Článek

Nejlepší hudebníci roku 2015? Zvítězí obchodní úspěch nad obsahem, míní recenzenti

 
Podle recenzentů Aktuálně.cz si pro sošku hned v několika kategoriích dojde kapela Kryštof, popřípadě její zpěvák Richard Krajčo. A to podle některých i přesto, že jejich deska není to nejlepší za minulý rok.
09.04.2016 11:20 |

podobné články

Osobnosti: Richard Krajčo (255 článků)
Podobné články

Šílený Max, Mládí i Steve Jobs. To jsou nejlepší zahraniční filmy roku 2015

 
Recenzenti Aktuálně.cz vybrali nejlepší zahraniční filmy roku. Bodovalo Mládí, Šílený Max i Steve Jobs.
21.12.2015 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Steve Jobs (132 článků)

Nejlepší český film roku? Zelenkova komedie Ztraceni v Mnichově, shodují se kritici

 
Rok 2015 v českém filmu patřil zejména hororu a komedii o Mnichovské dohodě. Recenzenti Aktuálně.cz vybrali nejlepší tuzemské snímky.
21.12.2015 17:00 |

podobné články

Recenzenti Aktuálně.cz tipují nejlepší desky roku 2014

 
Podívejte se, jak tipovali jednotliví respondenti v anketě Aktuálně.cz o nejlepší světovou desku roku 2014.
20.12.2014 19:15 |

podobné články

DPP: Informace o změnách v MHD – pravidelná výluka lanové dráhy Újezd – Petřín

 
Z důvodu pravidelné revize bude od pondělí 30. 3. 2015 do pátku 3. 4. 2015 přerušen provoz lanové dráhy Újezd – Petřín. V období od soboty 4. 4. 2015 do pondělí 6. 4. 2015 bude lanová dráha na Petřín jezdit dle letního jízdního řádu. Další přerušení provozu lanové dráhy na Petřín je plánováno od úterý 7. 4. 2015 do pátku 10. 4. 2015. Provoz bude plně obnoven v sobotu 11. 4. 2015 v 9 hodin ráno.
23.03.2015 17:22 |

podobné články

Nejerotičtější kára současnosti: Mini Coupé

 
Mini jede. Mini se snaží. Mini žije. Žijte s ním. A pokud chcete být opravdu IN, počkejte si na nové nejerotičtější auto světa – Mini JCW Coupé.
25.06.2011 00:20 |

podobné články

Nejrychlejší MINI Cooper všech dob představen ve Francii

 
Na festivalu MINI United ve Francii představila britská automobilka v područí BMW svůj nový model, který je nejvýkonnějším sériovým Mini Cooperem historie. Ve vývoji již sice je třetí generace tohoto úspěšného retro automobilu, ale MINI chce ještě více podpořit prodeje stávajícího modelu a nabídne tak v limitované edici nové Mini John Cooper Works GP.
14.05.2012 14:20 |

podobné články

Osobnosti: John Cooper (7 článků) , John Cooper (7 článků)

Soutěž roku 2015 začala. Přihlaste se taky! Tento rok se můžete těšit na bitvu stylistů 2015

 
Milujete módu? Zúčastněte se soutěže módního eshopu answear.cz a vyhrajte titul Nejlepší stylista roku 2015! Stačí nahrát alespoň 3 fotografie vašich autorských stylingů (focené na vás nebo na modelce). Ze zaslaných fotografií vybere odborná porota 15 finalistů, které bude čekat další úkol. Od naší nejprodávanější značky Medicine obdrží 3 produkty, se kterými vytvoří 3 různé stylingy. Kdo vyhraje titul nejlepší stylista roku 2015? To zjistíme již 23. října!
21.08.2015 09:05 |

podobné články

Ceny Anděl získali Koller, Poláková, Kryštof i Vytisková. Hudebníci kritizovali Zemana

 
Album ČeskosLOVEnsko Davida Kollera získalo cenu Anděl v kategorii album roku 2015. Koller slavil dvě vítězství, protože byl vyhlášen také zpěvákem roku. Nejlepší skupinou jsou Kryštof, cenu za objev roku si odnesla Barbora Poláková, jejíž píseň Nafrněná je nejúspěšnější skladbou. Zpěvačkou roku se stala Klára Vytisková. Do síně slávy vstoupil Michal Pavlíček. Během slavnostního večera opakovaně zazněla kritika na prezidenta Miloše Zemana.
09.04.2016 20:15 |

podobné články

Osobnosti: David Koller (280 článků)

Nejlepší deska roku 2014? Vybrali jsme Top 10

 
Recenzenti Aktuálně.cz vybrali deset nejlepších alb ze světa.
20.12.2014 19:15 |

podobné články

Nejlepší filmy roku 2014: Vlci, upíři, temnota i Rusko

 
Recenzenti Aktuálně.cz vybrali dvacet nejlepších filmů, které se objevily v roce 2014 v českých kinech. Podívejte se na výsledky ankety.
30.12.2014 13:01 |

podobné články

I čeští hudebníci už žádají prodloužení autorských práv na 70 let

 
Evropští hudebníci chtějí prodloužit autorská práva ke svým nahrávkám z nynějších 50 na 70 let. Také čeští umělci v pátek vyzvali vládu, aby v rámci předsednictví EU podpořila přijetí nové směrnice, která by to umožnila, informovala ředitelka české pobočky Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI) Petra Žikovská.
12.06.2009 11:45 |

podobné články

Tuzemští hudebníci vítají prodloužení autorských práv na 70 let

 
Tuzemští muzikanti vítají prodloužení hudebních autorských práv z 50 na 70 let. O tom, že evropští hudebníci budou moci využívat autorská práva na své nahrávky až do pozdního věku, rozhodla v pondělí Evropská unie. Mezi státy, které byly naopak proti tomu, aby nahrávky byly chráněny 70 let po jejich vzniku, byla i Česká republika.
14.09.2011 09:25 |

podobné články

Gobelín pro letiště zaplatili na Havlovu počest hudebníci z U2 i Sting

 
Vytvoření velkého gobelínu na počest bývalého prezidenta Václava Havla, který bude odhalen 9. prosince na pražském letišti, zaplatili legendární hudebníci Bono, The Edge ze skupiny U2, Peter Gabriel, Sting a Yoko Ono. Gobelín navrhl český umělec Petr Sís a stál 1,5 miliónu korun. Umělci jej podpořili, protože tím chtěli Havlovi vzdát hold, potvrdila v úterý mluvčí Letiště Václava Havla Praha Eva Krejčí.
20.11.2012 19:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4389 článků) , Sting (89 článků) , Peter Gabriel (21 článků) , Yoko Ono (69 článků) , Petr Václav (660 článků)

Gobelín pro letiště zaplatili na Havlovu počest hudebníci z U2 i Sting

 
Vytvoření velkého gobelínu na počest bývalého prezidenta Václava Havla, který bude odhalen 9. prosince na pražském letišti, zaplatili legendární hudebníci Bono, The Edge ze skupiny U2, Peter Gabriel, Sting a Yoko Ono. Gobelín navrhl český umělec Petr Sís a stál 1,5 miliónu korun. Umělci jej podpořili, protože tím chtěli Havlovi vzdát hold, potvrdila v úterý mluvčí Letiště Václava Havla Praha Eva Krejčí.
20.11.2012 19:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4389 článků) , Sting (89 článků) , Peter Gabriel (21 článků) , Yoko Ono (69 článků) , Petr Václav (660 článků)

Do Hranic zamíří hudebníci na tradiční Evropské jazzové dny

 
Saxofonista Felix Slováček, herečka Chantal Poullain i slovenský jazzman Peter Lipa budou hosty letošního ročníku Evropských jazzových dnů v Hranicích na Přerovsku. Do města kvůli jazzu zamíří také hudebníci z Ruska, Austrálie, Polska či Nizozemska.
05.04.2013 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Chantal Poullain (189 článků) , Felix Slováček (731 článků) , Peter Lipa (11 článků)

Rodina a hudebníci se rozloučili se skladatelem Iljou Hurníkem

 
Rodina, hudebníci i studenti se dnes odpoledne v chrámu sv. Petra a Pavla na pražském Vyšehradě naposledy rozloučili s Iljou Hurníkem. Skladatel, klavírní virtuos a spisovatel zemřel 7. září ve věku 90 let. Zádušní mši sloužil kanovník vyšehradské kapituly Aleš Opatrný, po celou dobu ji provázela hudba, kterou Hurník zkomponoval.
17.09.2013 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Aleš Opatrný (1 článek)

3 tipy jak absolvovat pracovní oběd

 
Pojem oběd ihned člověku přivodí myšlenku na dobré jídlo, kávu a nealkoholický nápoj. Ovšem „pracovní oběd“ se netýká pouhého zahnání hladu. Projednávají se u něj obchodní záležitosti, což svým způsobem představuje formu společenské akce. Primárním účelem takového oběda, je projednávání dílčích otázek, jež se točí kolem obchodu a rovněž upevňování vzájemné důvěry. Většinou se pracovní oběd sjednává telefonicky nebo ústně. Může být také součástí celodenního jednání či konference. Často bývá zahájen kolem poledne. Tedy v rozmezí od 12 až 13 hodin. Určen je pouze pro pár vybraných hostů, nezřídka pouze pro dvě osoby. Doba trvání pracovního oběda je individuální. Protáhnout se klidně může i na dvě hodiny. Pracovní oběd podle jeho účelu Velmi záleží na tom, zda se jedná o pracovní oběd mezi obchodními partnery či kolegy. Během oběda mezi kolegy jde často jen o doladění pracovních záležitostí. Domlouvá se většinou na pracovišti osobně. Zveme-li na oběd obchodního partnera, pozýváme ho telefonicky nebo osobně. Předem stanovíme místo konání i termín. Slušností je nabídnout více možností, pro setkání. Výběr restaurace, kavárny přizpůsobíme tak, aby se náš obchodní partner cítil pohodlně. Kdo platí útratu? Útrata je v režii hostitele – toho, kdo oběd navrhl. Zvykem je i nabídka že si zaplatím svou část nebo půl útraty. Avšak hostitel většinou s poděkováním odmítne. Navrhovatel oběda by měl být předem na místě a komunikovat s personálem bez rozdílu, zda se jedná o ženu či muže. Pozvaný obchodní partner by neměl nikdy čekat na svého hostitele. Jak začít s konverzací Ať jde o oběd nebo setkání u kávy pakliže nemáte hlad, jde o příležitost k upevnění vztahů zcela neformálním způsobem na neutrální půdě. Ideální je začít společenskou konverzací a obchodní jednání nechat na později. Vhodná jsou nevtíravá témata. Například o rodině, dovolené, hobby. Uvolněná komunikace pomůže zbavit se oběma stranám počátečních nejistot. Zapomeňte na politiku či náboženská témata. Neskákejte nikdy druhému... Čtěte více Příspěvek 3 tipy jak absolvovat pracovní oběd pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.01.2016 09:05 |

podobné články

Česká obchodní inspekce varuje před podvodnými emaily. Distancuje se od nich

 
Česká obchodní inspekce zaznamenala v posledních hodinách velký počet stížností a dotazů na nevyžádané maily, které jsou rozesílány z e-mailové adresy kontrola@wwwcoi.cz. Tyto e-maily nejsou odesílány z České obchodní inspekce. Obsah e-mailu přesto vzbuzuje zdání, že by se mohlo jednat o oficiální kontrolu ČOI. V e-mailech přitom stojí, že během „kontroly“ stránek podnikatele či živnostníka byly zjištěny údajné nedostatky a je nabízena pomoc za úplatu. Od těchto e-mailů se Česká obchodní inspekce distancuje.
05.07.2016 20:25 |

podobné články

Potlučený Berlusconi vzkazuje: Láska zvítězí!

 
Italský premiér Silvio Berlusconi poprvé od nedělního útoku, při kterém utrpěl poranění na obličeji, zaslal z nemocnice vzkaz veřejnosti. Láska prý vždy zvítězí nad nenávistí!
16.12.2009 08:15 |

podobné články

Osobnosti: Silvio Berlusconi (198 článků)