Článek

Od Jurského parku až po Jurský svět: Recenze LEGO Jurassic World

 
„Život si vždycky najde cestičku,“ říkal už v prvním Jurském parku Ian Malcolm v podání herce Jeffa Goldbluma a měl zatraceně pravdu. Nejen že dinosauři pláchli a množili se, jejich řádění se dočkalo už tří pokračování, z nichž to poslední s názvem Jurský svět stále boduje v kinech. A navíc pravěcí ještěři zmutovali do kostičkové podoby. Další LEGO videohra je tu.
11.07.2015 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Jeff Goldblum (25 článků)
Podobné články

Famózní dinosauři na CryEngine z modu Return to Jurassic Park

 
Už je to přes rok, co byl oznámen mod Return to Jurassic Park na technologii CryEngine. Podle nejnovějších obrázků a informací, které vypluly na povrch během vánočních svátků, jej autoři nyní hodlají převést na aktuální verzi CryEngine 3. Jak ale upozorňují například redaktoři německých PC Games, Return to Jurassic Park může stejně dobře zatím tvořit jen pár...
02.01.2012 16:25 |

podobné články

Soutěžte s LEGO® Movie o 10 unikátních stavebnic z filmu

 
Společnost LEGO®, jeden z největších světových výrobců hraček opět překračuje své hranice. Svět LEGO nyní dobývá filmové plátno a to ve velkém stylu! LEGO Movie (v českém originále LEGO® Příběh) je vůbec první filmové 3D LEGO dobrodružství, které vás vtáhne do světa stvořeného jen a pouze ze slavných kostiček.
11.02.2014 10:10 |

podobné články

Jurský park a Jurský svět, znáte dobře tyto filmové megahity?

 
Od dob, kdy diváky ohromil první díl Jurského parku uplynulo již 23 let. Následovaly další 2 pokračování a tím se série na dlouhých 14 let uzavřela. Zlomový byl rok 2015, kdy spatřilo světlo světa další pokračování, film Jurský svět. Máte rádi tyto filmy? Udělejte si kvíz a zjistíte, jak dobře je znáte!
07.05.2016 12:00 |

podobné články

Do Varů přijela hvězda Jurského parku: Lauru Dern kdysi hanebně podrazila její kolegyně Angelina!

 
"Jurský park":http://www.extra.cz/tema/jursky-park, to je "ihned první film":http://www.extra.cz/mate-radi-film-jursky-park-na-prodej-je-klec-na-velociraptory-z-uvodu-filmu, na nějž si vzpomenete, objeví-li se někde tahle tvář nebo padne jméno Laura Dern (47). Typově výrazná, charismatická herečka si rolí paleobotaničky Ellie Sattler zajistila doživotní místo ve filmové encyklopedii, přestože je to k její herecké historii hodně nespravedlivé.
12.07.2014 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Laura Dern (8 článků)

VIDEO Jurský svět poprvé ukázal dinosaury. I nostalgii

 
Podívejte se na první trailer z filmu Jurský svět, který chce navázat na úspěch prvního Jurského parku.
24.11.2014 15:05 |

podobné články

Nová Miss World je z Venezuely, Češka Domanská neuspěla

 
Nejkrásnější ženou světa je jednadvacetiletá Ivian Sarcosová-Colmenaresová z Venezuely. Druhá skončila kráska z Filipín a třetí zástupkyně Portorika. Soutěž krásy se konala v Londýně a o prestižní titul bojovaly dívky ze 122 zemí. Česká Miss World Denisa Domanská nepostoupila ani do první patnáctky. Další články k tématu: Denisa Domanská zabojuje o titul Miss World, její favoritkou je Švédka MISS POD LUPOU: Nová Česká Miss World Domanská chce být zubařkou Miss World Kuchařová hubne, chce se líbit svému příteli Spor po Miss World: Norka prý v Číně neuspěla kvůli Nobelově ceně míru Titul Miss World získala Američanka, Češka neuspěla Nebýt Kuchařové, nikdo by o Miss World nevěděl, tvrdí Adamec Nová Miss World je z Gibraltaru, Vignerová neuspěla
06.11.2011 20:10 |

podobné články

Osobnosti: Denisa Domanská (91 článků)

Jurský svět ukazuje, že T-Rex je kámoš a devadesátky retro

 
Jurský svět není zdaleka tak dobře napsaný film jako původní Jurský park, přesto nabízí skvělou podívanou a jde o povedený letní hit.
11.06.2015 14:05 |

podobné články

Do Jurského parku v nové videohře

 
Nová hra od Telltale Studios nás zavede do Jurského parku.
10.01.2011 16:45 |

podobné články

Největší robot na světě se hýbe a srší oheň. Tohle musí fanoušci Jurského parku vidět!

 
Ti, co každý týden sjíždějí všechny díly Jurského parku, povinně sem. To samé platí i pro maniaky, kteří se neodlepí od hry Killing The Dragon, ani když jim na plotně utíká mléko.
20.08.2013 19:05 |

podobné články

Od Conana k dětem: Funcom se pouští do LEGO MMO

 
Trochu překvapivá tisková zpráva přišla od Funcomu, který oznámil zbrusu novou MMO hru. Jestli ale čekáte třeba pokračování Age of Conan, nějaký datadisk pro The Secret World nebo jinou dospěláckou věc, jste na omylu. Funcom jde do LEGO postaviček. Konkrétně to bude MMO podle značky LEGO Minifigures. Ta už má svoji iPhone hru a teď se dočká i velkého MMO. Navíc od lidí,...
14.12.2010 12:40 |

podobné články

Herec, kterého si možná pamatujete z Jurského parku, unesl a znásilnil třináctiletou dívku!

 
Cameron Thor pracoval jako "učitel začínajících herců":http://www.extra.cz/takove-byste-chteli-mit-ve-tride-tady-je-15-fotografii-ucitelu-kteri-si-udelali-legraci-z-foceni-do-skolni-rocenky, i když sám toho ve světě filmu zase tolik nedokázal. Když se tedy nepočítá "jeho menší role v prvním Jurském parku":http://www.extra.cz/mate-radi-film-jursky-park-na-prodej-je-klec-na-velociraptory-z-uvodu-filmu, kde měl asi všehovšudy deset minut a celou dobu nosil černé brýle. Pamatujete si na tu postavu, co přinese tlustému programátorovi holicí pěnu, do které má schovat ukradené vzorky dinosauří DNA? Tak to byl on.
10.06.2014 07:20 |

podobné články

Osobnosti: Cameron Thor (3 články)

Nová DVD: Jurský svět, Dejte mi pokoj, Vincentův svět a San Andreas

 
Milovníci dinosaurů se dočkali – vychází Jurský svět. Komedie o tom, že když potřebujete chvilku klidu, všechno se zblázní, se jmenuje výmluvně: Dejte mi pokoj. Na filmové plátno a nyní na DVD přicházejí hrdinové seriálu HBO Vincentův svět. Žánr katastrofických filmů reprezentuje San Andreas.
13.10.2015 15:00 |

podobné články

Recenze: Lego Movie The Videogame je nejnudnější hra podle stavebnice za poslední měsíce

 
Lego videoher je na konzolích tolik, že spočítat je bez pomoci internetového vyhledávače je věc takřka nemožná. I na nové mašině PlayStation 4 přistála již druhá. Po superhrdinech od Marvelu je zde herní dobrodružství, které kopíruje filmový Lego příběh. Že by však šlo o kdovíjakou zábavu, se říct nedá.
01.04.2014 08:40 |

podobné články

Svět na ně zapomněl: Takhle dnes vypadají děti Tim a Lex z Jurského parku!

 
„Kde je ta koza?“ Když se řekne tahle věta, nejspíš se každému filmovému fandovi vybaví co? No samozřejmě Jurský park a scéna s T-Rexem a dětmi uvězněnými mezi dinosaury. Kam se po 22 letech dvě slavné děti poděly? Jak dnes vypadají a co dělají?
13.07.2015 12:46 |

podobné články

RECENZE: Jurský svět. Ještě víc atrakcí, efektů a moralit

 
Když před dvaceti lety vtrhl do kin Spielbergův Jurský park, bylo to jako zjevení. V té době neuvěřitelné triky oživily a rozhýbaly pravěká zvířata, která jsme sice znali z obrazů Zdeňka Buriana a ze Zemanovy Cesty do pravěku, ale poprvé jsme je slyšeli řvát, viděli utíkat a útočit, jako kdyby byla živá.
12.06.2015 10:15 |

podobné články

Mamuti by mohli znovu ožít díky experimentu z Jurského parku

 
Podle vědců není vyloučené, že by mamuti mohli znovu chodit po naší planetě. K jejich vzkříšení by mohl pomoci experiment z filmu Jurský park. Právě v tomto sci-fi thrilleru z roku 1993 biologové použili DNA vyhynulých dinosaurů a dokázali je znovu probudit k životu. Tento pokus je sice u opravdových dinosaurů nemožný, ale na tisíce let vyhynulé mamuty by údajně zafungovat mohl.
03.05.2010 09:35 |

podobné články

Jurský park 3D půjde do kin v červenci 2013

 
Návrat ke starým nápadům se stal v Hollywoodu nejstandardnějším způsobem tvorby a bylo tak jen otázkou času, kdy na diváky vyskočí další dinosaurus z Jurského parku Stevena Spielberga. Nyní už je známo i datum premiéry - má to být za rok 19. července a tentokrát ve 3D.
25.06.2012 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Steven Spielberg (134 článků)

Nový Jurský park nalákal Judy Greerovou či Katie McGrathovou

 
Další pokračování Jurského parku je na spadnutí a shání herečky ve velkém - do dinosauřích spárů míří Judy Greerová, Katie McGrathová a Lauren Lapkusová.
04.04.2014 13:50 |

podobné články

Zatkli herce z Jurského Parku: Unesl a znásilnil dívku (13)!

 
V Hollywoodu je známý jako učitel herectví, ale proslul i rolemi ve snímcích jako Jurský Park nebo Hook. Teď to vypadá, že je s kariérou Camerona Thora (54) konec. Americká policie muže zatkla kvůli znásilnění a únosu teprve třináctileté dívky!
06.06.2014 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Cameron Thor (3 články)