Článek

Nechutná zpověď kanibala: K čemu přirovnává lidské maso?

 
Nejkrutější monstrum posledních let Jorge Beltrao Negromonte (54) vydal své tajemství. Brazilský kanibal, který zavraždil tři dívky (†17, †20 a †21), jejich těla uvařil a snědl, ve svém prvním rozhovoru od zatčení uvedl, že lidské maso chutná jako hovězí.
18.08.2015 05:15 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Šokující zpověď kanibala: Otec chutnal jako vepřové, jen byl trochu slanější

 
Argentinský kanibal Leandro Acosta (25) šokoval celý svět. Mladý muž zabil své rodiče, obcoval s jejich těly, a dokonce ochutnal lidské maso. „Chutná jako vepřové, jen je trochu slanější,“ vzkázal přes svou právničku.
06.10.2015 12:00 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Brutální drogu Krokodil, po které odpadává maso, už testují čeští feťáci: Netuší, co je pak čeká!

 
Zapomeňte na heroin, ten je, "jak eXtra.cz informovalo":http://www.extra.cz/droga-zvana-krokodil-a-zerouci-lidske-maso-se-objevila-uz-i-v-cesku-pozor-na-drsne-zabery-nejen-v-galerii-ale-i-ve-videu, dětským čajíčkem proti novému hitu z Ruska, droze Krokodil, o které "kolují na internetu videa":http://www.extra.cz/droga-zvana-krokodil-a-zerouci-lidske-maso-se-objevila-uz-i-v-cesku-pozor-na-drsne-zabery-nejen-v-galerii-ale-i-ve-videu, před kterými je potřeba zdůrazňovat, že jsou fakt jen pro extra otrlé.
02.10.2013 16:25 |

podobné články

V letadle nechutná ani chutné jídlo. Vědci odhalili proč!

 
Komu nechutná v ekonomické třídě na palubě letadla jídlo, může hned zapomenout na to, že v byznysu či první třídě dostávají větší lahůdky. Ani to nejchutnější jídlo deset kilometrů nad zemí nechutná. Podle vědců z Manchesteru za to může právě velká nadmořská výška. Naše chuťové buňky nejsou schopny v pětatřiceti tisících stop nad zemí fungovat.
16.04.2014 10:30 |

podobné články

ŠÍLENÉ! Ruského kanibala chytli, když JEDL JÁTRA OBĚTI!

 
Nechutný zážitek mají za sebou moskevští policisté, kteří šli zatknout kanibala. Ten zrovna konzumoval svoji oběť.
17.05.2011 12:50 |

podobné články

Kanibala pohřbil jeho bratr a hrál mu na piano

 
Svého bratra zavrhl, chtěl na něj zapomenout, nechtěl být s případem šíleného kanibala Matěje Čurka (†42), který plánoval vraždu a snědení Švýcara, spojován. Na pohřeb mu však nakonec přišel. Na Slovensku známý a populární hudebník Marián Čurko svému bratrovi dokonce zahrál na klavír.
17.05.2011 13:00 |

podobné články

HRŮZA: Slováci našli 2 oběti "kanibala z Kysaku!" Těla dívek NEBYLA CELÁ!

 
Slovenští policisté objevili hrob dvou žen, podle všeho obětí "kanibala z Kysaku". Informuje o tom v úterý agentura SITA.
17.05.2011 15:40 |

podobné články

Policie našla rozkouskovaná ženská těla. Další oběti kanibala?

 
Improvizovaný oltář, mělké hroby a ženská těla. Takový byl nález policie, která v úterý prohledávala lesy nedaleko košického Kysaku. Polohu hrobu určili policisté podle souřadnic GPS, které objevili v počítači údajného kanibala Mateje Čurka.
17.05.2011 16:40 |

podobné články

Policie našla rozkouskovaná ženská těla. Další oběti kanibala

 
Improvizovaný oltář, mělké hroby a ženská těla. Takový byl nález slovenské policie, která v úterý prohledávala lesy nedaleko košického Kysaku. Polohu hrobu určili policisté podle souřadnic GPS, které objevili v počítači údajného kanibala Mateje Čurka.
17.05.2011 17:55 |

podobné články

Šokující přepis rozhovorů kanibala a zavražděné Lucie (†20)

 
Děsivých rozměrů nabral případ slovenského vraha a kanibala Matěje Čurka (†42). Slovenská policie ho podezírá z vraždy čtyř lidí, z toho dvou žen. Pohlaví obětí ho ale vůbec nezajímalo. Přitahovala ho smrt. Minimálně s jednou ze svých obětí, dvacetiletou Lucií, se na její vraždě domluvil. Blesk.cz vám přináší kompletní přepis jejich rozhovorů, při kterých tuhne krev v žilách. Čurko své oběti dlouze popisoval, jak bude její vražda vypadat. A Lucie nakonec souhlasila.
18.05.2011 05:10 |

podobné články

Žena kanibala: Uměl jen slovensky, Švýcarovi by nerozuměl

 
Ráno ji odvezl do práce, pak šel sníst Švýcara. Zhroucená manželka kanibala Matěje Čurka (†42) Eva nemůže uvěřit tomu, že by její muž byl schopen vraždit a pojídat své oběti. Navíc prý neuměl žádný cizí jazyk. Jeho žena tvrdí, že si tak s žádným Švýcarem psát nemohl.
19.05.2011 15:30 |

podobné články

VIDEO: Banášová se zakousla do kanibala!

 
Slovenská moderátorka Adela Banášová (30) se ve své televizní talk show opřela do kanibala Matěje Čurka (†42) z Kysaku. Sama si položila otázku, jak poznat, že vás chce někdo sníst. Její satirické odpovědi se dozvíte ve videu.
20.05.2011 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Adela Banášová (399 článků)

Humor pro otrlé: Bratra slovenského kanibala angažovali do Partičky

 
Tak tohle je moc i na černý humor Richarda Genzera  (44) a Michala Suchánka  (45) . V jejich pořadu Partička vystupuje bratr slovenského kanibala Mateje Čurka, hudebník Marián. Ten už působil ve slovenské verzi tohoto pořadu a přešel i do české.
23.05.2011 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Suchánek (244 článků) , Richard Genzer (421 článků)

Oběť kanibala Elena (†30): Zakřiknuté děvče z dědiny

 
Elena Gudjáková (†30) byla tiché, zakřiknuté ale hodné děvče. Tak o druhé oběti kanibala Čurka mluví její sousedé ze slovenské dědinky Oravské Veselé pri Námestove.
24.05.2011 16:50 |

podobné články