Článek

Nový Kunderův román vyšel anglicky, recenzenty zklamal

 
Poslední román českého spisovatele Milana Kundery La Fête de l'insignifiance (Svátek bezvýznamnosti) vydaný před dvěma lety ve francouzštině nyní vyšel v anglickém překladu a od recenzentů si vysloužil vesměs zklamané reakce.
22.06.2015 18:06 |

podobné články

Osobnosti: Milan Kundera (61 článků)
Podobné články

Nový Kunderův román je velkolepým návratem

 
Nový román Milana Kundery La Féte de l'insignifiance (Slavnost bezvýznamnosti) je velkolepým návratem spisovatele českého původu.
03.04.2014 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Milan Kundera (61 článků)

Recenze: Kunderův Život je jinde. Existenciální hrdina v područí šíleného stalinismu

 
Téměř 50 let trvalo, než vyšel druhý román jednoho z nejslavnějších československých a později francouzských autorů Milana Kundery. Život je jinde nemá být podle jeho slov kritikou společnosti, tedy tvrdého komunismu, ale lyrickým obrazem člověka, jehož naděje a sny nemají v konfrontaci s realitou šanci.
08.09.2016 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Milan Kundera (61 článků)

Man Bookerovu cenu získal Jacobson za román o Židech v Británii

 
Anglický spisovatel a novinář Howard Jacobson v úterý v Londýně získal za humoristický román The Finkler Question (Finklerova otázka) Man Bookerovu cenu, která je považována za nejprestižnější ocenění pro anglicky psaný román. Podle poroty se Jacobsonův román o "přátelství, ztrátě a lásce zabývá tím, co to znamená být dnes v Británii Židem".
13.10.2010 01:25 |

podobné články

Nový román Dana Browna se líbí svobodným zednářům

 
V USA ve středu vyšel napjatě očekávaný nový román amerického spisovatele Dana Browna Ztracený symbol. Přestože spisovatelovy knihy bývají mimo čtenářskou vrstvu vnímány rozporuplně, román z prostředí svobodných zednářů už stačil potěšit alespoň někoho. Právě svobodné zednáře.
16.09.2009 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Dan Brown (87 článků)

Kunderův obdiv vůči románu. Pátý svazek esejů nastoluje otázky týkající se dneška i zítřka

 
Slova, pojmy, situace, tak se jmenuje pátý svazek esejů Milana Kundery, který byl ochoten přeložit do češtiny. Jde vlastně o „domácí“ verzi statí porůznu publikovaných pro edice v nakladatelství Galimard. Svým způsobem tak navazuje na Zneuznané dědictví Cervantesovo, což byl text Kunderova projevu vysloveného v roce 1985 v Jeruzalémě při převzetí významné ceny.
27.07.2014 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Milan Kundera (61 článků)

Nové album Ivety Bartošové? Propadák roku!

 
Obřím fiaskem končí vánoční album Ivety Bartošové Když ticho zpívá. Deska budí hrůzou ze snu hudební recenzenty, suverénně vyhrála titul Nejhoršího alba roku 2009 a velmi špatně se i prodává!
05.01.2010 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6640 článků)

Sexbomba Kateřina Brožová a její drsné svlékací video

 
Herečka Kateřina Brožová (42) se někdy ke konci devadesátých let rozhodla, že se chce věnovat i zpěvu a pokud možno co nejvíce vzrušit české hudební recenzenty. S odstupem času víme, že okoralá srdce tvrdých hudebních kritiků si Katka svými výkony příliš nezískala, ale podstatný je přece hlas fanoušků!
06.09.2010 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Brožová (414 článků)

Batman: Arkham City je skvělou videoherní adaptací komiksu

 
V roce 2009 překvapila hráče i recenzenty videohra Batman: Arkham Asylum. Vyvedla z omylu i ty největší skeptiky komiksových adaptací her, protože nebyla jen další obyčejnou akční hrou z pohledu třetí osoby. Temný rytíř se do herního světa opět vrátil, jeho teritoriem už však není jen ústav pro choromyslné zločince, je jím celý Gotham a jeho nová část Arkham City, ve které jsou umístěni ti nejhorší zločinci z Batmanova světa.
08.01.2012 16:05 |

podobné články

Team Assault: Baptism of Fire - recenze

 
Jsem přesvědčen, že každý tvůrce hry moc dobře ví, co je na ní špatného, co recenzenty i hráče naštve. Zároveň však doufá, že ty dobré věci mají dostatečnou sílu přebít všechny slabiny. Tahová taktická hra Team Assault: Baptism of Fire má hodně slabších míst ale i několik potenciálních trumfů. Mezi ty nejsilnější patří taktické hraní ve stylu Jagged Alliance...
25.05.2012 20:45 |

podobné články

Česká a zahraniční alba roku 2015: Vybrali jsme nejlepší letošní desky

 
Rok 2015 v hudebních prodejích sice ovládla Adele, recenzenty Aktuálně.cz ale nejvíce bavil americký hip hop a melancholický písničkář Sufjan Stevens.
22.12.2015 11:20 |

podobné články

Osobnosti: David Koller (288 článků) , Sufjan Stevens (2 články) , David Koller (119 článků)

K výročí Gagarinova letu vyšel kreslený román Jurijův den

 
Při příležitosti dubnového padesátého výročí prvního letu člověka do vesmíru vyšel v Británii kreslený román Yuri´s Day (Jurijův den) britského autora Pierse Bizonyho. Kniha vypráví příběh o slavném letu Jurije Gagarina. Informaci přinesl ruský list The Moscow Times.
16.02.2011 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Jurij Gagarin (34 článků)

Český lupič nedostane u soudu tlumočníka: Anglicky vyhrožoval smrtí, má smůlu!

 
Naběhl do dvou sázkových kanceláří, vyhrožoval anglicky smrtí a chtěl peníze. Když českého lupiče Davida B. (29) dopadli, dožadoval se tlumočníka. Britský soud mu ale právu upřel, protože lupič evidentně anglický jazyk dobře ovládá.
29.06.2013 11:35 |

podobné články

Fico prý musel Sobotkovi překládat anglický dotaz. Úřad vlády popírá, že by premiér nerozuměl

 
Úřad české vlády se ohradil proti tomu, že by premiéra Bohuslava Sobotku na tiskové konferenci po dnešním jednání předsedů vlád Visegrádské čtyřky (V4; Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) ve Varšavě zaskočila anglicky položená otázka jedné z českých novinářek. Po anglicky položeném dotazu reportérky vznikl mezi některými přítomnými novináři dojem, že Sobotkovi s překladem pomohl slovenský premiér Robert Fico.
21.07.2016 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků) , Robert Fico (713 článků)

Martin Roman rezignoval na šéfa ČEZ

 
Generální ředitel energetického gigantu ČEZ Martin Roman definitivně skončil. Potvrdil to v ČT šéf poradců premiéra a předseda dozorčí rady ČEZ Martin Říman (ODS), podle nějž Roman podal rezignaci a dozorčí rada ji přijala. Roman skončil i v čele představenstva energetického gigantu. Říman zdůraznil, že Roman odchází z vlastní vůle.
15.09.2011 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Martin Roman (276 článků) , Martin Říman (28 článků)

Zklamal jsem rodinu, přiznal nevěrný Woods

 
Nejlepší golfista světa Američan Tiger Woods prohlásil, že zklamal svou rodinu a svých selhání lituje. Podle časopisu US Weekly měl téměř tři roky poměr s barmankou.
02.12.2009 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Tiger Woods (312 článků)

Obama Netanjahua zklamal. Prý nerozumí realitě v Izraeli

 
Izraelského premiéra Benjamina Netanjahua zklamal čtvrteční projev amerického prezidenta Baracka Obamy. V letadle, kterým Netanjahu v noci mířil do USA na setkání s Obamou, to řekl jeden z členů jeho doprovodu.
20.05.2011 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Barack Obama (2389 článků)

Klasnová se k Peake nepřipojí. Její krok ji zklamal

 
Kateřina Klasnová se o odchodu Karolíny Peake z Věcí veřejných dozvěděla až z televize. K její platformě se prý ale nepřidá. Jelikož byly obě dříve přítelkyně, krok Peake ji prý zklamal.
17.04.2012 19:35 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Klasnová (516 článků) , Karolína Peake (1605 článků)

Messi v rozhodujících chvílích zklamal a Barcelona přišla o ligový titul i Ligu mistrů

 
V posledních čtyřech sezonách sbíral fotbalový útočník Lionel Messi v dresu Barcelony jednu trofej za druhou, celkem katalánskému velkoklubu pomohl k 13 trofejím a sám vyhrál třikrát cenu pro nejlepšího světového fotbalistu, na konci letošní sezony ale zklamal.
25.04.2012 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Lionel Messi (393 článků)

Byl dobrým ministrem, ale zklamal nás. Plzeňská práva zdraví svého Pospíšila

 
Praha, Brno a Liberec. V těchto městech občané veřejně vyslovili svůj nesouhlas s odvoláním Jiřího Pospíšila. V Plzni se však žádné demonstrace na Pospíšilovu podporu nekonaly. Za bývalého ministra spravedlnosti se nepostavili ani studenti právnické fakulty, na které Pospíšil vystudoval, kterou v minulosti vedl – a také opustil. Zklamal mě svým postojem k fakultě, říká jeden ze studentů.
04.07.2012 07:55 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1724 článků) , Jiří Pospíšil (1724 článků)