Článek
Podobné články

Slast jménem fondue!

 
Fondue není jen obyčejné jídlo s přáteli. Fondue je především společná příprava božského pokrmu, při níž vás s ostatními stolovníky pojí pouto společného zážitku. A nejen gurmánského! Zkuste to a poznáte, že nepřeháníme.
07.01.2010 05:50 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem pro Ženy o 5x fondue set

 
Vyhrajte moderní nerezový fondue set, který zpestří vaše posezení s rodinou a přáteli. Díky tomuto setu můžete připravit skvělé sýrové nebo čokoládové fondue, na které nikdo nezapomene!
04.11.2013 00:10 |

podobné články

Ušetřete v kuchyni: Udělejte si skvělý a levný NAKLÁDANÝ HERMELÍN! Recept

 
V seriálu portálu TN.cz "Ušetřete v kuchyni" si dnes spolu se šéfkuchařem Jiřím Charvátem připravíme výborný domácí nakládaný hermelín, který je poctivý a navíc výrazně levnější než v restauraci.
04.03.2014 11:50 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem pro ženy o nerezové sady na fondue!

 
Udělejte si s námí domácí sýrové Fondue!
05.03.2012 00:10 |

podobné články

Co pomůže na podzimní depresi? Jídlo!

 
Švýcarská pobočka horké linky pomoci Helping Hand vytvořila seznam receptů na potlačení zimní deprese a špatné nálady. V temném období roku prý nejlépe pomůže sýrové fondue sdílené s přáteli. A to několika způsoby. Sýrové fondue je bohaté na vitamin B12, který dodává tělu energii a zlepšuje náladu. Setkání v kruhu přátel působí blahodárně, neboť se při něm vylučuje do krve oxytocin.
11.12.2014 14:00 |

podobné články

Nakládaný hermelín krok za krokem: Jak na to, aby byl dokonale uleželý

 
Král chuťovek k pivu i vínu - to je dokonale uleželý, pikantní hermelín. Pokud máte oblíbenou hospodu, kde ho dělají přesně podle vaší chuti, máte vyhráno. I tak ale není důvod, proč si ho nepřipravit doma. Je to snadné a chutná dokonale!
27.07.2017 10:35 |

podobné články

Nakládaný hermelín krok za krokem: Jak na to, aby byl dokonale uleželý

 
Král chuťovek k pivu i vínu - to je dokonale uleželý, pikantní hermelín. Pokud máte oblíbenou hospodu, kde ho dělají přesně podle vaší chuti, máte vyhráno. I tak ale není důvod, proč si ho nepřipravit doma. Je to snadné a chutná dokonale!
29.07.2017 06:05 |

podobné články

Udělejte si sami vynikající domácí sádlo a škvarky! RECEPT ŠÉFKUCHAŘE

 
Tohle se opravdu vyplatí! Pokud vám nevadí tučnější jídlo, zkuste náš recept a udělejte si doma škvarky a sádlo. Škvarky pak můžete zpracovat do pomazánky, na sádle si můžete osmažit lahodný řízek nebo si ho rovnou namazat na chleba.
12.02.2014 11:00 |

podobné články

Ve Zlíně lidé ochutnali na dvě desítky domácích chlebů

 
Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně ožilo tzv. pekařskou nedělí. Byla to jedna z hlavních doprovodných akcí k výstavě Příběh chleba. Lidé během ní ochutnávali téměř dvě desítky doma vlastnoručně upečených chlebů, nejrůznější chlebové placky, domácí upečené tyčinky či dožínkové koláče. Program přilákal více než pět stovek návštěvníků.
27.07.2015 15:10 |

podobné články

V chlebu číhaly potkaní výkaly. Výrobce za to prý nemůže

 
Renata Besperátová ze Slatiňan našla v toustovém chlebu trus. Ten může přenášet třeba leptospirózu.
21.03.2010 19:00 |

podobné články

Přečtěte si 7 největších mýtů o chlebu!

 
V České republice se ročně vyrobí na 290 tisíc tun chleba. Průměrně ho sní každý Čech zhruba 45 kilo za rok. Výběř je takřka nepřeberný, dopřát si můžeme chleba žitný, pšeničný, kmínový, s dýňovými semínky,  s ořechy, bio chleba... Jenže k chlebu se váže také plno mýtů. Blesk ty nejčastější vyvrací.
14.10.2011 13:05 |

podobné články

Paroubek: K Babišově chlebu jsem se nevyjadřoval

 
Předseda Národních socialistů - levice 21. století Jiří Paroubek v tiskovém prohlášení zareagoval na kontroverzi na téma chléb z pekáren podnikatele Andreje Babiše. Paroubek uvedl, že se nevyjadřoval přímo k chlebu z Babišových pekáren, ale k problému kontroly jeho kvality na pultech obchodů.
30.11.2011 17:20 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3344 článků) , Andrej Babiš (10199 článků)

PROSTŘENO: Bramboračka podávaná v chlebu podle Zdenky Minářové

 
U hostitelky Zdenky se hosté mohou těšit na welcome drinky, rostbíf s domácím pečivem, bramboračku v chlebu, grilované kuřecí špízy a brambůrky na rozmarýnu a smetaně.
01.12.2013 05:10 |

podobné články

Generál Kostelka, exministr obrany: Putinova popularita je obrovská, opozice slabá. Rusové přežijí sankce i o chlebu a vodě. Zatvrdí se a nikdo s nimi nehne

 
Expert přes leteckou bezpečnost, exministr obrany a bývalý velvyslanec v Rusku Miroslav Kostelka upozornil, že obviňování ruského prezidenta Vladimira Putina z viny za sestřelení malajsijského letadla jeho postavením v Rusku neotřese. „Spoléhat na to, že se objeví nějaká velmi silná vnitřní opozice v Rusku, je podle toho, jak jsem situaci v Rusku znal a jak ji trochu stále ještě sleduji, v současné době fikcí. Popularita Putina byla v červnu kolem sedmdesáti tří procent. Rusové jsou lidi, kteří přežijí o chlebu a vodě. Takže se spíš bojím, že sankce budou kontraproduktivní,“ vysvětlil přední český odborník v otázkách vojenské bezpečnosti v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz svůj postoj k tragédii na Ukrajině, hledání viníků i přitvrzení sankcí vůči Rusku ze strany Evropy.
23.07.2014 09:05 |

podobné články

V Brně se tiskne středověká Bible: K vidění je i kniha tajně zapečená v chlebu

 
Lidé v Brně si od včerejška mohou sami vytisknout stránku z legendární středověké Bible kralické. Zlomek unikátu z roku 1587, vytištěný mnichy v tajné bratrské dílně, si navíc pořídí na funkční kopii středověkého stroje z raných počátků knihtisku. „A protože se v Čechách čtení bible trestalo, máme zde i jednu zapečenou v chlebu. Do těsta ji hodil hospodář před razií a jeho žena pecen přičinlivě upekla,“ řekl Blesku Vladislav Donát (38) z pelhřimovského Muzea Bible.
20.01.2017 12:10 |

podobné články

V 9 letech je geniálnější než Mozart!

 
Ve třech letech zahrál Mozarta, v pěti napsal první sonátu. V devíti je už malý klavírní génius Ethan Bortnick miláčkem publika po celém světě. Znají ho hollywoodské celebrity, spolupracuje se slavnými zpěváky. Přesto, že je celebritou, mu nic nebrání, aby si užíval naplno své dětství.
04.04.2010 05:15 |

podobné články

Recept na tvarohové muffiny

 
Lahodné muffiny zná snad úplně každý. Velice oblíbený sladký druh pečiva, který si mnoho lidí mylně plete s populárními cupcakes. Je pravdou, že na první pohled mají společný vzhled i pověstný košíček – ovšem to je vše. Zatímco cupcakes jsou barevné, hravé a veselé, muffiny působí obyčejně. Možná i vy máte osvědčený recept na sladké muffiny, po kterých se u vás doma vždycky jen zapráší. Existuje nespočet druhů, variací a možností, jak si muffiny připravit, díky čemuž máte pořád z čeho vybírat. My vám v dnešním článku představíme lahodné recepty na tvarohové muffiny, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima. Hurá do pečení! 1. Klasické tvarohové muffiny Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vám radost udělá náš první recept. Díky němu si velice snadno a rychle připravíte chutné dortíčky, které se na stole příliš dlouho neohřejí. Co si připravit: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru krupice 250 g měkkého tvarohu 100 ml oleje 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky vanilkového aroma Podle chuti: rozinky nebo čokoládové kousky Jak postupovat: Prosejte si mouku s kypřícím práškem. Přidejte rozinky/čokoládové kousky. V jiné misce si smíchejte vejce, cukr, olej a vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh a vanilkové aroma – vyšlehejte dohladka. Následně pomalu vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravte si vymazaný plech na muffiny nebo košíčky. Pomocí lžíce naplňte. Pečte cca 20 minut na 190°C. 2. Tvarohové muffiny s borůvkami Pokud si chcete muffiny něčím ozvláštnit, jednou z vhodných surovin jsou borůvky. Samozřejmě do mufinnů můžete zapéct cokoli, ale borůvkové muffiny by vám určitě neměly chybět v repertoáru. Co si připravit: 400 ml mléka 300 g polohrubé mouky 120 g měkkého tvarohu 300 g borůvek 80 g cukru 1 vejce 1 lžíce kypřícího prášku 1/2 lžičky citronové kůry 1/4 lžičky soli Po upečení: 250 g měkkého... Čtěte více Příspěvek Recept na tvarohové muffiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články