluníčku, na čerstvém vzduchu, procházk přírodou, hlavně v lese, to všechno přispívá především k regeneraci psychické. Ale jak všichni víme, tělo a mysl spolu souvisí. Příspěvek Co tělu dopřát, když volá po regeneraci pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.04.2018 13:20 |

podobné články

Detoxikace a očista organismu, zn. snadno a rychle

 
Alespoň jednou za rok bychom měli svému organismu dopřát očistu a vlít mu do jeho buněk novou energii. Nevhodná strava, stres, únava, to vše se podepisuje na naší celkové náladě a tělesném stavu. Přírodní detoxikace organismu je ideálním prostředkem, jak po zimě dodat tělu novou sílu. Detoxikací se myslí celková očista těla, předcházení nemocem, odstranění toxických látek, vypořádání se se zažívacími problémy jako je zácpa, nadýmání, pocit plnosti, předcházení únavě nebo stresu. S detoxikací není dobré začínat, pokud zrovna prožíváte těžké životní období, kdy se více stresujete nebo se potřebujete soustředit (např. rozchod, zkouškové období). Ideální doba je týden až dva. Začněte u jídla a pití Dobré je začít dodržováním správného pitného režimu. Ten dokáže s tělem udělat „zázraky“. Pijte, pijte a pijte. Především čistou vodu během celého dne. Dopomůžete tak vyplavení množství látek, které v těle nemají být. V období detoxikace pijte i 3 litry vody denně. Ráno si do vody dávejte vymačkaný citron. Spravíte si tak zažívání. Káva by se v době detoxikace měla úplně vynechat. Kromě čisté vody je ideální také zelený čaj, který obsahuje rostlinné antioxidanty, napomáhající k celkové detoxikaci a regeneraci. Po správném pitném režimu je také důležité změnit stravovací návyky. Kachnu a svíčkovou si nechejte na jiné období a do svého jídelníčku zařaďte opravdu hodně zeleniny. Především pak listovou (špenát, kapusta…) ta dopomůže tělu zbavit se toxických látek. Další zásadní potraviny by měly být pohanka a jáhly, které budou dobrou zavářkou do polévek, nebo z nich můžete připravit teplé přílohy, kaše nebo studené saláty. Naprosté tabu by v době detoxu měly být veškeré uzeniny, tučné nebo červené maso. Jezte spíše ryby např. pstruha nebo tresku. Vsaďte na chlorellu Pro detoxikaci můžete vyzkoušet také některé potravinové doplňky. Osvědčený je například zelený ječmen, nebo třeba chlorella. „Chlorella se začala masivněji používat po druhé světové válce, kdy lékaři... Čtěte více Příspěvek Detoxikace a očista organismu, zn. snadno a rychle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.03.2015 04:25 |

podobné články

Kouzlo zázvoru

 
Zázvor je tak všestranná rostlina, že se podobá zázraku, co všechno dokáže. Běžně ho užíváme v gastronomii, navíc také v kosmetice i v léčitelství. Účinků na lidské zdraví můžeme u zázvoru napočítat opravdu dost, ať už při různých nevolnostech (cestování, těhotenství), jako prevence i podpůrný prostředek při rýmě, chřipce i jiných virózách, při potížích s trávením. Zásobárna vitamínů i minerálních látek Zázvor je skutečně bohatým zdrojem různých vitamínů, což ho především v zimě předurčuje k posilování imunity. Obsahuje vitamín A, B1, B2, C, E, a ze stopových prvků pak sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pro ty kdož se snaží zhubnout je zajímavá ještě jedna látka – gingerol. Její termogenní účinky pomáhají odbourátvat tělesný tuk, tímto způsobem funguje na organizmus i kapsaicin v chilli papričkách, piperin v pepři nebo například skořice. Kromě posilování imunity a podpůrné funkce při léčbě viróz je zázvor používán na potlačení pálení žáhy a nadýmání, podporu trávení i chuti k jídlu. Pomáhá při migrénách a teplé zázvorové obklady využijete při revmatismu, bolestech za krkem nebo na uvolnění zatuhlých svalů. Další pozitivní účinky zázvoru Zázvor umí prohřát celé tělo a působí relaxačně – to jistě poznal každý, kdo si v zimě uvařil zázvorový čaj. Předchází vzniku chronických onemocnění dýchacích cest, umí stimulovat krevní oběh a snížit cholesterol v krvi, působí protizánětlivě a uvádí se dokonce i jako podpora při léčbě rakoviny. A nejde nezmínit jeho afrodiziakální účinky. V kosmetice se zázvor používá jako účinné antiseptikum, zmírňuje bolesti svalů a kloubů, a napomáhá při hojení ran, zklidňuje podráždění pokožky a snižuje otoky, například při revmatoidní artritidě. Po kosmetice se zázvorem můžete sáhnout, když vás trápí akné či svědivé vyrážky. Zázvor dokáže pokožku dobře prokrvit, zpomaluje proces stárnutí buněk a zvyšuje elasticitu pleti. Příspěvek Kouzlo zázvoru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.04.2018 21:55 |

podobné články

Horký souboj: Co pít v zimě - kávu nebo čaj?

 
V mrazivém počasí je potřeba tělo zahřívat i zevnitř. Svařené víno nebo grog sice chutná, ale během pracovní doby si ho může dovolit popíjet jen málokdo. Blesk se proto zaměřil na dva nejoblíbenější horké nealkoholické nápoje – kávu a čaj. Co prospívá víc našemu zdraví? A čeho můžete vypít víc? Odpověď je jednoduchá: Jednoznačně vede čaj.
10.02.2012 12:30 |

podobné články

Pozor na čaj! Víme, který zahřeje, a který škodí?

 
Není nad to, dát si v chladném dni na zahřátí šálek dobrého čaje. Ale co když si dáte takový, který vás naopak ochladí? Není totiž čaj jako čaj a občas můžete sáhnout vedle.
14.10.2014 06:15 |

podobné články

Co umějí poklady Šípkové Růženky

 
Růženka se šípky zrovna nejlepší zkušenost neudělala, ale pro vás to neplatí. Nasbírejte šípky a připravte si zásobu přírodního vitaminu C na celou zimu.
04.10.2015 12:05 |

podobné články

Více jak polovina populace má nedostatek vitamínu D

 
Nedostatek vitamínu D v lidském organismu výrazně zvyšuje riziko vzniku onemocnění, jako jsou bolestivá osteoporóza či svalová slabost. Zvyšuje také rezistenci tkání vůči inzulínu, má vliv na srdeční selhání a na vznik karcinomu ? zejména tlustého střeva a prostaty. Alarmující je, že dle odborných studií nedostatkem vitamínu D trpí polovina populace. ...
08.08.2012 00:10 |

podobné články