Článek

Obezita zvyšuje riziko rakoviny jater více než dvakrát

 
Nadváha, obezita, velké břicho a diabetes typu 2, to jsou zdravotní potíže, které trápí většinu dospělé populace na Západě. Lidé stále podceňují rizika související s touto epidemií, ale musejí se smířit s tím, že mnozí z nich onemocní rakovinou jater. U lidí s tukem na břiše, nadváhou a diabetem typu 2 je totiž riziko nádorového onemocnění jater až 2,61krát vyšší.
18.10.2016 10:05 |

podobné články

Podobné články

Úzkost u mužů zvyšuje riziko rakoviny dvakrát

 
Úzkost je pro muže ještě zhoubnější než pro ženy. Pánové, kteří trpí úzkostí, onemocní rakovinou dvakrát častěji než ženy. A to jednak proto, že při dlouhodobé úzkosti tělo produkuje stresové hormony, které mají potom kancerogenní účinky. Ale také proto, že úzkostní muži mnohem více kouří, pijí alkohol a chovají se nezdravě, což samo o sobě riziko rakoviny dále zvyšuje.
21.09.2016 17:10 |

podobné články

Ženy ohrožuje přemíra nočního světla, tvrdí vědci. Zvyšuje riziko rakoviny prsu

 
Nová studie Harvardovy univerzity odhalila další faktor, který u žen zvyšuje riziko rakoviny prsu. Je jím velké množství venkovního světla v noci. Podle výzkumníků se riziko zvyšuje jednoduše tím, že osoba v podobné oblasti dlouhodobě žije. Světelným smogem je ohrožena většina žen žijících ve větších městech, píše web televize CNN.
23.08.2017 06:30 |

podobné články

Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže

 
Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.
10.12.2016 15:30 |

podobné články

Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!

 
Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.
25.07.2011 05:05 |

podobné články

Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!

 
Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.
30.04.2015 19:05 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články

Mužům stačí přibrat 15 kilo a riziko rakoviny je o polovinu vyšší

 
Epidemie obezity má celou škálu zdravotních důsledků v dnešní populaci. A krom mnoha jiných chorob zvyšuje nadváha také riziko rakoviny. Obezita je přitom nebezpečnější u mužů. Těm stačí od puberty do důchodu – tedy za produktivní období života – přibrat jen kolem patnácti kilo, a jsou ohroženi nádorovým onemocněním o padesát procent víc.
11.11.2016 18:00 |

podobné články

Alkohol vyvolává 7 typů rakoviny!

 
Alkohol zvyšuje riziko hned sedmi druhů rakoviny. Nejvíce hrozí nádorové onemocnění největším pijanům, kteří konzumují nadměrné množství etanolu denně. Alkohol přímo souvisí se vznikem rakoviny úst a krku, hrtanu, hltanu, jater, tlustého střeva, tenkého střeva a prsu.
25.07.2016 18:05 |

podobné články

OBEZITA – metla lidstva

 
Trpí jí každý pátý Čech! Obezita je celosvětový problém a s blahobytem dorazila už před lety i k nám. Takže i Češi už se mohou „hrdě“ hlásit k národům tlouštíků. Podle statistik u nás trpí obezitou neuvěřitelná čtvrtina žen, více než pětina mužů a nadváha obecně představuje potíž pro více než polovinu Čechů středního věku! Stačí jen dodat, že chronická onemocnění, u nichž je základní příčinou právě obezita, způsobují ve světě více než polovinu úmrtí.
01.06.2017 08:15 |

podobné články

Marihuana zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce

 
O účincích marihuany na oběhovou soustavu se toho ví velmi málo. Ale první studie naznačují, že zvyšuje riziko onemocnění srdce a cév. Kalifornští vědci, v jejichž zemi se teď stalo užívání marihuany legálním, prokázali, že pravidelné kouření této drogy zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce.
16.11.2016 15:00 |

podobné články

Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny

 
Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.
05.10.2015 20:00 |

podobné články

DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu

 
DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu
03.11.2011 07:25 |

podobné články

Pozor na bílé víno: Každá sklenička zvyšuje riziko rakoviny, tvrdí vědci

 
Že má pití červeného vína značně pozitivní zdravotní účinky, je známá věc, kterou již popsalo několik studií. Nejnovější studie z tohoto týdne navíc našla další důvod, proč byste měli pít červené víno, a ne bílé. Bílé víno totiž mírně zvyšuje riziko rakoviny kůže.
09.12.2016 19:30 |

podobné články

Pijte kávu: Dva šálky denně výrazně sníží riziko cirhózy jater

 
Alespoň dvakrát denně si dopřejte kávu a budete mít jistotu, že vás cirhóza jater mine. Riziko dokáže snížit o 44 %. Čím víc kávy si za den dáte, tím nižší pravděpodobnost, že se s tímto onemocněním setkáte.
25.02.2016 09:40 |

podobné články

Obezita, infarkt a nádory. Krátký spánek škodí zdraví, „šlofík“ mu ale prospěje

 
Pokud spíte nedostatečně dlouho a přerušovaně, hrozí vám více obezita, cukrovka, infarkt, mozková příhoda, ale i nádorová onemocnění. Nekvalitní spánek zvyšuje i riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Naopak krátký „šlofík“ je zdraví prospěšný.
03.03.2016 20:05 |

podobné články

Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít

 
Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.09.2017 20:40 |

podobné články

Cukr zvyšuje riziko rakoviny prsu, je hnojivem nádorů, varují američtí vědci

 
Cukr zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny prsu a metastáz, především jde o fruktózu. Výzkum amerických vědců osvětluje mechanismus, který vyvolává "nebezpečnou souvislost" mezi konzumací sladkostí a vznikem nádoru.
17.02.2016 10:50 |

podobné články

Dietolog NATURHOUSE radí: Obezita trápí Čechy stále víc, ale dá se proti ní bojovat!

 
Je obezita jen pár kilogramů navíc? Estetický problém? Překážka při sportu? „Omyl! Obezita je nemoc. Je to vážné metabolické onemocnění, které způsobuje celou řadu dalších chorob. Podílí se na vzniku a rozvoji mnoha civilizačních onemocnění,“ říká výživová poradkyně Mgr. Eva Straškrábová z dietetického centra NATURHOUSE v Berouně, která je jednou ze čtyř hlavních dietoložek NATURHOUSE a která se obezitou a její léčbou dlouhodobě zabývá.
11.04.2012 11:35 |

podobné články

Obezita ohrožuje naše zdraví. Jak ji konečně porazit?

 
Nadváha a obezita se stávají jednou z největších hrozeb současnosti. Obezita je civilizační onemocnění, při němž dochází k nahromadění tukových zásob v organismu. A v posledních letech se rozšířila mezi všechny skupiny obyvatelstva bez ohledu na věk či sociální úroveň.
17.05.2016 17:20 |

podobné články