Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a poté vymýšlí různé pokrmy. Nazmar nepřijdou ani kuřecí křídla, která se na první dojem zdají vhodná jen do polévky, protože příliš moc masa nenabízí. Ovšem opak je pravdou, protože se z křidélek mohou připravit úžasné recepty. Jejich výhodou je i nižší pořizovací cena, takže si skutečný gurmánský zážitek lze připravit už za pár korun. Nebudeme vás dlouze napínat a jdeme na to. Jako bonus jsme si připravili ještě druhý recept na kokosovou rýži. Potřebné ingredience Přibližně 8 kuřecích křidélek/mohou být i spodní stehna Sojová omáčka 1dcl Med 1dcl Česnek – kdo jak má rád Špetka zázvoru Postup přípravy Smícháme med a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek Křidélka vložíme do pekáčku a jemně zasypeme zázvorem Přelijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou Před dopečením sundáme pokličku a pečeme do zlatohněda Příloha Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo pečivo. Chcete-li si dopřát skutečný gurmánský zážitek, připravte si jako přílohu kokosovou rýži. Na přípravu není složitá. Rýži propereme ve studené vodě. Poté v hrnci s nepřilnavým dnem smícháme trošku vody a neslazeného kokosového mléka a špetkou soli. Vmícháme rýži a přiklopíme pokličkou. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen a na minimum dovaříme dalších 15 až 20 minut. Hlídáme, aby se rýže nepřipálila – v případě potřeby dolijeme trochu kokosového mléka a vody. Po dovaření hrnec odstavíme na 10 minut a necháme jej stát přikrytý utěrkou. Následně promícháme a nakládáme na talíř. Takto připravená kokosová rýže se hodí k masu a zelenině.
Příspěvek Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení