Článek
Podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Poslední den na Titaniku: K obědu byl vývar, pórková polévka, kuře a filety

 
Zajímá vás, co mlsala k obědu smetánka na Titaniku poslední den, než do obřího plavidla narazila kra a stáhla ho tím ke dnu? Menu o čtyřiceti chodech se dochovalo do dnešních dní a bude draženo v New Yorku. Majitel si pak přečte, že 14. dubna 1912 byl k obědu výběr ze dvou polévek, čtyř hlavních chodů, dvou grilovaných specialit a bohatého bufetu. Podle odborníků dražba vynese ohromných 1,7 milionu korun.
02.09.2015 11:00 |

podobné články

John D. Barrow: Sto důležitých věcí o umění a matematice, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte)

 
Proč se diamanty třpytí? Proč jsou vejce vejčitá? Proč se nejlépe zpívá ve sprše? V již třetí knize z oblíbené řady "Sto věcí, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte)" nám britský fyzik a matematik John D. Barrow nabízí ve stovce kapitol sto originálních pohledů na každodenní svět okem matematika.
27.01.2017 14:25 |

podobné články

Harlekýnské kuře

 
Kuře patří mezi častá jídla, která se podávají k obědu, k večeři i při večerním grilování. Možná už jste přesyceni klasickými recepty. Pojďte si připravit pravé Harlekýnské kuře, jež bude chutnat i ženám dbajícím na ...
02.01.2010 08:05 |

podobné články

ZÁHADA! KUŘE Mike přišlo o HLAVU! Přesto žilo dál...

 
V roce 1945 v americkém Coloradu si manželé Olsenovi chtěli dát k obědu kuře. Vzhledem k tomu, že pan Olsen měl velmi rád kuřecí krky, nařídil manželce, aby kuře zařízla tak, aby chutný krk zůstal co nejdelší. Vůbec netušil, co tím způsobí.
11.07.2011 12:35 |

podobné články

Zaprodal Jarda Jágr své hokejové srdce politice? V reklamě na kuře mu ho náhodou servíruje šéf kandidující strany ANO!

 
Je to reklama na Vodňanské kuře, které vlastní společnost Agrofert, kterou zase vlastní miliardář Andrej Babiš. Andrej Babiš (59) má velkou starost o naše češství, vlastenectví a zdraví, takže nám chce dopřát jen poctivé české kuře. A poctivá česká tvář, hokejová tvář, zlatosrdcařská a vlastenecká tvář mu to kuře schvaluje. Protože "Jarda Jágr":http://www.extra.cz/tema/jaromir-jagr (41) samozřejmě na svou otčinu nikdy nezanevřel.
01.10.2013 20:15 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9087 článků)

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Lahodné domácí veky, které zvládne každý

 
Upéct domácí veku je snadné a zvládne to i úplný začátečník, tvrdí Láďa Hruška o svém novém receptu. Bez doby na kynutí těsta zabere výroba tří vek sotva dvacet minut práce.
12.04.2014 19:40 |

podobné články

Svíčková za dvacku, kuře na paprice za devět! Takto se obědvá na ministerstvech

 
V kantýnách českých ministerstev se tak trochu zastavil čas. Platí to tedy alespoň pro ceny obědů, které si tam pravidelně tisícovky úředníků dopřávají. Na solidní oběd jim totiž stačí mít v kapse alespoň několik mincí. Třeba za kuře na paprice totiž zaplatí pouze devět korun.
30.07.2013 06:15 |

podobné články

Porcovala kuře, píchla chlapa! "Zkuste žít dvanáct let s příživníkem..."

 
 „Zkuste žít dvanáct let s příživníkem, nevíte nic o tom, jak hrozné to je,“ špitla ve dveřích bytu na sídlišti v Hluku na Uherskohradišťsku žena (47). Ve středu málem poslala na onen svět svého druha (46).
18.07.2014 12:10 |

podobné články

Grilovaný pstruh na šalvěji

 
Konzumace rybího masa neodmyslitelně patří ke zdravé životosprávě. Právě pstruzi jsou dokonce vhodní při redukční dietě a skvěle se hodí pro grilování na zahradě. Vyzkoušejte náš velmi jednoduchý a rychlý recept s čerstvými bylinkami, jejž zvládne i kuchařský začátečník!
14.05.2012 12:10 |

podobné články

Někdo to rád křupavé: Domácí chleba a žemle

 
Staňte se o víkendu svátečním pekařem a připravte rodině křupavý chleba nebo houstičky. Máme pro vás dva skvělé recepty, které zvládne i naprostý začátečník.
24.05.2014 05:10 |

podobné články

3 nejlepší recepty na ovocné knedlíky!

 
Natrhejte si na zahradě zralé meruňky, borůvky nebo višně a připravte z nich rodině mísu knedlíků. Máme pro vás skvělé recepty, které zvládne i úplný začátečník.
13.07.2014 00:15 |

podobné články

Skvělé recepty na zavařeniny: Rybíz, broskve a višně

 
Zahrádka je plná dozrávajícího ovoce, tak proč si ho nezavařit na zimu? Máme pro vás trojici rychlých receptů, které zvládne i naprostý začátečník!
04.08.2014 00:10 |

podobné články

Zajistili jste si parádní dovolenou za všechny peníze, ale vyrážíte na ni ve starém autě? A jste si jistí, že cestu zvládne?

 
Investovali jste do dovolené? Nové oblečení, vybavení, pronájem překrásné vilky. A co auto? Že vám nezbyly peníze a věříte, že to vaše staré auto ještě zvládne? Copak jste neslyšeli o Nejlepší autopůjčce? Bez nepříjemného prověřování a dlouhého čekání získáte až 300 000 Kč. Za to pořídíte skvělé auto nejen na dovolenou. Zkuste Nejlepší autopůjčku a můžete si koupit třeba právě jedno z těchto aut.
10.08.2013 08:05 |

podobné články

Nepečený jahodový dort

 
Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé dezerty, koláče a buchty. Jestliže ale toužíte po změně a chcete vyzkoušet nějaký dezert, jehož příprava je snadná a chuť tak lahodná, že mu zaručeně neodoláte, pak vyzkoušejte náš nepečený jahodový dort. V dnešním článku naleznete zajímavý recept, na jehož přípravu nepotřebujete mnoho surovin a ať už jej naservírujete komukoli, zaručujeme vám, že sklidíte obrovský úspěch! Nepečený jahodový dort zvládne i kuchařský amatér Nepečený jahodový dort nejenže skvěle chutná, ale zároveň je pro svou přípravu tak nenáročný, že jej zvládne připravit i ten, kdo mnoho zkušeností s vařením či pečením ještě neposbíral. I když tedy s kuchyní příliš nekamarádíte, náš snadný recept dokážete hravě připravit i vy – a jestli nám nevěříte, pak zkuste a uvidíte! Co budete potřebovat na přípravu: balíček piškotů (doporučujeme větší balení) 1 kg jahod (nejlépe čerstvých, pokud nemáte, postačí kompotované) 3-4 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry Nepečený jahodový dort – postup: Připravte si jakoukoli formu (nejlépe se pracuje s klasikou kulatou). Dno a boky formy vyložte potravinovou folií (není to nutné, slouží k lepší manipulaci s dortem). Na dno formy vyskládejte piškoty, můžete dát i dvě vrstvy na sebe. Umyté a na polovinu pokrájené jahody naskládejte na vrstvu piškotů tak, abyste celou plochu zarovnali. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem (podle chuti) a částí takto vzniklé směsi zalijte první řadu jahod a piškotů. Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po celé formě. Opakujte postup s piškoty (tentokrát již jen jednu vrstvu), jahodami a smetanou a to až do té doby, než se dostanete k okraji formy. Pamatujte, že poslední vrstvou musí být smetana. Poté... Čtěte více Příspěvek Nepečený jahodový dort pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.02.2016 09:40 |

podobné články

Dva blázni hráli hru na kuře. Kdo uhne dřív, oni nebo nákladní vlak?

 
Američané tuto nebezpečnou hru nazývají game of chicken, neboli hra na kuře. Zpravidla se hraje s auty. Dva řidiči se rozjedou proti sobě v plné rychlosti, ten, kdo uhne jako první, je kuře - srab. Dva muži z Indie tuto hru ovšem posunuli na ještě nebezpečnější úroveň.
13.05.2013 04:20 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Umělec si hraje na kvočnu. Vyseděl své první kuře

 
První kuře se po třech týdnech vylíhlo z vajíček, která se v rámci svého projektu rozhodl vysedět známý francouzský umělec Abraham Poincheval. Kuře s ním nyní zůstane 72 hodin ve skříni z plexiskla, informovalo muzeum Palais de Tokyo.
20.04.2017 13:25 |

podobné články