Článek

Osvědčené rychlovky: Pórková polévka s krutony podle Otto Pláška

 
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
25.03.2015 05:20 |

podobné články

Podobné články

Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu

 
Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2015 09:11 |

podobné články

Osvědčené rychlovky: Špagety aglio olio e peperoncino podle Otto Pláška

 
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
15.10.2014 05:15 |

podobné články

Osvědčené rychlovky: Čokoládové těstoviny se zakysanou smetanou podle Otto Pláška

 
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
12.11.2014 05:15 |

podobné články

Osvědčené rychlovky: Kung Pao podle Otto Pláška

 
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Co takhle hodit na panev maso, zeleninu a k tomu rychlou přílohu?
16.11.2014 05:10 |

podobné články

Osvědčené rychlovky: Celerová remuláda podle Otto Pláška

 
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se po svátcích uplně přecpávat. Co s tím?
03.01.2015 05:16 |

podobné články

Rychlovky Ládi Hrušky: Sýrové bulky, chlebová polévka a termix

 
Kuchařský experimentátor ve svém pořadu Rychlovky Ládi Hrušky připomíná vaše nejoblíbenější recepty. Tentokrát to budou sýrové bulky, chlebová polévka a tvarohový dezert.
22.11.2014 11:50 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Holandský mletý řízek podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému čevapčiči, řízeček nebo karbanátky? Dnes vás naučíme to a další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají!
17.02.2013 05:05 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Křupavý zapečený chleba z mikrovlnky podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
26.06.2013 08:35 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
14.07.2013 05:20 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Klobásovo-šunková omeleta podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
10.08.2013 05:05 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Smaženky z játrovky podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
18.08.2013 05:15 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Klášterní sýrová pochoutka podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
19.09.2013 05:05 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Pomazánka z uzeného sýra podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
01.10.2013 05:15 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Plněné papriky podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
23.11.2013 05:17 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a goudou podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
03.02.2014 05:10 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Zapečené houskové knedlíky podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
02.03.2014 05:05 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Plněné bramborové knedle podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
26.07.2014 05:20 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Staročeský masový talíř podle Otto Pláška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
28.07.2014 05:10 |

podobné články

PROSTŘENO: Krémová cibulová polévka s krutony podle Gabriely Endlové

 
Když prý Gábina vyhraje Prostřeno, manžel svolí a založí spolu rodinu. Takže vítězství je pro ni životně důležité! Další motivací je, že chce ukázat, že i jednoduchá jídla lze udělat chutně. Krémová cibulačka je výborná, na tom se shodují všichni hosté.
13.05.2013 05:05 |

podobné články