Článek
Podobné články

3 tipy jak absolvovat pracovní oběd

 
Pojem oběd ihned člověku přivodí myšlenku na dobré jídlo, kávu a nealkoholický nápoj. Ovšem „pracovní oběd“ se netýká pouhého zahnání hladu. Projednávají se u něj obchodní záležitosti, což svým způsobem představuje formu společenské akce. Primárním účelem takového oběda, je projednávání dílčích otázek, jež se točí kolem obchodu a rovněž upevňování vzájemné důvěry. Většinou se pracovní oběd sjednává telefonicky nebo ústně. Může být také součástí celodenního jednání či konference. Často bývá zahájen kolem poledne. Tedy v rozmezí od 12 až 13 hodin. Určen je pouze pro pár vybraných hostů, nezřídka pouze pro dvě osoby. Doba trvání pracovního oběda je individuální. Protáhnout se klidně může i na dvě hodiny. Pracovní oběd podle jeho účelu Velmi záleží na tom, zda se jedná o pracovní oběd mezi obchodními partnery či kolegy. Během oběda mezi kolegy jde často jen o doladění pracovních záležitostí. Domlouvá se většinou na pracovišti osobně. Zveme-li na oběd obchodního partnera, pozýváme ho telefonicky nebo osobně. Předem stanovíme místo konání i termín. Slušností je nabídnout více možností, pro setkání. Výběr restaurace, kavárny přizpůsobíme tak, aby se náš obchodní partner cítil pohodlně. Kdo platí útratu? Útrata je v režii hostitele – toho, kdo oběd navrhl. Zvykem je i nabídka že si zaplatím svou část nebo půl útraty. Avšak hostitel většinou s poděkováním odmítne. Navrhovatel oběda by měl být předem na místě a komunikovat s personálem bez rozdílu, zda se jedná o ženu či muže. Pozvaný obchodní partner by neměl nikdy čekat na svého hostitele. Jak začít s konverzací Ať jde o oběd nebo setkání u kávy pakliže nemáte hlad, jde o příležitost k upevnění vztahů zcela neformálním způsobem na neutrální půdě. Ideální je začít společenskou konverzací a obchodní jednání nechat na později. Vhodná jsou nevtíravá témata. Například o rodině, dovolené, hobby. Uvolněná komunikace pomůže zbavit se oběma stranám počátečních nejistot. Zapomeňte na politiku či náboženská témata. Neskákejte nikdy druhému... Čtěte více Příspěvek 3 tipy jak absolvovat pracovní oběd pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.01.2016 09:05 |

podobné články

Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží

 
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a poté vymýšlí různé pokrmy. Nazmar nepřijdou ani kuřecí křídla, která se na první dojem zdají vhodná jen do polévky, protože příliš moc masa nenabízí. Ovšem opak je pravdou, protože se z křidélek mohou připravit úžasné recepty. Jejich výhodou je i nižší pořizovací cena, takže si skutečný gurmánský zážitek lze připravit už za pár korun. Nebudeme vás dlouze napínat a jdeme na to. Jako bonus jsme si připravili ještě druhý recept na kokosovou rýži. Potřebné ingredience Přibližně 8 kuřecích křidélek/mohou být i spodní stehna Sojová omáčka 1dcl Med 1dcl Česnek – kdo jak má rád Špetka zázvoru Postup přípravy Smícháme med a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek Křidélka vložíme do pekáčku a jemně zasypeme zázvorem Přelijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou Před dopečením sundáme pokličku a pečeme do zlatohněda Příloha Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo pečivo. Chcete-li si dopřát skutečný gurmánský zážitek, připravte si jako přílohu kokosovou rýži. Na přípravu není složitá. Rýži propereme ve studené vodě. Poté v hrnci s nepřilnavým dnem smícháme trošku vody a neslazeného kokosového mléka a špetkou soli. Vmícháme rýži a přiklopíme pokličkou. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen a na minimum dovaříme dalších 15 až 20 minut. Hlídáme, aby se rýže nepřipálila – v případě potřeby dolijeme trochu kokosového mléka a vody. Po dovaření hrnec odstavíme na 10 minut a necháme jej stát přikrytý utěrkou. Následně promícháme a nakládáme na talíř. Takto připravená kokosová rýže se hodí k masu a zelenině. Příspěvek Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.05.2016 03:05 |

podobné články

3 jarní tipy pro vaše vlasy

 
Hurá, jaro už je tu! Sluníčko svítí čím dál častěji, hodnoty na teploměru dosahují příjemných výšek a my pomalu redukujeme vrstvy oblečení. Kromě toho, že přemýšlíme nad jarním oblečením a měníme své líčení, starosti nám přidělávají vlasy. Ty jsou po zimě hodně poškozené, zvláště pak po té letošní, která byla nepříjemně dlouhá, studená a zlá. Jestliže i vaše vlasy dostaly v zimě pořádně zabrat, nenechte si ujít následující řádky. Ukryli jsme do nich jarní tipy pro vaše vlasy, díky kterým své hřívě dodají tolik potřebný lesk i krásu. A která žena by to odmítla?! Jarní tipy pro krásu vašich vlasů Vlasy jsou naší vizitkou, měli bychom se o ně pečlivě starat a snažit se dopřát jim jen to nejlepší. Jaro je období přímo vhodné na změny, tak proč toho nevyužít? Přinášíme vám hned 3 jarní tipy pro vaše zimou oslabené a poškozené vlasy. Vyzkoušejte je a uvidíte, že okamžitě zaznamenáte změnu! Mrkev není dobrá jen pro lepší zrak Říká se, že mrkev zlepšuje zrak. Proto jsme ji jako děti musely jíst každý den, především u babiček se to pak mrkví jenom hemžilo. Možná ale nevíte, že mrkev je skvělá nejen na oči – alespoň se to tvrdí – ale i na vlasy. Obsahuje totiž látky, které vlasům prospívá – dodá jim lesk a rozzáří přirozenou barvu. Nechte vlasy dýchat Pro zimu jsou typické čepice a kulichy, kterými se chráníme před nepříjemným a vlezlým mrazem. Jenže pod nimi naše vlasy jen stěží mohou dýchat, jsou splihlé a vůbec jim to nesvědčí. Teď na jaře už žádné čepice nepotřebujete a můžete tak nechat svou hřívu dýchat. Pokud to není přímo nutné, nenoste ani culíky, i ty totiž vlasy svazují a brání jim v regeneraci. Smlsněte si na luštěninách Luštěniny jsou bohaté na proteiny, železo, zinek a biotin. Proč vám to říkáme? Protože se jedná... Čtěte více Příspěvek 3 jarní tipy pro vaše vlasy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.03.2017 04:40 |

podobné články

3 kroky pro jarní restart: Zkuste exkluzivní jarní vůni s krystalky Swarovski!

 
Vypadá to, že zima už řekla své poslední slovo. Je tady jaro! Přivítejte ho i vy – zkuste jarní očistu, probuďte pleť ze zimního spánku a rozmazlete se s novou jarní vůní. Poradíme vám, jak na to, a navrch přidáme tipy na ty nejlepší jarní vůně a trendy doplňky! Proveďte jarní restart!
12.03.2012 00:05 |

podobné články

To má z kuchařky Ládi Hrušky? Lady Gaga má prý v Praze na hotelu sporák a vaří kuřecí kůžičky

 
Provokativní americká hudební modla Lady Gaga  (28) si v Praze do pokoje v hotelu Four Seasons, v němž bydlí, podle některých zdrojů objednala hodně zajímavé ingredience! Nechybí mezi nimi kuřecí křídla s kůžičkami. Že by si snad nechala přeložit proslavený recept nováckého kuchařského idola Ládi Hrušky z jeho rekordní kuchařky a dělala nadívané kuřecí kůže?
05.10.2014 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Lady Gaga (1268 článků)

Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!

 
Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Jak a proč se chránit před jarním sluncem?

 
Jaro je konečně tady! Zima se vzdává kralujícího žezla a o slovo se tak hlásí teplotně přívětivější období plné veselých barev. Možná si i vy plnými doušky užíváte dny zalité jarním sluncem, kterému ochotně nastavujete tvář a čerpáte nejen hřejivé teplo, ale i  energii – a té je po letošní dlouhé zimě potřeba opravdu dostatek. Většina lidí se jarním sluncem nechává doslova učarovat. Není se čemu divit, vždyť v zimě je sluníčko nedostatkovým zbožím, zvláště trvá-li tak dlouho, jako letos. Málokdo ale ví, že vystavit se sluníčku bez ochrany v domnění, že přece ještě není tak silné a nemůže vám ublížit, je velice nerozumné. V dnešním článku vám řekneme proč. Proč bychom se měli chránit před jarním sluncem? Jakmile se mraky rozestoupí a počasí nám dopřeje první jarní paprsky, máme ihned lepší náladu. Pocitově se nám zdá, že jarní slunce ještě nemá takovou sílu, a proto často nemáme tendenci se před ním chránit. Chyba! Jarní sluníčko totiž může napáchat nepěkné škody. Věřte nebo ne, ale i když se vám to nezdá, jarní slunce má mnohdy daleko větší sílu, nežli to letní. Vznik nepříjemných a bolestivých spálenin je tak velmi častým jevem, stejně jako časné stárnutí kůže nebo zvýšení rizika rakoviny kůže. Jak se chránit před sluníčkem? A teď k tomu nejdůležitějšímu – odpovězme na otázku: jak se chránit před jarním sluncem? V první řadě je potřeba myslet na pokrývku hlavy. Sluníčko vás možná nepálí, ale tiše dělá paseku. Samozřejmostí jsou i sluneční brýle, které hodně lidí podceňuje. Přitom chránit zrak by měla být nepsaná povinnost. Pamatujte, že jarní slunce je hodně ostré a pro vaše oči tak nebezpečné a zrádné. Opomenout nesmíme ani krémy s ochranným faktorem, jež byste měli používat nejen na obličej, který je po zimě nejnáchylnější a také nejvíce odhalený, ale i na kůži, pokud se rozhodnete vyjít... Čtěte více Příspěvek Jak a proč se chránit před jarním sluncem? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.03.2017 03:15 |

podobné články

Kyjevská kuřecí prsa = skvělý tip na nedělní oběd

 
Přichystejte svým blízkým k nedělnímu obědu chutné překvapení. Připravte jim kuřecí prsa, tentokrát ale trochu jinak. Recept jsme vyzkoušeli a všem ho doporučujeme.
12.06.2009 10:05 |

podobné články

Jak se dostat do formy po porodu

 
Porod je velký zásah do ženina těla a většina touží, aby vypadalo jejich tělo pokud možno, co nejdříve stejně, jako před otěhotněním. Hubnout po porodu je zcela něco jiného než běžné hubnutí. Je to především proto, že tělo si prochází řadou hormonálních změn. Toto období může trvat až několik měsíců. Během této doby se pozvolna začne měnit i vaše postava. Rozhodně zapomeňte na drastické diety, které slibují postavičku, jako proutek. Mohla byste ublížit nejen sobě, ale i děťátku v případě, že stále kojíte. Jistě, že existuje mnoho žen, které záhy po porodu byly opět štíhlé. Cesta však vede jedině přes vyvážený jídelníček a pravidelné cvičení. Stravování po porodu Poporodní období je doba, kdy byste měla zcela upravit svůj jídelníček. Během těhotenství se dají omluvit půlnoční svačinky, ale nyní nastává čas, kdy tomu učinit konec. Pravidelná a vyvážená strava je velmi důležitá jak pro vaše tělo, tak pro miminko. Již během kojení spaluje vaše tělo značné množství kalorií. Tělo si po porodu klade vysoké nároky na příjem živin – bílkoviny, vláknina, minerály a vitamíny. V případě, že jídlo odbýváte a nejíte hlavně v klidu, nebude váš denní režim zahrnovat dostatek živin a můžete si tak snížit i tvorbu mateřského mléka. Což určitě nechcete! Cvičení by se nemělo uspěchat, ale co vám rozhodně prospěje, jsou procházky a jednoduché cviky. Ty pomohou opět zpevnit povolené svalstvo. Kdy je vhodná doba začít cvičit? Cvičit můžete doma nebo v tělocvičně a začínejte pozvolna od konce druhého měsíce po porodu. Do té doby vystačí zdravé stravování a pohyb jen tolik, co vám tělo dovolí, včetně zdravotních procházek. Nedoporučuje se zbytečně přepínat! Svému tělu dopřejte potřebný čas pro regeneraci. Zdřímněte si klidně i během odpoledne a odpočívejte, jak můžete. Pravdou je, že se v šestinedělí přirozeně hubne i bez pohybové aktivity, ale do skvělé kondice se dostanete jen vyváženou stravou a pomalým... Čtěte více Příspěvek Jak se dostat do formy po porodu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

Co na oběd, když je málo času?

 
Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat čas na jídlo, musíme mnohdy řádně zredukovat dobu přípravy jídla. Co tedy zdravého, chutného, aby to bylo rychle? Přinášíme vám tipy na zdravé a rychlé obědy. U některých jídel nevadí, když je předem zapomenete vytáhnout z mrazničky. Jejich příprava vám ani tak nezabere mnoho času. Jedná se například o lososa, který je chutný a zdravý zároveň. Losos v alobalu s rajčátky Plátky lososa opláchneme, okořeníme a položíme na alobal. Poklademe plátky rajčat, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Vložíme do trouby a mezi tím si připravíme zeleninu na talíř. Věřte, že se obejdete i bez příloh. Bohatě vystačí listová a jiná zelenina, feta sýr a hrst oříšků, kterými posypete celý talíř. Losos bude za 15 minut upečený a lze ihned servírovat. Kuskus s uzeným lososem Kuskus patří mezi rychlá, zdravá a vděčná jídla. Potřebovat budeme kuskus, zeleninu a uzeného lososa. Kuskus připravíme dle návodu – zalijeme vřelou vodou a necháme pár minut nabobtnat pod pokličkou. Mezi tím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma k dispozici a přimícháme kuskus. Dáme na talířek a přidáme uzeného lososa. To je celé – přejeme dobrou chuť. Sladký oběd – Rýžový nákyp s ovocem Pokud patříte k těm, kteří mají rádi sladké obědy, pak vyzkoušejte rychlý rýžový nákyp. Hrnek rýže propláchneme vodou, zalijeme mlékem s vodou 1:1 a jemně osolíme – vaříme do měkka, ale hlídáme, aby se rýže nepřipálila. Odstavíme a zatím si smícháme máslo, 2 žloutky, med a sníh z bílků – lze přidat vanilkovou tresť. Vymastíme si pekáček a vrstvíme kaši a ovoce na střídačku. Poslední vrstvu tvoří rýžová kaše. Vložíme do trouby a upečeme. Hotové posypeme skořicí a... Čtěte více Příspěvek Co na oběd, když je málo času? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.06.2016 15:55 |

podobné články

Proč vaše pokožka potřebuje vodu a jak jí zabezpečit?

 
Nepříjemně vysušená pokožka, která je citlivá na každý dotek – to je problém, s nímž se dnes a denně potýká velké procento žen a dívek. Suchá pokožka plná šupinek staré kůže, které i při jemném doteku padají, vůbec nepůsobí hezky a není se čemu divit, že tento zdravotní neduh ženy trápí… Pokožka potřebuje hydratovat a to kdykoli během roku. Hodně lidí si myslí, že v zimě není hydratace tolik potřeba, ale není to pravda. S blížícím se letním obdobím je hydratování pokožky stále ožehavějším tématem. A my se na něj teď společně také podíváme. Proč je důležité hydratovat pokožku? Naše  tělo je z velké části tvořeno vodou. Pokud bychom delší dobu žádnou vodu nepřijímali, nejenže by naše pokožka byla vysušená, ale tělo celkově unavené a přestalo by fungovat tak, jak by správně fungovat mělo. Proto je důležité pokožku neustále vodou zásobovat. Jak? To vám poradíme níže! Hydratovaná pokožka je základ, aneb jak jí dodat vodu? V následujících řádcích vám prozradíme několik tipů, jak dodat pokožce tolik potřebnou vodu. Důkladné denní promazávání Suchá a drsná pokožka je noční můrou mnoha žen, proto se tomuto stavu snažte předejít. Jednou z nejjednodušších a zároveň i nejefektivnějších rad je každodenní promazávání pokožky kvalitním hydratačním mlékem nebo krémem. Ideálně takovým, který bude obsahovat vitamín E. Správná volba sprchového gelu I při sprchování můžete svou pokožku hydratovat, samozřejmě nemáme na mysli to, že si stoupnete pod proud tekoucí vody. Ba naopak cílíme na důležitost pořízení správného sprchového přípravku, který bude mít malé množství povrchově aktivních látek a vaši pokožku tak nebude zbytečně vysušovat. Nepodceňujte pitný režim A je to tu zase – už tolikrát omílaný a zmiňovaný pitný režim, na který stejně spousta lidí nedbá. Jenže to je chyba. Pokožka se totiž dá hydratovat i zevnitř a to tak, že budete dostatečně pít. Snažte se proto... Čtěte více Příspěvek Proč vaše pokožka potřebuje vodu a jak jí zabezpečit? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.04.2017 05:05 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Na co byste neměli zapomenout při jarním detoxu?

 
Ačkoli nám veselé jaro podle kalendáře už nějaký ten den kraluje, rozhodně ještě není pozdě popřemýšlet o jarním detoxu, který z našeho těla odplaví veškeré nečistoty a škodlivé látky, jež se v něm usadily během letošní dlouhé zimy. Ta byla opravdu náročná a není se proto vůbec čemu divit, že naše tělo zoufale volá o pomoc. I jarní detox si vyžaduje správný postup. Ještě než se do něho pustíte, přečtěte si dnešní článek. Vyvarujete se tak chybám, které by mohly vaši snahu sabotovat nebo dokonce uškodit vašemu zdraví. Co byste měli vědět o jarním detoxu Jaro k detoxikaci těla i organismu doslova vybízí. Jedná se o očistnou kůru, která vaše tělo zbaví veškerých nečistot a škodlivin, díky kterým se necítíte ve své kůži, postrádáte energii a pro nic se nemůžete nadchnout. Důležité ale je přistoupit k jarnímu detoxu správně. Rozhodně jej nelze považovat za způsob, díky kterému se vám podaří rychle zhubnout. Jarní detox by měl postupovat pomalu a ohleduplně k vašemu tělu. Pozor na podpůrné prostředky Hodně lidí se při detoxikaci spoléhá na podpůrné prostředky v podobě tabletek, nápojů nebo náplastí. Mnohdy dokonce naivně investují do přístrojů na domácí použití, jejichž pořízení stojí nekřesťanské peníze.  Podle odborníků ale nejsou tyto produkty vhodné. Často totiž slibují výsledky, které nejsou reálné. Pokud si přeci jen chcete něčím pomoci, jděte na to přírodní cestou. Pomoci vám může například zelený ječmen, oblíbená spirulina či stále známější chlorela. Zapomeňte na držení hladovky Spousta lidí si myslí, že detoxikace ve své podstatě představuje hladovění a drastické držení diety. To ale vůbec není pravda. Při jarním detoxu byste měli ze svého jídelníčku vyřadit to, co tělo nepotřebuje a co mu škodí. Zapomeňte tedy na potraviny, které tělo zbytečně zanáší odpadními látkami. Proto se zaměřte na odlehčenou stravu, ve které se nebudou nacházet tuky, maso, alkohol a... Čtěte více Příspěvek Na co byste neměli zapomenout při jarním detoxu? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.05.2017 17:55 |

podobné články

Velký test Aha!: Instantní kuřecí polévky? Jen spousta soli! Zeleninu hledejte lupou!

 
Léto pod stanem v kempu či rychlý oběd v práci se bez nich často neobjede. Polévky z pytlíku nechybí snad v žádné domácnosti. Deník Aha! se rozhodl otestovat kuřecí a slepičí instantní polévky, které stačí nasypat do misky a zalít. A tady jsou výsledky!
07.08.2012 12:15 |

podobné články

Co vaše pleť potřebuje na podzim?

 
Ačkoli ve vás možná stále doznívají záblesky léta, je právě teď ten nejvyšší čas si uvědomit, že nám horké léto dalo sbohem a o slovo se přihlásil chladnější podzim. Čím dříve se s tímto faktem smíříte, tím dříve budete moci svou pleť na podzimní období připravit. Určitě víte, že si vaše pleť na podzim žádá úplně jinou péči nežli v létě. Nutná je nejen změna kosmetické výbavy, ale zapomenout byste rozhodně neměli ani na důležité kroky, jak se o svou pokožku právě teď postarat. Co zahrnuje podzimní péče o pleť? Ačkoli je léto nejkrásnějším obdobím v roce, na naší tváři často naseká nepěknou paseku. Proto je důležité všechny neduhy před nástupem zimy odstranit a své pokožce tak dopřát to nejlepší. Právě na podzim byste se měli zaměřit na všechny škody, které na vaší pleti zůstaly po horkém létě a které jsou způsobené například koupáním ve slané vodě, používání opalovacích krémů, prudkým výkyvům teplot či ostrými slunečními paprsky. Nečistoty musí pryč! V první řadě musíte svou pleť zbavit veškerých nečistot. Jen si vzpomeňte na všechny přípravky, které jste přes léto používali. Krémy na opalování nebo mléka zanechaly na vaší pokožce prvky, které teď ucpávají póry. Pro čištění pleti doporučujeme  peeling, který z vaší tváře odstraní staré buňky. Změna pleťového krému Dalším krokem je volba vhodného pleťového krému. Určitě víte, že si každé roční období vyžaduje jinou konzistenci a složení. Teď na podzim jsou ideální volbou krémy s hustou konzistencí obsahující dostatečné množství výživných složek. Dejte přednost krému s hydratací a vitamíny. Díky těmto přípravkům přečkáte  přechodné podzimní období a vaše pleť tak bude připravená na zimu. Pleťová maska Pro svou pleť nemůžete před nástupem chladného zimního období udělat nic lepšího, nežli jí několikrát do týdne dopřát zdravou osvěžující pleťovou masku. V současné době je trh přehlcen produkty, mezi nimiž můžete vybírat a vy... Čtěte více Příspěvek Co vaše pleť potřebuje na podzim? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.10.2016 18:35 |

podobné články

Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

 
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články